Στο σημείο που ο Joel:
Spoiler!
Σας εχω κουρασει με την ιδια ερωτηση οσους το εχουν τελειωσει, αλλα πρεπει να υπολογιζω τον χρονο.
Ειμαι εκει που
Spoiler!
.
PDS (12-07-2013)
@PDS
Δεν επρεπε να το σταματησεις σε εκεινο το σημειο...
Λιγο θες, πολυ λιγο. Αλλα πως καταφερες και αφησες το χειρηστηριο εκει? Εγω μονο με σεισμο θα σταματαγα. Αντε και με φωτια... λολ!
PDS (12-07-2013)
^^οχι Βαγγελη, 1 ωρα αν σε εχω καταλαβει πως παιζεις.
Spoiler!
PDS (12-07-2013)
Ναι ηταν πολυ ωραιο σημειο αυτο που λες.
Απλα
Spoiler!
.
PDS (12-07-2013)
Οταν ειναι πλατη δεν ειναι λαθος. Το παιχνιδι θεωρει το πνιξιμο αθορυβη κινηση, οπως θεωρει αθορυβη κινηση και το περπατημα σκυφτος. Νομιζεις οτι αν περπατας σκυφτος εσυ πισω μου δεν θα σε ακουσω?
Οχι βεβαια, απλα ειναι για να βοηθησει το gameplay να γινεται διασκεδαστικο, αλλιως εαν το παιρναμε απολυτως ρεαλιστικα, τοτε θα ηταν απλα αδυνατον να πλησιασεις καποιον και να τον φας ετσι αθορυβα.
Το πνιξιμο κανει θορυβο μονο και μονο για να προσδωσει ενα cinematic feeling, αλλα απο την αλλη θεωρειται αθορυβη κινηση, τουτεστην οι εχθροι δεν προκειται να την ακουσουν αν σε εχουν πλατη.
Το αλλο που λες ειλικρινα δεν εχει συμβει ποτε στα 3 playthrough μου. Μιλαμε ομως να σε εχει ο αλλος στο line of sight του, οχι να ειναι κοντα και να κοιταει αλλου.
^^ Δεν γινεται να ισχυει αυτο φιλε Ηλια... ολα τα παιχνιδια πρεπει να ειναι διασκεδαστικα στον τροπο παιχνιδιου. Αυτο που λες θα εκανε το παιχνιδι ακρως εκνευριστικο και σε συγκεκριμενα σημεια δε, unplayable.
Το πιο ευκολο πραγμα για εναν δημιουργο παιχνιδιου ειναι να σπασει τα νευρα του παιχτη. Η ND ελεγε οτι στην αρχη ειχε κανει την Α.Ι. να ειναι αθορυβη οπως ο παιχτης, να κρυβονται και να σε σκοτωνουν χωρις καν να τους παρεις χαμπαρι. Ε εβαλαν το παιχνιδι να το δοκιμασουν ετσι και ηταν απαισιο, διοτι ο παιχτης εχανε χωρις να κανει κατι λαθος, χωρις καν να ξερει τι εκανε λαθος.
Το advantage θα το εχει παντα ο παιχτης και καποιοι κανονες πρεπει να ειναι υπερ του, για να ειναι το παιχνιδι enjoyable. Ολα τα παιχνιδια εχουν τετοιους κανονες, οσο ρεαλιστικα και αν θελουν να παρουσιαζονται. Και κατα την γνωμη μου ετσι πρεπει να ειναι.
Τωρα το αλλο που λες, πραγματικα δεν μου εχει τυχει, παντως σιγουρα ειναι glitch και δεν θα επρεπε να συμβαινει, ειναι λαθος στανταρ. Τι να πω ισως ειμασταν τυχεροι που δεν το συναντησαμε.
mihalis13 (15-08-2014)
οντως θα ηταν εκνευριστικο, αλλα συναμα θα ηταν πιο ρεαλιστικο. στην πραγματικοτητα, θα τους αφηνες να απομακρινθουν ο ενας απο τον αλλο. το ιδιο θα επρεπε να κανεις κ εδω.
κατι παρομοιο, θεωρω πως εχει κανει η ea με το dead space 3. αν κ δεν το εχω παιξει ακομα, στο πολυ δυσκολο level, πρεπει να βγαλεις το παιχνιδι χωρις να χασεις... αν χασεις, σε παει απο την αρχη.
κ εγω για να διασκεδασω παιζω, αλλα μαρεσει κ η ρεαλιστικοτητα.
Ενα μεγαλο ευχαριστω και απο εμενα στη Naughty Dog για την εμπειρια...
21 ωρες σε νορμαλ mode, θα το ξαναρχισω σε πιο challenging modes πολυ συντομα.
Valkyre (12-07-2013)
Επιτέλους το πήρα σήμερα! Ξεκινάω και ο θεός βοηθός!!
Edit: Εντωμεταξύ τώρα συνειδητοποιώ πόσο καιρό περιμέναμε για την παιχνιδάρα.. Βλέπω Posts απο 1,5 χρόνο πριν και μου φαίνεται σαν χθες.
Δεν υπάρχει αυτό το πράγμα...
Spoiler!
Eίναι ποίημα.. Παίζω μόνο 1,5 ώρα και ηδη μου έχει προσφέρει απο άποψη gameplay οτι δεν έχει μπορέσει άλλο παιχνίδι στο PS3.. Περιμένω το βραδάκι για τη συνέχεια, γιατί έκανα συμφωνία με τον εαυτό μου να το παίζω μόνο νύχτα..![]()
Κι ετσι να κανεις! Μονο νυχτα!
Οσο για το παιχνιδι και σε εμενα αλλα και στους περισσοτερους απο οτι φαινεται εβγαλε συναισθηματα τα οποια δεν συναντας ευκολα οχι μονο απο παιχνιδι αλλα γενικοτερα.
Και να ξερεις οτι εισαι ακα στην αρχη... Το παιχνιδι οσο προχωραει τοσο πιο πολυ σε βυθιζει και σε ρουφαει μεσα στον κοσμο του, σαν μια μαυρη τρυπα.
Εγω οταν το τελειωσα ενιωσα πραγματικα γεματος οσο ποτε αλλουτε απο βιντεόπαιχνιδι και γι αυτο ειπα οτι ειναι το καλυτερο game που εχω παιξει. Και η πλακα ειναι οτι τα περισσοτερα παιδια εδω ειπαν το ιδιο πραγμα!
Σεναριακά είναι ίσως το καλύτερο που έχει φτιαχτεί. Απο θέμα writting, acting, είναι καλύτερο και απο πολλές ταινίες. Γενικά δεν θα το έλεγα το καλύτερο που έχω παίξει, στο Top 5 σίγουρα, αλλά σεναριακά σίγουρα είναι το καλύτερο που έχω δεί.
^^ Eγω απλα, δεν ξερω, ισως ειναι το πρωτο παιχνιδι, που μου εδωσε τοσα πολλα σε 26 ωρες.
Μακαρι η Naughty Dog να συνεχισει ετσι, να κανει γενναια βηματα και να παιρνει γενναιες αποφασεις στα επομενα παιχνιδια της.
Δεν ξερω εαν τελικα θα ειναι το αγαπημενο παιχνιδι μου μολις τελειωσει αυτη η γενια (ακομη περιμενουμε μεγαλες παραγωγες οπως GTAV και Beyond και φυσικα Watchdogs κλπ) αλλα ο πηχης πραγματικα εχει ανεβει πολυ ψηλα. Πλεον τα παιχνιδια εμενα προσωπικα πρεπει να μου αφηνουν κατι περισσοτερο εκτος απο διασκεδαση. Ο ενα καλο βιβλιο, μια καλη ταινια, περιμενω πλεον να μου αφηνει κατι ενα παιχνιδι ως προς την ιστορια του, αυτο που θελει να πει κλπ. Το LOU το καταφερε με μοναδικο τροπο.
Bookmarks