Quote Originally Posted by Narayan View Post
Εγώ πάντως είμαι της απόψεως πως χωρίς Blu-Ray και με χαμηλότερη τιμή το PS3 θα πούλαγε χειρότερα από ότι πουλάει τώρα... όταν δεν πάει καλά το προϊόν σου στην αγορά ποτέ δεν αφαιρείς features για να το κάνεις πιο ελκυστικό στον αγοραστή, πάντα προσθέτεις κάτι ή τέλως πάντως δίνεις στον καταναλωτή μία επιλογή.

IIRC η πληρέστερη έκδοση του PS3 ήταν το 60GB SKU, οι επόμενες εκδοχές είτε με 40άρη είτε με 80άρη ήταν ελαφρώς φθηνότερες, δεν είχαν όμως ούτε back compatibility, ούτε card reader και λιγότερα USB, λιγότερα GB στην έκδοση των 40GB συν κάποιες λεπτομέρειες όπως το ανάγλυφο logo στο κουτί που έγινε τυπωμένο... απορώ πραγματικά, πως περίμενε η Sony να πουλήσει καλύτερα η κονσόλα όταν ο υποψήφιος αγοραστής έβλεπε πως το PS3 που αγοράζει σήμερα έχει λιγότερα features από αυτά που είχε στο launch; Επειδή έκοψαν €100 στην τιμή και το βάπτισαν "price-drop"; Μα δεν πρόκειται για μείωση, ότι πληρώνεις παίρνεις και φάνηκε στην πορεία.

Είδατε ποτέ το 360 ή το Wii να αφαιρούν features από την κονσόλα; Αντιθέτως στην περίπτωση του 360 με τα μισά λεφτά που έπαιρνα το 2005 ένα SKU χωρίς μονάδα μνήμης και ενσύρματο χειριστήριο, τώρα παίρνω πιο αξιόπιστο μηχάνημα (λιγότερη πιθανότητα για RROD) με κάρτα μνήμης, ασύρματο χειριστήριο και 1-2 παιχνίδια στο κουτί για να γουστάρουμε! Μπορείτε να βρείτε αντίστοιχες διαφορές στα SKU του PS3 από το 2006 μέχρι σήμερα; I think not...
Πρώτον, δεν λέει κανείς νομίζω να αφαιρεθούν σημαντικά features μετά από το release της κονσόλας. Στην περίπτωση του Blu-ray αυτό δεν είναι και τεχνικά εφικτό.

Δεύτερον, δεν είναι το ίδιο να αφαιρείς θύρες USB και το ίδιο το Blu-ray driver. Εγώ πιστεύω ότι το 40GB bundle ήταν πολύ έξυπνη κίνηση από την μεριά της Sony. Αυτό φάνηκε και από τις πωλήσεις.

Άλλωστε το αρχικό μοντέλο είχε άπειρες θύρες USB(πολλές) και Card reader (με τόσους άλλους πιο σύγχρονους και εύχρηστους τρόπους ενσύρματης και ασύρματης μεταφοράς δεδομένων είναι άχρηστο) για να δικαιολογήσουν το κόστος των 600$. Το BC κακώς το αφαίρεσαν αλλά δεν είμαι και με αυτούς που υποστηρίζουν ότι έτσι το PS3 έχασε τους εκατομμύρια PS2 fans (αφελής σκέψη). Η αφαίρεση BC έπαιξε μικρό ρόλο στις πωλήσεις.

Από το 40GB SKU και μετά η Sony μόνο προσθέτει. Μεγάλωσε τους σκληρούς (80 και 160) και έχει εμφανίσει πολλά bundles πολύ σημαντικών παιχνιδιών με ελάχιστη ή και μηδενική επιβάρυνση. Άλλωστε και το 360 ένα Kung Fu Panda δίνει.