Page 440 of 458 FirstFirst ... 340390430436437438439440441442443444450 ... LastLast
Results 8,781 to 8,800 of 9148

Thread: Xbox One

Forum GOD Lefteris_X's Avatar
    PSN ID
    Lefteris_X

Μάλλον δεν έχουμε καταλάβει 100% τι σημαίνει το screen tearing.

Εξηγώ τι είναι: το κάθε καρέ (frame) γίνεται render από την κονσόλα, ΟΚ; ΟΚ. Κάποιος dev "χωρίζει" την οθόνη σε 3 μέρη οριζοντίως: 1 μεγάλο (που καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος στο κέντρο) και 2 μικρά στο πάνω και κάτω μέρος της οθόνης. Ο στόχος του προγραμματιστή είναι και τα 3 μέρη να rend-άρονται ταυτόχρονα. Στην περίπτωση όμως που είναι "βαριά" μια σκηνή = θα πέσουν τα fps, τότε ο προγραμματιστής δίνει προτεραιότητα στο render του 1 μεγάλου μέρους (κέντρο οθόνης) και μικρότερη προτεραιότητα στα 2 μικρά μέρη, πάνω και κάτω. Αποτέλεσμα: στις "ραφές" που ενώνονται τα 2 μικρά μέρη με το 1 κεντρικό εμφανίζονται "κοψίματα" στην εικόνα. ΟΧΙ σπασίματα. Κοψίματα. Αυτό λοιπόν λέγεται screen tearing.

Τι είναι τώρα το freesync και λοιπές τεχνολογίες.

Οι οθόνες LCD/OLED και γενικά ΟΛΕΣ οι σύγχρονες TV έχουν συγκεκριμένα Hz που προβάλλουν την εικόνα. Ανάλογα την TV, τα Hertz είναι στα 30 ή 60 (και μερικές στα 24).
    Πάει αυτό, το ξεκαθαρίσαμε.
    Έχουμε λοιπόν ένα παιχνίδι που στοχεύει τα 30 frames per second. Αν τρέχει ΚΑΡΦΩΤΑ στα 30 fps και δεν χάνει ούτε 0,1 frame, τότε η TV δέχεται 30 καρέ ανά δευτερόλεπτο που τα προβάλλει ένα-προς-ένα, επειδή και η ίδια συγχρονίζεται στα 30 Hertz. Αν όμως το παιχνίδι πέφτει σε βαριές σκηνές σε οποιονδήποτε μικρότερο αριθμό fps από τα 30 (29, 28, 27, 26 κοκ), η τηλεόραση ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ να προβάλλει στα 30 Hertz. Αποτέλεσμα: σπασίματα στην ροή των fps, γιατί η TV λαμβάνει (πχ.) 27 καρέ, αλλά τα προβάλλει με ρυθμό ανανέωσης 30.

Οι TV/Monitor με Freesync, τι κάνουν; Συγχρονίζονται με τα fps. ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ. Στέλνει η κονσόλα 28 καρέ; Ε, και η TV έχει ρυθμό ανανέωσης 28 Hertz. Στέλνει η κονσόλα 56 fps; Η TV συγχρονίζεται στα 56 Hertz. Και έτσι δεν υπάρχουν σπασίματα. Αυτό όμως που παρατηρείται ΕΝΤΟΝΑ είναι η πτώση στην ταχύτητα του παιχνιδιού.

Καταλαβαίνουμε από τα παραπάνω, ότι ουδεμία σχέση έχει το screen tearing που παράγεται από την κονσόλα, με το συγχρονισμό των Hertz (freesync κλπ) που παράγεται από την TV.

ΥΓ: Από τις αρχαίες εποχές είχαμε τα λεγόμενα Multisync Monitors (CRT) που έκαναν ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό: είχαν τεράστια γκάμα Hertz. Από τα 15,5 Hertz έως 30 και κάποια επαγγελματικά έφταναν στα 60 Hertz. Αν δεν καταλαβαίνετε τι εννοώ, σημαίνει ότι ο προγραμματιστής μπορούσε να "μιλήσει" στο monitor και να του "πει" να έχει ΟΠΟΙΟΝ ρυθμό ανανέωσης γουστάρει, πχ. στα 24,48 Hertz. Το αναφέρω ώστε να μην τρώμε την μούφα της "νέας" τεχνολογίας.

ΥΓ2: Όλα τα παραπάνω είναι εντελώς εκλαϊκευμένα/απλή γλώσσα για να γίνουν εύκολα κατανοητά (όσο το δυνατό τελοσπάντων). Δεν είναι per se τεχνολογική περιγραφή, διότι το νόημα είναι να καταλάβουμε τις έννοιες εύκολα, όχι να κουράσω τους συνφορουμίτες με τεχνολογική διατριβή (που λέει ο λογος).
    Last edited by Lefteris_X; 26-03-2018 at 14:59.

Επίτιμο Μέλος Forum GOD WolfRathmA's Avatar
    PSN ID
    WolfRathmA_GR
    Name
    Αποστόλης

Κάποιος στο resetera αγόρασε έναν οδηγό (?) και δείχνει διάφορα άλλα πράγματα από ζώα κτλ που δεν τα έχει το παιχνίδι ακόμα μέσα (εκτός και αν δε τα έχω δει εγώ). Βάζω φωτογραφίες.

https://i.imgur.com/qP8BsWL.jpg

https://i.imgur.com/636H5fl.jpg

https://i.imgur.com/FXSpa5Q.jpg

https://i.imgur.com/oUQ0xnz.jpg

https://i.imgur.com/eKNR8yR.jpg

https://i.imgur.com/o0wxhUq.jpg

https://i.imgur.com/EcKf3jH.jpg

https://i.imgur.com/cHaN8bt.jpg
    LG OLED 65C3 | Marantz SR5015 | PS5 Pro | Switch 2 | Klipsch R-620F , R-51M , R-34C - Sub SVS SB1000 Pro - Elipson IC6 [5.1.2] Dolby Atmos

Follow me!
    https://www.instagram.com/tolislivemoments/

Nintendo Switch Friend Code: 2914-8485-5789

Stealth Moderator Valkyre's Avatar
    Name
    Δημήτρης

Μπραβο Λευτερη που εκατσες και τα εγραψες λαικιστι και απλουστευμενα. Ευγε. Τα γνωριζα μεν τα εκτιμω δε και πολυ χρησιμα για οποιον θελει να τα μαθει με απλα λογια.

4. The Following User Says Thank You to Valkyre For This Useful Post:

Lefteris_X (26-03-2018)

Forum GOD Christos33's Avatar
    PSN ID
    Christoforos7
    Name
    ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ

Quote Originally Posted by Vengeance 64 View Post
    Ο τύπος εδώ βέβαια έχει τεράστιο πρόβλημα - ούτε καν είναι σε εμένα έτσι:

Ευτυχώς τίποτα τέτοιο δεν έχω παρατηρήσει, γενικά δεν έχω θέματα με εικόνα ή δεν γίνεται αντιληπτό από εμένα.
    Τώρα στο παιχνίδι ο Αποστόλης το ξέρει γιατί είχαμε παίξει μαζί, όταν βλέπετε μαζεμένα πουλιά στην θάλασσα να ξέρετε ότι υπάρχει ναυάγιο κ πολλές δεν φαίνεται μόνο όταν βουτήξεις.

Στάλθηκε από το F5321 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
    Last edited by Christos33; 26-03-2018 at 15:50.

xbox:Christoforo7s

6. The Following User Says Thank You to Christos33 For This Useful Post:

Sir_Teraflop (26-03-2018)

Banned PS4forums Addict Sir_Teraflop's Avatar

https://www.resetera.com/threads/xbo...pril-10.32148/

Spring Sale!

- Δείτε το Livelock : To είχα στον στόχο από τον προηγούμενο μήνα αλλά τώρα είναι και σε sale για 5.
    - 4 κάτι στοιχίζει και η παιχνιδάρα από το Sega Saturn Guardian Heroes. Δείτε το και αυτό!
    Last edited by Sir_Teraflop; 27-03-2018 at 05:39.

PSN ID
    Christoforos7
    Name
    ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ

19gb update πλάκα μας κάνουν
    https://www.seaofthieves.com/news/launch-status-update

10. The Following User Says Thank You to Fulgore For This Useful Post:

Nikoladim (27-03-2018)

Homo Ludens Leon_DiZ's Avatar
    PSN ID
    Leon_DiZ
    Name
    Λεωνίδας

Quote Originally Posted by Christos33 View Post
    19gb update πλάκα μας κάνουν
    https://www.seaofthieves.com/news/launch-status-update

Από τη στιγμή που είναι early access..
    Spoiler (παιχνιδια/ταινιες/βιβλια) -δεν πα να χει βγει 100 χρονια η ταινια- = -rep

PSN ID
    Christoforos7
    Name
    ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ

Quote Originally Posted by Lnds500 View Post
    Από τη στιγμή που είναι early access..
    Χάχα ωραίος δεν έχεις κ άδικο στην μόδα είναι πλέον.

Banned PS4forums Addict Sir_Teraflop's Avatar

Να πω και εγώ την άποψή μου για το παιχνίδι:

Λοιπόν καταρχήν να ξεκαθαρίσουμε κάτι - το παιχνίδι δεν είναι early access, ούτε game preview, ούτε τίποτα από όλα αυτά. Σας αγαπάω, σας εκτιμάω, σέβομαι τις απόψεις σας αλλά διαφωνώ με αυτό. Ο λόγος είναι, ότι το παιχνίδι, είναι polished του κερατά, πανέμορφο, δεν έχει bugs (τουλάχιστον όσο έχω δει εγώ) και είναι ένας κλασσικότατος τίτλος Rare που βρωμάει Rare-ίλα, από χιλιόμετρα. Επειδή πολύ κοντά στο xbox έχω και ένα N64, ειλικρινά δεν είναι λίγες οι φορές που σκέφτηκα ότι αν το N64, ερχόταν στην εποχή μας - έτσι θα έδειχναν τα γραφικά του.

Επίσης το γεγονός ότι είναι και στο gamepass δεν σημαίνει κάτι, όπως δεν θα σημαίνει και για τα επόμενα games της M$ που θα του κάνουν παρέα σε λίγο εκεί. Τέλος, δεν θεωρώ ότι είναι κάποιος από εμάς σε θέση ή ειδικός να κοστολογήσει το όλο πακέτο (π.χ. production values) για το αν αξίζει ένα παιχνίδι 60 ή 30 για κανένα παιχνίδι, έτσι λοιπόν και για το SoT. Να υπενθυμίσω ότι πολλά παιχνίδια, άλλωστε είχαν αντίστοιχο ξεκίνημα και κριτική και έγινε σύντομα ή όχι το 180 μοίρες και έχουν άλλη αξία πλέον.

Επιπλέον (flame shield /on) μιας και είμαι επηρεασμένος από πολλά παιχνίδια της Nintendo θα αναφέρω ότι το παιχνίδι μου φέρνει σαν αίσθηση, σαν εμπειρία, το περίφημο breath of the wild. Αυτό το αναφέρω γιατί και το τελευταίο κατηγορείται για πολλά πράγματα που ψέγεται το SoT όπως π.χ. έλλειψη ποικιλίας εχθρών, weak story (το SoT έχει? ...και όμως). Για αυτό τον λόγο και οι όποιες συγκρίσεις π.χ. με το HZD ήταν άκυρες επί της αρχής μιας και άλλο ήθελε να πετύχει το ένα παιχνίδι και άλλο το άλλο και μάλιστα και τα δύο πέτυχαν με την σειρά απόλυτα αυτό που στόχευαν.
    Έτσι, αντίστοιχα, παρά τις όποιες διαφορές λοιπόν που έχουν και τα δύο παιχνίδια, έχουν μια μεγάλη ομοιότητα: Ότι είναι gamer focused, "παικτοκεντρικά' πως να το πω.

Στην πραγματικότητα και υποθέτω ότι αυτό που εννοούν πολλοί ότι δεν έχεις να κάνεις και πολλά στο παιχνίδι ή δεν έχει περιεχόμενο ενώ φαινομενικά ισχύει - ισχύει μόνο για αυτούς που αρνούνται ή αδυνατούν να δουν ότι το SoT, όπως και το Botw, δεν είναι κάτι παραπάνω από ένα περιτύλιγμα προκειμένου όλες οι ιστορίες, όλα το gameplay να δημιουργηθεί από τους ίδιους τους παίχτες. Έτσι λοιπόν ενώ το zelda σου δίνει όλα τα εργαλεία με την απίστευτη φυσική εξομοίωση του, να δημιουργήσεις τις δικές σου προσωπικές σου ιστορίες και να χρησιμοποιήσεις την φαντασία σου, το SoT στηρίζεται στα online interactions για να πετύχει το αντίστοιχο. Δεν είναι δηλαδή παιχνίδια τα οποία μπορείς να τα βάλεις στην ίδια κατηγορία με άλλα single player παιχνίδια και κάνοντας αυτό να αισθάνεται κάποιος δίκαια που τα συγκρίνει. Άλλωστε κάποιος θα μπορούσε να ισχυριστεί γιατί να δώσω 60 για ένα παιχνίδι το οποίο έχει πεπερασμένη χρησιμότητα - διάρκεια. Νομίζω ότι ένα review που έκανε ο slay (?) σε ένα παιχνιδάκι vr πρόσφατα, θίγει αυτά που αναφέρω εδώ και μου άρεσε πολύ η σκέψη-προβληματισμός του.

Για να μην μακρηγορώ, η όποια κριτική στο SoT, αυτήν την στιγμή θα έπρεπε να επικεντρώνεται καθαρά και μόνο στην ποικιλία των εργαλείων που παρέχει στον παίκτη, για να εμπλουτίσει την εμπειρία του. Υπό αυτήν την έννοια δεν θεωρώ περισσότερο χρήσιμο να εμπλουτιστεί το σύστημα μάχης του για παράδειγμα αλλά θεωρώ πολύ πιο σημαντικό να αυξηθεί με κάποιο τρόπο η συχνότητα επαφής με άλλους παίκτες. Το αν αυτό θα καταλήξει σε μια ιδιότυπη συμμαχία ή all out war στο βαθμό του griefing/ganking είναι κάτι που μόνο στο SoT μπορεί να γίνει - οπότε θα πω αξία? Ανεκτίμητη! Για αυτό τον λόγο βλέπουμε τόσο πολωμένες απόψεις για το παιχνίδι - είναι δηλαδή μια φάση love or hate αλλά και τόσες ιστορίες εδώ και σε άλλα φόρουμ, που λες δεν είναι δυνατόν να συνέβη κάτι τέτοιο.

Έτσι όχι δεν είναι botw -ούτε καν, αλλά αντίθετα με το botw (φανταστείτε να είχε multiplayer ακόμα και απλό co-op), λόγω της φύσης του σαν online παιχνίδι μπορεί να γίνει κάτι πολύ παραπάνω. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα γίνει φυσικά. Η βάση όμως είναι εκεί - είναι πολύ σταθερή και από ότι διαβάζω το παιχνίδι έχει σχεδιαστεί να είναι πολύ modular (world events). Εμένα μου αρκεί που μπορείς να κάνεις επιτέλους ότι δεν σε άφηνε το wow π.χ. να κάνεις σε σχέση με τους άλλους παίκτες και αν παρατηρείτε την πρόοδο του τελευταίου αυτό το σημείο ήταν που είδε ο κόσμος πλέον και έκανε καμπή το παιχνίδι και προς τα εκεί το εξελίσσει η blizzard.

Συγνώμη για το σεντόνι και τα ίσως για κάποιους άστοχα παραδείγματα που έφερα αλλά από την άλλη νομίζω ότι πολύ θάψιμο έπεσε στο παιχνίδι άδικα αλλά κυρίως για τους λάθους λόγους.

ΥΓ: Το update τι κάνει? Το κατεβάζω τώρα.

14. The Following 2 Users Say Thank You to Sir_Teraflop For This Useful Post:

Christos33 (27-03-2018),Leon_DiZ (27-03-2018)

PSN ID
    Leon_DiZ
    Name
    Λεωνίδας

Διάβαζα πάντως ότι το "patch" του Sea of Thieves δεν ήταν καν patch, απλά τους έβαλαν όλους να κατεβάσουν πάλι το παιχνίδι.
    Spoiler (παιχνιδια/ταινιες/βιβλια) -δεν πα να χει βγει 100 χρονια η ταινια- = -rep

Οπως γινεται και στο εδω forum οταν γραφεται μια κριτικη για ενα νεο παιχνιδι ειναι για το τι προσφερει την παρουσα χρονικη στιγμη για να δικαιολογει τα 50-60-70ευρω που ζηταει(κονσολα ή pc),οχι για το πως μπορει να ειναι μετα απο χ διαστημα αν προστεθουν καποια πραγματα,ειδικα αν δεν μιλαμε για mmorpg παιχνιδια.

Οταν εγω αγορασω το χ παιχνιδι με ενδιαφερει κυριως το παιχνιδι αυτο καθαυτο σημερα που τωρα θελω να το παιξω και τωρα ζηταει και τα περισσοτερα χρηματα.

Η αποψη λοιπον του κοσμου(κριτικων και κοινου) για το Sea Of Thieves του σημερα ειναι αυτη http://www.metacritic.com/game/xbox-one/sea-of-thieves
    Αν στο μελλον αλλαξει προς το καλυτερο θα το δουμε αλλα δεν ξερω αργοτερα που θα βγουν και αλλα δημοφιλη παιχνιδια αν θα εχει κανεις ορεξη να ασχοληθει μαζι του.

Θα ηθελα να δω και εδω στο forum αν οι περισσοτεροι το ειχαν αγορασει στα 60-70ευρω(xbox play anywhere για την δευτερη τιμη)αν θα ηταν τοσο συγκρατημενοι οσο ειναι τωρα λογω του φθηνοτερου game pass.

PSN ID
    Christoforos7
    Name
    ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ

Διάβαζα πάντως ότι το "patch" του Sea of Thieves δεν ήταν καν patch, απλά τους έβαλαν όλους να κατεβάσουν πάλι το παιχνίδι.
    Χάχα όχι κάτι άλλαξαν λες να έχουν βίτσια
    Edit

https://www.seaofthieves.com/release-notes
    Last edited by Christos33; 27-03-2018 at 23:48.

PSN ID
    Leon_DiZ
    Name
    Λεωνίδας

Quote Originally Posted by Christos33 View Post
    Χάχα όχι κάτι άλλαξαν λες να έχουν βίτσια

Ναι δεν εννοούσα αυτό, αλλαξαν πράγματα, απλά είπαν οι ίδιοι ότι αν έβγαζαν κανονικό patch θα έπρεπε να περιμένουν μερικές μέρες. Ανταυτου ενσωματωσαν τις αλλαγές στο παιχνίδι και τους έβαλαν όλους να κατεβάσουν το νέο launcher

PSN ID
    Christoforos7
    Name
    ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ

Ναι δεν εννοούσα αυτό, αλλαξαν πράγματα, απλά είπαν οι ίδιοι ότι αν έβγαζαν κανονικό patch θα έπρεπε να περιμένουν μερικές μέρες. Ανταυτου ενσωματωσαν τις αλλαγές στο παιχνίδι και τους έβαλαν όλους να κατεβάσουν το νέο launcher
    Το έχουν γράψει αυτό απλά το έβαλα μετά από κάτω, ήταν πολλά μαζί οπότε έδωσαν όλο το παιχνίδι, το είχα καταλάβει από την αρχή ότι κάτι τέτοιο έπαιζε γιατί δεν ήταν δυνατόν να είναι το update μεγαλύτερο από το παιχνίδι.

PSN ID
    WolfRathmA_GR
    Name
    Αποστόλης

Ορίστε ένας από τους λόγους που δεν θέλω να ασχολούμαι με το gaming στο PC. Και ένας λόγος επίσης οπού δεν θέλω να υπάρχει crossplay μεταξύ PC και κονσολών.

LG OLED 65C3 | Marantz SR5015 | PS5 Pro | Switch 2 | Klipsch R-620F , R-51M , R-34C - Sub SVS SB1000 Pro - Elipson IC6 [5.1.2] Dolby Atmos

Follow me!

PSN ID
    Christoforos7
    Name
    ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ

Quote Originally Posted by WolfRathmA View Post
    Ορίστε ένας από τους λόγους που δεν θέλω να ασχολούμαι με το gaming στο PC. Και ένας λόγος επίσης οπού δεν θέλω να υπάρχει crossplay μεταξύ PC και κονσολών.

Ναι γιατί στης κονσόλες δεν κάνουν τίποτα, τα ίδια είναι αυτό το cronusmax τα έχει γαμησει όλα.

PSN ID
    WolfRathmA_GR
    Name
    Αποστόλης

Δεν ξέρω στις κονσόλες τι γίνεται, δεν έχω διαβάσει τέτοια πράγματα να γίνονται ποτέ. Αλλά τα PC όπως και να έχει είναι πιο ευάλωτα σε τέτοια θέματα.

Follow me!

PSN ID
    WolfRathmA_GR
    Name
    Αποστόλης

Καλά, πέθανα με το σχόλιο του ενός στο βίντεο στο 10:27 που λέει "Why is it not filled with content?" και απαντάει ο άλλος "It's called No Man's Sea". Πέθανα!

Στο βίντεο τα λέει πολύ σωστά πάντως. Τι να πρώτο πεις ότι λείπει από το παιχνίδι; Character Creation; Ένα από τα βασικά πράγματα για ένα τέτοιου είδους παιχνίδι; Γιατί να μου βγάζει random χαρακτήρες; Μόνο cosmetic items τα οποία δεν έχουν να σου προσφέρουν τίποτα ας πούμε στο πλοίο; Ας πούμε να έχεις παραπάνω ταχύτητα ξέρω εγώ η κάτι τέτοιο; Τα όπλα να μην δίνουν κάποιο extra damage ας πούμε; Τα quest να είναι τα ίδια και τα ίδια; Πόσο να αντέξει δηλαδή στο χρόνο κάτι τέτοιο;

Όλα τα άλλα στο παιχνίδι μέσα είναι πραγματικά καταπληκτικά και εκεί φαίνεται ότι έχει γίνει δουλειά. Animations, γραφικά, περιοχές κτλ. Ένα περιτύλιγμα χωρίς απλά περιεχόμενο. Και μπορώ να πω ότι το συμπαθώ πολύ το παιχνίδι και το περίμενα πως και πως.

Last edited by WolfRathmA; 28-03-2018 at 13:48.

Follow me!

Forum GOD Lefteris_X's Avatar
    PSN ID
    Lefteris_X

Field? Δηλαδή δεν έχει εδάφη; Πεδία; Τι στο καλό;

Μήπως, εννοείς "filled" (γεμισμένο) ; Γιατί ομολογώ πως έχασα την μπάλα αχααχ!

Bookmarks

Bookmarks