View Poll Results: Tι ομάδα υποστηρίζετε στη Formula 1?
- Voters
- 83. You may not vote on this poll
-
Ferrari
-
McLaren
-
Renault
-
BMW
-
¶λλη
-

"Σημαντική επικράτηση"
Θοδωρής Κατσαρογιάννης | 11/10/2008 10:41:48 πμ
Υστερα από την κατάκτηση της pole position του ιαπωνικού GP, ο Λιούις Χάμιλτον εμφανίστηκε ικανοποιημένος που θα εκκινήσει μπροστά από τις δύο Ferrari, ειδικά από τη στιγμή που ο αντίπαλός του για τον τίτλο, Φελίπε Μάσα, θα είναι μόλις στην 5η θέση του grid. Από την πλευρά του, ο Κίμι Ράικονεν εξακολουθεί να μην είναι ευχαριστημένος με την απόδοσή του σε κατατακτήριες δοκιμές, παρότι επέστρεψε στην πρώτη σειρά έπειτα από περίπου 4 μήνες.
Αναλυτικά, οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών στις κατατακτήριες δοκιμές του ιαπωνικού GP:
Λιούις Χάμιλτον (McLaren, 1ος): Ηταν ένα καλό session, αρκετά διαφορετικό σε σχέση με την Σιγκαπούρη. Δεν είχαμε κανένα πρόβλημα να περάσουμε στο Q2, η κατάσταση ήταν αρκετά σαφής. Ο πρώτος μου γύρος στο Q3 δεν ήταν καλός. Ο Κίμι ήταν λίγο πιο μπροστά μου και στον τελευταίο γύρο είχα καλό χρόνο σε όλα τα sectors και το έφερα σπίτι. Η ομάδα έκανε εξαιρετική δουλειά, χωρίς αυτούς δεν θα ήμουν εδώ.
"Πηγαίνοντας στο Q3 είχαμε ήδη αποφασίσει ποια θα είναι η στρατηγική μας και πιστέψαμε ότι θα ήταν ανταγωνιστική και πως θα μας έφερνε σε καλή θέση για τον αγώνα. Αλλά στις κατατακτήριες όλα εξαρτώνται από το να μην κάνεις λάθη και είναι πολύ δύσκολο να τα κάνεις όλα σωστά σε έναν γύρο. Είχαμε πολύ καλό ρυθμό εδώ και είναι σημαντικό που ξεκινάμε μπροστά από τις δύο Ferrari. Αν αύριο μπορούμε να πιέσουμε με την στρατηγική, τότε θα πρέπει να είμαστε εντάξει".
Κίμι Ράικονεν (Ferrari, 2ος): "Είναι ωραίο να επιστρέφεις. Ακόμα δεν είμαι εκεί που θα ήθελα. Δεν είμαι πολύ ευχαριστημένος από την πορεία των πραγμάτων και όχι 100% ευχαριστημένος με το μονοθέσιο. Είναι κάπως εκνευριστικό. Συνήθως, οι κατατακτήριες είναι το χειρότερο κομμάτι για μένα, οπότε περιμένω να είμαι δυνατός στον αγώνα. Θα δούμε πώς θα πάει αύριο. Εχουμε κάνει πολύ δουλειά και είναι καλό που είμαι σε μια καλή θέση για την εκκίνηση. Δεν έχω πολλά να χάσω.
"Θέλω να προσπαθήσω να κερδίσω το παγκόσμιο πρωτάθλημα και δεν θα εύκολο κόντρα στην McLaren, αλλά ελπίζω αύριο να μπορέσω να παλέψω για τη νίκη. Αν τα καταφέρω, θα είναι ωραία. Θέλω να ολοκληρώσω τη σεζόν με τρία καλά αποτελέσματα".
Χάικι Κοβαλάινεν (McLaren, 3ος): "Ηταν ένα αρκετά καλό session από την αρχή ως το τέλος. Μου πήρε λίγο χρόνο να ανεβάσω ρυθμό στο Q1, αλλά στο Q2 όλα ήταν εντάξει. Στην τελευταία περίοδο αισθάνομαι ότι έκανα δύο καλούς γύρους, αν και υπήρξαν κάποια μικρολαθάκια. Η 3η θέση ήταν το μάξιμουμ που μπορούσα σήμερα και ελπίζω αύριο τα πράγματα να εξελιχθούν καλύτερα. Παλεύουμε και στα δύο πρωταθλήματα, οπότε για μένα προσωπικά είναι σημαντικό να μαζέψω όσο το δυνατό περισσότερους βαθμούς".
Φερνάντο Αλόνσο (Renault, 4ος): "Μπορώ να είμαι χαρούμενος με την 4η θέση. Είναι καλό αποτέλεσμα και επιβράβευση για την δουλειά που κάναμε χτες. Συναντήσαμε κάποιες δυσκολίες στο Q2, αλλά στο Q3 με το φορτίο καυσίμου το μονοθέσιο είχε καλή αίσθηση. Αυτό είναι ενθαρρυντικό για τον αγώνα και πιστεύω ότι μπορούμε ρεαλιστικά να στοχεύουμε σε έναν τερματισμό μέσα στην πρώτη 5άδα".
poli isixia vlepo edw mes 0 sxoliasmos vuvamara exume