Καταρχην, το BrB ειναι μια σειρα που απο την αρχη της δε καταλαβαινεις οτι ο κεντρικος χαρακτηρας, ο Walter δηλαδη, ειναι ο «κακος» της υποθεσης. Βεβαια, να πω εδω οτι ο τιτλος και μονο της σειρας το μαρτυρα, αλλα και παλι θελει λιγη φαντασια. Η σειρα ακολουθει βημα βημα τη μεταμορφωση του Walt και καταφερνει να σε κανει να τον «αγαπησεις», να ταυτιστεις μαζι του (ολοι εχουμε κανει σκοτεινες σκεψεις και ας μη το παραδεχομαστε δημοσιως) και, κυριως, να συμπασχεις. Σε βαζει τοσο πολυ μεσα στο μυαλο του, που, πλεον, οι κινησεις που κανει ειναι αυτες που και εσυ θα ηθελες και ας μην ειναι «ηθικες» (οποιος δεν ηθελε να αφησει την κοπελα να πνιγει την ωρα που κοιμοταν, να σηκωσει χερι). Λιγοι ειναι οι φιλοι μου που βλεπουν τη σειρα και να μου εχουν πει: «Να πεθανει το καθικι!!!!». Αυτο εχει καταφερει μαεστρικοτατα ο Gilligan. Αρα, λοιπον, ξεκιναμε με ενα δεδομενο για εμενα. Να μην πεθανει ο Walter!!!! Ουτε απο σφαιρες, ουτε απο καρκινο, ουτε απο βαζο που θα του φερει η Skyler (die bitch!!!) στο κεφαλι, ουτε απο τιποτα. Ειναι σημαντικο για αυτο που θελει να πει η σειρα, να ζησει αυτος η ηρωας/αντιηρωας. Ειναι κακος αναμφισβητητα, αλλα δεν ειναι αναγκη να τιμωρουνται παντα οι κακοι, ειτε απο τη «μοιρα», ειτε απο κατι αλλο. Και νομιζω οτι ο Gilligan θα εμεινει στον ρεαλισμο που διεπει, μεχρι τωρα, τη σειρα. Ή, ας πουμε, οτι αυτο θα ηθελα... Θα δειξει ομως. Αυτο που ηθελε να πετυχει το πετυχε, ακομα και τωρα που η σειρα δεν εχει ολοκληρωθει. Να μας «δειξει», δηλαδη, οτι ολοι κρυβουμε και εναν κακο εαυτο. Μη γελιομαστε... Ειναι ολα θεμα επιλογης. Οπως συνηθιζω να λεω, ολοι ξεχωριζουμε το καλο απο το κακο, αλλα επιλεγουμε τι θα πραξουμε. Ωστοσο, κρυβουμε μεσα μας διαφορετικα ενστικτα και συναισθηματα. Και αυτα μας «εβγαλε» ο Gilligan με το BrBa. Ειδαλλως θα θελαμε ολοι να δουμε τον Walt να κοιταει τα ραδικια αναποδα ή να κοιμαται με τα ψαρια. Δεν ειναι ετσι ομως... Το μονιμο ερωτημα μου με την “Walter White” περιπτωση, ειναι αν αυτη η επιλογη του ηταν, οντως, αναγκαστικη (για να εξασφαλισει την οικογενεια του αρχικα), ή βρηκε πεδιο ελευθερο να «βγαλει» τον πραγματικο του εαυτο, την πραγματικη του «επιλογη» συμπεριφορας δηλαδη. Στη συνεχεια φαινεται να το γουσταρει αυτο που κανει. Αρα;;;;
Εαν θελουμε να επιμεινουμε στο ρεαλισμο, καποιος πρεπει να πεθανει στη σειρα. Πολυ φοβαμαι οτι αυτος θα ειναι ο Jesse. Συμπαθεστατος χαρακτηρας, ο οποιος παρα τα οσα εχει κανει και αυτος (ειδικα το περιστατικο με τον Γκεηλ), δε εχει χασει ποτε τη συμπαθεια του κοινου. Μια διαφορετικη συμπαθεια, ομως, απο αυτη στο προσωπο του Walter. Αν πεθανει ο Jesse θα που ολοι οτι ειναι κριμα, αλλα οκ. Ειδικα αν αυτο συμβει στο τελος τελος της σειρας. Επομενως, απο τη μια θελω να την κανει, για τον ρεαλισμο και μονο και απο την αλλη οχι.
Πιστευω οτι η οικογενεια του Walt δε θα βγει αλωβητη απο αυτη την ιστορια. Πολυ φοβαμαι οτι αντι να την πληρωσει η μισητη Skyler θα την πληρωσει αλλο μελος και αυτος δε θα ειναι αλλος απο τον Walter Jr (να θυμίσω στο σημειο αυτο που εχει κρυψε ο Walt το «τσιγαρο»). Υποθεσεις κανω τωρα...
Σε καμια των περιπτωσεων δε θα ηθελα να θριαμβευσει ο βλαχος ο Σρεϊντερ. Δε ξερω, αλλα απο την αρχη δε τον πηγαινα. Ασε που αν στο τελος οι «καλοι» κερδισουν, στη συγκεκριμενη σειρα, εγω θα ξενερωσω. Εκτος αν το κανουν αυτο με ενα πολυ καλο και πειστικο σεναριο. Αν τα κακαρωσει κιολας δε θα με νοιαξει και καθολου....
Οι υπολοιποι χαρακτηρες (οχι οτι ειναι και πολλοι) δε με ενδιαφερουν. Εννοω πως δε με ενδιαφερει η τυχη τους...
Αυτο που με ενδιαφερει ειναι να τελειωσει σωστα η σειρα και να μην απογοητευσει. Μπορει να γινουν και τα εντελως αντιθετα απο οσα θα ηθελα και παλι να μου αρεσει πολυ. Gilligan θελοντος, θα δουμε ωραια πραγματα!!!!
Bookmarks