Page 20 of 24 FirstFirst ... 10161718192021222324 LastLast
Results 381 to 400 of 465

Thread: Beyond: Two Souls

  1. #381
    Stealth Moderator Valkyre's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Outer Heaven
    Posts
    32,358
    Name
    Δημήτρης

    Default

    Ως τι ειναι πολυ μπροστα? Τεχνικα? Ή απλα οπτικα?

    Οπτικα μπορω να το δεχθω καθοτι μιλαμε για ενα σημειο το οποιο εναποκειται καθαρα στο προσωπικο γουστο.

    Τεχνικα δεν μπορει να πει κανεις με σιγουρια.

    Το Beyond δεν εχει ουτε τρελα mechanics να υπολογισει, ουτε πολυπλοκα ΑΙς, ουτε τοσο ποικιλο animation, εχει στατικη ως επι το πλειστον καμερα και μοιαζει περισσοτερο με ενα διαδραστικο φιλμ παρα με παιχνιδι τιγκα στα gameplay mechanics.

    Δεν το λεω για κακο αυτο, ισα ισα κανει αυτο που πρεπει να κανει. Αυτο που λεω ειναι οτι δεν μπορει καποιος να πει με σαφηνεια τι ειναι τεχνικα πιο δυσκολο, αυτο που καταφερε το Beyond ή αυτο που καταφερε το LOU. To σιγουρο ειναι οτι ειμαστε τυχεροι που εχουμε τετοια γραφικα απο ενα τοσο παλιο μηχανημα.

    Παντως παιξε το LOU λιγο παραπανω, τα σημεια που εισαι δεν λενε μια μπροστα σε αυτο που ακολουθει.


  2. #382
    Stealth Moderator Valkyre's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Outer Heaven
    Posts
    32,358
    Name
    Δημήτρης

    Default

    Kι εγω με την σειρα μου λεω οτι ο τεχνικος τομεας επηρεαζεται απο την φυση και το design του παιχνιδιου. Και το gameplay και ολα τα mechanics στερουν πορους απο το συστημα.

    Αλλιως θα ειχαμε γραφικα Beyond 2 Souls σε ενα open world παιχνιδι οπως το GTAV.

    Αλλα δεν γινεται, διοτι το καθε παιχνιδι ειναι ετσι φτιαγμενο και παιζουν ρολο τα παντα. Απο το ποσα ΑΙ κυκλοφορουν, ποσο μεγαλο ειναι το level που διαδραματιζεται, τι αλληλεπιδραση με τον περιβαλλοντα χωρο εχει ο παικτης κλπ κλπ.

    Γι αυτο λεω οτι "τεχνικα" δεν μπορεις να ξερεις πιο παιχνιδι πραγματικα ξεζουμισε το μηχανημα περισσοτερο.

    Μπορει να ειναι το Beyond, μπορει να ειναι το God of War, μπορει το LOU, μπορει το GTAV.

    Γι αυτο πιστευω οτι οταν μιλαμε για γραφικα πρεπει να αναφερομαστε περισσοτερο στο καθαρα οπτικο κομματι οταν λεμε οτι ειναι οτι καλυτερο εχουμε δει και οχι "τεχνικα", καθως παιζουν πολλα ρολο.

  3. #383
    Banned Forum GOD psx3's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    8,378

    Default

    Με το Beyond έχω παρατηρήσει 3 πράγματα που δεν τα έχω δει σε άλλο exclusive:

    1) Τα τρόπαια βγαίνουν στο ΧΜΒ με καθυστέρηση 2-3 secs. Πρώτα ακούς το γκλινκ και μετά βλέπεις το visual notification.
    2) Η εικόνα κάνει freeze μερικές φορές για 1-2 secs, συνήθως σε απαιτητικές σκηνές.
    3) Το Blu-Ray δουλεύει non-stop ό,τι και να κάνεις, σε σημείο που να με ανησυχεί ότι θα κλατάρει.

    Αυτά δεν τα έχω δει ούτε στο Ascension, ούτε στο TLOU. Όλα αυτά μου δείχνουν ότι η κονσόλα ζορίζεται άσχημα και δεν είναι παλιά.

  4. #384
    Stealth Moderator Valkyre's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Outer Heaven
    Posts
    32,358
    Name
    Δημήτρης

    Default

    ^^ Αυτα που λες τα εχουμε δει απο πολλα παιχνιδια με την μια ή την αλλη μορφη. Δεν σημαινει απαραιτητα οτι ειναι αδυνατον να διορθωθουν ή ειναι αδυνατον να περιοριστουν. Mην ξεχναμε το φιασκο με την Bethesda και το Skyrim, που ταχατες μου το PS3 δεν πηγαινε αλλο και γι αυτο ειχαμε θεματα με την μνημη, το παιχνιδι κολαγε συνεχεια κλπ κλπ

    Παντως μην κολας στο Beyond. Εγω μιλησα πιο πολυ γενικα. Και νομιζω οτι αυτα που εγραψα στο πιο πανω ποστ μου ειναι σωστα, οτι δηλαδη παιζουν πολλα πραγματα ρολο σε εναν τεχνικο τομεα και δεν μπορεις κρινοντας καθαρα και μονο οπτικα, να μπορεις να πεις με βεβαιοτητα, πιο παιχνιδι τελικα χρησιμοποιει πιο εξελιγμενες τεχνικες για να αποδωσει το αποτελεσμα που βλεπεις στην οθονη σου.

    Αλλιως οπως ειπα θα βλεπαμε παιχνιδια με τα γραφικα του Beyond σε εναν κοσμο τεραστιο οπως του GTAV. (και σε κατι τετοιο ελπιζουμε για την νεα γενια btw! )

    Για εμενα οπτικα και τεχνικα ειναι 2 τελειως διαφορετικα πραγματα.

  5. #385
    Banned Forum GOD psx3's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    8,378

    Default

    Εγώ πως δεν τα έχω δει στα Ascension & TLOU;

    Διαφορετικό art style έχουν σίγουρα, αλλά δεν λέω αυτό. Έχω την εμπειρία να κρίνω οπτικά τι τεχνικές rendering χρησιμοποιούνται.

    Όσο για τα open-world, το έχω πει κι εγώ πολλές φορές, οπότε δεν ξέρω γιατί το επαναλαμβάνεις. Το έχω πει πολλές φορές ότι δεν περιμένω γραφικά επιπέδου exclusive στο GTA για ευνόητους λόγους.

    Παρ' ολ' αυτά δεν πιστεύω ότι υπάρχει multiplatform που να ξεζουμίζει την κονσόλα όπως ένα exclusive. Κάποια multiplatform το «παλεύουν» να εκμεταλλευτούν τα Cell SPUs, αλλά δεν ξέρω αν τα παιχνίδια της Rockstar ανήκουν σε αυτή την κατηγορία. Δεν θυμάμαι να μας έχει δώσει τέτοιες πληροφορίες η Rockstar.

  6. #386
    Stealth Moderator Valkyre's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Outer Heaven
    Posts
    32,358
    Name
    Δημήτρης

    Default

    Δεν τα εχεις δει διοτι μπορει στα LOU και στο GOW οι δημιουργοι να εκαναν καλυτερη "τεχνικη" δουλεια...

    Οπως τα ιδια στουντιο οταν αλλοι ειχαν loading screens , εκεινοι δεν ειχαν.

    Ειναι δηλαδη απιθανο να εκανε 1-2 ατασθαλιες ο Cage στο Beyond?

    Δεν μπορει καποιος να το υποστηριξει αυτο με βεβαιοτητα. Δεν μπορει δηλαδη να πει με βεβαιοτητα καποιος οτι η ομαδα της Santa Monica δεν θα μπορουσε να ειχε βρει αυτο το κατι τοις ωστε οταν ακους ντινγκ να βλεπεις κατευθειαν το trophy με τα ιδια ακριβως γραφικα που εχει τωρα το beyond.

    Kαι εν πασει περιπτωση ξαναλεω...

    "Εγω μιλησα πιο πολυ γενικα. Και νομιζω οτι αυτα που εγραψα στο πιο πανω ποστ μου ειναι σωστα, οτι δηλαδη παιζουν πολλα πραγματα ρολο σε εναν τεχνικο τομεα και δεν μπορεις κρινοντας καθαρα και μονο οπτικα, να μπορεις να πεις με βεβαιοτητα, πιο παιχνιδι τελικα χρησιμοποιει πιο εξελιγμενες τεχνικες για να αποδωσει το αποτελεσμα που βλεπεις στην οθονη σου."

    Ξεχνα το beyond ή το LOU.

    Με το πιο πανω που λεω συμφωνεις? Αν ναι, τοτε ειλικρινα το ιδιο πραγμα λεμε επι της ουσιας.

  7. #387
    Banned Forum GOD psx3's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    8,378

    Default

    Θα σου πρότεινα να παίξεις το παιχνίδι (10 ώρες είναι ένα playthrough - μπορείς να το νοικιάσεις για 1 μέρα) και να βγάλεις τα συμπεράσματά σου για τον τεχνικό τομέα.

    Συνήθως πάντως να ξέρεις ότι όσο νεότερο είναι ένα exclusive, τόσο πιο αποδοτικά εκμεταλλεύεται την κονσόλα. Υπάρχουν και κάποιες εξαιρέσεις βέβαια (π.χ. το Resistance 3 δεν εντυπωσιάζει συγκριτικά με το Uncharted 2 <-- κάνει μπαμ το subHD), αλλά σε γενικές γραμμές αυτό ισχύει. Περισσότερος χρόνος = περισσότερη εμπειρία = καλύτερο optimization = περισσότερο ξεζούμισμα.

    Και η Santa Monica το είχε πει ότι μπορούν να κάνουν κι άλλο optimization στην μηχανή του Ascension, αρκεί να τους δινόταν κι άλλος χρόνος. Βέβαια αυτό είναι άσκοπο εν' όψει του PS4. Ό,τι ήταν να δώσει στο PS3 το έδωσε.

    Α, και επίσης να ξέρεις ότι στο Beyond έχει βάλει το χεράκι της η ICE Team (σύμφωνα με τα credits), όπως και στα Ascension/TLOU...

  8. #388
    Stealth Moderator Valkyre's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Outer Heaven
    Posts
    32,358
    Name
    Δημήτρης

    Default

    Ενταξει κοιτα το ιδιο πραγμα λεμε.

    Απλα εχεις κολλησει στο Beyond ή δεν σου αρεσε η διατυπωση μου στο γενικοτερο θεμα που αναφερομουν ή νομιζεις οτι προσπαθω να μειωσω σε κατι το Beyond. (seriously I dont)

    Το θεμα ειναι οτι λεμε το ιδιο.

    Οτι αλλο τεχνικος τομεας και αλλο οπτικος τομεας. Και επειδη δεν εχουμε απτα στοιχεια για το τι δουλεια ακριβως εκανε η καθε ομαδα και τι τεχνικες εφαρμοσε σε σχεση με αλλες δεν μπορουμε με σιγουρια να λεμε οτι η Naughty Dog ειναι graphics King ή η Santa Monica ή οποιοσδηποτε.

    Το οτι ειναι απο μερια exclusive o King ειναι σιγουρα, κι εγω το πιστευω. Και επισης ειμαστε τυχεροι που μπαινουμε στην διαδικασια αυτη που εχουμε μπει τωρα, με τετοιες ομαδες που εχουμε.

    Το παιχνιδι εννοειται οτι θα το αγορασω, δεν θα το νοικιασω, και εννοειται οτι θα το παιξω. Απλα περιμενω να περασει λιγος καιρος γιατι αυτην την στιγμη παιζω αρκετα games και θελω να εχω και κατι για τα χριστουγεννα αφου το PS4 μαλλον παει για αναβολη.

  9. #389
    Banned Forum GOD psx3's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    8,378

    Default

    Εντάξει, τον κώδικα δεν τον έχουμε (αυτό έλειπε), αλλά ξέρουμε ότι υπάρχουν προγραμματιστές της ICE Team που έχουν δουλέψει και στα 3 projects. Και είναι λογικό όσο περισσότερο χρόνο έχουν, τόσο πιο πολύ refine να κάνουν τους αλγόριθμους τους (σκοπός της ICE Team είναι να γράφει & και να κάνει optimize low-level κώδικα για διάφορα 1st party projects).

    Για μένα προσωπικά graphics kings είναι και οι 3 τους (ND - SM - QD), ο καθένας στο είδος/genre του. Την Insomniac δεν την υπολογίζω καν, lol.

    Είναι όμως εντυπωσιακό αν σκεφτείς από που ξεκίνησε η QD (PC developer) και που έφτασε... δεν είναι σαν την ND ας πούμε που έχει εμπειρία σε console programming & optimization από εποχές PlayStation και ακόμα παλιότερα.

    Τέλος, για να μην παρεξηγηθώ δεν λέω ότι δεν έχει ψεγάδια το Beyond στα γραφικά. Κάποια τα έχω αναφέρει κι εγώ (τα ανοιχτά περιβάλλοντα δεν εντυπωσιάζουν και τόσο, συγκριτικά πάντα με τα κλειστά/corridor-based), αλλά αν το συγκρίνεις με κάποια multiplatform (ο Gazof ανέφερε ένα) η διαφορά είναι ... χαοτική.

    Κάποια άλλα ψεγάδια είναι καθαρά αδυναμία της κονσόλας. π.χ. σε πολλά exclusives (GT5, Infamous 2, Uncharted 3, GoW:A, TLOU, Beyond) όπου υπάρχει fog, υπάρχει και aliasing/jaggies στο περίγραμμα των χαρακτήρων. Αυτό είναι θέμα της σχετικά αργής VRAM του PS3 και δεν λύνεται, μιας και το alpha blending σαν τεχνική θέλει αρκετό memory bandwidth για να γίνει render σε υψηλή ανάλυση.
    Last edited by psx3; 18-10-2013 at 16:51.

  10. #390
    Stealth Moderator Valkyre's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Outer Heaven
    Posts
    32,358
    Name
    Δημήτρης

    Default

    Ρε εννοειται οτι ο Cage απο το πουθενα εκανε παπαδες ειδικα στον οπτικο τομεα...!

    Εδω το πιο next gen υλικο που εχουμε δει στην νεα γενια ειναι με τραγικη διαφορα το δικο του, απο το stage demo της Ε3.

    Δεν το αμφισβητει κανεις αυτο. Εδω το heavy rain οταν το ξαναπαιξα πριν 6 μηνες περιπου , ελεγα απο μεσα μου πως ειναι δυνατον να βγαζει τετοια γραφικα το PS3... και φαντασου ειχα ηδη παιξει Uncharted 3 , GOW κλπ κλπ.

    Το κορυφαιο με το PS3 ειναι οτι δεν μπορεις να αποφασισεις πιο παιχνιδι ειναι το πιο ωραιο λολ! Την μια βαζω Uncharted 3 και λεω, νταξ το πιο ομορφο game, τελος. Μετα παιζω ΚΖ3 και λεω πως ειναι δυνατον να ειναι τοσο ομορφο και λεω "¨οκ αυτο ειναι το ωραιοτερο" μετα παιζω Heavy Rain, αλλαζει , μετα GOW αλλαζει μετα LOU και λεω τελος, αυτο ειναι και μετα ξαναπαιζω Uncharted 3 και λεω μεσα μου "οχι ρε συ το Uncharted 3 ειναι πιο ομορφο απο το LOU, και μετα ξαναπαιζω LOU και ξαναματαλλαζω την δηλωση μου.

    Γενικα σπερνουν απο τεχνικης αποψης ολα τα πρωτοκλασσατα στουντιο της Σονυ. Δεν υπαρχουν. Και γουσταρω που μοιραζονται την τεχνογνωσια μεταξυ τους.

  11. #391
    Forum GOD Nikoladim's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Vault 21
    Posts
    5,107
    PSN ID
    Nikoladim
    Name
    Tάσος

    Default

    Εχω μια εντυπωση πως εχουμε ξανακανει την ιδια συζητηση για τα γραφικα με τον Βαλ. Δηλαδη δεν μπορεις να περιμενεις ενα semi-open οπως το TLOU/Witcher 2 ή ένα open όπως το Skyrim, να εχουν την ιδια απεικονιση με το κλειστου χωρου Beyond/Heavy Rain. Οπως επισης δεν λαμβανουμε υποψην μας τις απειρες παραμετρους των RPG/action/NPC/Physics/AI που πρεπει να «σηκωσει» η καθε μηχανη, σε αντιθεση παλι με το Beyond. Προς θεου δεν λεω οτι το Beyond δεν εχει ωραια γραφικα, το καθε αλλο. Απλως ειναι αδικη η συγκριση.
    Τελος αναφερεται συνεχεια το ονομα του Cage στο τεχνικο τομεα των παιχνιδιων του. Ειχα την αποψη πως ειναι Director, την μηχανη οι προγραμματιστες δεν την φτιαχνουν?

  12. #392
    Stealth Moderator Valkyre's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Outer Heaven
    Posts
    32,358
    Name
    Δημήτρης

    Default

    Ναι αναφερεται ομως γιατι ειναι η ομαδα του Cage. Που σημαινει αυτος πιεζει γι αυτο το αποτελεσμα. Αυτος ειναι ο ηγετης της ομαδας. Το ιδιο και οι Evan Wells και Cristoph Ballestra της Naughty Dog. Εκεινοι μπορει να μην γραφουν τον κωδικα, αλλα ειναι η δικη τους φιλοσοφια γυρω απο την ποιοτητα και τα στανταρτς που θελουν να εχουν τα παιχνιδια τους, που πιεζουν τις ομαδες τους για τα αποτελεσματα αυτα που βλεπουμε. Ασε που αυτοι ειναι υπεθυνοι για τα ατομα και τις ικανοτητες που εχουν συγκεντρωσει.

    Οσο ναναι ειναι ο πιο σημαντικος παραγοντας τετοιοι ηγετες.

  13. #393
    Banned Forum GOD psx3's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    8,378

    Default

    Φυσικά, δεν είναι προγραμματιστής ο άνθρωπος.

    Αυτό με τα open-world νομίζω το χιλιοαναλύσαμε... και ο πλέον αδαής το καταλαβαίνει.

    Αλλά να σου πω κάτι ρε nikoladim; Αν θες να πείσεις έναν φίλο σου να αγοράσει PS3, ποιό παιχνίδι θα του κάνεις επίδειξη; Το Beyond ή το Skyrim; Το Uncharted 3 ή το GTA5; Έχουν το ίδιο "WOW factor";

    Μόνο και μόνο που βλέπεις PC elitists να εντυπωσιάζονται με τα γραφικά των exclusives, αρκεί. Τρελαίνονται όταν βλέπουν τι μπορεί να κάνει hardware του 2005, lol.

    Δεν υπάρχει λόγος να λέμε τα αυτονόητα. Τα exclusives υπάρχουν και για να έχουν τον ρόλο του «κράχτη». Skyrim παίζεις και στο PC.
    Last edited by psx3; 18-10-2013 at 17:31.

  14. #394
    Forum GOD Nikoladim's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Vault 21
    Posts
    5,107
    PSN ID
    Nikoladim
    Name
    Tάσος

    Default

    Προφανως και ειναι ηγετης, οπως αντιστοιχα ο Κοτζιμα, αλλα πιστευω πως ετσι ‘ριχνουμε’ την προγραμματιστικη ομαδα, που στο τελος κανει αυτη τη δουλεια ενω αυτος παιρνει τα ευσημα.
    Τελος ναι Psx3, σαφεστατα και το Beyond/Heavy θα του προτεινω...

  15. #395
    Banned Forum GOD psx3's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    8,378

    Default

    Ανέφερα και την ICE Team, don't worry. Απλά ο Cage δίνει το direction για να υλοποιηθεί το όραμά του. Δες το σαν μια ορχήστρα όπου ο μαέστρος δίνει τον τόνο.

  16. #396
    PS4forums Addict Gazof's Avatar
    Join Date
    May 2011
    Location
    Αthens
    Posts
    1,652
    PSN ID
    jimmy_mondeo

    Default

    Για τα γραφικά του, εντύπωση μου έκανε μεταξύ άλλων η ωραία κίνηση των μαλλιών της Page. Δεν έχω δει σε ps3 game τόσο ομαλή και φυσική κίνηση μαλλιών.. εν ώρα gameplay εννοώ πάντα ειδικά στο σημείο που την δείχνει με
    Spoiler!
    , ήταν απίθανη. Όπως και κάποιες φωτιές κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Ήταν τρομερός ο τρόπος που εμφανίζονταν οι φλόγες για τα δεδομένα του PS3. Καλά αυτό με το blu ray που δούλευε συνέχεια δεν υπάρχει, νόμιζα κάτι δεν πάει καλά (μάλιστα psx3 ήθελα να σου στείλω και ένα μήνυμα που τεχνικά το "έχεις" το θέμα να σε ρωτήσω αν θα ανατιναχτεί η κονσόλα ).
    Mega Drive, Sega Saturn, PS1, PS2, PS3, PS4, PSP, PSVITA, Xbox 360, Xbox ONE, Wii U. Games on


  17. #397

    Default

    Χθες το ξεκινησα οι πρωτες μου εντυπωσεις ειναι παρα πολυ καλες.Ενδιαφερουσα υποθεση φοβερα γραφικα και γενικα καλοδουλεμενο game στα χναρια του Heavy Rain.

  18. #398
    Banned Forum GOD psx3's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    8,378

    Default

    Όσον αφορά την φωτιά, η ND έχει υλοποιήσει καλύτερο εφέ στο Uncharted 3 IMHO:

    Spoiler!


    Καλά αυτό με το Blu-Ray μου έκανε μεγάλη εντύπωση αν σκεφτείς ότι έχει και install (2.6GB) το παιχνίδι, το οποίο όμως δεν ξέρω κατά πόσο βοηθάει, μιας και το παιχνίδι είναι γύρω στα 24GB (dual-layer το δισκάκι).

    Κρίμα που δεν υπάρχει digital έκδοση. Θα ήταν ιδανικό για την IGC του 2014-2015.
    Last edited by psx3; 18-10-2013 at 17:58.

  19. #399
    Forum GOD Nikoladim's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Vault 21
    Posts
    5,107
    PSN ID
    Nikoladim
    Name
    Tάσος

    Default

    Παντως αυτο που παρατηρησα με τις αποψεις που γραφτηκαν εδω στο φορουμ ειναι love or hate για το παιχνιδι.

  20. The Following User Says Thank You to Nikoladim For This Useful Post:

    psx3 (18-10-2013)

  21. #400
    Forum GOD djpar's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    Νέα Σμύρνη
    Posts
    9,732
    PSN ID
    DJ-Paris7
    Name
    Πάρης

    Default

    εγω πιστευω οτι δεν ειναι heavy rain, βασικα εκει που κολλησα ειναι στο τελος που
    Spoiler!

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •