Results 1 to 20 of 1541

Thread: Red Dead Redemption 2

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    PS4forums Fanatic jk_blue_tiger's Avatar
    PSN ID
    jk_blue_tiger
    Name
    Γιάννης

@Val

Για τον χειρισμο προσωπικα δεν ειχα παραπονο, με ξενισε κ εμενα στην αρχη που δεν προχωρουσα/εστριβα με τους μοχλους,
    εκανα μια αλλαγη που προτειναν καποιοι στο Χ (toggle to run ή κατι τετοιο) και μετα το συνηθισα που δεν με ενοχλουσε πια.

Για τον ορο sandbox ο γουγλης λεει:
    "a video game or part of a video game in which the player is not constrained to achieving specific goals and has a large degree of freedom to explore, interact with, or modify the game environment"
    Το RDR 2 βασικα ειναι πρωτιστως open world κ λιγοτερο sandbox.
    Μπορεις να πας οπου θες (απο την αρχη κιολας).
    Μπορεις να παιζεις μονο side missions στην αρχη κ να πιασεις την ιστορια οποτε θες.
    Επισης μπορεις να συνεχισεις να παιζεις ακομα και οταν τελιωσεις το main story.
    Δεν μπορεις ομως να καταστρεψεις τα παντα, π.χ. σπιτια.
    Επισης στις αποστολες του main story εχεις μικρο ελεγχο στο πως θα τις παιξεις.
    Ο λογος ειναι που το stealth mechanic δεν εχει αναπτυχθει ιδιαιτερα,
    ενω απο οτι θυμαμαι το παιχνιδι σου ζηταει να κανεις συγκεκριμμενες ενεργειες.
    Θυμαμαι ειχα δοκιμασει μερικες φορες να προσπαθησω να βγαλω αποστολη με tomahawks, arrows & knife αλλα δεν λειτουργησε μεχρι τελους,
    ειναι ετσι τοποθετημενοι οι εχθροι που στο τελος παντα καταληγεις σε πιστολιδι για να προχωρησεις.

ΥΓ1
    Τα AC δεν ειναι πληρως sandbox κ αυτα γιατι δεν μπορεις να καταστρεψεις τα παντα (π.χ. σπιτια,καστρα), ενω εδω μπορεις να παιξεις φυσικα κ stealth.
    Στα 3 τελευταια AC το stealth δεν δουλευει τοσο καλα οσο στα προηγουμενα.

ΥΓ2
    Η πρωτη φορα που επαιξα στην ζωη μου open world/sandbox τιτλο ηταν το Operation Flashpoint το 2001,
    το οποιο ηταν military sim (one hit=death) με μεγεθος χαρτη 144 square kilometers.
    Θυμαμαι χαρακτηριστικα μια main αποστολη που επρεπε να καταστρεψω μονος κ πεζος καποια αρματα σε μια εχθρικη βαση και πεθαινα συνεχεια.
    Ωσπου καποια στιγμη δοκιμασα κατι διαφορετικο, πηγα σε μια αλλη βαση με λιγοτερους εχθρους,
    "δανειστηκα" απο εκει ενα tank, ισοπεδωσα οτι υπηρχε εκει κ μετα πηγα στην βαση που ηταν ο στοχος μου
    κ κατεστρεψα κ εκει τα παντα.
    Πρεπει να μου πηρε καμποσες ωρες να το καταφερω (το πηγαινα πολυ προσεκτικα για να μην χασω ολη την προοδο που ειχα κανει).
    Απο τοτε δεν εχω συναντησει αλλο παιχνιδι με τετοια ελευθερια κινησεων.
    Στους τυφλους βασιλευει ο μονοφθαλμος...
    Spoiler!

Stealth Moderator Valkyre's Avatar
    Name
    Δημήτρης

Quote Originally Posted by jk_blue_tiger View Post
    @Val

Για τον χειρισμο προσωπικα δεν ειχα παραπονο, με ξενισε κ εμενα στην αρχη που δεν προχωρουσα/εστριβα με τους μοχλους,
    εκανα μια αλλαγη που προτειναν καποιοι στο Χ (toggle to run ή κατι τετοιο) και μετα το συνηθισα που δεν με ενοχλουσε πια.

Για τον ορο sandbox ο γουγλης λεει:
    "a video game or part of a video game in which the player is not constrained to achieving specific goals and has a large degree of freedom to explore, interact with, or modify the game environment"
    Το RDR 2 βασικα ειναι πρωτιστως open world κ λιγοτερο sandbox.
    Μπορεις να πας οπου θες (απο την αρχη κιολας).
    Μπορεις να παιζεις μονο side missions στην αρχη κ να πιασεις την ιστορια οποτε θες.
    Επισης μπορεις να συνεχισεις να παιζεις ακομα και οταν τελιωσεις το main story.
    Δεν μπορεις ομως να καταστρεψεις τα παντα, π.χ. σπιτια.
    Επισης στις αποστολες του main story εχεις μικρο ελεγχο στο πως θα τις παιξεις.
    Ο λογος ειναι που το stealth mechanic δεν εχει αναπτυχθει ιδιαιτερα,
    ενω απο οτι θυμαμαι το παιχνιδι σου ζηταει να κανεις συγκεκριμμενες ενεργειες.
    Θυμαμαι ειχα δοκιμασει μερικες φορες να προσπαθησω να βγαλω αποστολη με tomahawks, arrows & knife αλλα δεν λειτουργησε μεχρι τελους,
    ειναι ετσι τοποθετημενοι οι εχθροι που στο τελος παντα καταληγεις σε πιστολιδι για να προχωρησεις.

ΥΓ1
    Τα AC δεν ειναι πληρως sandbox κ αυτα γιατι δεν μπορεις να καταστρεψεις τα παντα (π.χ. σπιτια,καστρα), ενω εδω μπορεις να παιξεις φυσικα κ stealth.
    Στα 3 τελευταια AC το stealth δεν δουλευει τοσο καλα οσο στα προηγουμενα.

ΥΓ2
    Η πρωτη φορα που επαιξα στην ζωη μου open world/sandbox τιτλο ηταν το Operation Flashpoint το 2001,
    το οποιο ηταν military sim (one hit=death) με μεγεθος χαρτη 144 square kilometers.
    Θυμαμαι χαρακτηριστικα μια main αποστολη που επρεπε να καταστρεψω μονος κ πεζος καποια αρματα σε μια εχθρικη βαση και πεθαινα συνεχεια.
    Ωσπου καποια στιγμη δοκιμασα κατι διαφορετικο, πηγα σε μια αλλη βαση με λιγοτερους εχθρους,
    "δανειστηκα" απο εκει ενα tank, ισοπεδωσα οτι υπηρχε εκει κ μετα πηγα στην βαση που ηταν ο στοχος μου
    κ κατεστρεψα κ εκει τα παντα.
    Πρεπει να μου πηρε καμποσες ωρες να το καταφερω (το πηγαινα πολυ προσεκτικα για να μην χασω ολη την προοδο που ειχα κανει).
    Απο τοτε δεν εχω συναντησει αλλο παιχνιδι με τετοια ελευθερια κινησεων.
    Καλημερα!

Αυτο για το χειρισμο που λες το εχω κανει κι εγω με το Red Dead (δεν το εχει -εκτος και αν το εβαλαν προσφατα- το GTA σαν option) και καπως βοηθησε. Αλλα και παλι δεν ειναι το μοναδικο προβλημα στο θεμα χειρισμου. Για εμενα ειναι συνολικο το προβλημα, εχει να κανει και με την στοχευση και την γενικοτερη αποκριση.

Στα του sandbox στα λογια μου ερχεσαι πανω κατω. Ναι ειναι πρωτιστως ενα open world game. Συμφωνω. Οπως ομως πολυ σωστα λες ο ορος sandbox δεν του ταιριαζει καθολου. Ειναι τιγκα linear σε καθε αποστολη. Ακομα και gameplay mechanics που υποτιθεται οτι εχει το παιχνιδι δεν αξιοποιουνται σωστα ουτε και ειναι διαθεσιμες επιλογες. Αν το παιχνιδι σου λεει πρεπει να πυροβολησεις, πρεπει να πυροβολησεις. Αν σου λεει κατσε πισω απο το κιβωτιο αυτο, πρεπει να κατσεις πισω απο αυτο το συγκεκριμενο κιβωτιο και οχι το ακριβως διπλα. Παιζεται με εναν και μονο τροπο.

Σε αντιθεση σε ενα Far Cry ας πουμε, ειναι πολυ πιο sandbox (και οκ ας μην καταστρεφονται τα παντα, δεν νομιζω οτι γινεται αλλωστε να σχεδιασεις σοβαρο παιχνιδι με ιστορια και χαρακτηρες οπου ο παικτης μπορει να καταστρεψει τα παντα ). Σε ενα Far Cry λοιπον σου λενε η αποστολη σου ειναι να πας να ελευθερωσεις εναν αιχμαλωτο απο ενα στρατοπεδο. Μπορεις να πας Ραμπο style guns blazing, μπορεις να πας με φουλ stealth predator φαση τοξο, μπορεις να ριξεις δολωμα και να στειλεις τις τιγρεις να κανονισουν τους εχθρους, μπορεις να γεμισεις ενα φορτηγο με εκρηκτικα και να το στειλεις στο στρατοπεδο να τα διαλυσει ολα, μπορεις να παρεις ελικοπτερο και να τους γαζωσεις απο μακρια, μπορεις να κανεις τον καμικαζι και 10 ακομα διαφορετικους τροπους να ολοκληρωσεις την αποστολη. Αυτο ΝΑΙ λεγεται sandbox. Και μου τη δινει να βλεπω δημοσιογραφους να χρησιμοποιουν τον ορο αυτο στα παιχνιδια της Ροκσταρ.

Εχοντας πει αυτα, να ξαναματαπω βεβαια οτι η δυναμη των τιτλων της Ροκσταρ ειναι αλλου. Και υπερκαλυπτει οτι χανεις απο αλλα σημεια. Προφανως και το Red Dead ειναι μακραν καλυτερη εμπειρια απο ενα Far Cry. Δεν υπαρχει καν συγκριση.

Αλλα καθε φορα καθομαι και σκεφτομαι οτι με μερικα Tweaks, δινοντας στον παικτη περισσοτερες ελευθεριες και καλυτερο χειρισμο θα μπορουσε να ειναι οτι κοντινοτερο σε perfection.

ΥΓ: Με αυτα και με αυτα με κανατε να σβησω 2 παιχνιδια απο τον σκληρο του PS5 για να βαλω ξανα το Red Dead 2 να περιπλανηθω λιγο στον κοσμο του...

Bookmarks

Bookmarks