-
Εγώ ξέρω ότι η MS ποτέ δεν εφάρμοσε στα παιχνίδια της online plus passcode, κάτι που έτρεξε πρώτη να υιοθετήσει η Sony στα exclusives της και μάλιστα στα πολύ βαριά χαρτιά (Uncharted/Killzone/Resistance/etc) και που εφαρμόζει νομίζω ακόμη στο Vita με στόχο να πληρώνει έμμεσα ο κάτοχος του PS3 την συνδρομή και να κόψει και τα μεταχειρισμένα. Βέβαια έφαγε ένα sales hit, αλλά δεν έγινε τίποτα μιας και το καταργεί στο PS4 αφού δεν της χρειάζεται πια εφόσον πληρώνουμε πια το Plus. Η Sony μας έγραψε στα @@ της και άρχισε πρώτη και είναι νομίζω η μόνη στο να καταργεί (ΝΑΙ να καταργεί) χαρακτηριστικά της κονσόλας που οι περισσότεροι είχαμε πληρώσει όταν την αγοράζαμε. Δεν είναι άγια, ούτε καλή, έχει ένα στόχο και τον επιβάλει σταδιακά, δεν ξέρω αν είχε σκοπό να βάλει DRM εγώ πάντα έλεγα ότι σε αυτή την γενιά ΔΕΝ το είχε σκοπό ενάντια στο τι λέγανε πάντα οι άλλοι. Προφανώς δεν μπορούσε να εφαρμόσει κάτι στο PS3 όταν μετά την απόλυτη κυριαρχία και το καλάμι που είχε καβαλήσει από το PS2, είδε τις πωλήσεις του να πέφτουν στα τάρταρα. Το αυτό έγινε σε αυτή την γενιά με την MS, νόμιζε ότι μας κρατάει όλους από τα @@ και πήγε να εφαρμόσει τακτικές που "προς τιμήν της δις" της μία που τα ανακοίνωσε εγκαίρως και μία που τα πήρε πίσω όταν ο κόσμος την έκραξε. Δεν την αγιοποιώ την MS και μιλάω, ως κάτοχος του 360 που σαν μηχάνημα μου κράτησε πολλές και όμορφες ώρες και μπορώ να πω με το χέρι στην καρδιά ως hater της Microsoft. ΔΕΝ έχω σκοπό να πάρω Xbox One για πολλούς και διαφόρους λόγους, αλλά δεν μπορώ να αποκλείσω και πλήρως το ενδεχόμενο μετά από μία διετία/τριετία αν υπάρχουν οι συνθήκες και το χρήμα (και τα παιχνίδια) και δεν έχει αλλάξει στάση η MS να πάρω μία μεταχειρισμένη (ή και του σκοτωμού καινούργια) κονσόλα. Μου αρέσει το gaming, δεν ξεχνάω τι έχει κάνει στο παρελθόν ή τι σκόπευε να κάνει για το παρόν.