Page 14 of 27 FirstFirst ... 410111213141516171824 ... LastLast
Results 261 to 280 of 526

Thread: Breaking Bad

Cool Member TJohn's Avatar
    PSN ID
    TJohnZermatt
    Name
    Γιάννης

Ρε μη κωλώνεις.. σιγά..

Forum GOD Dragonpaul's Avatar
    PSN ID
    Dragonpaul
    Name
    Παύλος

Quote Originally Posted by nikoladim View Post
    Να πω την αληθεια ακομη δεν γνωριζω τι νοιωθει ο Γουολτερ για αυτον που αναφερεις Παυλο...
    Σου είχα γράψει ολόκληρο κείμενο και το κωλοipad το "έχασε" επειδη άλλαξα tab. Έλεγα...
    Spoiler!

Quote Originally Posted by TJohn View Post
    Ρε μη κωλώνεις.. σιγά..
    Μπααα.....

3. The Following User Says Thank You to Dragonpaul For This Useful Post:

Nikoladim (28-08-2013)

Forum GOD muku's Avatar
    PSN ID
    muku0-400
    Name
    Vladimir

Το είδα.

Spoiler!

Πως γίνεται να δει κάποιος το τέλος? ΟΚ κι εγώ ανυπομονώ, μακάρι να είχα όλα τα επεισόδια να τα έβλεπα σερί. Αλλά να διαβάσω έτσι το τέλος? Καταστρέφεις όλο το σασπένς και την προσμονή για το επόμενο κομμάτι αυτής της καταπληκτικής ιστορίας.

5. The Following User Says Thank You to muku For This Useful Post:

Dragonpaul (28-08-2013)

PSN ID
    Dragonpaul
    Name
    Παύλος

Για μια στιγμη....
    Spoiler!

Advanced Member widebit's Avatar
    PSN ID
    secondtoughest

Απο το When Harry Met Sally:
    “When I buy a new book, I always read the last page first, that way in case I die before I finish, I know how it ends. That, my friend, is a dark side.”

Forum GOD Nikoladim's Avatar
    PSN ID
    Nikoladim
    Name
    Tάσος

Παυλο δες το ρε, ειναι τρολια του Χανκ δεν ειναι το πραγματικο τελος.

Forum GOD Lefteris_X's Avatar
    PSN ID
    Lefteris_X

Καλημέρα. Λοιπόν, έφτασα μέχρι (και) το τελευταίο επεισόδιο, το οποίο είδα εχτές.

Δεν ξέρω για εσάς, αλλά εμένα ο Γουώλτερ δεν μου φαίνεται ούτε τέρας, ούτε περίεργος, ούτε τίποτα.

Spoiler!

EDIT: Σόρρυ που το παρέλειψα, κατόπιν προτροπής του Παύλου, έβαλα το ποστ εντός σπόιλερ.
    Last edited by Lefteris_X; 28-08-2013 at 11:21.

10. The Following 3 Users Say Thank You to Lefteris_X For This Useful Post:

AriStos13 (28-08-2013),Dragonpaul (28-08-2013),isildur83 (30-08-2013)

PSN ID
    Dragonpaul
    Name
    Παύλος

Λευτέρη, θα προσπαθήσω να πω μερικά πραγματα επάνω στο πολυ ωραιο ποστ σου μετά.
    Αν θες μονο, βάλε το σε ενα spoiler tag επειδη εχει καποια spoilers.

PSN ID
    Dragonpaul
    Name
    Παύλος

Quote Originally Posted by Lefteris_X View Post
    Καλημέρα. Λοιπόν, έφτασα μέχρι (και) το τελευταίο επεισόδιο, το οποίο είδα εχτές.

Δεν ξέρω για εσάς, αλλά εμένα ο Γουώλτερ δεν μου φαίνεται ούτε τέρας, ούτε περίεργος, ούτε τίποτα.

Spoiler!

EDIT: Σόρρυ που το παρέλειψα, κατόπιν προτροπής του Παύλου, έβαλα το ποστ εντός σπόιλερ.
    Λευτέρη, κατ' εμε, έχεις κανει πολυ καλή ανάγνωση επάνω στο BrBa. Βεβαια, αυτο το λέω επειδη τυχαίνει να συμφωνούμε σε παρα πολλα απο όσα έχεις γράψει. Πιθανότατα κάποιος να μη συμφωνεί και να πει κάτι διαφορετικό. Ειναι, δηλαδη, καθαρά υποκειμενική η άποψη του καθενός επάνω σε αυτο. "Ακου" τωρα...

Spoiler!

PS4forums Fanatic tonybsg's Avatar
    PSN ID
    tonybsg

Σιγά που συμπαθούμε τον Walter ρε συ Παύλο! Ούτε ο ίδιος ο Gilligan δεν τον συμπαθεί τώρα πια όπως είπε πρόσφατα σε συνέντευξη, ενώ ταυτόχρονα του κάνει εντύπωση ότι κάποιοι ακόμη τον συμπαθούν! Τίποτα, τίποτα απολύτως δεν είναι αρκετό για να σε κάνει να τον δεις αλλιώς, εδώ και πολλές σεζόν.

Επομένως, δεν είναι και αυτός ο λόγος που η σειρά είναι τόσο ψηλά στα μάτια των τηλεθεατών (δεν είναι καν αυτός ο σκοπός του δημιουργού!).

PSN ID
    Dragonpaul
    Name
    Παύλος

Οκ, αλλά σε αυτήν την περίπτωση, θα ήθελα να ακούσω και τη δική σου γνώμη.
    Δε θα σου πω ότι κανεις λάθος (αλίμονο...), απλά να σου πω ότι αν διαβάσεις forums (ξένα κυρίως) για το BrBa, ΟΛΟΙ τάσσονται υπέρ του Γουωλτ. Ελάχιστοι είναι εκείνοι που θέλουν αυτό που μου περιγράφεις.

PS4forums Fanatic tonybsg's Avatar
    PSN ID
    tonybsg

Quote Originally Posted by Dragonpaul View Post
    Οκ, αλλά σε αυτήν την περίπτωση, θα ήθελα να ακούσω και τη δική σου γνώμη.
    Δε θα σου πω ότι κανεις λάθος (αλίμονο...), απλά να σου πω ότι αν διαβάσεις forums (ξένα κυρίως) για το BrBa, ΟΛΟΙ τάσσονται υπέρ του Γουωλτ. Ελάχιστοι είναι εκείνοι που θέλουν αυτό που μου περιγράφεις.
    Δεν περιέγραψα τίποτα ρε συ, ούτε είπα τι θέλω, απλά περιμένω να δω την κατάληξη.

Προσωπικά
    Spoiler!

Btw, θεωρώ τα πρώτα τρία επεισόδια κορυφαία, δεν περίμενα ότι θα τρέχουν οι εξελίξεις με αυτούς τους ρυθμούς σε καμία περίπτωση.

edit:

Quote Originally Posted by The Guardian
    "I have kind of lost sympathy for Walt along the way," says Gilligan. "I find it interesting, this sociological phenomenon, that people still root for Walt. Perhaps it says something about the nature of fiction, that viewers have to identify on some level with the protagonist of the show, or maybe he's just interesting because he is good at what he does. Viewers respond to people who are good at their job, even when they are bad."

PSN ID
    Dragonpaul
    Name
    Παύλος

Ίσως εχει να κανει με αυτο που λεει ο Gilligan, ή με το οτι αν κάτι δεν παει καλα με τον Γουώλτ, θα τελειώσει η σειρα. Χα... Δε ξέρω. Ενδεχομένως εχει να κανει και με το ερώτημα που έθεσα πιο πάνω και ο Γουώλτ να βγάζει σε κάποιους στοιχεία που θα ήθελαν να ενσωματώσουν στον δικό τους χαρακτήρα. Αυτο ειναι ενα κοινωνιολογικο/ψυχολογικό ερώτημα, μαλλον. Ίσως αυτοί που αρέσκονται στις πράξεις του Γουώλτ, να ήθελαν στη ζωή τους να δράσουν ανάλογα, αλλα δε τολμούν ποτε.

PSN ID
    Lefteris_X

μάγος είσαι βρε Παύλε;

psychology transference λέγεται αυτό, και είναι κοινό στην ανθρώπινη συμπεριφορά.......και κατ' επέκταση στις προσωπικές -ανεκπλήρωτες- επιθυμίες ζωής που (είχε) έχει ο καθένας...

δεν έχει να κάνει με το προϊόν που παράγει ο Γουώλτερ, ούτε με τις αποφάσεις του. Μπίζνα είναι.

Δηλαδή τι; Είναι θεμιτό να ακούω (προσωπικό και αληθινό παράδειγμα) όντας φοιτητής στα οικονομικά, από διπλανούς μου συμφοιτητές την ώρα που καθόμασταν σε καφέ: ρε σεις, έχω από τον πατέρα μου, κάποιες μετοχές - διαμάντια. Ξέρετε από τις φούσκες, που έχει επενδύσει ο κάθε άσχετος χωριάτης. Θέλετε να τις βομβαρδίσουμε, έτσι να βγάλουμε μερικά μύρριάκια, ώστε να πάμε Ibiza το ΣΚ;.....................Για τον καπιταλισμό και τους Νόμους = θεμιτό. Μέσα στα νόμιμα πλαίσια της μπίζνας. (άσχετα αν κάποιοι θα μείνουν άφραγκοι, επειδή ωσάν αδαείς επένδυσαν σε φούσκες)

Ε, και ο Γουώλτερ, μπίζνα κάνει. Το λάθος του είναι ότι διατηρεί ακόμα συναισθήματα, από την προηγούμενη ζωή του.

Προσωπικά, και για 22 άτομα θα έδινα εντολή μέσω τηλεφώνου, χωρίς να αυξηθεί ούτε μισό νανογραμμάριο παραπάνω αδρεναλίνης. Γιατί; Γιατί είναι απαραίτητο για την μπίζνα. Και όσο για τα 11 άτομα (στην σειρά)......ε, κι αυτοί δεν είναι ούτε για λύπηση, ούτε για οίκτο. Διότι, ΗΞΕΡΑΝ ότι μπλέκοντας με τέτοιες μπίζνες, το να βγει "συμβόλαιο" για την πάρτη σου, είναι μέρος του παιχνιδιού / μπίζνας. Αναμενόμενο και προβλεπόμενο.

Και για την ιστορία = δεν συμπαθώ, ούτε αντιπαθώ τον Γουώλτερ. Απλά τον παρατηρώ. Και εγκρίνω τις πράξεις του. Όχι όλες. Τις "κακές" ναι τις εγκρίνω. Η πλάκα είναι ότι τις "καλές" δεν πολυ-εγκρίνω. Πως χειρίστηκε την γυναίκα του, πως χειρίστηκε τον Τζέσι, πως χειρίστηκε την κουνιάδα του, τον γυιό του, την παλιά του επιχείρηση.

Οι πράξεις του όσο αφορά την νέα εργασία του, είναι πλήρως κατανοητές, και θα ήταν ηλίθιος αν δεν τις έκανε. Ωπ, σόρρυ, όχι ηλίθιος, αλλά κάκιστος επαγγελματίας.

Ο δε Χανκ, είναι ο κλασικός -μέσος- χαρακτήρας, που πλέον συναντάται και στους Έλληνες (κατά κόρον θα έλεγα μάλιστα).

Λίαν απεχθής. (ξέχασα: και η γυναίκα του Γουώλτερ, τείνει να μοιάζει τρομακτικά με την μέση Ελληνίδα = να τις βράσω και τις δύο)

18. The Following User Says Thank You to Lefteris_X For This Useful Post:

Dragonpaul (28-08-2013)

Moderator enstikto's Avatar
    PSN ID
    enstikto
    Name
    Δημήτρης

Παύλο δηλαδη εγκρινεις τη φαση
    Spoiler!

Καλο το 3ο παντος! Ελα να παίρνουμε εμπρός...

Εγω παντος έχω καταλήξει να μην συμπαθω κανέναν στη σειρα λολ.
    Συμπαθουσα τον Jessie αλλα μου την ΕΙΧΕ σπάσει στην αρχη. ΤΩΡΑ ΚΑΤΙ παει να γίνει στο 3ο...
    βλεπουμε....

mihalis13's Avatar
    PSN ID
    mihalis_13
    Name
    Μιχάλης

Επεισοδιαρα!!!Μιλαμε για τεραστια σειρά!!Εγώ ξέρω πως δεν συμπαθω σίγουρα Hank.Marrie Και Skyler
    Walt,Jessie και Saul είναι λατρείες!!
    Spoiler!
    Spoiler!

PSN ID
    Lefteris_X

όντως ουδείς είναι συμπαθής στην σειρά και για εμένα.

Ίσως όμως, αυτός να είναι ο λόγος που δεν παρακολουθώ την σειρά ως θεατής, αλλά ως παρατηρητής. Βλέπω, επεξεργάζομαι, κρίνω τα τεκταινόμενα, στα όρια της θέασης ενός ντοκυμαντέρ με ολίγο σασπένς και εμβάθυνση χαρακτήρων.

Και μέχρι εκεί.

Συναίσθημα όντως δεν μου προκαλεί.

Αν και τον Παύλο ρώτησες, το θέμα με το παιδάκι (το λέω έτσι λόγω σπόιλερ), δεν έγκειται ακριβώς στο παιδάκι. Όταν είσαι μέσα σε τέτοιες μπίζνες, δεν τίθεται θέμα ηλικίας για μια απόφαση, επαγγελματικού περιεχομένου. Είναι απλά μαθηματικά: έχω μια σταθερά (τον συνεργάτη μου), ο οποίος λόγω εξωτερικών επιρροών (μαμά-παιδάκι) αρχίζει και γίνεται μεταβλητή (ήτοι κάτι μη-επαγγελματικό με άμεσο αποτέλεσμα να πηγαίνει περίπατο το πρόγραμμα της "επιχείρησης" = θα πρέπει να φοβάμαι κι εγώ για την ζωή μου). Οπότε; Απλά μαθηματικά: απαλείφω τους εξωτερικούς παράγοντες, ώστε να μετατρέψω την τωρινή μεταβλητή, στην πρότερη σταθερά = επιστροφή της επιχείρησης στον προβλεπόμενο ρυθμό παραγωγής.

Για αυτό και είπα, ότι το "πρόβλημα" του Γουώλτερ, είναι ότι πράττει όσα απαιτούνται για την νέα του ζωή, διατηρεί όμως ψήγματα συναισθηματικής αντιμετώπισης των τεκταινομένων από την παλιά του. Και αυτές οι δύο, τελείως διαφορετικές ζωές, δεν συνάδουν μεταξύ τους.

Εξαρτάται λοιπόν, πως το κρίνεις enstikto.

Αν το κρίνεις από την μεριά "μας" που δεν έχουμε σχέση με όλα αυτά, τότε ναι, κάποια πράματα σου φαίνονται τραβηγμένα και ίσως, τερατώδη.

Αν όμως το κρίνεις από την μεριά "τους", τότε έχουν απόλυτα σωστή λογική αυτά που πράττουν.

Να κρίνεις ταυτόχρονα και από τις δύο μεριές, σόρρυ αυτό δεν γίνεται. Και δυστυχώς όμως, γίνεται αυτή η διπλή κρίση/κριτική, γιατί; Διότι αυτοί που "προσπαθούν" (ανεπιτυχώς σαφέστατα) την διπλή κρίση/κριτική, δεν είχαν ποτέ και δεν έχουν ακόμα ουδεμία σχέση με τον "υπόκοσμο" (το βάζω σε εισαγωγικά γιατί δεν είναι "υπό" του κόσμου, αλλά υπό του Νόμου).
    Και εκεί κάνουν το μέγα λάθος. Αν δεν είσαι στον "χορό", δεν ξέρεις ούτε καν τα βήματά του. Αλλά κάθεσαι και κρίνεις την χορογραφία. Ε, κύριε θεατή (εννοείται γενικά αναφέρομαι), κάπου κάνεις λάθος. Δεν έχεις πείρα/εμπειρία από τέτοια πράματα, μα καθόλου όμως; Ε, κάτσε και δες, μπας και μάθεις και κάτι, έστω και απειροελάχιστα. Δεν θες να μάθεις; Μην κρίνεις γιατί δεν ξέρεις, απλά απόλαυσε το ποπκορν, βλέποντας απλά "μια σειρά".

και έτσι βγαίνουν όλοι κερδισμένοι (εννοώντας έχουν λάβει ψυχαγωγία), και όσοι δεν κατέχουν και όσοι κατέχουν. Win - Win situation.

Moderator enstikto's Avatar
    PSN ID
    enstikto
    Name
    Δημήτρης

Εγώ να σου πω ότι προσωπικά με λειπεί το ότι μπορεί να είναι έτσι η κατάσταση ακόμα και σε αυτό το μέρος της κοινωνίας.
    Θεωρώ οτι είμαστε άνθρωποι πάνω απο όλα και έτσι πρέπει να φερόμαστε....
    Ίσως να είναι λογικό κάποιος να το βλέπει εντελώς μαθηματικά το πράγμα αλλά αυτό είναι κάτι το οποίο προσωπικά δεν μου αρέσει καθόλου...
    Και μην ξεχνάμε οτι δεν μιλάμε για έναν άνθρωπο που μεγάλωσε μέσα στη φάση, είναι ένας άκυρος που μαθαίνει όσο πάει και τελικά φτάνει να κάνει τα αίσχη....
    Βάλε και το Jesse πως αντιδρά σε αυτά τα πράγματα που αρχικά αυτός υποτίτθετε πως ήταν μέσα στα πράγματα (λέμε τώρα) και καταλαβαίνεις τη διαφορά...
    Και ναι πολλάκις έχεις χαρακτηριστεί ο Jesse βλάκας, ή και χαζός αλλά τον προτιμώ... Είναι άνθρωπος και όχι ρομπότ.... Αυτά....

PSN ID
    Dragonpaul
    Name
    Παύλος

Quote Originally Posted by enstikto View Post
    Παύλο δηλαδη εγκρινεις τη φαση
    Spoiler!

Καλο το 3ο παντος! Ελα να παίρνουμε εμπρός...

Εγω παντος έχω καταλήξει να μην συμπαθω κανέναν στη σειρα λολ.
    Συμπαθουσα τον Jessie αλλα μου την ΕΙΧΕ σπάσει στην αρχη. ΤΩΡΑ ΚΑΤΙ παει να γίνει στο 3ο...
    βλεπουμε....
    Καλημέρα!
    Κοιτά Δημήτρη, είναι πιο περίπλοκο από αυτό. Εξυπακουεται ότι ηθικά σαφώς δεν εγκρίνω κάτι τέτοιο, όπως και πολλά αλλα που εχει κάνει ο Walter. Εγώ, καταρχήν, δε θα είχα μπει ποτε στη θέση του. Δε θα είχα ξεκινήσει κάτι τέτοιο. Υποθέτω, όμως, πως άπαξ και μπεις σε έναν χορό, αναγκαστικά χορεύεις ανάλογα. Υποθέτω κι εκείνος δε θα μπορούσε να φανταστεί όλα όσα έκανε πριν ξεκινήσει αυτή η "επιχείρηση".
    Συμπερασματικα, μη το βλέπουμε έτσι. Εμείς είμαστε ο "θεατής", ο "τρίτος" της υπόθεσης. Παρατηρούμε, όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω και "συμπαθουμε" τον αντιηρωα πάντα με βάση τον κόσμο που εχει "κτίσει" η σειρά.

PSN ID
    Lefteris_X

Ακριβώς όπως το είπε ο Παύλος.

Εξαρτάται την "οπτική" γωνία που εξετάζεις.

Από την "μαθηματική", δηλαδή άνευ συναισθημάτων γωνία, οι αποφάσεις είναι ορθές, κοφτές και απόλυτες. Απλά "σοκάρουν" τον θεατή / παρατηρητή καθώς ο ίδιος δεν έχει περιέλθει (ηθελημένα ή όχι) σε τέτοια θέση, που απαιτεί του είδους τις αποφάσεις. Σκέψου αντιπαραθετικά, τις καριόλικες και ανήθικότατες αποφάσεις που λαμβάνουν μεγαλοστελέχη και CEO/CFO των μεγαλο-πολυεθνικών (πχ. Εμπόριο Πολύτιμων Λίθων)......και τις απάνθρωπες αποφάσεις που παίρνουν. Παρά ταύτα, θεωρούνται αξιοσημείωτα άτομα στον Δυτικό Καπιταλιστικό ημισφαίριο.

Τώρα, πάμε στην "ηθική" μεριά. Πριν πω περί αυτής, θέλω να θέσω άμεσα ότι κι εγώ τάσσομαι υπέρ της ηθικής οπτικής γωνίας. Having said that, ότι έχει κάνει ο Γουώλτερ (θα μπορούσα να πω και για άλλους χαρακτήρες, αλλά το πόστ θα γίνει γμσέτα δοκίμιο ) για εμένα είναι ΠΕΡΑ για ΠΕΡΑ κατακριτέο. Τι λε ρε φίλε; Επειδή έπαθες καρκίνο, και a thousand sorries που σου συνέβη, θα μας γαμήσεις όλους κιόλας; Θα γαμήσεις την κοινωνία, επειδή επεκτατικά αυτή γαμάς όταν παρασκευάζεις meth? Τι ρε λε καραπουσταρά; Που υποτίθεται ότι "αυτο-δικαιολογείσαι", επειδή ότι κάνεις (στην αρχή) είναι για λίγους μήνες μέχρι να πεθάνεις; Δε μας χέζεις ρε Νταλάρα; Δεν πείθεις εμένα με τίποτα. Είσαι "φάουλ" πέρα για πέρα - και όσοι έχουν περίπου τις ίδιες ηθικές αξίες (με εμένα τον Λευτέρη εννοώ), τις οποίες δεν χρειάζεται να περιγράψω νομίζω γίνονται κατανοητές από το κράξιμο που ρίχνω τώρα στον Γουώλτερ, θεωρώ πως θα συμφωνήσουν από την οπτική γωνία της "ηθικής" που περιγράφω.

και τώρα, πάμε στο ωραίο.......

την οπτική γωνία της ψυχολογίας. Για την οποία, αν θέλω να είμαι δίκαιος προς τον εαυτό μου και τους αναγνώστες του παρόντος ποστ, δεν θα πρέπει να την περιγράψω, καθώς πραγματικά θα είναι δοκίμιο και οποιαδήποτε προσπάθειά μου συντόμευσης, θα αλλοιώσει τα πάντα. Οπότε θα περιοριστώ σε κάτι πολύ μικρό, που ελαφρώς είχα αγγίξει σε ένα προηγούμενο ποστ.
    Ο Γουώλτερ έχει βαθιά ψυχολογικά συμπλέγματα από μικρός. Από παιδάκι δεύτερης ηλικίας (7-12), μετά έφηβος, κατόπιν νεαρός, εν συνεχεία 30άρης-40άρης και τώρα πλέον 50άρης. Βαθιά συμπλέγματα, που ανάμεσα στα παρακλάδια τους περιλαμβάνουν σύνδρομο χαμηλής αυτοεκτίμησης, οργή προς πάσα κατεύθυνση (αρχική πηγή οι γονείς του) για την προσωπική εξέλιξη, ανάγκη δημιουργίας ασφαλούς τοπίου (έννοια/μετάφραση οικογένειας για τον Γουώλτερ). Αυτά τα ολίγα + τα πάμπολλα άλλα παρακλάδια των βαθύτατων ψυχολογικών συμπλεγμάτων που βρίθουν μέσα στον Γουώλτερ, ήρθαν και ενώθηκαν ή αν θέλεις αλληλο-συγκρούστηκαν, σε δύο φάσεις, ΒΑΣΙΚΟΤΑΤΕΣ για την μετέπειτα εξέλιξη του Γουώλτερ: όταν έμαθε ότι έχει καρκίνο (και τι είδους = πόσος χρόνος του απομένει) και όταν κατάλαβε ότι μπορεί να παρασκευάζει meth, βγάζοντας τάδε μεγάλο ποσό χρημάτων. Αυτές οι δύο φάσεις, μέσα σε νανο-δευτερόλεπτα έλαβε χώρα η ένωση/σύγκρουση που προείπα, αλλάζοντάς τον οριστικά και αμετάκλητα.

Ευτυχώς που προσπάθησα να κάνω συνοπτικό το ποστ δηλαδή!

25. The Following 5 Users Say Thank You to Lefteris_X For This Useful Post:

Dragonpaul (29-08-2013),enstikto (29-08-2013),jimspy (29-08-2013),Kane (29-08-2013),Nikoladim (29-08-2013)

Bookmarks

Bookmarks