XBOX One και μεταχειρισμενα. τι θα ισχυει.

Μιλώντας στο CVG, ο Phil Harrison προσπάθησε να αποσαφηνίσει την πολιτική που θα ακολουθήσει η Microsoft για τα μεταχειρισμένα παιχνίδια στο Xbox One. Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του τμήματος ψυχαγωγίας της εταιρείας, οι κάτοχοι Xbox One που θα ενεργοποιήσουν ένα μεταχειρισμένο παιχνίδι, το οποίο είναι σε retail μορφή, θα πρέπει να καταβάλλουν την ίδια τιμή με τον αρχικό αγοραστή προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση στο περιεχόμενό του. Ωστόσο, αυτό το μέτρο δεν θα ισχύει στην περίπτωση που, όντας οι αρχικοί αγοραστές, διαθέτουμε περισσότερα από ένα Xbox One ή θέλουμε να παίξουμε τον τίτλο με κάποιο φίλο μας στη δική του κονσόλα, με την προϋπόθεση να είμαστε συνδεδεμένοι στο προφίλ μας. "Μπορώ να δώσω το παιχνίδι σε κάποιο άλλον -ίσως στο γιο μου που έχει το δικό του Xbox One κάπου στο σπίτι- ο οποίος θα το εγκαταστήσει και θα το παίξει στο σύστημά του. Μπορώ να έρθω στο σπίτι σου με το δίσκο παιχνιδιού, να το εγκαταστήσω στο σύστημά σου και να παίξουμε. Από τη στιγμή που θα βρίσκομαι μαζί σου, θα μπορούμε να εκμεταλλευτούμε όλες τις δυνατότητες του τίτλου. Όταν, όμως, θα πάω σπίτι μου και θεωρητικά θα πάρω και το παιχνίδι μαζί μου, δεν θα έχεις πλέον τη δυνατότητα να ασχοληθείς μαζί του. Αλλά τα δεδομένα βρίσκονται στο σκληρό σου δίσκο, οπότε αν θέλεις να παίξεις τον ίδιο τίτλο, μπορείς να τον αγοράσεις. Πηγαίνεις στο ηλεκτρονικό κατάστημα, τον αγοράζεις και εκείνος ξεκλειδώνεται αμέσως και είναι playable στην κονσόλα σου", δήλωσε ο Harrison στη γνωστή ιστοσελίδα.

Και μέσα στον κυκεώνα ειδήσεων που μας βομβαρδίζει τις τελευταίες ώρες σχετικά με την επόμενη κονσόλα της Microsoft, έγινε γνωστό πως οι ανεξάρτητοι developers δεν θα μπορούν να κυκλοφορούν από μόνοι τους τα παιχνίδια τους στο Xbox Live Arcade του Xbox One, αλλά θα πρέπει να έρχονται πρώτα σε συμφωνία με την ίδια τη Microsoft ή με κάποιον third-party συνεργάτη -όπως συμβαίνει και στην περίπτωση του Xbox 360.

gameover