Quote Originally Posted by Valkyre View Post
Δεν ειναι εμμονη, ειναι λογικη απαιτηση.

Οποιος πιστευει οτι τα γραφικα δεν παιζουν κανενα ρολο, ε ας παει να παιξει NES και Pong.

Υπαρχουν καποιες λογικες απαιτησεις οταν δινω λεφτα για hardware νεας γενιας. Εαν εγω σαν καταναλωτης δεν θεσω υψηλα στανταρτς και αγοραζω οτι προχειροδουλεια βγαινει, ειναι σαν να ενισχυω την πρακτικη για προχειροδουλειες στο μελλον. Και δεν θελω επουδενι να το κανω αυτο το χατηρι στους devs. Περιμενω ενα προιον, αναλογο των απαιτησεων και των στανταρτς της εποχης. Αν ειναι να παρω ενα παιχνιδι στο 400/500 ευρω μηχανημα μου, το οποιο ειναι cross gen με μπαρες πανω κατω και να τρεχει με 20 frames per second, οχι. Δεν θα το κανω. Τσαπατσουλικα πραγματα δεν θα τα πληρωσω 50 και 60 ευρω. Και κυριως οπως ειπα δεν θα ενισχυσω την πρακτικη αυτη για το μελλον.



Δεν ειναι θεμα υπεργραφικων, ειναι θεμα ποιοτικου προιοντος. Και αλλα παιχνιδια στο PS4 δεν εχουν "υπεργραφικα" ομως τουλαχιστον ειναι solid products και τρεχουν απροβληματιστα.

Απαραδεκτο δεν ειπε κανεις οτι ειναι το παιχνιδι.... μην λεμε αλλα αντι αλλων. Απαραδεκτος ειναι ο τεχνικος του τομεας, ειδικα αν αναλογιστει κανεις οτι ειναι cross gen, οτι βασιζεται στην μηχανη της rare (η οποια ειναι μαλιστα optimized για να λειτουργει στα 60 frames) και οτι δεν δειχνει να ειναι τιποτα ιδιαιτερο απο αποψης graphical fidelity για να τρεχει ετσι ΚΑΙ εχει και μπαρες πανω-κατω...
Δε νομίζω πως υπάρχει άνθρωπος ο οποίος λέει πως τα γραφικά δεν παίζουν κανένα ρόλο. Από την άλλη όταν φέρνουμε παραδείγματα τύπου PONG νομίζω πάει η κατάσταση προς την υπερβολή και δε μπορούμε να επιχειρηματολογήσουμε ουσιαστικά.
Για μένα τα υψηλά standards πχ μιας και το θέτεις έτσι είναι να δω ένα παιχνίδι που έχει ψυχή, που έχει άψογο και όσο το δυνατόν πρωτότυπο art direction, που καταφέρνει να μου περάσει την ατμόσφαιρα που θέλει.
Αυτό το The Evil Within το καταφέρνει περίφημα πράγμα που λίγα παιχνίδια το κάνουν πλέον. Τώρα αν η μηχανή γραφικών μπορούσε να τρέξει καλύτερα και γω θα ήμουν ακόμη περισσότερο ευχαριστημένος.
Δε θα κολλήσω όμως μόνον εκεί και θα πάω άντε πάμε για άλλα από τη στιγμή που το gameplay του λειτουργεί μια χαρά και δε δημιουργεί προβλήματα. Αυτό όμως για να μπορέσει κάποιος να το εκτιμήσει ή όχι θα πρέπει να ασχοληθεί και λίγο με το παιχνίδι και τον κόσμο του και
όχι να εκφέρει γνώμη βάση των όσων βλέπει από reviews και βίντεο. Το Silent Hill Downpour το έπαιξε αλήθεια κάποιος ή κόλλησε στο ότι είχε frame drops και στα μέτρια (κατάφορα άδικα reviews). Μακάρι να μη τα είχε αλλά ακόμη και έτσι ήταν παιχνιδάρα από τις λίγες... Ένα απλό παράδειγμα έφερα.
Μαζί σου στο ότι έχουμε μηχανήματα "νέας" γενιάς, ότι θέλουμε παιχνίδια που να προσφέρουν τα μέγιστα δυνατά αλλά μην είμαστε και αφοριστικοί χαρακτηρίζουμε προχειροδουλειά κάτι το οποίο δεν έχουμε "τριφτεί" μαζί του.
Για μένα ξέρεις τι παίζει ρόλο; Να μπουτάρει το παιχνίδι και να με κάνει να παρακάμπτω όλα τα θέματα που σωστά αναφέρεις. Όχι επειδή εθελοτυφλώ αλλά επειδή ο κόσμος του είναι τόσο ισχυρός που σε συνδυασμό με το σωστό gameplay του με ρουφάει μέσα.
Όλα τα άλλα είναι λέξεις και αριθμοί.