Originally Posted by
Valkyre
Ποσο καιρο παρακολουθεις φορμουλα 1? Ο Vettel εκανε κατι αξιοθαυμαστο. Κερδισε τον αγωνα χωρις να κανει το παραμικρο λαθος και χωρις να απειληθει ποτε και πουθενα. Για φαντασου λιγο το σκηνικο ενος σημερινου οδηγου φορμουλα 1... νομιζεις οτι απλα στριβω το τιμονι δεξια και αριστερα, παταω φρενο-γκαζι και ολα ωραια και καλα?
Να κανω απλα μια συντομη περιγραφη του τι κανει ο οδηγος σημερα σε ενα γυρο, εκτος απο τα προφανη του να στριβει το τιμονι. Εχει λοιπον ενα τιμονι μπροστα του με 40 κουμπακια, μοχλους και καθε λογης συστηματα. Καθε γυρο πρεπει την ωρα που οδηγει με 300+ να ρυθμιζει 2 με 3 φορες την κατανομη της πεδησης στα φρενα για καθε sector της πιστας ξεχωριστα. Μετα πρεπει να κανει τις αναλογες ρυθμισεις για το διαφορικο παλι για καθε τμημα της πιστας. Μετα ερχεται η ρυθμιση του μειγματος του καυσιμου αναλογα με την στρατηγικη που ακολουθει η ομαδα. Προσθετουμε σε αυτο το KERS και την καινουργια αεροτομη τα οποια μπορουν να χρησιμοποιηθουν μονο υπο καταλληλες συνθηκες, με λιγα λογια ο οδηγος πρεπει να παρατηρει και εχει το νου του συνεχως γι αυτα τα βοηθηματα. Συμπλεκτες, κουμπι για να μιλησει με την ομαδα, κουμπι για να πιει νερο, κουμπι για να μπει στα πιτ, κουμπι κουμπι κουμπι κουμπι.
Ολα αυτα συμβαινουν καθε γυρο...και ο οδηγος πρεπει ενω κινειται με 300 χλμ και τρωει 5G στην μαπα να εχει την ψυχραιμια και την αυτοσυγκεντρωση να εκτελει αυτες τις κινησεις για ΚΑΘΕ ΕΝΑΝ γυρο απο τους 60-70 που αποτελει ενα μεσο Grand Prix και να αποδοσει τα μεγιστα σε επιδοσεις/χρονους/μονομαχιες. Δεν ξερω για εσας, εγω δεν θα μπορουσα να εχω στο νου μου ολα αυτα τα πραγματα γιια 1 γυρο ενω κινουμαι με 40 χλμ, ποσο μαλλον 300 και να ειμαι πτερυγα με πτερυγα με αλλα μονοθεσια...αυτο που κανουν οι σημερινοι οδηγοι ειναι τραγικα δυσκολο, ιδιως απο θεμα μυαλου και αυτοσυγκεντρωσης.
Bookmarks