Νομίζω έχετε παρεξηγήσει τι είπε ο τύπος της Turn 10. To AI δεν είναι realtime με τη δύναμη του cloud και των 5 μάγων Aυτό το σύστημα που το λένε drivatar στην ουσία με πόρους από το cloud αναλύει τον τρόπο που τρέχουν φίλοι σου ή random online αντίπαλοι σου και φτιάχνει τα drivatars. Δηλαδή αντιπάλους που μπορείς να κατεβάσεις στο Single Player παιχνίδι σου και να έχουν πολύ πιο ρεαλιστική συμπεριφορά στην οδήγηση. Να κάνουν λάθη, να οδηγούν συγκεκριμένα κοκ βασίζοντας το ΑΙ στα δεδομένα που αναλύουν με cloud processing από τους πραγματικούς αντιπάλους. Οπότε αν έχεις internet καλώς, καθώς θα έχεις και xbl φίλους για να δημιουργηθούν τα drivatars και να τα κατεβάσεις. Αν δεν έχεις internet παίζεις χωρίς drivatars με την ΑΙ του παιχνιδιού. Προφανώς το 99% των ανθρώπων που θα αγοράσουν next gen console έχουν internet και τεχνικά το feature δεν χρειάζεται always on σύνδεση για να δουλέψει αφού θεωρητικά το κατεβάζεις στην κονσόλα σου και απλά παίρνεις το επόμενο update του drivatar όταν θα ξανασυνδεθείς online.

Επίσης για το 1080p@60 δεν λέει ότι επιτυγχάνεται μέσω cloud. Αυτό που είπε ο τύπος πάλι είναι ότι μπορείς να συνδέσεις εύκολα το SDK με το cloud δίκτυο της MS και να πάρεις πόρους και bandwidth. Έτσι έχεις περισσότερους πόρους να δώσεις για την ανάπτυξη νέων χαρακτηριστικών παρά για την δημιουργία backend infrastructure και επιταχύνεται το development. Δεν γίνεται πολύ συγκεκριμένος, απλά λέει ότι με αυτό τον τρόπο φτιάξανε καινούρια physics. Λίγο παπαρολογία μου ακούγεται αλλά σίγουρα είχαν σημαντικό όφελος. Όσο λιγότερο χρόνο ξοδεύεις στα επιμέρους κομμάτια του development, τόσο περισσότερο productivity έχεις στα ουσιώδη (όπως στο να γράφεις κώδικα) και αυτό στην ουσία είναι που κέρδισαν από το cloud.

Fair points κατά την γνώμη μου. Το drivatar σύστημα ακούγεται αρκετά καλό. Το θέμα είναι στην πράξη πόσο καλό θα βγει. Το παιχνίδι το έχω δει από κοντά και είναι αρκετά καλό. Για launch τίτλος μια χαρά. Αν αναλογιστούμε κιόλας ότι στο ps4 δεν θα έχουμε racer της προκοπής μέχρι να βγει gran turismo είναι λαυράκι για το Xbox.