View Poll Results: Retail ή Digital;

Voters
103. You may not vote on this poll
  • Retail

88 85.44%
  • Digital

15 14.56%
Results 1 to 20 of 107

Thread: Retail ή Digital;

Threaded View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Banned Forum GOD psx3's Avatar

Quote Originally Posted by overclocker View Post
    α) Συλλογή. ¶λλη αίσθηση είναι να έχεις το παιχνίδι στο κουτί του και να το βλέπεις στο ράφι σου μαζί με τα υπόλοιπα και άλλη να είναι μόνο σε έναν σκληρό δίσκο.
    Κατανοητό. Βέβαια κάποιος άλλος μπορεί να το θεωρεί μειονέκτημα αυτό λόγω έλλειψης χώρου ή/και γιατί τον βολεύει να μεταφέρει μια κονσόλα με ένα σωρό παιχνίδια, χωρίς τον όγκο των δίσκων.

β) Ο όγκος δεδομένων. Σε περίπτωση που "χτυπήσει" κάποιος σκληρός ή δεν έχεις χώρο ή αναγκαστείς να κάνεις format λόγο κάποιο ιού τότε αναγκαστικά θα πρέπει να ξανά κατεβάσεις όλο το παιχνίδι ενώ στο retail το έχεις σε δισκάκι και το μόνο που κατεβάζεις είναι τα patches.
    Ιοί δεν υπάρχουν στο PS3.

Επίσης, σε μερικά games τα patches είναι πολλά GB (π.χ. GT5, BF3), χώρια τα υποχρεωτικά installs.

γ) Μεταφορά σε άλλη κονσόλα. Έχω αγοράσει ένα παιχνίδι και θέλω να πάω να το παίξω σε έναν φίλο μου ή θέλω να το δώσω στον αδερφό μου να το παίξει στην δική του κονσόλα και να μου το ξανά επιστρέψει, με το retail γίνεται , με το digital όχι.
    Μπορείς να το κατεβάσεις σε μέχρι 2 κονσόλες και να παίζουν και τα 2 ταυτόχρονα, πράγμα που δεν γίνεται με το retail.

Και για να μιλήσω και επί προσωπικού, η γνώμη μου είναι η εξής:

Για «μεγάλα» παιχνίδια, προτιμώ πάντα δισκάκι. Είναι σχεδόν πάντα φθηνότερο, έχει μεταπωλητική αξία και το θεωρώ κοροϊδία να δώσω ¤70 για κάτι άυλο. Εξαίρεση αποτελούν τα Blu-Ray games του PS+ που είναι πραγματικά value for money.

Σκεφτείτε ότι στο retail αυτά τα ¤70 πρέπει να μοιραστούν οι developer, publisher, μεταφορική, retailer, κράτος (ΦΠΑ). Στο digital υπάρχουν μόνο οι developer & publisher. Υπάρχει λόγος βέβαια που χρεώνουν ¤70 στο PS store και αυτός είναι για να μην κάνουν undercut τους retailers (απλά σας το λέω για να μην απορείτε, το έχουν εξηγήσει πλαγίως παλιότερα στο PS blog).
    Last edited by psx3; 19-12-2012 at 10:25.

Bookmarks

Bookmarks