Originally Posted by
Valkyre
Λοιπον εχω εμπνευση, οποτε θα στα πω τωρα.
Οσον αφορα τα εισητηρια στα ειπα πανω κατω. Τσεκαρε σε κανα φορουμ συγκεκριεμενα για Σιλβερστοουν. Θεωρω οτι δεν θα ειναι δυσκολο μεν να βρεις εισητηριο ακομα και την ημερα του αγωνα, απλα θα ειναι μαλακια οι θεσεις. Πρεπει να δεις το διαγραμμα της πιστας και να επιλεξεις ενα καλο σημειο. Μην βλεπεις δηλαδη απλα μια δυο στροφες... υπαρχουν σημεια της πιστας που μπορει να ειναι ανυψωμενα και να βλεπεις μεγαλυτερο κομματι της πιστας. Το σημειο με την Στοου στροφη στην συγκεκριμενη πιστα ειναι νομιζω πολυ καλο αν δεν με απατα η μνημη μου.
Θα ελεγα να το μελετησεις για τις θεσεις. Οσο καλυτερα κατσεις τοσο πιο πολυ θα το ευχαριστηθεις. Το εισητηριο λογικα θα ειναι τσιμπημενο και θα πρεπει να προσεξεις πολυ την ημερα του αγωνα το πως θα φτασεις στην πιστα καθως περισυ υπηρχε μεγαλο θεμα αν και ειπαν οτι φετος θα το φτιαξουν.
Τι προτεινω τωρα εγω απο την εμπειρια μου.
α) να πας οχι μονο στον αγωνα αλλα και στα δοκιμαστικα του Σαββατου.
β) να κλεισεις (αναλογα το ποσο) pass για τα paddock. Μπορεις σε συγκεκριμενες ωρες να πας και να περπατησεις εξω απο τα pit και να βλεπεις ολους τους μηχανικους και τις ομαδες και τα μονοθεσια και τους οδηγους. Γαμω τα σκηνικα.
γ) Να πας νωρις... πολυ νωρις. Το πανηγυρι ειναι μεγαλο εκει. Θα εχει στηθει μια μικρη πολη (αν ειναι οπως ηταν στην Μοντζα) με εκθεσιακους χωρους, μαγαζια, events κλπ.
δ) να προμηθευτεις το προγραμμα. Δεν θα εχει μονο φορμουλα 1, θα εχει και αλλα events. Εγω στην Ιμολα ειχα πετυχει αγωνα με μοτοσυκλετες (οχι moto gp) , ferrari challenge (τοτε ετρεχαν με τα 355 challenge) και την αλλη φορα ειχα πετυχει formula 3000 και porsche cup.
ε) να πεταξεις τις ωτοασπιδες που πολυ πιθανον να σου δωσουν μαζι με τα εισητηρια... ειναι προσβολη κυριολεκτικα (αν και αν εχεις προβλημα με ευαισθητα αυτια κρατα τες ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ)
στ) backpack με δικο σου φαγητο/νερο/μπυρες/οτιδηποτε. Οι ουρες ειναι σκοτωμα και ταλαιπωρια...
Σαν εμπειρια τωρα ειναι αλλο πραγμα... ενα θα σου πω... την δευτερη φορα που πηγα Μοντζα ηταν μολις 2 χρονια μετα την πρωτη μου επαφη στην Ιμολα. Νομιζα οτι δεν θα μου κανει τοσο αισθηση πλεον ο ηχος... κουνια που με κουναγε... ο ηχος ειναι απιστευτος. Βεβαια τοτε ηταν V10 τωρα ειναι V8 αλλα δεν νομιζω να εχει ιδιαιτερη διαφορα...
θυμαμαι οταν πρωτη φορα πηγαινα στην Ιμολα....τι ηταν αυτο το πραγμα ρε παιδι μου... φτανουμε στο χωριουδακι που εχει κοντα στην πιστα και ακουγα τοσο δυνατα τον ηχο απο τα μονοθεσια (ειχαν practice run εκεινη την ωρα) και τα σκασιματα απο τις εξατμησεις και νομιζα οτι ειμασταν 2 βηματα απο την πιστα... και τελικα ημασταν 2 χιλιομετρα μακρια....
δεν υπαρχει ο ηχος... δεν μπορω να το μεταφερω... στην Μοντζα ημουν στο τελος της μεγαλης ευθειας...στην εκκινηση ηταν η πρωτη φορα που αναγκαστικα να κλεισω ελαφρα τα αυτια μου γιατι ο θορυβος ηταν τοσο εκωφαντικος που αρχιζε να συντονιζει ο ηχος μεσα στον εγκεφαλο μου... δεν κανω πλακα φιλε, ποναγα... μετα βεβαια απο καποιο σημειο που αραιωνουν τα μονοθεσια κανενα προβλημα...
αλλα δεν ξερω, τι να σου πω, εγω απλα ειχα μεινει μαλακας με τον ηχο... και ακομα και τωρα αν παω πιστευω παλι το ιδιο θα ειναι... ειναι απιστευτος απλα, βλεπεις αυτο το πραγμα, αυτη την τοσο μικρη σε μεγεθος μηχανη και βγαζει τοσο ηχο... νομιζεις οτι προερχεται απο καμμια εικοσαρια street μηχανες δεμενες η μια διπλα στην αλλη...
Να πας... να πας και να περασεις τελεια. Ειναι μοναδικη εμπειρια.Εγω οταν πηγα ηταν και φουλ Τιφοζι λογο Μοντζα... καταλαβαινεις... μιλαμε για αρρωστια...!
Bookmarks