Και ορίστε τα νέα:
Το Tomb Raider Definitive Edition θα είναι 1080p@60fps στο PS4 ενώ στο xbone 1080p@30fps!
http://www.eurogamer.net/articles/20...-on-ps4-report
Η διαφορά είναι υπαρκτή. Πως ακριβώς θα δούμε parity στο Witcher 3, CDP;
Και ορίστε τα νέα:
Το Tomb Raider Definitive Edition θα είναι 1080p@60fps στο PS4 ενώ στο xbone 1080p@30fps!
http://www.eurogamer.net/articles/20...-on-ps4-report
Η διαφορά είναι υπαρκτή. Πως ακριβώς θα δούμε parity στο Witcher 3, CDP;
Το IGN εχει μια μεγαλη συνεντευξη για το W3 οπου λενε πολλα ενδιαφεροντα πραγματα, ομως ενα μου καθησε πολυ, μα ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ στραβα και ελπιζω απλα να καταλαβα λαθος...
μιλαω για αυτο:
WTF? αυτο δεν ηταν το μεγαλο μας παραπονο στο W2? Οτι τα alchemy μετα απο καποιο σημειο ηταν αχρηστα (ακομα και το alchemy path) και οτι ηταν εντελως τσαπατσουλικο το εν λογο θεμα? Τωρα δηλαδη μπορω να τελειωσω ολο το παιχνιδι χωρις να χρησιμοποιησω ουτε alchemy ουτε crafting ουτε τιποτα?So like any other medieval action game then?
I don't want to use the term ‘action game’, because The Witcher 3 is still very heavy on the RPG elements, but we would like to give our players the feeling that there is more to this game than creating alchemy potions or sorting through your inventory.
Fair enough. Speaking of action, could you maybe touch upon the game’s new combat system?
It's really tough to describe the combat system, as it is something you have to play and experience for yourself to fully understand. We're definitely looking at a more fluid combat system with Wild Hunt, where attacking an enemy feels more natural and smooth, unlike older games where you had to lock onto enemies constantly.
What we saw in Batman: Arkham Asylum is a very cool system, and I don't want to draw any comparisons, but that's definitely part of the motivation for us. I can make gamers a promise that combat in The Witcher 3 is already fun and that we're constantly balancing it till we hit that sweet spot.
Will you still retain some of the game's older mechanics, like different swords for different enemies, oils that can boost your skills, potions that can give you an edge in combat, and so on?
Yes, of course. The Witcher 3 is a Witcher game after all, and Geralt is a professional monster slayer. There is one steel sword for human opponents and one silver sword for all his supernatural foes. And this will definitely stay in the game along with other mechanics like crafting and alchemy.
But like I said earlier, you can play through the game without crafting new weapons or creating new potions as well. You may just have a tougher time with some of the enemies.
Αυτο ακουγεται πολυ μαλακια. Γιατι οκ μπορει να γινεται πολυ δυσκολο, αλλα αυτο παραλληλα θα σημαινει και οτι, αν χρησιμοποιησω alchemy/crafting, τοτε το challenge παει περιπατο? Ή υπαρχει το κλασσικο και απαισιο level scaling των εχθρων οπως στο oblivion? Που αναλογα ποσο τουμπανο εισαι τοσο τουμπανο γινονται και οι υπολοιποι?
Ασε που η εκφραση "you MAY JUST have a tougher time" υποδηλωνει οτι ακομα και χωρις alchemy και crafting δεν θα δεις και καμμια τεραστια διαφορα στο challenge...ετσι οπως το θετει παιζει και να μην δεις καν...
Ελπιζω να ειναι παρεξηγηση ολα αυτα γιατι δεν μου αρεσει να βλεπω οτι ενα μεγαλο μερος της ουσιας του Witcher ειναι "προεραιτικο" και λειτουργει απλα ως εξτρα. Μου ακουγεται πολυ μλκια αυτο.
Περισσοτερα και ολοκληρη η συνεντευξη εδω:
http://uk.ign.com/articles/2014/01/2...ur-mind?page=1
Last edited by Valkyre; 23-01-2014 at 14:33.
Δεν έχω παίξει τα άλλα παιχνίδια αλλά υποθέτω ότι η μάχη θα είναι πιο streamlined και action oriented, καθώς και θα "χαλαρώσουν" λίγο την επίδραση των συστημάτων crafting και alchemy ώστε να είναι πιο προσιτό σε παίκτες που θα προτιμήσουν να το παίξουν περισσότερο "χαλαρά". Τώρα αν αυτό θα είναι κακό για τους παραδοσιακόυς rpg fans της σειράς, θα δείξει. Πελάτες θέλουν!
Dragonpaul (23-01-2014)
αν ενα παιχνιδι ξερω οτι θα γαμαει,ειναι το Witcher 3 hands down.μην κολλατε στις λεπτομερειες τι ειπαν και τι δεν ειπαν,η ουσια ειναι οτι φετος ερχετε rpg που θα κανει το skyrim να ξεχασουμε οτι υπηρχε![]()
Σωστος, απλα σαν gamer στη γενια που περασε και σε ολες τις γεννιες δεν θελουμε να βλεπουμε να εκμεταλευονται τις κονσολες που πλερωσαμε στα γεραματα τους...
Τι καταλαβαινεις τη διαφορα!
Τωρα την πληρωνω και τωρα θελω να ξεκιναω να βλεπω ενα 85% τουλαχιστον! Οχι σε 3-4 χρονια και 1-2 devs μονο!
Last edited by corsaopc3071r; 24-01-2014 at 09:51.
Psx3, δεν πιστευεις οτι η CD Project ειναι «μαγοι» οσο αναφορα τα γραφικα. Σκεψου τι οπτικο αποτελεσμα πετυχε, μια τοσο μικρη ομαδα προγραμματιστων με ελαχιστο μπατζετ, σε μια εταιρεια μαλιστα που ηταν στα ορια χρεοκοπιας. By default επισης το πρωτο της παιχνιδι ηταν καθαρα pc hardcore oriented , οποτε λογικο ειναι να στραφει σε εκεινη την αγορα. Επισης και το 2ο δεν το λες, console friendly.
Εγω παντως θεωρω οτι το'χουν οσον αφορα τα γραφικα.
Το Witcher 2 στο 360 ηταν πραγματικα πανεμορφο δεδομενου της μεταφορας απο το PC. Ειχαν κανει εξαιρετη δουλεια.
Το θεμα ειναι εαν παιζεται τιποτα πισω απο το τραπεζι, γιατι οπως και να το κανεις η CD Project αυτην την στιγμη ειναι Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ εταιρεια που βγηκε και δηλωσε οτι το PS4 ειναι πιο δυσκολο απο το xbone και οτι οι διαφορες μεταξυ τους ειναι μικρες. Ποσο μαλλον οταν ανακοινωνεται συνεχως οτι τα παιχνιδια στο PS4 εχουν ολοενα και μεγαλυτερες διαφορες υπερ του.
Και αυτο, αλλα απλως συγκρινε το ACIII στο PC και το Witcher 2...
Ενταξει για να ειμαστε και δικαιοι ομως, το ACIII ειναι πολυ πιο open world, αλλα ναι αν τα δεις διπλα διπλα το Witcher 2 μοιαζει απο αλλο κοσμο πραγματικα.
Μάγους/αυθεντίες στον προγραμματισμό γραφικών θεωρώ την ND και μερικούς ακόμα 1st party devs. Για φαντάσου να έβγαζε η ND ένα RPG (δεν πρόκειται να γίνει, αλλά λέμε τώρα)...
Μήπως εσύ μιλούσες για το art style; Γιατί στον τεχνικό τομέα έχουν πολλά να μάθουν από τους 1st party devs που έχουν μαθητεύσει/φτύσει αίμα στις κονσόλες.
Επίσης, μου χτυπάει κι εμένα άσχημα το γεγονός ότι από την μια το παίζουν σταυροφόροι του No DRM (βλ. gog) και από την άλλη κάνουν συμφωνίες με τον διάβολο, ή τουλάχιστον αυτή την εντύπωση δίνουν. ΟΚ, δεν είναι πλούσιοι οι Πολωνοί (πρώην χώρα της ΕΣΣΔ) όπως είπες κι εσύ και μπορεί να τους γυάλισε το χρήμα της MS, αλλά και πάλι, χτυπάει άσχημα αυτή η αντίφαση.
Last edited by psx3; 24-01-2014 at 14:59.
Οκ και για εμενα ειναι μαγοι της ND (και της Σαντα Μονικα) και what the hell ακομη και η Crytek/Nick Cage σε θεμα παντα γραφικων. Αλλα παρε την μηχανη γραφικων του W2 σε PC και βαλτην διπλα απο Batman AA μεχρι Tomb Raider. Η διαφορα ειναι χαωδης και μιλαμε παντα για ενα μικρο στα πρωτα του βηματα σχεδον ιντι στουντιο. Που να ειχανε δηλαδη τις υποδομες των κολοσσων της βιομηχανιας (εδω δουλευει Ελληνας σε αυτους). Οσο για τον διαβολο, συμφωνω απολυτα, αλλα θεωρω πως ηταν απαραιτητη κινηση για να «ανεβει» το στουντιο κατηγορια και μπει και αυτο αναμεσα στους μεγαλους και να παρει την αναγνωρισει σαν big player απο το κοινο και τον τυπο. Φανταζομαι μετα την νηλα του 2010 (που ακυρωσανε το πορτ του W1 στις κονσολες), το GoG πηγαινε χαλια (σκεψου οτι για promotion ειχαν πει πως κλεινουμε!!!! WTF), αλλαξανε τακτικη και απο πρωην «κουμουνιστες» το παιξανε «σοσιαλιστες τυπου ΠΑΣΟΚ». Σποντα για εμενα αρκει να δουμε ποσο μεγαλο ηταν το τσεκ που πηρανε απο MS. Ελπιζω παντως μην κανουν περικοπες στο W3 λογω MS, γιατι θα πηδηχτω απο το παραθυρο. Εχω στηριξει την εταιρεια οσο δεν παει αλλο (εχω σχεδον ολες τις εκδοσεις των w1-w2 συλλεκτικες και μη retail.), δεν θα ηθελα να τη δω να γινεται μια νεα EA ή Ubisoft, Activision κλπ.
Εγω παντως παιδες παροτι οπτικα βλεπω οτι ειναι πολυ ομορφο, ειμαι ετσι και ετσι για το παιχνιδι, ισως να ειναι οτι δεν εμπιστευομαι τοσο PC devs, ισως να ειναι οτι παιχνιδι αλλης εταιριας με παρομοιο θεμα (skyrim) ενω ολοι σχεδον το εκθειαζουν, εγω ουτε για φτυσιμο δεν το εχω. Θα δουμε αν και γερνω περισσοτερο προς την μερια να μου αρεσει, ακομα ειμαι διχασμενος.
Ρε παιδιά, μου δίνετε λίγο την εντύπωση ότι κυνηγάτε ανεμόμυλους. Αυτό που είπε είναι πως στη φάση που έβγαλαν το W2 στο 360 υπήρχε μια διαφορά μεταξύ κονσόλας και PCs επιπέδου Α. Αν κάθονταν κι άλλον ενάμιση χρόνο να φτιάξουν έκδοση για το PS3 τα PC θα είχαν μεγαλώσει την ψαλίδα και η διαφορά θα ήταν Α+2. Κι αυτό υποθέτοντας πάντα ότι θα τους έπαιρνε μόνο ενάμιση χρόνο, κάτι που άνετα μπορεί να αμφισβητηθεί, από τη στιγμή που είναι PC developers, το 360 δεν είναι και πολύ διαφορετικό και το PS3 είναι τελείως διαφορετική η φιλοσοφία του.
Νομίζω ότι πλέον διαβάζετε κάθε συνέντευξη με άτομα της CDPR και ψάχνετε να βρείτε παντού clues για "υπόγειες" συμφωνίες.
Aυτο που λες ειναι το 1 σκελος, δεν ειπαν ομως μονο αυτο, ειπαν και αυτο
το οποιο ειναι αρκετα σαφες, πιο ξεκαθαρο δεν μπορει να γινει βασικα. Δεν ειπαν μονο πιο ευκολο στον προγραμματισμο, ειπαν πιο δυνατο.Originally Posted by CD Project
Και η ευλογη απορια ειναι αφου το 360 ηταν πιο δυνατο και ευκολο απο το ps3 και το εκμεταλευθηκαν δεοντως βγαζοντας το W2 τωρα γιατι εχουμε δηλωσεις για parity μεταξυ των εκδοσεων ps4/xbone με δεδομενη την μεγαλη διαφορα των 2 συστηματων αλλα και την ευκολια του ps4? Αλλα τα κριτηρια τοτε και αλλα τωρα?
Φιλε μου θα διαφωνησω εντελως για το οτι κυνηγαμε ανεμομυλους, κι αυτο γιατι ποτε εδω μεσα δεν εχει γραφτει καποιο fanboy comment εναντιον της εταιρειας χωρις να εχει επιχειρηματολογια. Απλα απο μονοι τους εχουν κανει αρκετες κωλοτουμπες και το πλεον λογικο ειναι να υπαρχουν ερωτηματικα για τα inconsistencies απο τα λεγομενα τους.
Nαι μεν τους αποθεωνουμε για το παιχνιδι αλλα κανεις δεν ειναι στο απυροβλητο, προσωπικα οταν βλεπω πραγματα που δεν μου αρεσουν τα λεω. Δεν ψαχνω να βρω τιποτα, οι ιδιοι φασκουν και αντιφασκουν.
Last edited by hakoo; 25-01-2014 at 03:13.
Αφού είπαν και "more powerful" δεκτό. Βέβαια, και πάλι, πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι όντως είχε πιο δυνατή GPU και ενοποιημένη RAM το 360, όπως και το ότι μπορεί να έχει χαθεί κάτι στη μετάφραση.
Αυτά περί parity λέγονται από όλους τους multiplatform developers και είναι λογικό πάντως. Τώρα, αν όντως βγει και είναι πανομοιότυπο και στις δύο κονσόλες, τότε, θα υπάρχει βάση για σχηματισμό θεωριών (οι οποίες και πάλι θα είναι απλώς αυτό, θεωρίες, και θα μπορούν να κυμαίνονται από το ότι δεν ασχολήθηκαν παραπάνω με καμία έκδοση μέχρι το ότι δεν ήθελαν να τα "χαλάσουν" με κανέναν μέχρι το ότι η MS τους έχει πληρώσει για να μην είναι καλύτερο το παιχνίδι στο PS4 - όπως έχει ξανακάνει, αλλά φαίνεται/συζητιέται πως υπάρχει παραθυράκι, γι' αυτό και πατσάρουν μεγαλύτερες αναλύσεις μετά την κυκλοφορία στο PS4).
Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, πάντως, επειδή είμαι νέος στο φόρουμ και, παρόλο που μερικοί χρήστες με γνωρίζουν από αλλού, οι περισσότεροι δε με ξέρετε ακόμα αρκετά ώστε να είμαι σίγουρος ότι δε θα παρεξηγηθούν γραφόμενά μου, δεν υπονόησα σε καμία περίπτωση φανμποϊλίκι από την πλευρά κανενός.
teras1 (25-01-2014)
Don't worry, καμιά παρεξήγηση. Απλά τόσα χρόνια (εγώ τουλάχιστον, αλλά νομίζω και πολλά άλλα παιδιά εδώ) έχουν δει πολλά τα μάτια μου και όταν βλέπω καπνό, δυσκολεύομαι να πιστέψω οτι ειναι απο εξάτμιση
Βιομηχανία εκατομμυρίων είναι το gaming και τα συμφέροντα μεγάλα.
Offtopic: πως την παλεύεις στη Γλασκώβη;![]()
Σίγουρα, απλώς δεν περιμένω και από κανέναν multiplatform developer να πει τίποτα συγκεκριμένο και μη διπλωματικό. Για μένα τέτοιες δηλώσεις είναι πιο ασφαλές να ερμηνεύονται αφού έχουμε δει το τελικό προϊόν. Εκεί είναι που θα φανεί αν έκαναν απλώς προσεκτικό (ή και αδέξιο, δεν είναι όλοι το ίδιο ικανοί σε τέτοια "παιχνίδια") PR ή αν όντως ευνοούν κάποιον.
Off topic: Μια χαρά. Περιέργως, ενώ φέτος η Αγγλία έχει μαμηθεί λίγο από τον καιρό κι έλεγαν και κάτι προγνωστικά για το χειρότερο χειμώνα από το '40, ώς τώρα είναι πολύ ήπια τα πράγματα. Χειρότερο καιρό είχε - αν και καμιά 10αριά βαθμούς πιο πάνω - στην Ελλάδα όταν είχα κατέβει για Χριστούγεννα(Φαντάζομαι ότι για τον καιρό έκανες την ερώτηση, έτσι; )
Bookmarks