-
@Tilemaxx
λένε ότι το ΗW υπολείπεται έως και κατά 50% σε raw power σε επιμέρους τμήματα ή και επί του συνόλου και επάνω σε αυτό κάνουμε συζήτηση για υπεροχή της μίας κονσόλας έναντι της άλλης. Τα υπόλοιπα περί βελτιώσεων στο SW και του υλικολογισμικού, τρόπου προγραμματισμού, tools & assets κλπ secret sauces είναι δρόμος για όλους και όχι μόνο για τους τεχνικούς της MS, εκτός αν μου πεις ότι το beta testing PS4 που έχουμε στα χέρια μας, έχει πιάσει ταβάνι ήδη σε αυτά.
Περί PS3, αν έχω διαβάσει σωστά. Η GPU της κονσόλας, όντας αδύναμη σε άμεση σύγκριση με αυτή του 360 κακώς βρισκόταν εκεί. Κανονικά το πλάνο ήταν η κονσόλα να μην έχει ξεχωριστή GPU και όλα τα "μαγικά" θα τα έκανε ο Cell. Έλα όμως που στο τέλος μπασταρδέψανε το όλο πλάνο και οι third party devs έπεσαν στην παγίδα αυτής της αδύναμης GPU. Τώρα κανείς δεν μπορεί να ξέρει υποθέτω αν δεν υπήρχε καν αυτή εκεί, μπορεί μέσα στην βαρεμάρα τους να εγκατέλειπαν εντελώς το πλοίο του PS3 και να έπεφτε σε παγόβουνου, αλλά ήταν ένα ισχυρό μεν - δυστροπο δε μηχάνημα που δεν το έμαθαν εξαρχής ή απλά δεν τους ενδιέφερε καν.
Τώρα στην τρέχουσα γενια, νομίζω μιλάμε για το One ως ένα δύστροπο και παράλληλα υποδεέστερο τεχνικά μηχάνημα έναντι του PS4, λες οι ίδιοι καλομαθημένοι devs να κάτσουν να το ξεζουμίσουν απλά για να το φέρουν ίσα και όμοια με το PS4 και να αφήσουν τους περίσσιους πόρους του δευτερου να πάνε χαμένοι; Υπήρχε αυτός ο φόβος, εκ της λογικής α) προγραμμαισμός στην πιο αδύναμη κονσόλα β) ειδικές ρήτρες της MS έναντι των devs (βλ. Day1 game patches @PS4) πλην όμως από ότι φαίνεται, ήδη έχει αρχίσει να εγκαταλείπεται αυτή η νοοτροπία και εκεί φαίνεται τι έπαιξαν καταλυτικό ρόλο και οι πωλήσεις των μηχανημάτων αλλά και οι χρήστες που πλέον δεν σηκώνουν πολλά πολλά από τις εταιρείες και το κραξιμο και το θάψι ο τα έχουν πρόχειρα και για το παραμικρό.
Last edited by Nek_Food; 21-03-2014 at 16:29.