Αμα βγεί τόσο αργά π.χ μάιο τότε θα μείνει μόνο 3 μήνες μέχρι το επόμενο fifa πιο λογικό μου φένεται να μην βγεί καθόλου για τις νέες κονσόλες.
Εχεις δίκιο αλλά απ'ότι βλέπω έχει γίνει confirm οπότε λογικά θα κυκλοφορήσει.. Μπορεί να καθυστερήσουν το Fifa 15 γύρω στα Χριστούγεννα. Τι να πω..
http://uk.ign.com/articles/2013/05/2...d-for-xbox-one
to gegonos oti to xbox one den ine toso dinato, pistevo oti tha voithis wiiu ke tin iparxusa genia ma kratithun akoma perisotero stina gora
"EVERY GAME IS BETTER THAN NO GAME"
from the book "Alien Interview", the words of the alien captured in area 51
Με το φτωχό μου το μυαλό προβληματίζομαι....
Το τελευταίο διάστημα με το wiiu να έχει βγεί και 2 κονσόλες να έρχονται βγαίνει κάθε μεγάλος publisher με ένα επικριτικό ύφος και λέει εμείς δεν βγάζουμε games για το wiiu. Το τονίζω το επικριτικό, γιατί δεν δίνουν με πιο διπλωματική απάντηση ή μια πιο politicaly correct αν θέλουμε να το πούμε με μαρκετιστίκους όρους. Εχουν ύφος οι δηλώσεις τους πολλές φορές αρνητικό δίνοντας τροφή σε μεγάλα site (τα οποία sponsoratonte απο τους publishers) και μετά σε κάθε youtube που είναι τσάμπα 300k views στα μεγάλα κανάλια περι gaming του εξωτερικού και μετά στο κάθε fanboy ή απλό χρήστη μιας κονσόλας.
Μετα έχουμε τους άλλους δύο μεγάλους παίχτες να μας πετάνε άδεια περί μεταχειρισμένων (που οι publisher παρακαλάνε πότε θα έρθει εκείνη η μέρα), πετάνε άδεια για cloud και digital περιεχόμενο (που ο publisher γουστάρει ακόμα πιο πολύ γιατί δεν θα έχει στο σβέρκο του τον retailer να του παίρνει μέρος απο το κέρδος του, θα το πουλάει πια μόνος του.) και οι publisher όπως είναι λογικό να στιρίζουν τους 2 μεγάλους παίχτες.
Μετά βγαίνουν οι δυο μεγάλοι και λένε, backwards compatible? ουτε κάν.. Για τη sony λές λογικό είχε άλλη αρχητεχτονική πρίν άλλη τώρα, λές ας το πάρει το ποτάμι. Η άλλη όμως??? που είχαν ένα pc πριν και άλλο ένα τώρα? Ο publisher απο πίσω έχει ανάψει καπνογόνο τώρα απο τα πανηγύρια! γιατί θα βγάλει ξάνα λίγο πιο γυαλισμένα παιχνίδια που είχε βγάλει και πρίν και θα τα ξαναπουλήσει και πόσο μάλλον που θα το βγάλει και digital (κλαρίνο ο retailer, κλαρίνο και εσύ psn, xbox live user γιατί αλλάζουμε γενιά όποτε αν το θές ξανα θα ξανασκάς.)
Απο την άλλη έχουμε την νιντεντο με ενα wiiu (με τα όποια τεχνικά θέματα του, που μεταξύ μας αυτό που θέλουμε είναι να βάζουμε το δισκάκι μέσα και να παίζει.)να λέει μάγκες εγώ και backwards με τα προηγούμενα θα είμαι και μεταχειρισμένα θα παίζω και με το store μου θα το φτιάξω σιγα σιγά έτσι κ αλλιώς always on line δεν θα είμαι και για την ώρα που βολεύω με το vintrual console που ο κόσμος θέλει retrila.
Στο δικό μου το φτωχό μυαλό αρχίζει και δένει η μπεσαμέλ. Εγώ δεν θέλω συμπερασματικά να σας οδηγήσω κάπου σε κάποια απο αυτα θα συμφωνείτε σε άλλα θα διαφωνείτε, αλλά έλα φίλε μου gamer και ξύσε τ' αυτί σου και προβληματίσου που έλεγε και ο γεωργίου.
AgentPrinny007 (24-05-2013),FotisGRC (24-05-2013),kostasb13 (24-05-2013),Nek_Food (24-05-2013)
Είναι κάτι που έχει περάσει από το μυαλό μου και ειλικρινά όσο επικριτικός και αδιάφορος είμαι απέναντι στην Nintendo, αν κάνει τις ίδιες βλακείες και η Sony με την Microsoft (το έχουμε σίγουρο βλέπω), στεγνά τους φτύνω και τους δύο και παίρνω Wii U για να υποστηρίξω την Nintendo. Μία εταιρεία που μπορεί να μην μου ταιριάζει σαν νοοτροπία και στυλ παιχνιδιών, που μπορεί να εκμεταλλεύεται ίσως κάποια πράγματα και αυτή αλλά σε μεγάλο βαθμό παραμένει ουσιαστικά πιστή στο τι θα πει gaming.
Ώπα, εδώ είσαι φάουλ. Από που κι ως που PC το XBOX360;;; Επειδή έχει DirectX;
Τριπύρηνο PowerPC έχει το XBOX360. PC ήταν το πρώτο XBOX που είχε Pentium III στα 733 MHz.
Είπαμε να κράξουμε την MS, αλλά να έχει και κάποια βάση το κράξιμό μας... PowerPC είναι η αρχιτεκτονική των PS3 & XBOX360, γι' αυτό δεν μπορούν να παρέχουν BC.
psx3 (24-05-2013)
Ενταξει ειπαμε αδυναμο,αλλα οχι τοσο.
http://www.autoweek.com/storyimage/C...creenshots.jpg
.
psx3 (24-05-2013)
Δεν εχεις αδικο. Τελικα οι καταρες της ΕΑ στην Nintendo ολο αυτον το καιρο φαινεται πως δεν ηταν και τοσο "αθωες" και οπως δειχνουν τα πραγματα δεν ειχαν καμια σχεση με το ποσο αδυναμο ειναι το Wii U σε σχεση με τον ανταγωνισμο. Μαλιστα απο την στιγμη που θα πεσει τοσο μεγαλο φαγοποτι με τα λεφτα απο τα μεταχειρισμενα παιχνιδια, ειναι σιγουρο οτι θα ασκηθουν τρομακτικες πιεσεις στην Sony να κανει κατι παρομοιο. Σιγουρα μεχρι να κυκλοφορησουν ολες οι κονσολες θα τα ξερουμε ολα, ετσι αν τελικα επιβεβαιωθουν ολα τα ασχημα σεναρια και από τη στιγμη που θα διαλεξω μονο μια κονσολα ,γι εμενα το Wii U ειναι μονοδρομος, χωρις να σημαινει βεβαια οτι ειναι η τελεια λυση…
Όχι, γιατί η PowerPC δεν έχει καμία σχέση με PC/x86. Τελείως διαφορετικές αρχιτεκτονικές. Μην σε μπερδεύει το PC δίπλα στο Power... PowerPC είναι και ο Cell.
Κι εγώ την κράζω την MS για διάφορους λόγους, ένας από τους οποίους είναι και η πολιτική της στα μεταχειρισμένα. Δεν έχω πρόβλημα με το κράξιμο, αρκεί να είναι «βάσιμο». Δεν ξέρω αν με πιάνεις...
Σε αυτό συμφωνώ. x86 ήταν το πρώτο XBOX, x86 και το XBOX ONE. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για το BC σε αυτήν την περίπτωση. Αλλά ας αφήσουμε απ' έξω το XBOX360, γιατί δεν έχει καμία σχέση με την x86.
Στα υπόλοιπα που λες, συμφωνώ ότι είναι μια καλή ευκαιρία για την Nintendo (και για την Sony, αν δεν τα σκατώσει στην Ε3) να κλέψει μερίδιο αγοράς από την MS. Προσωπικά πάντως προτιμώ να μείνω στο PS3, παρά να πάω στο Wii U. Ακόμα δεν έχουμε δει Wii U games που να ξεπερνούν την ποιότητα γραφικών των Uncharted 3, God of War: Ascension, The Last of Us, Beyond: Two Souls.
Έτσι ακριβώς.
Συγκρίνουμε την GPU του Wii U με του ΧΒΟΧ ΟΝΕ; Στο NeoGAF που συζητάνε αυτό το θέμα και βάση του die, έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η GPU του Wii U έχει 320 ALUs και είναι αρχιτεκτονικής VLIW5.
Ενδεικτικά να πω ότι η GPU του XBOX ONE έχει 768 ALUs και η GPU του PS4 έχει 1152 ALUs. Και οι 2 είναι αρχιτεκτονικής GCN.
ALU = αριθμητική λογική μονάδα
Όσο για την αρχιτεκτονική, απλά να πω ότι η VLIW5 είναι πιο κατάλληλη για γραφικά επιπέδου DX9 και απαιτεί καλό compiler, ενώ η GCN είναι πιο κατάλληλη για γραφικά επιπέδου DX11, δεν απαιτεί τόσο καλό compiler (η GPU κάνει το scheduling) και είναι καλύτερη για GPGPU computing.
Ακόμα και στην μνήμη υπάρχει χαώδης διαφορά (DDR3 12.8GB/s vs DDR3 68.2GB/s).
Σόρρυ που το χαλάω σε κάποιους, αλλά δεν έχει καμία σχέση η αρχιτεκτονική του Wii U με αυτή των next-gen consoles...
Κυρία Μπότση να σας πω λίγο κάτι? Και εγώ σκεφτόμουν Wii U μόλις δω τι JRPG θα έχει. Η αλήθεια βέβαια είναι ότι το σκέφτομαι μόνο σε περίπτωση που είναι δύσκολο να βγει emulator λόγω κυρίως της GPGPU κάρτας γραφικών. Αλλά πέρα από κάποια exclusives της Nintendo και κάποια πιθανά JRPG releases, πόσα από τα άλλα multiplatform θα βγαίνουν στο U? Όχι ότι είμαι ο τύπος που θα παίξεις τα 200 παιχνίδια στην κονσόλα αλλά ένα GTA, ένα Metal Gear, ένα DMC, ένα Ace Combat Και καμιά 15αριά multiplatform ακόμα θα θέλω να τα παίξω. Και το θέμα είναι ότι αμφιβάλλω αν το U με τις κινήσεις τις Nintendo θα πάρει ποτέ αυτά τα παιχνίδια. Αν σε αυτά βάλεις και κάποια exclusives από Sony τότε πως να ρίξεις άκυρο?
Για μένα μόνοδρομος είναι η πειρατεία στην επόμενη γενιά αν αποφασίσουν το νταβατζιλίκι. Και αυτό δυστυχώς βγαίνει από το στόμα ενός που έβγαζε λεφτά 2 χρόνια ως game dev και σκοπεύει να το κάνει και στο μέλλον ξανά. Αλλά κάτι τέτοιες πρακτικές εκμετάλλευσης τις σιχαίνομαι. Τουλάχιστον ορισμένα παιχνίδια που ήθελα να τα αγοράσω μεταχειρισμένα θα προτιμώ να τα κατεβάζω αν ισχύσει κάτι τέτοιο.
Σε αυτα που λες θα προσθεσω και τις τιμες στα παλια παιχνιδια της Nintendo που δεν λενε να πεσουν με τιποτα
Σιγουρα δεν ειναι ροδινα τα πραγματα και αν διαλεξεις μια πλευρα θα πρεπει να δωσεις κατι σε ανταλαγμα. Το θεμα τι εισαι αποφασισμένος να δωσεις...
Δεν αντιλεγω οτι η καλύτερη λυση σε τέτοιου ειδους νταβατζηλικια ειναι η πειρατεια, αλλα σε ατομα σαν εμενα που δεν εχω ιδεα απο αυτα, δυσκολα μπορω να ακολουθησω αυτο τον δρομο. Αρα επιστρεφω στη λιγοτερο κακη λυση.
Μακάρι η sony να μην πάει στον ίδιο δρόμο αλλά δε το νομίζω, το κουμάντο το κάνουν οι publisher, αυτοί τα σκάνε στα site, αυτοί πιέζουν τους κατασκευαστές κονσόλας, αυτοί έχουν παραγκωνίσει μια nintento (που είναι απο βλακεία είτε απο επιλογή της) δεν πάει στο ίδιο μονοπάτι.
Σιγά σιγά θα βγάλουν και τον retailer απο την μέση θα το πάνε ψηφιακά και θα τ πουλάνε μέσω συγκεκριμένων networks.
Το ενδεχομενο τα exclusives να μην εχουν τπτ απο αυτα τα ασχημα περι μεταχειρισμενων δεν το βλεπει κανεις?Μπορει το MEtal Gear να μην μπορεις ασπουμε να το ανταλλαξεις οπως τωρα αλλα θα εχει full price ανταλλαγη, ενω το KIllzone να μπορεις κανονικα να το δωσεις σεναν φιλο σου χωρις πολλα πολλα (αντε να εχει ενα online pass 10euro).
Satan has left his killing floor
PS4
Αυτό το επιχείρημα με τους publishers δεν το καταλαβαίνω, αν και έχει ήδη την πλειοψηφία των 3rd party με το μέρος της.
Ας υποθέσουμε όμως ότι δεν είναι έτσι και ότι τον πρώτο χρόνο πουλάει η Sony 10 εκατομμύρια PS4 χάρη στα exclusives της και η MS πουλάει με το ζόρι ένα εκατομμύριο XBOX ONE. Τα νούμερα δεν είναι και τόσο αυθαίρετα αν δεις την σφυγμομέτρηση του gamespot.
Εκεί τι λες να κάνουν οι publishers; Θα σνομπάρουν την 10πλάσια εγκατεστημένη βάση της Sony και θα τρέξουν στην MS; Στέκει οικονομικά αυτό;
Μην νομίζετε ότι όλος ο κόσμος δουλεύει σαν το (ανεπίσημο) καρτέλ κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα, όπου τα έχουν συμφωνήσει όλα μεταξύ τους. Μέχρι στιγμής βλέπουμε ότι η Sony έχει gamer-centric προφίλ, σε αντίθεση με το TV-centric προφίλ της MS. Γιατί λοιπόν να μην έχει διαφορετική πολιτική και στα μεταχειρισμένα;
Ούτε το επιχείρημα με τα υποθετικά αυξημένα έσοδα για τους publishers στέκει. Σαν να πει κάποιος διπλασιάστε τα διόδια και να θεωρεί αυθαίρετα ότι δεν θα μειωθεί η επιβατική κίνηση. Δες τι έγινε με τα τέλη κυκλοφορίας ή τον φόρο στο πετρέλαιο.
Κανένα marketing δεν μπορεί να κάνει το μαύρο άσπρο σε τέτοια ζητήματα, ούτε να αποτρέψει ένα δεύτερο κραχ του video game industry. Εκτός και αν κάποια στιγμή αποκτήσουμε χούντα και υποχρεωθούν δια νόμου οι κάτοχοι current-gen consoles να πάνε στις next-gen με το ζόρι.
Last edited by psx3; 25-05-2013 at 00:26.
Nek_Food (25-05-2013)
Προσωπικα συμφωνω σαφεστατα μαζι σου psx3.Επειδη το ιντερνετ εχει κατρακυλησει την τελευταια εβδομαδα και εχουμε ακουσει τα χειροτερα, παιρνω αλλη μια περιπτωση που η Sony, αναγκαστει/το εχει στο μυαλο της αλλα δεν το λεει/δεν ξερω, να εχει μια πολιτικη αντιστοιχη της MS τουλαχιστον στα multiplatform.Ε και λεω πανω σε αυτο οτι μπορει στα exclusives να μην ακολουθηθει το ιδιο.
Γενικως, παντως, βλεπω μια ταση ισοπεδωσης.Επειδη η χειροτερη καταντια ever που λεγεται M$ κανει του κεφαλιου της, δυσκολευεται ο κοσμος να πειστει οτι η Sony ειναι κατι διαφορετικο, ακομη και οι κατοχοι του ps3 που εχουν plus την βλεπουν με μισο ματι.Την γραφω κανονικα τη Sony (αν αρχισω να κραζω για τις 3 κονσολες της ps3 που περασαν απο τα χερια μου δεν θα τελειωσω ουτε μεθαυριο) , λεφτα ζηταει και αυτη, τουλαχιστον δειχνει μεχρι τωρα οτι δινει 5 πραματακια παραπανω στον gamer.Προσπαθει να τον ικανοποιησει και λιγο (προσωπικα πιστευω δινει οτι καλυτερο στο χωρο των κονσολων βασικα αλλα τελοσπαντων).Και βασικα προσπαθει να μιλησει σε μια παγκοσμια γλωσσα και οχι αμερικανικη.Νομιζω οτι και free θα εχει το online της και τα μεταχειρισμενα κανονικα θα παιζουν (θα χρειαζονται online pass ψιλοστανταρακι) και δεν θα εχει ουδεμια σχεση με always online/παρακολουθηση μεσω καμερων κλπς αηδιες.Θα ειναι και τουμπανο σαν κονσολα (τηρουμενων των δεδομενων της εποχης) και "νορμαλ" σαν κονσολα.Θα εχει αυτα τα κωλο-social που πραγματικα δεν γινεται αλλιως...κατα ταλλα οπως τα ξερουμε θα ειναι.Αυτο πιστευω.Αν κατι απο αυτα αλλαξουν στην πορεια θα φαει ακυρο εννοειται.Μεχρι τωρα τα εχει παει περιφημα.Τραγικα καλυτερα απο εποχες ps3.
Satan has left his killing floor
PS4
Μακάρι να είναι έτσι και να έχουμε μια sony και μια nintento να παίζουν αλλιώς μπάλα και η ms να είναι η μουρλή του χωριού. Αλλά όταν βλέπω την ms να λέει εγώ θα θα ακολουθησω αυτό το μοντέλο πολύ φοβάμαι οτι τα ίδια θα κάνει και η sony (που μακάρι να μην τα κάνει) Αλλά πάει περίεργα το παραμύθι.
Εγώ θέτω ένα σκεπτικό δεν είναι απαραίτητο να συμφωνείτε μαζί μου πρέπει όμως κάποια πραγματάκια που κάνουν να μας ψιλιάζουν. Το επιχείρημα με τους publisher δεν είναι αν θα πάει με το μέρος της ή οχι, μιλάμε στη βάση οτι ήδη συνεργάζονται δεν χρειάζεται να επιλέξει στρατόπεδο ανάλογα με το ποιος θα πουλήσει. Εχουν επιλέξει στρατόπεδο με αυτόν που συνεργάζονται καλύτερα.
Θα δείξει. Και για το Vita ακούγαμε διάφορα για τα μεταχειρισμένα (ότι δεν θα παίζουν τα trophies) και τελικά παρακάμπτεται πολύ εύκολα και νόμιμα...
Για την Sony έχουν ακουστεί κάποιες φήμες ότι τα δισκάκια θα έχουν RFID, οπότε δεν θα χρειάζεται αυτό το σύστημα μέσω internet που επέλεξε η MS.
Μακάρι ο κώδικας τιμής των σαμουράι να μην μας προδώσει.
Ακόμα μιας και είπες για το vita για δές τους publisher πχ στα 10 τοπ games και ρίξε μετά μια ματιά στα top upcoming games κατι μεγάλοι λείπουν και η sony και οι φίλοι της το έχουν πάρει επ όμου αρμ το vita. Θα μου πεις είναι νώρις ακόμα και ναι είναι νωρίς αλλά 34 παιχνίδια πρόλαβε να τα βγάλει για το android.
Bookmarks