Τελείωσα σήμερα την βασική ιστορία και η αλήθεια είναι ότι ακόμα δεν μπορώ να συνέλθω. Είχα γράψει πριν από αρκετό καιρό τους προβληματισμούς μου σχετικά με το παιχνίδι στα ξεκινήματα, τώρα όμως μπορώ να πω οτι όλα αυτά που έλεγα τότε ελάχιστη έως καθόλου σημασία δεν είχαν....Η κλιμάκωση που υπάρχει στη διάρκεια έως και το συγκλονιστικό τέλος έφτιαξαν τελικα στα μάτια μου ένα ΈΠΟΣ.....
Ναι στην αρχή υπάρχουν δυσκολίες μέχρι να μάθεις τους μηχανισμούς του gameplay αλλά στη συνέχεια όλα γίνονται πολύ πιο απλά και ξεκάθαρα.
Το πιο σημαντικό όμως για μένα είναι ο βασικός χαρακτήρας, ο Arthur....αδιάφορος όπως μου φαινόταν στην αρχή, στο τέλος δάκρυσα....Ένας ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟΣ χαρακτήρας, η πορεία της ιστορίας σε κάνει να δεθείς μαζί του όλο και περισσότερο μέχρι και τις τελευταίες στιγμές της ιστοριας και του 6ου chapter. Ένας από τους χαρακτήρες όλα αυτά τα χρόνια που παίζω videogames, που πραγματικά θα μου μείνει αξεχαστος. Ίσως ο πιο δυνατός, καλύτερος πρωταγωνιστής που έφτιαξε ποτέ η Rockstar, καλύτερος ίσως και από τον John στο πρώτο RDR.
Για τα υπόλοιπα, γραφικά, μουσική, production values δεν υπάρχει λόγος να αναφερθώ, τα έχετε δει όλοι.
Τώρα μένουν κάμποσα πράγματα ακόμα να κάνω
Spoiler!
Ναι, κάποια θέματα υπάρχουν, δεν είναι όλα τελεια, αλλά εν τέλει το παιχνίδι είναι μια συγκλονιστική, γεμάτη συναισθήματα εμπειρία, που προσωπικα θα μου μείνει αξέχαστη όπως συνέβη και με το πρώτο πριν αρκετά χρόνια.

Reply With Quote
Bookmarks