- Για το πακετάρισμα τα ξέρετε. Tο Ps4 είναι λες και ψωνίζεις από λαϊκή... το one έχει ποιοτικό πακετάρισμα όπως οι κονσόλες της Ninty. Πολύ ωραίο και το hdmi cable που δίνει η MS.
- Sony και MS δεν συνεργάστηκαν μόνο στο hardware των next gen.... μέχρι και οι επιφάνειες/χρωματισμοί *με την εναλλαγή του μαύρου γυαλιστερού σε ματ είναι παρόμοια... ήμαρτον ρε σεις . Το One μπορεί να μοιάζει με κουτί αλλά μου βγάζει κάτι μπαρόκ με τους καλαίσθητους αεραγωγούς... αυτό που δεν μπορώ να χωνέψω με τίποτα είναι το τεράστιο τροφοδοτικό (τούβλο).
- Το controller του One είναι εξαιρετικό... λατρεύω τα triggers και δεν καταλαβαίνω γιατί δεν άρεσαν σε μερικούς... ειδικά η δόνηση στο forza αλλάζει την αίσθηση οδήγησης ως προς το feedback στο φρενάρισμα/τοποθέτηση στροφές. Είναι κάπως πιο γωνιώδες & η γενικότερη αίσθηση στο χέρι είναι ίδια με του 360. Οι λαβές γεμίζουν λίγο καλύτερα το χέρι από του DS4 αλλά το κλικάρισμα των triggers γίνεται με το μέσο του δακτύλου... το DS4 που πλέον έχει πιο χοντρές χειρολαβές και είναι πολύ κοντά σε άνεση, κερδίζει στα triggers μιας και το άγγιγμα γίνεται με την άκρη των δαχτύλων. Το μόνο αρνητικό που βλέπω στο controller του One είναι το πλαστικό ματ που έχει επιλεχθεί (οχι ως προς το αισθητικό αποτέλεσμα) κάτι που δίνει ελαφρώς χειρότερο grip από αυτό του DS4... μια ασήμαντη λεπτομέρεια για πολλούς (βολική για εμένα) είναι ότι το controller του One θέλει μερικά δευτερόλεπτα πίεσης για να ανοίξει την κονσόλα ενώ το DS4 με ένα κλικ ενεργοποιεί την κονσόλα (αρκετές φορές το πάτησα άθελα μου ενώ ήθελα να μετακινήσω κάπου το DS4). Βελτιωμένο d-pad στο One σε σχέση με το ψεύτικο του 360. Επίσης με το *DS4 πληκτρολογώ πολύ πιο γρήγορα και αυτό έχει να κάνει με το πως είναι δομημένο το keyboard στο menu... από την άλλη το One κερδίζει στους αναλογικούς. Θεωρώ πιο βολική την διαγώνια τοποθέτησή τους και αυτό είναι καθαρά θέμα προσωπικού γούστου. Είναι και τα 2 εξαιρετικά.
- Με όλο τον σεβασμό προς τους Kinect users αλλά σε εμένα η χρήση του αποδείχθηκε εντελώς gimmick. Δεν ανταποκρίνεται πάντα και ακόμα και όταν αναγνωρίσει τα gestures η γενικότερη εμπειρία είναι laggy του κερατά... ακόμα και τα gestures είναι κουραστικά. Η MS πρέπει να καταλάβει ότι για να επιτύχει το Kinect εκτός του ότι πρέπει να δουλεύει άμεσα και άριστα στο 99,9999% των περιπτώσεων θα πρέπει να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης και όχι να "ιδρώνω" όταν κάνω select... αισθητικά είναι και αυτό τούβλο όπως το τροφοδοτικό και το επέστρεψα στο κουτί του. Αυτό που χάνω είναι το auto login αλλά η απουσία του δεν είναι ενοχλητική όπως είχε γραφτεί... απλώς υπάρχει σταθερά ένα εικονίδιο δεξιά ότι το kinect είναι unplugged.
- Για το θέμα του ήχου και οι 2 κονσόλες στο ρελαντί έχουν ίδια επίπεδα θορύβου. Οταν όμως έπαιξα forza και killzone σε μερικές στιγμές το ps4 ήταν πιο θορυβώδες ενώ το One ήταν σταθερό... όχι όμως κάτι ενοχλητικό για το ps4.... το καλοκαίρι ξυρίζουν τον γαμπρό... θα δείξει.
- Η ταχύτητα περιήγησης στο menu είναι και στις 2 κονσόλες πάνω κάτω ίδια... άντε το πολύ να είναι μερικά msecond πιο γρήγορο το PS4 το οποίο όμως bootarei και σβήνει πιο γρήγορα. Αναμένω επιλογή διαχείρισης σκληρού στο one και να δοθεί δυνατότητα και για τις 2 κονσόλες uninstall και διάταξης των tiles. To menu του One το βρίσκω αδικαιολογήτως φορτωμένο και πιο αφύσικο στην περιήγηση του. Απίστευτο εργαλείο η δυνατότητα callibrarismatos της TV στο One βήμα προς βήμα... μου θύμισε Mac OS (callibration στην οθόνη του macbook).
- Το Forza και το χειρότερο gameplay να είχε, είναι τόσο πολύ προσεγμένο στους υπόλοιπους τομείς που σε τραβάει να ασχοληθείς. Τα μοντέλα των αυτοκινήτων είναι next gen (καλογυαλισμένα) αλλά εκεί που τα γραφικά κάνουν διαφορά είναι στην σχεδίαση των πιστών που δεν χορταίνεις να χαζεύεις τα kerbs, την άσφαλτο και τις λοιπές λεπτομέρειες. Οι τύποι είναι μαέστροι στο στήσιμο της κάμερας όταν βλέπεις όλο το αυτοκίνητο γιατί σου δίνει πολύ όμορφη προοπτική της πίστας και racing feeling... οι φωτισμοί και τα καιρικά φαινόμενα next gen αν και θεωρώ ότι το GT5/6 δεν έχει να ζηλέψει κάτι σε αυτό. Εκτός πίστας αν και δεν έχει σημασία τα γραφικά στο background είναι αδιάφορα. Μέχρι την προηγούμενη γενιά όσο και να δοκίμαζα τα forza ποτέ μου δεν πήρα ανάλογο feeling οδήγησης με αυτό του GT.... δοκίμασα να απενεργοποιήσω traction/abs etc και πάλι απλώς ανέβαινε η δυσκολία, δεν άλλαζε η γενικότερη αίσθηση. Πάντα θεωρούσα και θεωρώ το GT5/6 κορυφή ως προς την οδήγηση.... για μένα simulation δεν είναι το AI των αντιπάλων και ο βαθμός δυσκολίας αλλά το πως φρενάρεις το αυτοκίνητο, το πως το τοποθετείς πριν/στην είσοδο/έξοδο στροφής, της διαφορά αίσθησης από αυτοκίνητο σε αυτοκίνητο, η αντίδραση στα kerb ανάλογα τα χιλιόμετρα/καιρό, etc και τι αντίκτυπο έχουν όλα αυτά στο χρονόμετρο.... έχω φάει άπειρες ώρες για να κατεβάσω τα χρονομέτρα στο GT ψάχνοντας ιδανικές γραμμές και καλύτερα σημεία φρεναρίσματος.... πάντα τα forza μου έβγαζαν κάτι arcade... καλύτερα βέβαια απο ότι άλλο εχω παίξει σε κονσόλα αλλά πίσω από το GT5/6 το οποίο GT6 με το καινούριο σύστημα ανάρτησης μεταμόρφωσε ακόμα προς το καλύτερο την εμπειρία... στο motorsport 5 έχουν κάνει βήματα μπροστά και στην αίσθηση οδήγησης... εξαιρετικό AI που δύσκολα συγχωρεί ταρζανιές. Η εσωτερική κάμερα δεν σε βοηθάει να σημαδέψεις τις στροφές όπως η εξαιρετική των GT5/6. Πανέμορφες/πολλές πίστες και εθιστική δόμηση στο level up και στα event. Μακάρι οι Ιάπωνες να προσφέρουν ανάλογο περιτύλιγμα στο next gen GT και να αλλάξουν τους ήχους ηλεκτρικής σκούπας. Tότε θα σηκώνει τιμονιέρα το πράγμα... μέχρι στιγμής το Forza είναι ευχάριστη έκπληξη και αξίζει every penny.
- Από το demo του dead rising δεν είδα καμία πτώση στα frames που έχει κατηγορηθεί... τα γραφικά ναι οκ εκεί που γίνεται ο πανικός με τα zombie δεν είναι next gen αλλά εντυπωσιάζει με το βάθος και τον πανικό που γίνεται επι της οθόνης... δεν ξέρω αν όλα αυτά τα zombie "είναι fixed" το μόνο σίγουρο είναι ότι γίνεται της πόπης... επι μέρους τα γραφικά όταν αντιμετώπισα τον αρχηγό, στον χαρακτήρα, όπλα, εσωτερικά κτιρίων και φωτισμούς μια χαρά next gen μου φάνηκαν.
- Το xbox store νομίζω είναι πιο πλούσιο από αυτό του ps αλλά όσο και περισσότερο στυλιζαρισμενο να είναι, το psplus με τα δωρεάν παιχνίδια κάθε μήνα είναι μονόδρομος... ίσως βάλω 1 μήνα gold για το titanfall.
- το setup μου:
http://s23.postimg.org/72vdxo7rv/photo_2.jpg
Bookmarks