αυτό που ΠΟΤΕ μου δεν κατάλαβα, είναι γιατί οι γυναίκες συμπεριφέρονται λες και το παιδί, είναι ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ. Σα να είναι απόκτημα 100% της πάρτης τους.
Δηλαδή τι δεν καταλαβαίνεις μωρή καριόλα; Ότι σου είπε "φεύγουμε ΤΩΡΑ - και όλα θα είναι εντάξει" και εσύ τον έγραψες εκεί που δεν πιάνει μελάνι. Στο ξαναείπε, αλλά και πάλι στις ωοθήκες σου. ΑΥΤΟΣ φταίει που πάει να προστατέψει το μοναδικό παιδί που μπορεί (γιατί το μεγάλο έχει δική του άποψη = δεν μπορεί να το προστατέψει αν δεν θέλει το ίδιο);;;;;;
Αρπάζει το μωρό και την κάνει. ΤΟΣΟ απλό. ΜΑ ΤΟΣΟ απλό. Όσα "δικαιώματα" έχει η γυναίκα-μάνα ΑΛΛΑ ΤΟΣΑ έχει και άντρας-πατέρας.
Αυτή την ΜΑΛΑΚΙΑ της γυναίκας-ω-τι-υπέροχο-και-ανώτερο-ον που παρουσιάζει η αμερικάνικη τηλεόραση/κινηματογράφος/κουλτούρα, ειλικρινά είναι πέρα για πέρα φασιστική και μειωτική για τους άντρες, σε όλα τα επίπεδα ύπαρξής τους. Και βλέπω ότι η αμερικάνικη προπαγάνδα-με-το-γάντι-μέσω-σειρών/ταινιών αρχίζει και εξαπλώνεται ΜΙΑ ΧΑΡΑ.
Εγώ έπρεπε να ήμουν, να της είχα πει "ΦΕΥΓΟΥΜΕ ΤΩΡΑ", να με έγραφε κανονικά, να το ξανάλεγα, να με ξαναέγραφε.......και να την μπουζούριαζα στις φάπες, να την άφηνα αναίσθητη.........και μετά όταν θα ξύπναγε, να είμαστε όλη η οικογένεια αρκετά μακριά από όλα αυτά και πλήρως ασφαλείς. Σιχτήρι, ο μαλάκας ο Γουώλτερ φταίει, που την έχει αφήσει να έχει ΤΟΣΕΣ δεκαετίες, πολύ "αέρα". Φάτα τώρα Γουώλτερ, κάνε γαργάρα την dominatrix γυναικούλα σου, μαζί με την πληρώνω-ψυχιάτρους-για-να-το-παίζω-νορμαλ αδελφής της, η οποία συχνά-πυκνά παρεμβαίνει στις αποφάσεις και "ροή" της οικογένειάς σου.
Με τις υγειές σου και καλά να πάθεις. Πλήρης αποδόμηση χαρακτήρων, σχέσεων και των ενδιάμεσων δυναμικών τους, η απόλυτη αθλιότητα της υποκρισίας, από όλους τους χαρακτήρες.
Με λίγα λόγια, σε σύνοψη η αμερικάνικη κουλτούρα, της οποίας μια αρκετά κοντινή έκδοση τείνει να γίνει και η ελληνική.
Δεν ξέρω, ίσως για εσάς που έχετε παρακολουθήσει την σειρά επί σειρά ετών, τα τελευταία επεισόδια να σας αρέσουν, επειδή φτάνουν στο αναμενόμενο climax / The End.
Εμένα όμως, που την "κατάπια" όλη την σειρά μέσα σε περίπου 1 μήνα, από την αρχή μέχρι το τέλος.........ειλικρινά τώρα, τα τελευταία επεισόδια τα βαρέθηκα απίστευτα. Να φανταστείτε στα τελευταία 10-12 λεπτά έκαστου επεισοδίου (εδώ και 4 επεισόδια), αρχίζω να σερφάρω στον υπολογιστή και να ακούω τους διαλόγους από τα ηχεία της τηλεόρασης χωρίς καν να κοιτάζω, απλά αν ακούσω κάτι ενδιαφέρον, τότε δίνω περαιτέρω προσοχή. Δηλαδή, αυτό που θέλω να πω, είναι ότι έχει γίνει "φιλμ νουάρ", διότι (δεν ξέρω για άλλους) το δικό μου βρώμικο μυαλό, όλα αυτά τα ανέμενε να συμβούν, συνεπώς δεν μου προκαλεί ενδιαφέρον να δω πως καταλήγουν τέτοιες καταστάσεις.
Πριν από αρκετά ποστ, είχα γράψει ένα, με αφορμή το ποστ ενός άλλου συνφορυμίτη (FotisGRC νομίζω δεν είμαι σίγουρος), που έλεγε "δεν μου αρέσει που δείχνουν τα ναρκωτικά, σαν χαβαλές, γέλια, χρήμα πολύ σα να μην τρέχει τίποτα" και είχα απαντήσει, ότι όντως έτσι είναι η μπίζνα με τα ναρκωτικά. Μόνο που εμπεριέχει και την φυλακή (τούφα, μπουζού, ψυρρού κλπ), αλλά για τα ατομάκια αυτά, και η φυλακή είναι μέρος του παιχνιδιού.
Τα στοιχεία που είχα (επίτηδες) παραλείψει, είναι ότι όταν μπλέκεις με τέτοιες καταστάσεις, αρχίζεις και "νορμαλοποιείς" στα μάτια σου, ΠΟΛΛΑ που μέχρι πριν τα είχες για "κακά πράματα" (τα οποία όντως είναι κακά). Έτσι, και η δολοφονία γίνεται κάτι "απλό" λόγω μπίζνας, και οι απειλές γίνονται κάτι εύκολο (ας θυμηθούμε την πουτανίτσα Σκάιλερ όταν "παράγγειλε" μπράβους να "τακτοποιήσουν" τον διευθυντή της.....τι περίμενε η μαλακισμένη; να μην πάει τίποτα στραβά; λολ, δεν είναι φορμάτ σε σκληρό δίσκο. ΣΑΦΩΣ και κάτι θα πάει στραβά = έμεινε παράλυτος, άσχετα αν το κατάφερε από μόνος του. Εντούτοις, η ρίζα για την αδέξιότητά του που τον έκανε παράλυτο, ήταν οι μπράβοι της Σκάιλερ. Οπότε τώρα κυρία πουτάνα, δεν είσαι κι εσύ της "μπίζνας"; ή όποτε θες είσαι, και όποτε θες δεν είσαι; Ανάλογα τα ψυχολογικά σου; )
ουστ, άντε να τελειώνουμε με το "σεντιμεντάλ".
Θα πεθάνω στα γέλια αν το τελικό μήνυμα είναι κάτι του στυλ "Crime doesn't pay" και "Winners don't use drugs" (που είχα φάει στην μάπα να βλέπω στα coin-op μετά το 1986, γιατί τότε στο Αμέρικα η κόκα πήγαινε σύννεφο, ενώ η μεθαμφεταμίνη ήταν στις αρχές της)
Bookmarks