Quote Originally Posted by MajereMP44 View Post
No way, mensieur muku!!! Εισαι foul να το υποστηριζεις ετσι αυτο το παιχνιδι κατα τη γνωμη μου.Και μονο που συγκρινεται με το current gen GT θα επρεπε να ντρεπονται.
Μιλαω παντα βλεποντας πως ειναι τα τελευταια direct feed videos του Forza 5.Και με ποιο να το συγκρινουν να μου πεις? Ε, με κανενα. λολ Η να αρχισουν να γινονται συγκριτικα με τα racing sims του PC, σιγα σιγα μεχρι να ξεπεραστουν απο νεα pc racing sims Και μην ξεχναμε οτι η ιδια ξεφτίλα ηταν και στα συκριτικα του GT4 του PS2 με το τοτε forza του ΧΒΟΧ360...
Το drivatar δε, αν εμενα οι φιλοι μου ειναι γιδες ολοι και κουτουλανε ολη την ωρα θα ειναι ετσι το single player μου?

Και φυσικα εμμέσως η δυναμη του cloud ειναι αυτη που αφηνει τους devs υποτιθεται να ασχοληθουν με τα γραφικα.Και αυτα τα γραφικα παραπανω ειναι current gen ALL THE WAY.Δεν 'πα να λενε οτι ειναι σε ULTRA HD αναλυση?Τα γραφικα ειναι εντυπωσιακα για current gen σε αυτο που βλεπω, οτι και να λενε στην Turn 10.
Και μην εισαι ρε συ βιαστικος για το πως θα ειναι το single player του GT6. Αν και η πραγματικη συγκριση θα γινει με το Driveclub που ειναι και αυτο arcade οπως και το forza.
Ρε κάπου με έχασες!! Δεν το σύγκρινα με κανένα gt. Forza έχω παίξει για 10 λέπτα σε xbox360 και δεν μου άρεσε ο τρόπος που οδηγούσες το αμάξι, φαινόταν ψεύτικο. Για το GT6 όσα έγραψα στο thread του παιχνιδιού είναι η γνώμη μου. Είμαι φανατικός της σειράς, την παίζω από το πρώτο GT σε japanese import αλλά η αλήθεια είναι ότι έχει μείνει στάσιμο σε ορισμένες πτυχές του gameplay ενώ έχει φτάσει το ρεαλισμό, τη φυσική και τα γραφικά στο top level.

Τώρα για το Forza 5 το έχω δει και live το έχω δει και από τα video. Tα γραφικά δεν είναι άσχημα. Τα μοντέλα των αυτοκινήτων η αλήθεια είναι ότι είναι σχεδόν τέλεια στο GT5-6 οπότε στη νέα γενιά αν και θα έχουν περισσότερη λεπτομέρεια δεν νομίζω ότι θα φαίνεται τόσο εύκολα. Αυτό που θα ξεχωρίζει σίγουρα είναι ο φωτισμός και τα εφέ που εκεί θα καταλαβαίνεις ότι πρόκειται για next gen. Και ευελπιστώ και στις πίστες να δούμε περισσότερη λεπτομέρεια στο background. Το Forza 5 για launch τίτλος είναι πολύ καλό. Να το συγκρίνεις με το driveclub είναι άστοχο όπως και να το χαρακτηρίζεις arcade γιατί δεν είναι. Μπορεί να μην τα καταφέρνει τόσο καλά όσο το Gran Turismo στον ρεαλισμό αλλά δεν πρόκειται για arcade παιχνίδι. Και φυσικά ακόμα δεν έχει κυκλοφορήσει για να δούμε τι βελτιώσεις θα έχουν κάνει στη φυσική του (αν έχουν κάνει ουσιώδη πράγματα και δεν λένε παπάτζες).

Για το drivatar αυτό που λες αν οι φίλοι σου είναι γίδες δεν λειτουργεί έτσι. Το εξηγεί κιόλας. Δεν μπορώ να ξέρω πως λειτουργεί ακριβώς το σύστημα που έχουν φτιάξει όμως λογικά θα αναλύει με αρκετά πολύπλοκο τρόπο τη συμπεριφορά και αυτό που θα κοιτάει θα είναι διαφοροποιήσεις στον τρόπο που οδηγεί ο καθένας σε συγκεκριμένα συνθήκες και κομμάτια πίστας. Προφανώς θα έχει κάποιο όριο απόκλισης από μια συγκεκριμένη "νορμάλ" πορεία και θα ακυρώνει μετρήσεις από γίδια που βγαίνουν έξω από το όριο του φυσιολογικού. Aπλά θα κρατάει μόνο τις φυσιολογικές μετρήσεις για να συνθέσει την ΑΙ του drivatar.
Quote Originally Posted by Lefteris_X View Post
μωρέ αυτό δεν είπα κι εγώ; αλλά με πολλές δόσεις ειρωνείας
Ότι δηλαδή, ο κύριος παπάροβιτς ισχυρίζεται πως το 1080@60 το πετύχαμε χάρη στο cloud (όχι την δύναμη αυτή καθαευτή για το engine, αλλά για την πολυπλοκότητα/ρεαλιστικότητα της ΑΙ, κι έτσι εξοικονομήσαμε πώρους τους οποίους επενδύσαμε σε εργατοώρες στην δημιουργία του engine 1080@60). EDIT/ τώρα που ξαναδιάβασα το προηγούμενο ποστ μου, ναι μεν το είπα με δόσεις ειρωνείας, αλλά το διατύπωσα με κάπως περίεργη διάταξη και φαίνεται σα να ερμήνευσα άλλα αντί άλλων το άρθρο του παπάρα της MS. /EDIT.
Με πιο απλά λόγια (το παραδέχεται πιο κάτω εκεί που λέει "Right. μπλα, μπλα, μπλα.."): αν δεν είχαμε την δύναμη του cloud να αναλάβει να "γεννά" ΑΙ της προκοπής (έτσι, ενδέχεται η default AI να είναι ΓΤΠ), δεν θα μπορούσαμε να βρούμε χρόνο για να προγραμματίσουμε engine με απόδοση 1080@60.

άρα; στο τέλος που καταλήγεις; στο σενάριο β) που είχα πει - την περίπτωση που δεν έχεις πρόσβαση στο Internet, δηλαδή, λαμβάνεις όχι "πλήρες" παιχνίδι, αλλά με μια "απλοική" (default) Τεχνητή Νοημοσύνη, που αν την περάσεις από την μετάφραση μπούρδας/marketingk BS talk, σημαίνει: επειδή ακριβώς ΔΕΝ επενδύσαμε χρόνο/εργατοώρες στην ΤΝ, για να μπορέσουμε να πετύχουμε 1080@60 ώστε να μην γίνουμε ρόμπα σε next-gen μηχάνημα, δυστυχώς η βασική / default ΤΝ (απλοϊκή όπως την λέω) είναι Κρετίνου Νοημοσύνη και θα παραμείνει έτσι, άπαξ ο χρήστης δεν έχει Internet στο Xbox One.

για εμένα "fair" δεν είναι η έμμεση υποχρέωση ύπαρξης Internet, ώστε να λάβεις μια "πλήρη" Τεχνητή Νοημοσύνη (δεν βρίσκω καλύτερο όρο αυτή τη στιγμή, ας πάμε παρακάτω ), ειδάλλως αν δεν έχεις φάε στην μάπα ρομποτικούς / last-gen αντιπάλους. Ναι μεν αρκετοί χρήστες έχουν πρόσβαση στο Internet, αλλά στον κόσμο δεν έχουν όλοι. Και ένα παιχνίδι, που είναι ΤΟΣΟ generic, δηλαδή τόσο "κλασική επιλογή" για τα απανταχού αγοράκια πάσης ηλικίας, όπως είναι ένας τίτλος "ραλλάκι" και σε κάθε γενιά κονσολών εδώ και 30 χρόνια, δεν θα έπρεπε ένα από τα βασικότερα χαρακτηριστικά, όπως η εξυπνάδα (ΤΝ/ΑΙ) των αντίπαλων αυτοκινήτων, να προσφέρεται μόνο μέσω Internet.

Τέλος, περί fair και fairness, ας δούμε πρώτα τι θα προσφέρει η MS σε όσους ΔΕΝ έχουν συνδρομή στο Xbox LIVE και μετά θα μπορέσουμε να κρίνουμε άρτια. Γιατί από όσα διαβάζω, στο Xbox One και για να κλάσεις online, που λέει ο λόγος, θα πρέπει να έχεις Gold συνδρομή. Δεν είναι γνωστό (εκτός και αν είναι και δεν το έχω διαβάσει), αν του είδους οι προσβάσεις/υπηρεσίες/"βοήθειες" στα engine από το Cloud, θα είναι δωρεάν προς όλους τους χρήστες ή θα είναι διαθέσιμες μόνο στους Gold συνδρομητές.
Περί αυτού του fairness μην περιμένεις και πολλά από την MS. Στο 360 για να παίξεις online πρέπει να είσαι gold? Αν ναι τότε κατά 101% θα πρέπει να είσαι gold για να παίξεις και στο One οπότε ναι για να δουλέψει το drivatar θες gold. Αλλά το drivatar δεν είναι η πλήρης τεχνητή νοημοσύνη που απουσιάζει από το παιχνίδι. Είναι απλά ένα feature. Συλλέγεις δεδομένα online, τα ρίχνεις σε ένα πολύπλοκο μοντέλο και παίρνεις ΑΙ για το single player. Εμένα μου ακούγεται αρκετά καλό. Γενικά πάντως το ΑΙ δεν είναι και ότι καλύτερο στα racers. Ελπίζω να είναι πιο βελτιωμένο σε αυτή τη γενιά.