Results 1 to 20 of 9148

Thread: Xbox One

Threaded View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Moderator Nek_Food's Avatar
    PSN ID
    Nek_Food

Quote Originally Posted by Lefteris_X View Post
    Ήρθαν λοιπόν και οι "δημοσιογράφοι" του ass, για να "'βοηθήσουν" την βιομηχανία και τι έκαναν; "Έπεισαν" τον κοσμάκη, πως native λέμε μόνο δύο αναλύσεις: τις 720p και 1080p. Μόνο που δεν είναι έτσι. Βασικά, ποτέ δεν ήταν έτσι. Τι θα λέγατε αν σας έλεγα ότι το 1990 μπορούσαμε να σηκώσουμε native ανάλυση 2048x1024 έτσι για "πλάκα"; Ω, ναι, φυσικά και μπορούσαμε (βεβαίως, όχι σε PC/Mac, αλλά σε σοβαρά μηχανήματα/λογισμικά όπως IRIX, Workbench κλπ). Τέτοιες οθόνες και αναλύσεις native ΠΑΝΤΑ υπήρχαν. Απλά, ΤΩΡΑ δεν υπάρχουν. Όπου "τώρα" = τα τελευταία 8-10 χρόνια, δηλαδή την χρονική περίοδο που βιομηχανία/δημοσιογράφοι προσπάθησαν, και εμφανώς τα κατάφεραν, να μας πείσουν ότι μόνο δύο "native" αναλύσεις υπάρχουν, οι 720p/1080p.
    Ωραία όλα αυτά όπως τα λες, αλλά πλέον οι τηλεοράσεις έχουν ως δική τους native ανάλυση το 1080p. Οπότε αν έρθει ο δημιουργός και μου πει ότι εμένα το παιχνίδι είναι native 792p δεν μου λέει τίποτα γιατί θα πρέπει να γίνει upscaled με διάφορες μεθόδους μάλλον στην κονσόλα (στο Xbox One με τον upscaler που έχουμε δει τι κάνει σε άλλα παιχνίδια) σε αυτό που δείχνει η τηλεόραση. Όλες αυτές οι μέθοδοι upscale όσο καλές και τέλειες και να είναι, εμένα μου ακούγονται ως λύσεις απωλεστικές του αρχικού σήματος και μάλλον οδηγούν σε χειρότερα αποτελέσματα από ότι κέρδος. Οπότε native ανάλυση προβολής είναι αυτή που δίνει το προβολικό μέσο που έχει κατακλείσει την αγορά και υπάρχει σαν πρότυπο στον πλανήτη, ήτοι το Full HD @ 1080p, όλα τα άλλα native από τον καθένα δεν μου λένε τίποτα, άμα είναι έτσι native είναι και τα 480x240 που έβγαζαν κάποια arcades κλπ άσχετες αναλύσεις. Native δηλαδή ο καθένας ονομάζει ό,τι θέλει και μετά στο προβολικό μέσο (τηλεόραση εν προκειμένω) γίνεται το έλα να δεις. Μιλώντας λοιπόν για τηλεοράσεις και κονσόλες, προσωπικά αναγνωρίζω σαν pure native αναλύσεις μόνο αυτές που βγάζουν χωρίς επιπλέον επεξεργασία οι τηλεοράσεις και για next gen πολύ περισσότερο τα 1080p σαν απόλυτο πρότυπο που θα πρέπει να καθιερωθεί οπωσδήποτε και όχι 792/900/etc αναλύσεις.

Last edited by Nek_Food; 13-02-2014 at 13:21.

Bookmarks

Bookmarks