Quote Originally Posted by Venigre View Post
Ισως να το είπα λάθος άλλα ήταν μια πιο pc friendly εκδοχή cpu, μπορούμε να συμφωνήσουμε σε αυτο?
Όχι, γιατί η PowerPC δεν έχει καμία σχέση με PC/x86. Τελείως διαφορετικές αρχιτεκτονικές. Μην σε μπερδεύει το PC δίπλα στο Power... PowerPC είναι και ο Cell.

Χώρια που δε κράζω MS στο κείμενο μου
Κι εγώ την κράζω την MS για διάφορους λόγους, ένας από τους οποίους είναι και η πολιτική της στα μεταχειρισμένα. Δεν έχω πρόβλημα με το κράξιμο, αρκεί να είναι «βάσιμο». Δεν ξέρω αν με πιάνεις...

αλλά σε αυτό που συμφωνούν όλοι τουλάχιστον απο τα μεγάλα site είναι οτι τουλάχιστον το xbox θα μπορούσε να είναι backwards compatible έστω και με το classic xbox.
Σε αυτό συμφωνώ. x86 ήταν το πρώτο XBOX, x86 και το XBOX ONE. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για το BC σε αυτήν την περίπτωση. Αλλά ας αφήσουμε απ' έξω το XBOX360, γιατί δεν έχει καμία σχέση με την x86.

Στα υπόλοιπα που λες, συμφωνώ ότι είναι μια καλή ευκαιρία για την Nintendo (και για την Sony, αν δεν τα σκατώσει στην Ε3) να κλέψει μερίδιο αγοράς από την MS. Προσωπικά πάντως προτιμώ να μείνω στο PS3, παρά να πάω στο Wii U. Ακόμα δεν έχουμε δει Wii U games που να ξεπερνούν την ποιότητα γραφικών των Uncharted 3, God of War: Ascension, The Last of Us, Beyond: Two Souls.

Quote Originally Posted by Dragonpaul View Post
Δε νομίζω, Γιώργο, οτι εχει να κανει με τη "δύναμη" του One, αλλα με τις μαλακιες που προσπαθεί να προωθήσει η MS. Γιατί, αν το δεις απο την πλευρά τεχνικών χαρακτηριστικών, η διαφορα One και U ειναι χαώδης. Αλλα η Ninty θα εκμεταλλευτεί τις μαλακιες των άλλων.
Έτσι ακριβώς.

Συγκρίνουμε την GPU του Wii U με του ΧΒΟΧ ΟΝΕ; Στο NeoGAF που συζητάνε αυτό το θέμα και βάση του die, έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η GPU του Wii U έχει 320 ALUs και είναι αρχιτεκτονικής VLIW5.

Ενδεικτικά να πω ότι η GPU του XBOX ONE έχει 768 ALUs και η GPU του PS4 έχει 1152 ALUs. Και οι 2 είναι αρχιτεκτονικής GCN.

ALU = αριθμητική λογική μονάδα

Όσο για την αρχιτεκτονική, απλά να πω ότι η VLIW5 είναι πιο κατάλληλη για γραφικά επιπέδου DX9 και απαιτεί καλό compiler, ενώ η GCN είναι πιο κατάλληλη για γραφικά επιπέδου DX11, δεν απαιτεί τόσο καλό compiler (η GPU κάνει το scheduling) και είναι καλύτερη για GPGPU computing.

Ακόμα και στην μνήμη υπάρχει χαώδης διαφορά (DDR3 12.8GB/s vs DDR3 68.2GB/s).

Σόρρυ που το χαλάω σε κάποιους, αλλά δεν έχει καμία σχέση η αρχιτεκτονική του Wii U με αυτή των next-gen consoles...