Καλά εντάξει, bye bye Microsoft, απλά τραγική. Παρόλο που είμαι φαν της Sony το Χ360 είχε βγάλει ορισμένους καλούς exclusive τίτλους και πραγματικά θα έπαιρνα και τις 2 next gen κονσόλες αν τα πράγματα ήταν καλά. Τώρα δεν το βλέπώ.
Οι φήμες που όλοι οι gamers ανά τον κόσμο φοβόντουσαν, τελικά επιβεβαιώθηκαν από την ίδια την Microsoft το βράδυ της Πέμπτης μέσω επίσημης ανακοίνωσης. Πιο συγκεκριμένα, η Microsoft έδωσε στη δημοσιότητα περισσότερες πληροφορίες σε ό,τι αφορά το πώς θα λειτουργεί το Xbox One σχετικά με την ασφάλεια των χρηστών του Xbox Live, τις απαιτήσεις της κονσόλας σχετικά με τη σύνδεση στο internet καθώς και κάποια νέα χαρακτηριστικά του Kinect. Μπορείτε να δείτε τη λίστα με τις πληροφορίες παρακάτω.
Ασφάλεια και Ιδιωτικότητα
1. Δυνατότητα απενεργοποίησης του Kinect κατά τη διάρκεια παρακολούθησης ταινίας κ.α
2. Πλήρης έλεγχος γύρω από το ποιες πληροφορίες συλλέγει το Kinect.
3. Το Kinect δεν καταγράφει σε καμία περίπτωση συζητήσεις.
4. Το Xbox One δεν θα στέλνει πληροφορίες στη Microsoft αν εσείς δεν το επιθυμείτε.
Συνδεσιμότητα
1. Το Xbox One δεν θα χρειάζεται συνεχή σύνδεση στο διαδίκτυο αλλά θα απαιτεί από το χρήστη να συνδέεται κάθε 24 ώρες στο internet. 2. Το Xbox One θα υποστηρίζει offline gaming μόνο μέχρι 24 ώρες για τον ιδιοκτήτη της κονσόλας και μόνο 1 ώρα αν ο ιδιοκτήτης θέλει να παίξει σε κάποιο φίλο του offline έναν τίτλο. Το offline gaming είναι το μοναδικό χαρακτηριστικό του Xbox One που δεν επιτρέπεται παραπάνω από 24 ώρες offline. Όλες οι άλλες δυνατότητες της κονσόλας όπως το Netflix θα παραμένουν ενεργές.
3. Εξελιγμένο ασύρματο chipset για ταχύτερες και βελτιωμένες συνδέσεις.
4. Δυνατότητα για group chat μέσω Skype κατά τη διάρκεια ταινιών ή παιχνιδιών. 5. Δεν θα χρειάζεται πια να βρίσκεται το δισκάκι του παιχνιδιού στο disc tray της κονσόλας καθώς μία ψηφιακή έκδοση του τίτλου θα εγκαταστείται στην κονσόλα αμέσως μετά την εγκατάστασή του. Αυτό σημαίνει πως οι gamers θα μπορούν να τρέξουν ένα παιχνίδι χωρίς να έχουν το δίσκο μέσα στο disc tray. 6. Όλα τα retail παιχνίδια θα βρίσκονται στο Xbox Live Marketplace από την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας τους. 7. Ελάχιστη ταχύτητα internet: 1.5Mbps.
Μεταχειρισμένα Παιχνίδια
1. Οι publishers θα μπορούν να διαλέξουν αν ο καταναλωτής θα μπορεί να μεταπωλήσει το παιχνίδι τους ή όχι. 2. Οι καταναλωτές θα μπορούν να δανείσουν ένα παιχνίδι μόνο μία φορά σε ένα φίλο τους και το άτομο στο οποίο θα μεταφερθούν τα δικαιώματα θα πρέπει να είναι φίλος με τον ιδιοκτήτη για πάνω από 30 ημέρες στο Xbox Live. 3. Η δυνατότητα δανεισμού ή ενοικίασης δεν θα είναι διαθέσιμη από την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας του Xbox One. 4. Μέχρι και 10 άτομα της οικογένειας του χρήστη θα μπορούν να συνδεθούν από το λογαριασμό τους και να παίξουν όλα τα παιχνίδια που έχει ορίσει ο αρχικός χρήστης στη "shared library". 5. Δυνατότητα μεταπώλησης ή ενοικίασης ενός τίτλου μόνο αν το επιτρέψει ο εκάστοτε εκδότης του παιχνιδιού, αλλά μόνο μέσα από συμβεβλημένες αλυσίδες καταστημάτων.
Πηγη: http://www.gameover.gr/
psx3 (07-06-2013),tsakali GR (07-06-2013)
Παντως παιδια αυτο με τα rented games, το ιδιο θα κανει και η Σονυ... ηδη νομιζω το εχουν πει, οτι δεν θα βαζουν DRM στα δικα τους παιχνιδια, αλλα αφηνουν την ελευθερια στην εκαστοτε publishing εταιρεια να βαλει.
Με λιγα λογια το ιδιο πραγμα που λεει και η MS.
και με ακομη πιο απλα λογια, αυτο σημαινει πρακτικα οτι βρωμοεταιρειες του στυλ Activision, EA, Ubisoft ολες μα ολες θα βαλουν το DRMακι τους για πλακα...
Καλυτερα. Ενας λογος παραπανω για να τους ριχνω ακυρο ευκολοτερα. Τωρα αν και τα εκαστοτε προβατα κανουν το ιδιο με τους τιτλους που σαρωνουν σε πωλησεις με ελαχιστη ουσια, αφου μοιαζουν με expansions, ε εχουμε μια μικρουλα πιθανοτητα να αλλαξουμε κατι.
Αμα αγορασω μια next gen console (και υποθετοντας πως δεν εχω gaming pc για να αποφευγω τα drm's με αλλους τροπους),τουλαχιστον στην πρωτη περιπτωση(δηλαδη να το αφηνει η sony στους publishers) μπορω πολυ απλα να αποφυγω τους συγκεκριμενους publisher και να μην αγοραζω τα παιχνιδια τους τιμωρωντας αυτους.Ναι θα χασω αρκετα παιχνιδια γιατι ειναι οι μεγαλυτεροι publishers στην βιομηχανια αλλα τουλαχιστον θα μπορω να παιζω ανετα τα παιχνιδια των υπολοιπων publisher (υποθετωντας οτιθα σκεφτουν διαφορετικα απο αυτους).
Στην 2η περιπτωση (της MS) πρακτικα μπαινει σε ολα τα παιχνιδια το drm τους συν ολα τα αλλα (24 hour check in,μονο 1 ωρα gaming αμα παω να παιξω καποιο παιχνιδι δικο μου σε κονσολα φιλου ακομα και με δικο μου account)....ε fuck this...
^^ κατσε ρε και η MS δεν ειπε οτι δεν θα βαζει DRM σε παιχνιδια που προερχονται απο τα MS game studios?
BTW DRM πως θα το αποφυγεις αφου υπαρχει (βασικα απο εκει ξεκινησε) και στα PCs?
Αυτο που καταλαβα ειναι οτι σαν MS game studios θα επιτρεπει το resale σε συγκεκριμενους retailers και οτι θα μπορεις να τα δινεις σε φιλους αλλα μονο 1 φορα το καθε παιχνιδι(τι στον μπιπ σημαινει αυτο τωρα αντε βγαλε ακρη...) και οτι οι 3rd party publishers μπορουν να ακολουθουν το ιδιο ή οχι. Το online drm ομως παραμενει εκει δηλαδη 24 hour check και αμα μπεις απο αλλο xbox με το δικο σου account (πχ για να παιξεις με τον φιλο σου καποιο παιχνιδι που εφερες απο το σπιτι σου) μπορεις να κανεις gaming μονο 1 ωρας κτλ.
With Xbox One you can game offline for up to 24 hours on your primary console, or one hour if you are logged on to a separate console accessing your library.
Χωρια οτι μπορουν να τα αλλαξουν αυτα προς δικο τους συμφερον ή να πετανε κανα "cloud" σαν προφαση ωστε να σε υποχρεωνουν να εισαι always online (βλεπε simcity).
Στα pc τουλαχιστον τα διαφορα drm μπορω να τα αποφυγω με την χρηση cracks.Αγοραζω το παιχνιδι και αμα δεν γουσταρω να κανω check-ins ή να γραφομαι στην καθε υπηρεσια του καθενος και να βαζω τα δικα τους πραγματα(βλεπε Origin) ,τραβαω το crack και αμα τους αρεσει...Εχει καταντησει αηδια πια..Το αστειο ειναι πως στα pc ξεκινησε για την πειρατεια το drm(ασχετα οτι μονο τους νομιμους εμποδιζουν με αυτα ,ποσα παιχνιδια δεν αγορασα γιατι δεν ηθελα να μπλεκω με always online βλακειες)...τωρα βλεπουν το renting,lending κτλ σαν πειρατεια....
psx3 (07-06-2013)
Η ειρωνική προσέγγιση στο θέμα σε οδήγησε σε ένα σοβαρό λάθος, αλλά μην ανησυχείς , εγώ είμαι κάπου εδώ * για να το διορθώσω.
Από την στιγμή που το κινεκτ θα είναι πανταχού παρών και τα πάντα πληρών, δεν έχει καμία σημασία αν η κονσόλα είναι ανοικτή η κλειστή. Κάτι σαν το μάτι του Sauron, με τη διάφορα πως εδώ δεν μπορείς να δώσεις σε κάποιον το δαχτυλίδι για να το ρίξει σε ηφαίστειο για να τη γλιτώσεις. Απλά ήθελα να στο ξεκαθαρίσω στη περίπτωση που σου έμπαιναν διάφορες ιδέες…
Θα πρέπει λοιπόν να κανεις μια υπεύθυνη δήλωση με γνήσιο της υπογραφής από την ΕΑ της γειτονίας σου ώστε να το δείξεις μπροστά στη κάμερα και έτσι θα μπορείς να πηγαίνεις στη τουαλέτα όποτε εσύ κρίνεις σκόπιμο. Πληροφορίες που θελανε να κάνεις αυτή τη διαδικασία μια φορά κάθε 24 ώρες είναι ψευδείς και κακόβουλες, γιατί με την άπειρη δύναμη των σύννεφων και των πουλιών που πετούν σε αυτά, θα χρειαστείς να το κάνεις μόνο μια φορά. Μοναδική στιγμή που θα χρειαστεί ανανέωση είναι μετά από εγχείρηση αμυγδαλών η μετά από μαραθώνιο ταινιών bridget jones.
Φυσικά θα αναρωτιέσαι για τη περίπτωση που θες να πας τουαλέτα σε ξένο σπίτι. Εκτός από το προφανές , δηλαδή ότι θα έπρεπε να το είχες σκεφτεί πριν φύγεις από το σπίτι σου Και εδώ οι Μεγάλοι publishers βρήκαν τρόπο να ξεπεράσουν Και αυτόν τον σκόπελο. Θα πρέπει να τον έχεις φίλο στο LIVE για 40 μέρες και νύκτες για απλά τσισάκια και 20 μερονυχτα για χέσιμο χωρίς πρωινό.
Αυτά όσο αναφορά τη τουαλέτα . Δυστυχώς υπάρχει και το θέμα του sex , αλλά είμαι σίγουρος ότι θα αντιμετωπιστεί με την ιδία σοβαρότητα όπως το παραπάνω.
Α αρα το λες πιο πολυ για το DRM 24 hour stuff, ναι συμφωνω, λογικα η Σονυ δεν θα εχει κατι τετοιο, αλλα οτι δεν θα μπορεις μαλλον να μεταπωλησεις καποιο παιχνιδι, δεν θα μπορεις, τουλαχιστον αυτα που ειναι απο publishers που δεν θα το επιτρεπουν. Η Σονυ ειπε οτι δεν θα βαλει στα δικα της παιχνιδια τετοιο περιορισμο...
Γενικως παντως.... σκατα τα εχουν κανει...
η MS έφτιαξε το next-gen μπουρδέλο:
ελάτε να μας πληρώσετε.......για να ΣΑΣ γμήσουμε.....και όχι για να γμσετε εσείς.
μωρέ μπράβο!
χαίρομαι, γιατί σε ΟΤΙ ΕΙΠΑ την στιγμή που γίνονταν η παρουσίαση 10 μέρες πριν, την ώρα που τα έγραφα/έκραζα..........έπεσα ΜΕΣΑ 100%.
Δεν χαίρομαι παράλληλα, γιατί πολλά ΓΙΔΙΑ δεν θα καταλάβουν την σβάστικα+Big Brother που θα βάλουν στο σπίτι τους και στην τσέπη τους.
Επαναλαμβάνω άλλη μια φορά:
- αν η Sony, παίξει το τελείως αντίθετο "χαρτί", όπως είχα προλογίσει, θα έχουμε full nuclear war μεταξύ των 2 εταιρειών, με αποτέλεσμα σε βάθος χρόνου, ένας μονο νικητής θα μείνει στην αγορά.
- αν όμως η Sony, έστω και χλιαρά στην αρχή και μετέπειτα πιο σθεναρά, "μιμηθεί" τις φασιστικές/παραβιαστικές (στην ιδιωτικότητα) της MS, τότε πολύ απλά (όπως ξαναείπα).......ζήτω το MAME και -ίσως- το Wii U. Ειδάλλως, δεν πειράζει, καιρός να θυμηθούμε το τάβλι, αμπάριζα, μονόπολυ κλπκλπ. Δεν πειράζει τα ξανάζησα στο industry crash του 1983. Δεν πάθαμε και τίποτα.
ΥΓ: έτσι για να γουστάρετε δηλαδή, ο βασικότερος λόγος (data mining) που παραμένω off-the-grid επί 20 χρόνια σερί και το προσπαθώ σαν φούστης. Όποια ζώα (ναι: ΖΩΑ) δεν έχουν ΑΚΟΜΑ καταλάβει τι εστί Xbox One.....ας διαβάσουν τις πληροφορίες που ΗΔΗ αντλούνται από το 2007 (επίσημα, γιατί ανεπίσημα γίνεται δεκαετίες). Και μιλάμε μόνο για ΗΠΑ ε; Γιατί σε καμιά Αγγλία ή Γαλλία ή Γερμανία.......τέτοια πράματα δεν βγαίνουν στην φόρα καν. Enjoy:
The NSA Mines an Insane Amount of Data From Every Tech Service You Use
Last edited by Lefteris_X; 07-06-2013 at 13:00.
MajereMP44 (07-06-2013),Nek_Food (07-06-2013),psx3 (07-06-2013),Tilemaxx (07-06-2013)
Εγω παιδια θελω καποιος να μου ξαναβρει το λινκ που λεει τους λογους που η εξτρα υπολογιστικη ισχυ που ισχυριζεται η MS οτι θα δινει το cloud, ειναι μια μπουρδα και μιση.
Καποιο παιδι το ειχε ποσταρει...
Satan has left his killing floor
PS4
MajereMP44 (07-06-2013)
Major Nelson denies eSRAM Issues with Xbone
Επισημα αρνουνται οτι υπαρχει προβλημα (obviously).
Microsoft kills game ownership and expects us to smileτο υπολοιπο αρθρο εδωAlmost exactly a year ago, at the end of an E3 press conference in which Microsoft heralded fitness software, Kinect, Internet Explorer, Bing and dying action games as the future of entertainment, I wrote that anyone who has paid attention to Microsoft's business over the years should not be surprised by its apparent lack of self-awareness.
"If we are entertained by what Microsoft chooses to do for its own gain," I suggested, "then that is simply a happy coincidence."
Guess what? The coincidence is over.
http://www.eurogamer.net/articles/20...ts-us-to-smile
δεν μπορω να φανταστω την Σονυ να μην μπαινει στον ιδιο χορό δυστυχως ... (οσον αφορα στα used games /rentals κλπ)
Το ιδιο θα πουν, "εμεις δεν βαζουμε στα παιχνιδια μας DRM, αλλα αν η ΕΑ θελει, δεν θα πουμε οχι. (γιατι αν πουμε οχι θα εχουμε προβλημα με τα παιχνιδια της ΕΑ) "
Ελπιζω τουλαχιστον το γεγονος οτι το PS4 θα ειναι free απο καθε ειδους υποχρεωτικου online, να μπορω το 2020 που θα εχουν ερθει οι νεες κονσολες, να παιζω ακομα τα παιχνιδια που μπορει να νοσταλγησα στο PS4... γιατι στο xbox one δεν θα υπαρχουν servers, αρα δεν θα μπορω να μπω Online, αρα θα ειναι αχρηστη η κονσολα και ΟΛΑ τα παιχνιδια που εδωσα ενα σκασμο λεφτα για να αποκτησω...
παλιοπουσταραδες του κερατα... ουτε διφραγκο...
Στην ουσια προκειται για μια παρατεταμενη ενοικιαση, το δισκακι ειναι παντελως διακοσμητικο μονο και μονο για να εχει ο καταναλωτης την ψευδαισθηση οτι εχει κατι στην κατοχη του. Απο τη στιγμη που το δισκακι κανει το install ο ρολος του καπου εκει σταματαει, γινεται validation στο cloud, το συγκεκριμενο υλικο κλειδωνει στον συγκεκριμενο χρηστη και ο σερβερ σου επιτρεπει να το παιζεις στην κονσολα σου με την προυποθεση οτι κανεις check in καθε 24 ωρες. Με λιγα λογια δεν εχεις δλδ στην κατοχη σου το παιχνιδι που πληρωσες full price, ο,τι PR shit και να βαλει απο διπλα η MS για να το καλωπισει δεν αλλαζει η ουσια.
Τωρα το οτι επιλεγμενοι publishers θα επιτρεπουν σε επιλεγμενους retailers να δεχονται trade ins η οτι θα επιτρεπει η MS τα first party να τα πουλας σε καποιον που ειναι φιλος σου στο live τουλαχιστον 30 μερες συγνωμη κιολας αλλα αυτα ειναι σαν να μας λενε στη μουρη χαπατα και να γελανε μαζι μας. Και μονο να τα συζηταμε υποβαθμιζουμε την νοημοσυνη μας.
Εγω απο τη μερια μου λεω fuck you MS, παντα ησουν full of shit αλλα αυτη τη φορα ξεπερασες τον εαυτο σου. Κατα την ταπεινη μου αποψη οποιοσδηποτε θεωρει οτι αυτη η αντιμετωπιση ειναι fanboyσμος προφανως δεν μπορει δει περα απο τη μυτη του και τον δικο του fanboyσμο οτι δεν εχει να κανει με την MS αλλα με ολους μας ως καταναλωτες.
Ουτε ευρω απο εμενα σε οποιονδηποτε απειλει να καταστρεψει το χομπι μας.
Οσο για την Sony, υπαρχουν καποια πραγματα που ειναι στο χερι της και τα απαιτω, και καποια αλλα που δεν ειναι.
Εξηγουμαι, απαιτω η κονσολα μου να μην εχει καμια σχεση με το ιντερνετ αναφορικα με την δυνατοτητα να τρεξει τα παιχνιδια. Τα software updates να απαιτουνται μονο οταν θελω να συνδεθω στο ιντερνετ και να μην με εμποδιζει ενα παλιοτερο firmware να χρησιμοποιω την κονσολα με οποιοδηποτε τροπο θελω εγω εφοσον ειμαι offline.
Απαιτω να μην υπαρχει κανενος ειδους validation στην physical copy που αγοραζω full price και η επιλογη για install να ειναι δικη μου και μονο δικη μου, τουλαχιστον στα first party αυτο δεν εξαρταται απο καμια EA και καμια Ubisoft, δικια της πνευματικη ιδιοκτησια ειναι και την κανει ο,τι θελει.
Τα παραπανω για μενα ειναι αυτονοητα και αν δεν συμβουν ακριβως οπως τα γραφω θα το σκεφτω πολυ να αγορασω ps4.
Υπαρχουν και πραγματα που κατα τη γνωμη μου δεν μπορει να ελεγξει, και το βασικο ειναι το drm στα third party και η πολιτικη στα μεταχειρισμενα απο τους third party. Σιγουρα μπορει και απαιτω να πιεσει πολυ αλλα δεν της ανηκουν τα δικαιωματα οποτε κατ' επεκταση δεν αποφασιζει κιολας.
Last edited by hakoo; 07-06-2013 at 14:58.
Bookmarks