Page 134 of 137 FirstFirst ... 3484124130131132133134135136137 LastLast
Results 2,661 to 2,680 of 2751

Thread: The Last of Us

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Homo Ludens Leon_DiZ's Avatar
    PSN ID
    Leon_DiZ
    Name
    Λεωνίδας

Quote Originally Posted by corsaopc3071r View Post
    Αυτα πιστευω θα τα περασουν και οι 2 εταιριες σιγα σιγα θελουμε δε θελουμε!
    Θα τα περάσουν αλλά αν δεν θέλουμε δεν θα πιάσουν.

Spoiler (παιχνιδια/ταινιες/βιβλια) -δεν πα να χει βγει 100 χρονια η ταινια- = -rep

PS4forums Addict corsaopc3071r's Avatar
    PSN ID
    corsaopc3071r

Ειναι τεραστιο το αγοραστικο κοινο. Καπου θα πουλησουνε και αυτα.

mihalis13's Avatar
    PSN ID
    mihalis_13
    Name
    Μιχάλης

Είναι τραγικό να χρεώνουνε τη δυσκολία..Σε λίγο θα μας τα δίνουν σε Easy δυσκολία και μέχρι να φτάσουμε στο Hard θα έχουμε δώσει αλλά 30 ευρώ...Ειπαμε οκ τα dlc(αν και δεν έχω αγοράσει ποτέ) αλλά εδώ το παραταβάνε...
    Spoiler!

4. The Following User Says Thank You to mihalis13 For This Useful Post:

Nek_Food (14-05-2014)

Stealth Moderator Valkyre's Avatar
    Name
    Δημήτρης

Σεντονι ποστ ινκομινγκ:

Λοιπον να μιλησω λιγο για την δυσκολια GROUNDED την οποια δοκιμασα εχθες.

Φυσικα εχω παιξει το survivor πολλες φορες και πλεον (δεν περιαυτολογω) θεωρω οτι το παιχνιδι το "¨κατεχω καλα". Δηλαδη τα mechanics του, την φιλοσοφια του, ολα. Πρακτικα εαν παιξω σε οποιαδηποτε δυσκολια περα απο survivor δεν εχω challenge. Ακομα και στο survivor εχω περιορισμενο challenge πλεον.

Οποτε οπως καταλαβαινετε, το grounded το περιμενα πως και πως.

Επαιξα λοιπον εχθες new game απο το 0 και εφτασα μεχρι την αρχη του Pittsburgh. Οι εντυπωσεις ειναι πολυ καλες. Να σας πω αναλυτικα ποιες ειναι οι αλλαγες στην grounded δυσκολια.

1) Παντελης απουσια UI information. Ναι καλα διαβασατε. Ουτε την ενεργεια σας δεν μπορειτε να δειτε, ο μονος τροπος για να δειτε σε τι κατασταση ειναι ο Τζοελ ειναι να δειτε τις αντιδρασεις του. Αιμορραγει? Κουτσαινει? Πηγαινει αργα? Ακομα και για να τσεκαρετε ποσες σφαιρες και ποσα εφοδια εχετε θα πρεπει να χρησιμοποιησετε το μενου (χρησιμοποιωντας το d pad). Εξαιρετικα νεα, καθως η απουσια αυτη του UI προσδιδει αλλη διασταση στο παιχνιδι και αλλη ενταση.

Σε τι κατασταση ειναι ο λοστος μου? Ειναι ετοιμος να σπασει? Πρεπει να θυμαμαι ποσες φορες τον χρησιμοποιησα. Ποσες σφαιρες εχω ακομα στο revolver? πρεπει να κανω reload?

2) Φοβομουν οτι η Grounded δυσκολια θα εκανε ενα κλασσικο λαθος που κανουν ολα τα παιχνιδια που θελουν να προσφερουν μεγαλη δυσκολια, τουτεστην να χρειαζονται 10 σφαιρες οι εχθροι να πεσουν κατω, λες και ειναι σφουγγαρια. Με χαρα διαπιστωσα οτι οι εχθροι χρειαζονται ακριβως τις ιδιες ποσοτητες πυρομαχικων με την δυσκολια survivor για να πεσουν κατω.

3) Το ιδιο ομως δεν ισχυει με τον Joel. Πλεον το που θα φας την σφαιρα μετραει. Εχει τυχει να φαω και 3 σφαιρες πριν ψοφησω, εχει τυχει να φαω και 1 (ισως ομως δεν ειχα φουλ health μιας και λογω απουσιας UI απλα δνε ξερεις). Επισης το melee πλεον δεν ειναι τοσο "easy mode" οπως ηταν παλια. Πλεον ο Joel δεν αντεχει πολυ ξυλο... και πλεον οι εχθροι ειναι αδιστακτοι στο melee combat. Σε πιανουν/γραπωνουν περισσοτερες φορες, ειναι πολυ πιο επιθετικοι στις κινησεις τους και γενικα, δεν μπορεις να το παιξεις "Ροκυ" οπως μπορουσες παλια. Θελει να τους απομονωσεις 1-1. Παλια μπορουσες να την πεσεις ακομα και σε 2-3 ταυτοχρονα. Πλεον 1-2 μπουνιες και αντε γεια, φυσικα αν σε βαρεσουν με λοστο, κατευθειαν αντε γεια!

4) Η γενικοτερη συμπεριφορα των εχθρων ειναι βελτιωμενη αρκετα. Οχι οσοι ελπιζετε οτι πλεον θα βλεπουν την Ελλι, δεν ισχυει ειναι οπως παλια invisible. Ομως τα patrols pattern τους, η συμπεριφορα τους οταν σε ψαχνουν και οι αντιδρασεις τους στην μαχη ειναι αρκετα καλυτερες. Προσπαθουν εντονα να σε περικυκλωσουν. Οχι ομως με ηλιθιο τροπο, τρεχοντας σαν κοτοπουλα, αλλα χρησιμοποιωντας καλυψη. Προσπαθουν να σε πιασουν στα πρασα που λεμε χωρις να το παρεις ειδηση. Αρκετα καλο. Επισης, λογικο... σε αντιλαμβανονται οι εχθροι πολυ πιο γρηγορα απο οτι παλαιοτερα οταν εισαι στο λine of sight τους.

5) Supplies. 2 βηματα περα απο το Survivor. Εκει που το Survivor σου δινει 6 σφαιρες για το revolver, η grounded δυσκολια σου δινει 3. Το ιδιο πανω κατω ισχυει με τις ποσοτητες ολων των supplies. Οπως το εχω υπολογισει το grounded προσφερει γυρω στο 1/2 των supplies σε σχεση με το survivor. Γουσταρω. Πλεον τα αποθεματα ειναι πραγματικα ελαχιστα. Το καθε τι ειναι πολυτιμο. Δεν μπορεις να πεις "πφφ δεν βαριεσαι εχει ο θεος", δεν εχει... Πλεον η Νο1 προτεραιοτητα του παιχτη ειναι να αποφυγει ΕΝΤΕΛΩΣ την συμπλοκη αν μπορει. Ουτε καν stealth kills. Δεν μπορεις να ρισκαρεις να σε δουν. Ειναι καλυτερα απλα να αποφυγεις εντελως την κατασταση οταν μπορεις.

6) Λιγο μεγαλυτερα checkpoints. Καποια checkpoints ειναι μεγαλυτερα απο οτι παλια. Εκει που ειχες 2 encounter, ειχες 1 save αναμεσα τους στη survivor δυσκολια, πλεον στο grounded, μερικες φορες πρεπει να ξαναξεκινησεις και τα 2 encounters απο την αρχη. Αλλα μην φανταστειτε τιποτα τραγικο, εγω θα γουσταρα κι αλλο λολ. Και αυτο παντως προθετει λιγη εξτρα ενταση.

7) Οι εχθροι πλεον γραπωνουν τους ΑΙ companions ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΧΝΑ. Αυτο αλλαζει αρκετα τα δεδομενα πολλες φορες καθως η επιβιωση η δικη τους εξαρταται απο εσενα και ταυτοχρονα σου αλλαζει την στρατηγικη που ειχες και θετεις και τον εαυτο σου σε αμεσο κινδυνο. Γουσταρω.

ΓΕΝΙΚΑ:

ΞΑναλεω δεν περιαυτολογω, αλλα γενικα δεν εχω συναντησει τρελο προβλημα στο παιχνιδι. Ειναι απολαυστικοτατο, ειναι πραγματικα δυσκολο, αλλα οχι αυτο που ελεγε η Naughty Dog "θα ειναι απο τα δυσκολοτερα τροπαια ever". Εφτασα Pittsburgh και αντε να ειχα πεθανει 10 φορες. Ακομα και πολυ δυσκολα σημεια που θεωρουσα οτι θα συναντησω προβλημα, τελικα τα εβγαλα αξιοπρεπεστατα. Φυσικα, παιζει ρολο οτι ξερω το παιχνιδι απεξω. Ξερω που αξιζει να πεταξω προμηθειες και που αξιζει να μην χαλασω ουτε 1 shiv. Αυτο παιζει μεγαλο ρολο. Εγω για πχ φορτωνω με προμηθειες ωστε στα δυσκολα σημεια να μπορω να ειμαι κομπλε. Ξερω πως να διαχειριστω δηλαδη τις προμηθειες μου με βαση τι επεται. Ομως ειναι πραγματικη απολαυση το game, πολυ ευχαριστο challenge για εμενα. Ειναι πραγματικο survival, πλεον το παιχνιδι παιρνει αλλη διασταση οπως ειπα, αυτην του να αποφυγεις οσο μπορεις εντελως την συμπλοκη, οπως θα εκανες και στην πραγματικοτητα. Η πραγματικη ελειψη UI προσφερει τρελη ενταση αφου ποτε δεν ξερεις ποσο health εχεις και φυσικα πρεπει να θυμασαι πολλα πραγματα σχετικα με τις προμηθειες σου. Η οπισθοχωρηση ειναι συχνο φαινομενο, χρειαζεται χρονο και πολυ στρατηγικη και planning για την καθε κινηση σου. Συμβαινουν πολυ επικες καταστασεις με πολλη αγωνια! Kαι επισης... βασιζεσαι ΠΟΛΥ στην Ελλι και τους αλλους companions να καθαρισουν μερικους εχθρους.... τα τουβλα της Ελλι ειναι πλεον θεοσταλτα και τα χρειαζεσαι. Γενικα πλεον το παιχνιδι απαιτει υπομονη, τα encounters θα κρατανε περισσοτερο χρονο. Δεν μπορεις να κανεις βιαστικες κινησεις.

Εν ολιγης η grounded δυσκολια ειναι επος... χθες για μια ακομη φορα προσκυναγα στην δουλεια που εχει κανει η ND με αυτο το παιχνιδι. Η αληθεια ειναι οτι το survivor ηταν πολυ λιγο για εμενα πλεον σαν challenge και η grounded δυσκολια με εκανε να πορωθω και παλι και να περιμενω πως και πως να παω σπιτι να το ξαναπιασω!

ΥΓ: Σορρυ για το σεντονι, αλλα ελπιζω να σας καλυψα πληρως.
    Last edited by Valkyre; 08-05-2014 at 11:45.

6. The Following 12 Users Say Thank You to Valkyre For This Useful Post:

corsaopc3071r (08-05-2014),Desmond (08-05-2014),indikos001 (30-10-2014),Kane (08-05-2014),mihalis13 (08-05-2014),Nek_Food (14-05-2014),panos74gr (08-05-2014),PDS (08-05-2014),spartan (08-05-2014),Spiros20 (13-05-2014),spyke333 (17-05-2014),tsakali GR (01-02-2015)

Advanced Member euromaster's Avatar
    PSN ID
    gasmas78

Χαχα, αντε Val ευχομαι να βγει και αλλο dlc με περισσοτερη δυακολια. Δεν παιζεσαι με τιποτα...
    Ps3 fat 80gb-->500gb
    firmware - 4.60

http://psnprofiles.com/gasmas78

mihalis13's Avatar
    PSN ID
    mihalis_13
    Name
    Μιχάλης

Val ισχύει τελικά πως πληρώνεις 5 ευρώ για να ξεκλειδώσεις την δυσκολία ή εσύ που είχες season pass το είχε δωρεάν(λογικά το 2ο φαντάζομαι)
    Πάντως γίνεται πολυ ρεαλιστικο με αυτή τη δυσκολία, αλλά φτάνει στα όρια του μαζοχισμου
    Καλό λιώσιμο για άλλη μια φορά, ούτως ή αλλως δεν το έχεις παίξει πολλές φορές το συγκεκριμένο παιχνίδι(δευτερο Playthrough δεν είσαι;; )
    Spoiler!

9. The Following User Says Thank You to mihalis13 For This Useful Post:

Nek_Food (14-05-2014)

Name
    Δημήτρης

Nαι ειχα season pass εγω οποτε μου εκατσε καλα. Αλλα απο οτι διαβαζω λογικα ισχυει οτι πληρωνεις για την grounded δυσκολια.

Η Grounded δυσκολια δεν ειναι με τιποτα για action pew pew παιχτες. Δεν γινεται να παιξεις ετσι ειναι αδυνατον σχεδον. Αντιθετως ειναι για ατομα που τους αρεσει η στρατηγικη, η μεθοδικοτητα και εχουν υπομονη. Τα rewards ειναι τεραστια οταν καταφερνεις να περασεις τα πολυ δυσκολα κομματια του παιχνιδιου χωρις να εχεις υποστει μεγαλη ζημια σε προμηθειες κλπ. Ειναι εξαιρετικ.

11. The Following 2 Users Say Thank You to Valkyre For This Useful Post:

Nek_Food (14-05-2014),panos74gr (08-05-2014)

PS4forums Addict panos74gr's Avatar
    PSN ID
    panos74gr
    Name
    Πάνος

Ακόμα και στο survivor, οταν σου τελειώνουν τα πυρομαχικά, σε αρκετές φάσεις σου έδινε η Ellie, ή μετά απο μερικες deaths έβρισκες στο respawn point θεόσταλτα πυρομαχικά. Ηταν μερικες φορές κατι που με έσωζε καταστάσεις αν είχες φτάσει σε δύσκολο σημείο χωρις αρκετά.

Στο grounded παίζει ακομα αυτο;

Name
    Δημήτρης

^^ Δεν ξερω δεν το εχω συναντησει γιατι προσεχω πολυ τις προμηθειες μου. Φανταζομαι ομως οτι ισχυει ο γενικος κανονας του Survivor δηλαδη θα σου δινει κατι τετοιο και στο Grounded απλα υπολογισε οτι θα σου δινει τα μισα. Κατι τετοιο.

Παντως χθες τα βρηκα σκουρα σε ενα σημειο, χρειαστηκε να παιξω καμια 8αρια φορες για να το περασω. Μιλαω για το
    Spoiler!

14. The Following User Says Thank You to Valkyre For This Useful Post:

panos74gr (09-05-2014)

mihalis13's Avatar
    PSN ID
    mihalis_13
    Name
    Μιχάλης

Quote Originally Posted by Valkyre View Post
    ^^ Δεν ξερω δεν το εχω συναντησει γιατι προσεχω πολυ τις προμηθειες μου. Φανταζομαι ομως οτι ισχυει ο γενικος κανονας του Survivor δηλαδη θα σου δινει κατι τετοιο και στο Grounded απλα υπολογισε οτι θα σου δινει τα μισα. Κατι τετοιο.

Παντως χθες τα βρηκα σκουρα σε ενα σημειο, χρειαστηκε να παιξω καμια 8αρια φορες για να το περασω. Μιλαω για το
    Spoiler!
    Αχ αυτο το σημειο...Φεύγανε χειριστήρια απο τα χέρια την πρώτη φορα..
    Spoiler!

16. The Following User Says Thank You to mihalis13 For This Useful Post:

FotisGRC (09-05-2014)

Name
    Δημήτρης

Πωωωω... νταξει... το περιμενα οτι εκει θα τα εβρισκα σκουρα, αλλα πραγματικα ηταν τσοντα η κατασταση στην δυσκολια Grounded.

Mιλαω για:
    Spoiler!
    Last edited by Valkyre; 13-05-2014 at 10:47.

Name
    Δημήτρης

Τελος το Grounded Mode απο εμενα. Φοβερη εμπειρια.

Φιλικη συμβουλες tips για οσους το τολμησουν:

1) Βασικη προτεραιοτητα σας: ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ καθε πιθανη συμπλοκη οταν μπορειτε.

2) Ψαξτε τα ΠΑΝΤΑ για προμηθειες

3) Αν χρειαστει συμπλοκη, παντα μα παντα stealth.

4) Αν σας δουν οπισθοχωρηση και καλυψη ξανα. Η χρησιμοποιηση οπλων και εφοδιων θα πρεπει να ειναι η τελευταια σας επιλογη.

5) Τουβλα-μπουκαλια = ο καλυτερος φιλος σας

6) Εκμεταλλευθειτε την Elli και τους αλλους NPCs. Μπορουν να σας γλυτωσουν αρκετες σφαιρες.

7) Τεραστια υπομονη σε 2-3 σημεια που το παιχνιδι απαιτει ΜΗΔΕΝ λαθος.

8) PROTIP: Η αναβαθμιση της ενεργειας σας λειτουργει σαν medkit! Εκμεταλλευτειτε το! Θα σας συμβουλευα να κανετε την πρωτη αναβαθμιση καθως χωρις αυτην ειστε 1 hit. Και την δευτερη κρατειστε την για αργοτερα οταν θα ειστε σε δυσκολη κατασταση και ΠΛΗΓΩΜΕΝΟΣ. Ετσι και αναβαθμιζετε την ενεργεια σας και γιατρευστε τσαμπα.

9) PROTIP2: φροντιστε στο τελευταιο level να εχετε πολλα πυρομαχικα στο τουφεκι (sniper) και να εχετε την διοπτρα και αναβαθμισμενο το power και το armor piercing. To ιδιο και για το enforcer(το revolver με την διοπτρα). Και αυτο αναβαθμιστε το. Αυτα τα 2 οπλα θα κανουν την τελευταια δυσκολη συμπλοκη πιο ευκολη.

10) Αδιαφορειστε ΠΛΗΡΩΣ για τις shiv doors εκτος απο 2 που αξιζει η θυσια.

11) ΥΠΟΜΟΝΗ. Ναι το ξαναλεω. Καποια σημεια πραγματικα σου τσακιζουν τα νευρα. Αλλα τα rewards ειναι μεγαλα.
    Last edited by Valkyre; 15-05-2014 at 10:56.

19. The Following 2 Users Say Thank You to Valkyre For This Useful Post:

indikos001 (30-10-2014),panos74gr (15-05-2014)

Cool Member vangelistm's Avatar
    PSN ID
    vangelistm
    Name
    Βαγγέλης

Quote Originally Posted by Valkyre View Post
    10) Αδιαφορειστε ΠΛΗΡΩΣ για τις shiv doors εκτος απο 2 που αξιζει η θυσια.
    Ποιές είναι αυτές οι 2 shiv doors???

Forum GOD Nikoladim's Avatar
    PSN ID
    Nikoladim
    Name
    Tάσος

Αυτες τις μερες διαβαζω το road του Κορμακ Μακαρθι. Δεν το ειχα αντιληφθει τοσο απο την ταινια, αλλα το TLOU δανειζεται πολλα στοιχεια απο αυτο. Προτεινεται ανεπιφυλακτα στους φαν του παιχνιδιου, των βιβλιων, αλλα και του post apocalyptic environment. Αν ειστε βεβαια, οπως και εγω, φαν και των τριων ακομη καλυτερα!!!

PS4forums Fanatic james9's Avatar
    PSN ID
    king_james9t
    Name
    Δημήτρης

Quote Originally Posted by nikoladim View Post
    Αυτες τις μερες διαβαζω το road του Κορμακ Μακαρθι. Δεν το ειχα αντιληφθει τοσο απο την ταινια, αλλα το TLOU δανειζεται πολλα στοιχεια απο αυτο. Προτεινεται ανεπιφυλακτα στους φαν του παιχνιδιου, των βιβλιων, αλλα και του post apocalyptic environment. Αν ειστε βεβαια, οπως και εγω, φαν και των τριων ακομη καλυτερα!!!
    Το έχω γράψει πιο παλιά όντως έχει δανειστεί πολλά το Last of Us. Το βιβλίο το έχω διαβάσει τρεις φορές κ τις τρεις μου στρίβει το στομάχι.

Στάλθηκε από το GT-N7100 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Spoiler!

PS4forums Fanatic Desmond's Avatar
    PSN ID
    q1908gate13
    Name
    Νίκος

Quote Originally Posted by nikoladim View Post
    Ισχύει.Εμένα (το είχα αναφέρει και παλιότερα) μου θύμιζε επίσης και το Children of Men.

Name
    Δημήτρης

^^ το ιδιο το Last of Us αποδιδει φορο τιμης στο εν λογω μυθιστορημα με 2 easter eggs

Tο ειχαν ευθεως πει οι δημιουργοι αλλωστε οτι αποτελεσε εμπνευση το υφος και ο τονος του The Road.
    Last edited by Valkyre; 15-05-2014 at 15:25.

Moderator enstikto's Avatar
    PSN ID
    enstikto
    Name
    Δημήτρης

Με το children of men ειναι παρά πολυ κοντά όντως.

Spoiler!

Name
    Δημήτρης

Το παιχνιδι οντως μοιαζει με το Children of Men αν παρεις την ιςτορια απο την γενικη σκοπια, αλλα το τελος του και τα ηθικα διλημματα ερωτηματα που θετει στον παιχτη ουδεμμια σχεση εχουν με την εν λογω ταινια και βασικα με καμμια αλλη ταινια που εχω δει τουλαχιστον εγω. Γι αυτο ειναι πρωτοτυπο, γιατι αυτα που διαδραματιζονται και που καλεισαι να εκτελεσεις ως παιχτης τις τελευταιες στιγμες δεν μοιαζουν με κατι αλλο.

Και βασικα απο την στιγμη που το συζηταμε οτι μοιαζει με ταινιαρες οπως αυτες τοτε νομιζω μονο θετικο ειναι αυτο.

27. The Following User Says Thank You to Valkyre For This Useful Post:

Desmond (17-05-2014)

Cool Member vangelistm's Avatar
    PSN ID
    vangelistm
    Name
    Βαγγέλης

Εγώ να ρωτήσω κάτι άλλο; Τερμάτισα το game στο easy την πρώτη φορά και τώρα παίζω στο survivor +. Τα όπλα θα μπορέσω να τα αναβαθμίσω σε αυτό το walkthrough; Γιατί γενικά ότι συρτάρι/ντουλάπι ανοίγω δεν βρίσκω τίποτα...
    Make every bullet count κυριολεκτικά!

Bookmarks

Bookmarks