Η ίδια η MS είναι από καιρό ήδη casual (από το launch του Kinect oyσιαστικά), αφού ότι hardcorίλα της έχει μείνει είναι προφανώς τα τρία βαριά χαρτιά της (Gears/Halo/Forza) και τα third party games που κανείς δεν είπε ότι δεν θα υπάρχουν και μελλοντικά. Αλλά αν είναι όντως έτσι τα πράγματα και δεν υπάρχει στην επόμενη γενιά το πρόβλημα ανάπτυξης των third party games που υπήρχε στο PS3 (aka Skyrim/Mass Effect 3/Bayonetta/etc) γιατί κάποιος να πάρει κονσόλα MS χωρίς κάποιο δυνατό στα γούστα μας exclusive και όχι την κονσόλα της Sony; Βάλε και το τσάμπα online, άσε αν ισχύσουν και τα περί always online / όχι μεταχείρες / κλπ κόλπα που λένε και ΟΚ για πολλούς από εμάς (αν έχουμε λεφτά για αγορά next gen κονσόλας) τα πράγματα μάλλον θα είναι απλά στο θέμα της επιλογής. Κάνω λάθος;

Επίσης, προσωπικά είμαι hater της Nintendo όχι γιατί την μισώ στα αλήθεια αλλά αφενώς γιατί δεν μου "ταιριάζουν" τα παιχνίδια της (αν και έχει κάτι διαμάντια που δεν βγήκαν αλλου), αλλά κυρίως γιατί μέσω του Wii εν μέρει αλλοίωσε την "καρδιά" του gaming στρέφοντας και τις άλλες εταιρείες προς το casual gaming, και αν η MS την δάγκωσε γερά την λαμαρίνα με το Kinect και νομίζω ότι αλλοτριώθηκε σε τεράστιο βαθμό, ευτυχώς η Sony είτε επειδή είναι πιο "δυσκίνητη", είτε επειδή είχε επενδύσει ήδη πολλά σε exclusive στούντιο παραγωγής τίτλων, είτε επειδή το move δεν είχε τόση απήχηση, είτε (μακάρι να ισχύει) όντως αγαπούν το gaming όπως το αγαπάμε και εμείς επηρεάστηκε ευτυχώς λιγότερο.

Πάντως η MS θεωρώ ότι αν και το 360 ήταν από τις all time αγαπημένες μου κονσόλες, ήταν παράλληλα ένας δούρειος ίππος για πολλά δεινά που μας χτυπάνε τώρα, όπως paid online, dlcs με το κιλό, season passes, vip passes, paid themes - icons - avatar staff (premium κλπ) κλπ που μπορεί να μοιάζουν πολλά να πηγάζουν από τις άλλες εταιρείες (EA/Activision/κλπ) αλλά είμαι σχεδόν σίγουρος ότι αν δεν ήταν η MS και τα κόλπα/πλάτες της, δεν θα είχαν τόση επιθετικότητα και τόσο άμεση και προκλητική εφαρμογή. Οπότε, ναι μπορεί να λατρεύω το 360 αλλά αν ισχύουν όσα περιμένω για την επόμενη κονσόλα της MS, μέχρι ένα βαθμό θα χαρώ πολύ περισσότερο να φάει τα μούτρα της η MS παρά το (υπερτιμημένο για αυτά που προσφέρει) Wii-U.