Χρόνια καλά σε όλους!
Το έχει ο γαμπρός μου σε ένα αξιοπρεπές pc. Θα του ρίξω μια ματιά εντός ολίγου. Δεν μπορώ ν' αντισταθώ.
Χρόνια καλά σε όλους!
Το έχει ο γαμπρός μου σε ένα αξιοπρεπές pc. Θα του ρίξω μια ματιά εντός ολίγου. Δεν μπορώ ν' αντισταθώ.
Έχοντας κλείσει 50 ώρες και μόλις τελείωσα το Chapter 2 μπορώ να πω πως έχω μια καλή εικόνα για το παιχνίδι, το οποίο με το 1.06 μου έχει δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα σε σχέση με το 1.05.
Πχ πολύ συχνά crashes (ανα 1-2 ώρες) ενώ με το 1.05 δεν είχα ούτε ένα.
Επίσης περισσότερα bugs με πιο εκνευριστικό που μου πετάγεται ένα τεράστιο "hint" αριστερά για το πως να χρησιμοποιώ το quickhack menu και να μην μπορώ να δω την υγεία μου. Να σημειώσω πως έχω κλειστά όλα τα hints από τα settings.
Και επίσης μου έτυχε ένα Boss να κολλήσει σε ένα σημείο και να μην μπορεί αν κουνηθεί. Πυροβολούσε κανονικά αλλά δεν κινούταν στον χώρο.
Τώρα μέχρι στιγμής τα θετικά και τα αρνητικά που έχω βρει στο παιχνίδι
+Η αφήγηση, πραγματικά σχεδόν όλα τα quests είναι πολύ καλογραμμένα
+Gameplay. Κυρίως shooting και hacking. Με melee δεν έχω ασχοληθεί γιατί ο χαρακτήρας μου είναι αδύναμος
+Το character built, πραγματικά νιώθω πως επενδύω στον χαρακτήρα και δεν είναι απλά ανεβάζω stats. Πάντα πριν κάνω upgrade κοιτάω όλα στα attributes και σκέφτομαι πολύ σοβαρά τι πρέπει να ανεβάσω
+ Η Night City. Πρέπει να παίξει κάποιος το παιχνίδι για να καταλάβει τι εννοώ. Πραγματικά από τις πόλεις που λατρεύεις να κάνεις βόλτες και να την χαζέψεις.
Αρνητικά
-η ΑΙ και στο stealth άλλα κυρίως στους NPC στην πόλη. Εκεί πραγματικά είναι λες και δεν υπάρχει ΑΙ και είναι κρίμα γιατί η night city ειναι πανέμορφη και πολλές φορές σου χαλάει στο immersion στο πως λειτουργούν οι npc. αν κάθεσαι στην μέση του δρόμου θα σε πατήσουν με το αμάξι, δεν σταματάνε, μάλιστα σε ένα quest ήμουν συνοδηγός και μέχρι να πάμε σε ένα σημείο πατήσαμε 2 ανθρώπους.
επίσης αν τρακάρεις κάποιον δεν θα βγει να σου πει τίποτα. Γενικά σε αυτό τον τομέα δεν έχει γίνει καθόλου δουλειά πιστεύω.
- Disclaimer: εδώ μπορεί να κάνω λάθος. Παρόλο που η αφήγηση είναι πολύ ωραία όπως είπα και πριν και πραγματικά σκέφτομαι πολύ τι απάντηση θα δώσω σε ένα διάλογο, νομίζω πως οι αποφάσεις που παίρνω δεν μετράνε και πολύ. Βέβαια μπορεί να κάνω και λάθος ξαναλεώ.
Το ίδιο ισχύει και το lifepath, νομίζω πως τελικά δεν παίζει κάποιο ρόλο πέραν από το που ξεκινάς και κάποιους διαλογους που ξεκλειδώνεις.
- Η οικονομία του παιχνιδιού. Νομίζω σου δίνει πολύ λίγα χρήματα.. Γενικά δυσκολεύομαι πολύ να αγοράσω κάποιο cyberware και με το ζόρι θα μαζέψεις τα χρήματα για αυτό. Δεν θα ήθελα να γίνει όπως σε άλλα παιχνίδια που μετά από 20-30 ώρες αγοράζεις τα πάντα. Ούτε αυτό θα μου άρεσε, να είμαι ένας που έχει άπειρα λεφτά αλλά συνεχίζει να κάνει θελήματα. Νομίζω πως έπρεπε να ήταν ένα κλικ παραπάνω τα χρήματα που λαμβάνεις από διάφορες αποστολές.
captainjacko (26-12-2020),panos74gr (26-12-2020),Snk (26-12-2020),Valkyre (26-12-2020)
Για λεφτά υπάρχει ένα glitch και μπορείς να πουλάς έναν πίνακα από μια συγκεκριμένη side mission για 4000 και να το αγοράζεις για 5.Ψαξτε το στο youtube κάπου διάβασα ότι μόνο τα οχήματα που μπορείς να αγοράσεις κοστίζουν 2 εκατομμύρια.
Από cyberware πιστεύω είναι απαραίτητο είτε το charge jump είτε το double jump.
Για το glitch νομίζω το είχα δει σε post εδώ, αλλά και πάλι δεν θέλω να το εκμεταλλευτώ.
Δεν θέλω να φτάσω στο σημείο να μπορώ να αγοράζω τα πάντα.
Βέβαια δεν έχω ασχοληθεί πολύ με gigs τις τελευταίες μέρες, οπότε ίσως καποια που έχω ξεκλειδώσει να δίνουν καλύτερα χρήματα και να είναι κάπως εσφαλμένη η εντύπωση μου
Στάλθηκε από το AC2003 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Ειμαι στισ 65 ωρες και ακομα εχω ενα καρο πραγματα να κανω...
Συμφωνω με το ποστ του μιχαλη σχεδον 100%. Οτι λεει ακριβως ειναι και εμενα η εμπειρια μου με τα θετικα και τα αρνητικα. Δυστυχως η ΑΙ ειναι το χειροτερο αρνητικο ευκολα κιολας. Μιλαμε για ντιπ βλαμενους εχθρους που δυστυχως χαλαει την εικονα. Αλλα οκ, να ειμαι ειλικρινεις δεν περιμενα και σοβαρη ΑΙ...
Απο εκει και επειτα παραθετω μερικες εικονες για το πως δειχνει το παιχνιδι στο PS5 αυτη τη στιγμη.
Σημειωση 1: Ολες οι εικονες ειναι απο τον ανοικτο κοσμο του παιχνιδιου. Θελω να πω δεν περιλαμβανουν missions, χαρακτηρες κλπ σποιλερς. Μαλιστα οι περισσοτερες εικονες ειναι απο μια και μονο περιοχη του παιχνδιου.
Σημειωση 2: Οι εικονες δεν ειναι με photomode (εκτος και αν υποδηλωνεται). Ειναι καθαρα και μονο share button την ωρα που το παιχνιδι τρεχει κανονικα στο PS5.
Σημειωση 3: Καθοτι ο δισκος του PS5 ειναι πολυ μικρος οι φωτογραφιες ειναι ρυθμισμενες στην χαμηλοτερη ποιοτητα απο αυτες που δινει το OS. Compressed δηλαδη σε μεγαλο βαθμο ιδιως οσες ειναι σε κινηση υποφερουν αρκετα.
Σημειωση 4: Παιζει μεγαλο ρολο παντοτε το που βλεπουμε τις φωτογραφιες ετσι? Θελω να πω στον υπολογιστη μου δειχνουν πολυ χειροτερα απο οτι στην τιβι, ελεω ελειψης HDR και φυσικα του γεγονοτος οτι ο υπολογιστης μου δεν εχει καμμια επαφη με την τηλεοραση σε θεμα εικονας.
Spoiler!
mihalis13 (26-12-2020)
Επισης κατι που ξεχασα να πω επειδη ειδα οτι το συζητατε πιο πανω.
Μιχαλη, και γενικα οποιος θελει να παρει πλατινα στο παιχνιδι, θα σας προτεινα να το κανετε το money glitch και να δειξετε τη δεουσα αυτοσυγκρατηση στο να μην το εκμεταλλευθειτε για αλλο σκοπο περαν του τροπαιου για τα αυτοκινητα. Και καντε το πριν το διορθωσουν.
Το παιχνιδι και παρα πολυ λιγα χρηματα σου δινει και ειναι πανακριβο το οτιδηποτε θες να αγορασεις. Το κανουν γιατι θελουν να προσδωσουν εναν ρεαλισμο και το καταλαβαινω. Ειναι ομως αδικο να κλειδωσεις πισω απο αυτον τον ρεαλισμο ενα τροπαιο που λιγο πολυ σου ζηταει να μαζεψεις 1,800,000 eurodollars (!!!) μονο για αμαξια!
Αν λοιπον καποιος παει για πλατινα, και μονο εχοντας αυτο στο νου του δε θα αγορασει τιποτα ποτε απο vendors στο παιχνιδι, διοτι πολυ απλα πρεπει να μαζεψει λεφτα. Με λιγα λογια με αυτον τον τροπο απλα καταστρεφεις την οποια ανεση και επιβραβευση μπορεις να παρεις απο τα χρηματα μεσα απο το παιχνιδι. Και αυτο κατα τη διαρκεια οοοολου του playthrough σου.
Εγω προσωπικα δεν ειμαι διατεθιμενος να παιξω με τετοιο περιορισμο. Με τιποτα δηλαδη. ουτε και παιζει να καθομαι μετα να κανω farming λεφτα για να αγορασω αυτοκινητα που δεν θα προλαβω να οδηγησω ποτε στην ουσια (μιας και αυτο θα γινει... θα τα παρεις ολα σχεδον τελευταια στιγμη απλα για το τροπαιο, οχι για να τα χαρεις). Σημειωτεον οτι με βαση τον powerpyx με το glitch γλυτωνεις κοντα 30 ωρες farming...
Εκανα λοιπον το glitch-ακι μου χωρις την παραμικρη μετανοια και ειπα, κοιτα να δεις: Αυτο το ποσο που εκανες glitch (1,5 million εκανα εγω προσωπικα) δε θα το ακουμπησεις. Αν δηλαδη στο λογαριασμο σου εχεις 1,5 μυρριο αυτο ειναι στην ουσια μηδεν χρηματα για να σπαταλησεις για οτιδηποτε θες (περαν αυτοκινητων). Οτι βγαζεις πανω απο αυτο το ποσο ειναι διαθεσιμο για αγορες.
Προσωπικα μου ειναι πανευκολο να αυτοσυγκρατηθω για κατι τετοιο. Και θεωρω οτι ετσι ευχαριστιεμαι το παιχνιδι καθωσπρεπει απο ολες τις αποψεις και δεν θα φτασει καποια στιγμη που θα βλαστημαω γιατι κανω grinding για λεφτα.
Valkyre (26-12-2020)
Κάτι άλλο που ήθελα να πω για το παιχνίδι είναι πως το HUD του δεν μου αρέσει καθόλου, όπως και στο Witcher ήταν πολύ γεμάτο τουλάχιστον εκεί έκλεινε αυτόματα μετά από ένα διάστημα και εμφανίζονταν στην μάχη που θα σου ήταν χρήσιμο.
Οπότε γενικά στο παιχνίδι όπως παίζω ανοιγοκλείνω διάφορα στοιχεία του HUD πχ health bar όταν οδηγώ).
Τις 3 τελευταίες μέρες δοκίμασα να κλείσω και το minimap, πράγμα που το κάνω σπάνια σε παιχνίδια. Αλλά είναι τόσο μεγάλο που πραγματικά με ενοχλούσε.
Λοιπόν η οδήγηση πλέον στην πόλη είναι άκρως απολαυστική! Είναι τόσο ωραία σχεδιασμένη η πόλη που την μαθαίνω σιγά σιγά και πραγματικά δεν έχω ανάγκη καθόλου το mini map για να πάω στο σημείο προορισμού.
Δοκιμάστε το παιδιά όσοι παίζετε, μην το φοβηθείτε!
Και στις αποστολές είναι ωραίο όταν παίζεις με κλειστό αλλά κάποιες φορές ίσως το ενεργοποιήσω. Αλλά και εκεί προσπαθώ να βγάλω τις αποστολές χωρίς την βοήθεια του mini map.
Πάντως σίγουρα για την οδήγηση το προτείνω ανεπιφύλακτα!
Ας κάνω άλλο ένα post...
Μου έτυχαν 2 bugs σοβαρά κατά την γνώμη μου.
1) Σε ένα side mission πρέπει να μεταφέρω ένα πτώμα όμως το πτώμα δεν υπάρχει πουθενά. Οκ δεν πειράζει λέω έκανα ένα load 5 λεπτά πριν ξεκινήσω το quest και λέω ας το αφήσω για αργότερα.
2)Και εδώ είναι ένα πολύ σοβαρό bug που αναγκαστικά θα βάλω στον πάγο το παιχνίδι, μέχρι να μάθω πως φτιάχτηκε.
Έκανα κάτι gigs για ένα fixer και συγκεκριμέναπαρατηρώ πως όταν πήγαινα να ξεκινήσω ένα gig αντί να με παίρνει και να μου λέει πληροφορίες για το gig μου έδινε συγχαρητήρια για το προηγούμενο gig που τελείωσα και μόλις τελείωνα το gig τότε μου έδινε τις πληροφορίες τηλεφωνικά.Spoiler!
Οκ λέω δεν πειράζει συνεχίζω. Κοιτάω όμως το journal και βλέπω πως 3 gigs φαίνονται ακόμα uncompleted και δεν μπορώ να τα κάνω και track γιατί έχουν εξαφανιστεί από τον χάρτη (λογικό μιας και τα ολοκλήρωσα).
Μπορεί να φτιαχτεί και να μην χρειαστεί να τα ξαναπαίξω, αλλά μπορεί να πρέπει να πάω σε προηγούμενο save.
Οπότε δυστυχώς το αφήνω στο πάγο το παιχνίδι παρόλο που το έχω απολαύσει πάρα πολύ γιατί προτιμώ να χάσω 2-3 ώρες gameplay παρά 30 και 40...
Edit: Τελικά πήγα πίσω σε προηγούμενο save. Έχασα 2 ώρες, αλλά δεν μπορούσα να περιμένω μέρες ή εβδομάδες μήπως το φτιάξουν.
Απλά θα έχω υπόψιν μην μου συμβεί πάλι το ίδιο bug, γιατί διάβασα συμβαίνει και με άλλους fixers.
Εννοειται εχω κλεισει ΤΑ ΠΑΝΤΑ απο το Hud. Αν υπαρχει κατι που εχω πει πολλες φορες ειναι οτι τα HUD για εμενα ειναι οτι πιο immersion breaking υπαρχει σε ενα παιχνιδι... ιδιως το μινι map ειναι κατ εμε οτι μα οτι χειροτερο για τα γουστα μου.... καταληγεις ενα μεγαλο μερος του παιχνιδιου να το κοιτας μεσα απο ενα μικρο παραθυρακι, αντι να χρησιμοποιησεις τα ματια σου για να μελετησεις τον κοσμο και να μπορεσεις να βρεις το δρομο σου... και στην τελικη και λαθος να κανεις ολο και κατι νεο θα ανακαλυψεις μιας και η Night City ειναι τιγκα στα μυστικα σοκακια περασματα loot κλπ...
Οποτε εχω κλεισει τα παντα. Ουτε μινιμαπ ουτε action button explanations ουτε health bar (το παιχνιδι σε προειδοποιει πολυ πριν πεθανεις με visual cues οτι εισαι του πεθαματου) και το παιχνιδι ειναι μια πραγματικη απολαυση.
Παρατηρεις τον κοσμο, μαθαινεις την πολη, εξερευνεις το αγνωστο και βιωνεις πολυ πιο ρεαλιστικα την εμπειρια. Για εμενα παντα εννοειται.
Αυτη η night city ρε παιδια δεν παιζεται ομως ετσι... αν μπορουσα να την περιγραψω θα ελεγα οτι ειναι 3-4 πολεις η μια πανω στην αλλη... αυτο το πολυεπιπεδο design της ειναι πραγματικα φοβερο και δεν υπαρχει πουθενα αλλου. Σε μερικα σημεια σε πιανει δεος. Αγορασα και μια μηχανη η οποια ειναι ξεκαθαρα επιρροη απο Akira και οδηγωντας σε αυτους τους ατελειωτους εναεριους αυτοκινητοδρομους της Night City, νομιζα οτι ημουν στο Neo-Tokyo ενα πραγμα...!
mihalis13 (28-12-2020)
Εγώ πάντως το Health bar Δημήτρη το χρειάζομαι. Επειδή έχω αδύναμο χαρακτήρα με 2-3 hit με τρώνε, οπότε σπάνια θα εμφανιστεί προειδοποίηση.
Τα υπόλοιπα τα έχω κλείσει και εγώ.
Τώρα ψάχνω να βρω μήπως υπάρχει κάποια λύση με το bug που μου έτυχε και δεν βρίσκω..
Ίσως να γυρίσω από τώρα πίσω σε save και να αφήσω τα gigs για το τέλος... Είναι τόσο καλό παιχνίδι και κρίμα να συμβαίνουν τέτοια bugs...
Κι εγω τα ιδια ειμαι μη νομιζεις. Αλλα αυτο το κανει ακομα πιο ευκολο για εμενα. Με το που τρωω hit κουμπωνω κατευθειαν χαπι. Αλλωστε το παιχνιδι σου δινει απειρα κυριολεκτικα ασε που μπορω να τα κανω και craft. Ενταξει το health bar ειναι και dynamic δηλαδη εξαφανιζεται αν εισαι εκτος μαχης οποτε παλευεται.
Εγω ουτε καν το job track δε θελω. Το waypoint ειναι υπεραρκετο.
Εγώ προς το παρόν έχω αφήσει το health bar και το όπλο μου (δεν ξέρω και αν κλείνει το συγκεκριμένο για να είμαι ειλικρινής).
Πραγματικά όμως χωρίς το mini map απολαμβάνω πολύ περισσότερο το παιχνίδι. Και αυτό που είπες για την Night City ισχύει φουλ! Είναι λες και είναι 4 πόλεις η μία πάνω στην άλλη.
80 ωρες in και γελαω με το ποσα πραγματα εχω ακομα στο χαρτη να κανω. Εχθες δεν εκανα καν main αποστολη. Ειχα βγει εξω στους δρομους και γυρνοβολαγα περα δωθε σαν punisher/blade runner style, τουτεστην επεβαλα δικαιοσυνη καθως γουσταρα. Το γυρισα και σε melee φαση με ενα katana... μακελειο... Μπορω να πω το καταευχαριστηθηκα. Υπαρχουν παρα πολλοι διαλογοι μεταξυ των συμμοριων που μεχρι τωρα απλα αγνοουσα (και σιγουρα το 99% του κοσμου τις αγνοει) αλλα εχθες ακριβως επειδη την ειχα δει Role Playing τη φαση προσεχα τι ελεγαν και ειχε αρκετο ενδιαφερον μπορω να πω. Καποιους τους εκανα spare την ζωη ακριβως γι αυτα που ελεγαν, ενω καποιους αλλους τους φροντισε η λεπιδα...Φυσικα και επεσα πανω σε quests τα οποια και εκανα, αλλα πραγματικα εκανα οτι εβρισκα στο δρομο μου. Χωρις χαρτη, χωρις προορισμο. Απλα βραδυ, πεζος, απο σοκακι σε σοκακι, εγκλημα και τιμωρια!
Επισης ειμαι τοσο προχω που πλεον εμαθα και πως να αποφευγω τα crashes (κλαιω)! Τα crashes συνδεονται με το memory management οποτε καθε 1-2 ωρες κλεινω το game και το κανω load. 2 μερες τωρα δεν εχω κανενα crash. Καταντια εννοειται. Αλλα οκ μικρο το hassle καθως το loading ειναι γρηγορο. Σημερα-αυριο θα βγει και το 1.07 που υποτιθεται ειναι στοχευμενο στα crash issues... κραταω μικροσκοπικο καλαθι, αλλα οκ its something.
mihalis13 (29-12-2020)
Κάπως έτσι είμαι και εγώ τις 2 τελευταίες μέρες!
Έχω αφήσει το main και ασχολούμαι με τα τριγύρω.
Πραγματικά όσοι το έχουν τελειώσει σε 30-40 ώρες έχουν κατά πολύ μια φτωχότερη εμπειρία θεωρώ.
Εγώ είμαι στις 70 και όπως και εσύ έχω άπειρα πράγματα να κάνω.
Τώρα αν ισχύει αυτό που είπες για τα crashes απλά respect!!!!
"Συνιστάται χρήση του φαρμάκου μόνο για διάστημα 2 ωρών, ειδάλλως θα παρατηρηθούν παρενέργειες"
mihalis13 (29-12-2020)
Αυτοματοποίηση τύπου Java Virtual Machine (garbage collection) μου θύμισε έτσι όπως το έθεσε ο Val.
Κοινώς, τα αφήνουμε όλα στο αυτόματο αντί για χεράτη/manual διαχείριση... λογικά θα εμφανίζει memory leak σε παρατεταμένο session.
Valkyre (29-12-2020)
^^ αυτο ακριβως πιστευω κι εγω...
Οπως ειπα και στο ποστ μου φυσικα και ειναι καταντια αλλα απο την αλλη η ικανοποιηση απο το παιχνιδι σιγουρα υπερτερει σε μεγαλο βαθμο απο αυτη την αγγαρεια. Σε καμμια περιπτωση δεν το δικαιολογω ετσι. Απλα ειπαμε χρονος ελευθερος υπαρχει τη δεδομενη στιγμη και ειμαι προθυμος να τον εκμεταλλευθω εστω ετσι. Μακαρι το επερχομενο πατς που θεωρητικα στοχευει σε αυτα τα crashes να λυσει το θεμα. Η φαση ειναι οτι οπως εχω πει σε προηγουμενο ποστ μου δεν εχω συναντησει σχεδον κανενα quest προβλημα. Visual glitches πολυ λιγα.
mihalis13 (29-12-2020)
Bookmarks