Results 1 to 20 of 2156

Thread: Nintendo Wii U

Threaded View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Moderator Nek_Food's Avatar
    PSN ID
    Nek_Food

Βασικά πιστεύω ότι στο DS δούλεψε σχετικά καλά γιατί και οι δύο οθόνες ήταν στο οπτικό σου πεδίο ανά πάσα στιγμή, αν και σε αρκετά κλασσικού ύφους παιχνίδια πάλι gimmick λειτουργία είναι θα έλεγα.

Εδώ τα πράγματα είναι λίγο πιο περίπλοκα πιστεύω, καθώς θα απαιτεί από πλευράς χρήστη να κουνάει πάνω κάτω κεφάλι/χέρια ή δεν ξέρω και εγώ τι άλλο για να χρησιμοποιεί την μία τεράστια οθόνη απέναντι του ή την άλλη μικρή οθόνη στα χέρια του. Αυτό ίσως σε μακροχρόνια χρήση (για πολύωρο gaming μιλάω) να είναι άβολο και ίσως προκαλέσει και μικρά προβλήματα υγείας αρχικά (πιασίματα στον αυχένα για παράδειγμα). Από την άλλη δεν ξέρω γιατί να είναι απαραίτητη μία τέτοια λειτουργία εν τέλει, αφού πάλι κατά κάποιο τρόπο σταματάς το παιχνίδι αυτό καθ αυτό για να χρησιμοποιήσεις τις δυνατότητες της pad οθόνης, αντί να πατάς κουμπιά στο χειριστήριο να πατάς την οθόνη;

Τέλος πάντων, αν δεν το δεις σε χρήση ή πολύ περισσότερο δεν το χρησιμοποιήσεις ο ίδιος, σαφώς και δεν μπορείς να βγάλεις ασφαλή συμπεράσματα. Ειδικά αν δεν δούμε τις εφαρμογές του και πως θα το διαχειριστούν οι δημιουργοί παιχνιδιών, γιατί κακά τα ψέματα μπορεί να είναι τελικά καλό σαν αξεσουάρ, αλλά να μην γίνει σωστή εκμετάλλευση του ή να είναι μάπα και να το απογειώσουν οι προγραμματιστές με καινοτόμες λύσεις και τεχνικές. Εμένα ο μεγαλύτερος μου ενδοιασμός παραμένει το πόσο εύχρηστο θα είναι σε πολύωρο gaming αυτό το χειριστήριο και φυσικά εν τέλει γιατί να το πληρώσεις για κάποιες Χ λειτουργίες που μέχρι τώρα γίνονταν μία χαρά με τον κλασικό τρόπο. Θα μου πεις innovation και το επόμενο βήμα στην απόλαυση, μπορεί αρκεί να γίνει με σωστό τρόπο και όχι με αχρείαστο εξαναγκασμό, θα δείξει πάντως προσωπικά δεν είμαι και πολύ ζεστός με αυτό.

Όλη αυτή η συζήτηση βέβαια παραμένει επί του χειριστηρίου και ουδέν συγκεκριμένο νέο από την κονσόλα αυτή καθ' αυτή, γιατί τί να το κάνω το χειριστήριο αν η κονσόλα πάλι είναι ένα βήμα πίσω; Ειδικά τώρα που το innovation στον χειρισμό έρχεται από όλες τις πλευρές και σε διάφορες μορφές.
    Last edited by Nek_Food; 21-06-2011 at 09:55.

Bookmarks

Bookmarks