A PS3 Trophies Guide - Όλα όσα θα θέλατε να ξέρετε για το πως λειτουργούν τα τρόπαια!
Στο παρόν thread θα σας δώσω κάποιες γενικές πληροφορίες για τα τρόπαια ώστε να κατανοήσετε περισσότερο το πως λειτουργούν και αν σας ενδιαφέρει το trophy hunting, να γίνετε καλύτεροι σε αυτό.
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ
1. Γενικά για τα τρόπαια
2. Σε τι χρησιμεύουν τα τρόπαια;
3. Γενικά για τα gamer levels
4. Πόντοι και τρόπαια
5. Gamer Levels και πόντοι
6. Πόσους πόντους παίρνω αν ολοκληρώσω 100% ένα game?
7. Ερωτήσεις χρηστών
1. Γενικά για τα τρόπαια
Κάθε game που παίζετε πλέον στο PS3 περιέχει τρόπαια. Τα τρόπαια είναι μια μορφή βράβευσης του gamer για την ολοκλήρωση κάποιου συγκεκριμένου task. Για παράδειγμα ένα παιχνίδι μπορεί να σας δώσει τρόπαιο για την ολοκλήρωση του σε κάποιο επίπεδο δυσκολίας ή για την επίτευξη ενός συγκεκριμένου αριθμού kills online. Το τι απαιτείται για το κάθε τρόπαιο καθορίζετε στην περιγραφή του.
Τα τρόπαια ανήκουν σε 4 κατηγορίες, οι οποίες συνήθως καθορίζουν και το πόσο δύσκολο είναι να πάρετε το συγκεκριμένο τρόπαιο. Οι κατηγορίες είναι:
α. Bronze: Συνήθως είναι σχετικά εύκολα τρόπαια συγκριτικά με τα υπόλοιπα.
β. Silver: Συνήθως είναι λίγο πιό δύσκολα απο τα bronze αλλά αρκετά πιό εύκολα απο τα Gold.
γ. Gold: Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν τα ποιό δύσκολα τρόπαια του παιχνιδιού ή τα πιό χρονοβόρα. Συνήθως είναι πολύ πιό δύσκολα απο τα τρόπαια των προηγούμενων 2 κατηγοριών.
δ. Platinum: Τα συναντάτε μόνο σε full retail games (όχι μικρά PSN Games) και είναι τα πιό δύσκολα απο όλα τα τρόπαια καθώς για να τα πάρετε απαιτείται να αποκτήσετε όλα τα υπόλοιπα τρόπαια ενός game (εξαιρούνται τα τρόπαια που προέρχονται απο DLC).
2. Σε τι χρησιμεύουν τα τρόπαια;
Στην πραγματικότητα τα τρόπαια δεν προσφέρουν κάτι υλικό. Δηλαδή για παράδειγμα δεν πρόκειτε ποτέ να έρθει η Sony Και να σας πεί "μπράβο παιδί μου που πήρες τόσα τρόπαια πάρε δωρεάν games".
Το κέρδος απο τα τρόπαια είναι περισσότερο "Πνευματικό". Τι κερδίζουμε λοιπόν με τα τρόπαια;
α. Όταν κάποιος ξεκλειδώνει ένα τρόπαιο νιώθει ένα συναίσθημα ολοκλήρωσης. Ειδικά αν αυτό το τρόπαιο ήταν πολύ δύσκολο το συναίσθημα είναι ακόμα μεγαλύτερο.
β. Κυνηγώντας τα τρόπαια τα παιχνίδια κερδίζουν αρκετές παραπάνω ώρες παιχνιδιού. Άλλο χρόνο θα σου πάρει να τερματίσεις ένα game, και άλλο χρόνο να πάρεις όλα τα τρόπαιά του.
γ. Τα τρόπαια σε βοηθάνε να ανεβαίνεις gamer levels και όσα περισσότερα έχεις τόσο μεγαλύτερο gamer level έχεις. Και στην τελική είναι πολύ ωραίο να βλέπεις τον εαυτό σου ψηλά στα leaderboards των τρόπαιων :D
Τι ακριβώς όμως είναι τα gamer levels?
3. Γενικά για τα gamer levels
Κάθε χρήστης που παίζει παιχνίδια στο PS3 και είναι και "γραμμένος" στο PSN έχει ένα gamer level. Το level του gamer καθορίζετε απο τον αριθμό τρόπαιων που έχει αποκτήσει. Γενικά μιλώντας όσα περισσότερα τρόπαια έχει κάποιος τόσο πιό μεγάλο level έχει. Πως ακριβώς όμως γίνεται αυτό;
4. Πόντοι και τρόπαια
Κάθε τρόπαιο που παίρνετε σας δίνει και εναν ορισμένο αριθμό πόντων. Φυσικά οι πόντοι που δίνουν τα τρόπαια καθορίζονται απο την κατηγορία τους. Συγκεκριμένα:
α. Bronze: 15 points
β. Silver: 30 points
γ. Gold: 90 points
δ. Platinum: 180 points
Όπως βλέπετε ένα Silver αξίζει όσο 2 bronze ενώ ένα gold αξίζει όσο 6 bronze ή 3 silver. Κατ' επέκταση τα platinum και τα gold ανεβάζουν περισσότερο το level σας απ ότι ενα bronze ή ένα Silver.
Πόσα όμως τρόπαια πρέπει να έχω για να ανέβω level?
5. Gamer Levels και πόντοι
Για κάθε level απαιτείται να αποκτήσετε ένα συγκεκριμένο αριθμό απο πόντους. Ο παρακάτω πίνακας αναφέρει τα levels και τους πόντους που χρειάζονται:
Σημειώστε οτι το level 50 είναι το maximum που μπορεί να φτάσει αυτή τη στιγμή κάποιος. Αφού το φτάσετε συνεχίζετε να πέρνετε πόντους όταν πέρνετε τρόπαια αλλά σταματάτε να ανεβαίνετε level...
Για να βρείτε τον ακριβή αριθμό πόντων σας ακολουθήστε την παρακάτω απλή εξίσωση όπου br o αριθμός bronze τρόπαιων που έχετε, S o αριθμός silver, G ο αριθμός Gold και P ο αριθμός Platinum:
15xbr + 30xS + 90xG + 180xP
Mε αυτό τον τρόπο βρίσκετε τον ακριβή αριθμό πόντων που έχετε και κοιτώντας το πινακάκι μπορείτε να δείτε και πόσους ακόμα πόντους θέλετε για να ανεβείτε level.
6.Πόσους πόντους παίρνω αν ολοκληρώσω 100% ένα game?
Γενικά απο την στιγμή που πρωτοεμφανίστηκαν τα trophies σαν feature του ps3 η Sony έδωσε κάποια guidelines που οι εταιρίες παραγωγής παιχνιδιών έπρεπε να ακολουθήσουν για την κατανομή πόντων στα τροπαια.
Για παράδειγμα δεν μπορεί ένα game να περιέχει 50 Gold trophies γιατί μετά θα προσέφερε 90χ50 = 4500 πόντους.
Σε γενικές γραμμές η Sony επιτρέπει ένα maximum 1230 πόντων για τα full retail games (games που περιέχουν platinum) και 315 για τα μικρά PSN games.
Αν ένα game έχει DLC τότε οι πόντοι απο τα τρόπαια του DLC δεν είναι μέρος των 1230, αλλά extras.
Τα περισσότερα games που κυκλοφορούν ακολουθούν τα guidelines της Sony (δεν θα μπορούσαν και διαφορετικά) αλλά υπάρχουν και περιπτώσεις παιχνιδιών που δίνουν λιγότερους πόντους απο τους συνηθισμένους.
Η γενική απάντηση όμως στην παραπάνω ερώτηση είναι 1230 για retail και 315 για PSN.
Οι παραπάνω πόντοι μπορούν να προέρχονται απο οποιονδήποτε συνδυασμό απο κατηγορίες τρόπαιων. Για παράδειγμα θα μπορούσε να έχει μόνο Gold τρόπαια και 1 Plat (όπως το Terminator Salvation) το οποίο θα σήμαινε πως θα είχε:
1230 - 180 (για το Πλατ) = 1050 / 90 (αξία Gold) ~ 11. Δηλαδή 11 Gold και ένα Plat.
Συνήθως όμως τα περισότερα games έχουν έναν συνδυασμό απο πολλά bronze, μερικά Silver, και 2,3 Gold ώστε να υπάρχει ποικιλία στα τρόπαια. Ο ποιό συνηθισμένος αριθμός τρόπαιων στα retail είναι 51.
7. Ερωτήσεις χρηστών
- Γίνεται να σβήσουμε κάποιο παιχνίδι από την λίστα των Trophies? Δεν μπορώ να το βλέπω 0%, μου σπάει τα νεύρα...
Spoiler!
Προς το παρόν δεν επιτρέπονται delete στα τρόπαια...
-Μπήκα στα leaderboards του YourGamersCard.net και είδα τα trophies του πρώτου τη τάξη Hakoom. Κάποια τα έχει πάρει 2 φορές (Batman, GI Joe, pro10). Ξέρει κανείς πως είναι δυνατόν αυτό; Παίζει ρόλο το region του παιχνιδιού;
Spoiler!
Έτσι ακριβώς είναι. Μερικά games όταν έρχονται απο διαφορετικά regions έχουν διαφορετικά trophy lists.
Δες εδώ αν θες αναλυτικά τους τίτλους που το κάνουν αυτό.
- Aν μου χαλασει η κονσολα τα τροπαια ολα χανονται η μπορω και αυτα να τα μεταφερω στην καινουργια; Ποιά η διαδικασία;
Spoiler!
Μεταφορά τροπαιων δεν μπορείς να κανείς όχι. Αν είσαι όμως συνδεδεμένος στο psn μπορείς να τα κανείς sync στους servers της Sony. Το sync είναι διπλής κατεύθυνσης το οποίο σημενει ότι ενημερωνετε κ ο server για τα νέα τροπαια που έχεις κερδίσει από το προηγούμενο sync αλλά και το account σου σε περιπτοση που έχεις μπει από άλλη κονσόλα.
H διαδικασία: Μπαίνεις online πας δεξιά δεξιά και βρίσκεις το όνομα σου. Αν πατησεις x πάνω του θα σου βγάλει μήνυμα "syncing trophies". Περιμένεις να παει 100% κ τα τροπαια σου θα υπάρχουν πλέον στο server της sony.
Μετά, πας στην άλλη κονσόλα και εκεί που φτιαχνεις psn account του λες «use an existing account" αντί για "create new". Βάζεις τα στοιχεία του παλιού σου account και αφού δημιουργηθεί ξαναπας δεξιά δεξιά βρίσκεις το username σου κ πατάς x. Σου ξαναβγαζει syncing περιμένεις να κάνει 100% κ όταν τελειώσει θα έχεις τα τροπαια σου...
- Έφτιαξα καινούργια account. Μπορώ να μεταφέρω φίλους και τρόπαια από το παλιό account στο καινούργιο?
Spoiler!
Όχι δεν γίνετε. Όταν φτιάχνεις account διαλέγεις μεταξύ του να φτιάξεις νέου και να χρησιμοποιήσεις κάποιον παλιό. Φτιάχνοντας νέο αυτομάτος δεν γίνετε να μεταφέρεις...
- Τι είναι αυτή η κάρτα που έχετε στην υπογραφή σας και δείχνει τρόπαια;
Spoiler!
Υπάρχουν διάφορα sites όπως το yourgamercards.net στα οποία μπορούν να πάνε οι psn users και να δημιουργήσουν κάρτα με τα τρόπαιά τους δίνωντας το psn username τους.
- Που μπορώ να δω τι θέση έχω σε level/τρόπαια παγκοσμίως αλλά και μόνο στην Ελλάδα.
Spoiler!
Εδώ. Αν θέλεις να δεις μόνο για Ελλάδα πας δεξιά εκεί που λέει "Filter" επιλέγεις "Greece" και πατάς Go....
- Πως μπορώ να βάλω κάρτα απο το yourgamercards στην υπογραφή μου εδώ;
Spoiler!
Όταν φτιάχνεις την κάρτα σου εμφανίζει και κάτι σαν "διεύθυνση" της κάρτας (αν θυμάμαι καλά το έχει σε ένα κουτάκι που λέγετε Forum BB Code". Κάνεις copy αυτή τη διεύθυνση και έρχεσε μετά εδώ. Πατάς profile (πάνω πάνω στη σελίδα) και στη νέα σελίδα πατάς "Edit Signature". Στη νέα οθόνη κάνεις paste τη διεύθυνση, save signature και είσαι έτοιμος
Edit 6/7/21: Οι πόντοι για τα πλάτινουμ έχουν αλλάξει και είναι πλέον 300 ανα πλατινουμ αντί για 180 που αναγράφετε εδώ. Επίσης έχουν αλλάξει και τα game levels και χρειάζονται πολύ λιγότεροι πόντοι ανα level.
16-05-2010, 18:38
aladdin7
Μπραβο Δημητρη. Πολυ καλο!
Προτεινω sticky!!!!!
16-05-2010, 18:52
ikaria_g4
άμα περιμένουμε από τα τρόπαια στο ps3 να νοιώσουμε ολοκληρωμένοι...χαθήκαμε...
ωραίο guide πάντως...
ο πίνακας πολύ χρήσιμος...
16-05-2010, 22:30
soumis
Πολύ καλό άρθρο. Sticky please!!!
16-05-2010, 23:03
Kane
Πολύ καλό! Ευχαριστώ για το χρόνο σου.
+rep όταν με αφήσει
17-05-2010, 01:15
desperate_gamer
From a trophy whore, for trophy whores! Υπέροχος οδηγός, απλός και σαφής. Και έδωσες και απάντηση σε ένα ζήτημα-τζιζ ("γιατί παίρνουμε τα τρόπαια;" :p).
Well done.
17-05-2010, 04:28
isildur83
Παρα πολυ λεπτομερες οι πληροφοριες που δινεις!!!
+rep οταν μπορεσω!
17-05-2010, 05:10
WolfRathmA
Done :)
28-05-2010, 13:10
enstikto
Αν και καθυστερημένα, ευχαριστώ όλα τα παιδιά για τα rep κ τα comments τους.
Επίσης thanks wolf για το sticky :D
30-06-2010, 01:33
gpanathinaikos
enstikto egw dn katalava afto me tous pontous se parakalw para poli 8elw na mou to eksigiseis ligo kalitera...pantws efxaristw gia ton xrono sou pou egrapses olo afto to keimeno.sigxaritiria
03-07-2010, 01:20
the master
ρε παιδια αυτα τα πλατινουμ καμια φορα καταντανε απιστευτα χρονοβορα και βαρετα!
πχ 10.000 kills στο resistance 2 online ,ε δε τη παλευω 5 μηνες 4.000 kills εχω κανει τελος τα παραταω!
και στο προ ειναι πολυ χρονοβορα και σε αυτο ξενερωσα.
εχω αρχισει να χανω την ενια του gaming Με τα trophies
για αυτο τα δινω τωρα και μενω με bioshock 2 και cod mw2!
τερμα το κυνηγι tropewn ,πιστευω (οχι παντα,αλλα πολλες φορες)πεζουμε ενα παιχνιδι μονο για τα τροπεα χωρις να διασκεδαζουμε,εγω τελιωσα απο δω και περα οτι τροπεα παρω θα ειναι απο playthrough η online!
03-07-2010, 12:00
tnf50
:omg:master αυτο δν το περιμενα! αξιος8D
03-07-2010, 16:02
enstikto
Quote:
Originally Posted by the master
ρε παιδια αυτα τα πλατινουμ καμια φορα καταντανε απιστευτα χρονοβορα και βαρετα!
πχ 10.000 kills στο resistance 2 online ,ε δε τη παλευω 5 μηνες 4.000 kills εχω κανει τελος τα παραταω!
και στο προ ειναι πολυ χρονοβορα και σε αυτο ξενερωσα.
εχω αρχισει να χανω την ενια του gaming Με τα trophies
για αυτο τα δινω τωρα και μενω με bioshock 2 και cod mw2!
τερμα το κυνηγι tropewn ,πιστευω (οχι παντα,αλλα πολλες φορες)πεζουμε ενα παιχνιδι μονο για τα τροπεα χωρις να διασκεδαζουμε,εγω τελιωσα απο δω και περα οτι τροπεα παρω θα ειναι απο playthrough η online!
Οι αλήθεια είναι ότι όταν πρωτοβγήκαν τα τρόπαια οι εταιρίες που έβγαιζαν παιχνίδια με multiplayer για κάποιο λόγο είχαν φάει ένα σκάλωμα να έχουν το τρόπαιο με τα περισσότερα kills. Όπως είπες και εσύ το Resistance 2 είχε 10000 kills ένα άλλο είχε 10001 και το bad company 1 είχε 10002! Γενικά έχουν αρχίσει να καταλαβαίνουν το πόσο @@ είναι αυτό και πλέον δεν βλέπεις τόσο άθλια και χρονοβόρα τρόπαια.
Πρωσοπικά ποτέ δεν μπαίνω στον κόπο να πάρω πλάτινουμ σε ένα παιχνίδι που έχει τέτοιο τρόπαιο γιατί όντως η διασκέδαση εξαφανίζετε εντελώς και η αναλογία ευχαρίστησης παιχνιδιού/κέρδος τρόπαιου είναι τραγική (μοναδική εξαίρεση για μένα το GTA στο οποίο η πλατίνα έρχετε λίαν συντόμος...)
Όπως είπα και παραπάνω όμως η εταιρίες έχουν μάθει απο τα λάθη του παρελθόντος (πχ Red Dead Redemption = πολύ πιο normal στα multiplayer τρόπαια του).
05-07-2010, 12:39
aladdin7
Προσωπικα θεωρω απαραδεκτα τα trophies που εχουν να κανουν με χρονο ολοκληρωσης του παιχνιδιου. Τα παιχνιδια ειναι για ευχαριστηση και οχι για αγχος να τελειωσεις γρηγορα.
05-07-2010, 13:36
Kane
^^
Συμφωνώ και εγώ. Επίσης γιατί να είναι υποχρεωτικά online τρόπαια; Στο Brutal Legend πρέπει να κάνεις 50 νίκες για ένα trophy. Χ... ψηλά και αγνάντευε. Δεν μου αρέσει κύριος το online, τι να κάνουμε τώρα. Γιατί πρέπει να ανέχομαι τον κάθε μυστήριο που γουστάρει να μου χαλάει το παιχνίδι; Βάλε DLC online trophies και όποιος γουστάρει το κατεβάζει και παίζει.
05-07-2010, 18:42
HarrisDo
Πολυ ωραιος οδηγος, συγχαρητηρια για τον κοπο σου και +ρεπ
Το μονο που αναρωτιεμαι εδω και καιρο ειναι το "γιατι" παιρνουμε τα τροπαια.
Η γνωμη μου αρχικα ηταν οτι ειναι εντελως αχρηστα..αλλα οταν ασχοληθηκα με αυτα ειδα οτι εχουν κατι να σου προσφερουν..δινουν βαθος στο παιχνιδι..αυτο σημαινει οτι σε οθουν να το εξερευνησεις μεχρι τελους..αυτο ειναι χρησιμο ομως μονο σε καλα παιχνιδια..σε ενα μετριο εως κακο παιχνιδι μονο εκνευρισμο μπορουν να προσφερουν..το αλλο θεμα λοιπον που θελω να τονισω ειναι ο "εθισμος" σε αυτα..
Απο προσωπικη εμπειρια περιγραφω την κατασταση..καποια στιγμη τα τροπαια σε κανουν "εθισμενο" σχεδον και καταληγεις να παιζεις τα παιχνιδια αποκλειστικα για αυτα..και ποιος ο λογος? Υπαρχει στην πραγματικοτητα "πνευματικη ολοκληρωση" απο αυτο..θα ελεγα οτι θα ηταν καλυτερο να βγω μια βολτα στην πλατεια με φιλους παρα να καθισω να ασχοληθω με ενα αχρηστο Platinum..εχω μονο 1 Platinum και ομως χαιρομαι που το πηρα..δεν το αγνοω..ειναι στο AC2 και αν και σχετικα ευκολο ΣΙΓΟΥΡΑ μου εδωσε την ευκαιρεια να χαρω λιγο ακομη το υπεροχο αυτο παιχνιδι..
ξερω οτι δυσκολα θα αποκτησω 2ο Πλατινενιο οχι γιατι δεν θα ασχοληθω..απλως γιατι δεν θα βρω καποιο παιχνιδι που να με κρατησει τοσο..
Και κατι αλλο..το να εχεις περισσοτερα τροπαια και Level σε κανει καλυτερο Gamer? Ισως αποδυκνειει οτι εισαι σκληροπυρηνικος και μπορεις να φερεις εις περας δυσκολιες στα Videogames αλλα τι παραπανω θα εχεις? Αιωνια δοξα ή ματαιοδοξια?
ξερω οτι θα παρω αρνητικα σχολια, γι'αυτο και θελω να ξεκαθαρισω απο τωρα οτι δεν εναντιωνομαι σε κανεναν, ούτε θελω να αποδειξω κατι..ακομη εκτιμω την προσπαθεια και την αφοσιωση καποιων παιδιων εδω μεσα που εχουν πολυ μεγαλο Score στα Trophys..
Φιλικα παντα..
Edit: Ααα..απεχθανομαι τα Online τροπαια..!!! Ειναι οτι χειροτερο υπαρχει γιατι σε οθουν στην αποξενωση του Online Gamong..
06-07-2010, 09:58
enstikto
Καταρχήν γιατί να πάρεις αρνητικά σχόλια; Έχεις μία άποψη και την λες.
Και μπορώ να πω ότι σε πολλά απο αυτά που λες συμφωνώ.
Καταρχήν και εγώ θα προτιμήσω να βγω με βόλτα με την παρέα μου απο το να παίξω ps3 αλλά έχουν αλλάξει τα πράγματα και δεν είναι τόσο εύκολο να συγχρονίσουμε τα προγράμματά μας, οπότε η συλλογή τρόπαιων είναι μία καλή λύση για να γεμίσω το χρόνο μου.
Ότι σε κάνουν εθισμένο επίσης θα συμφωνήσω, αλλά δεν θεωρώ ότι είναι αρνητικό το να παίξεις κάποιο παιχνίδι αποκλειστικά για αυτά. Εγώ έχω γνωρίσει πολλά παιχνίδια τα οποία δεν θα είχα καν ακουμπήσει αν δεν ήταν τα τρόπαια που τελικά αποδείχτηκαν very fun και αξιόλογα (πχ Eat Lead, Wanted: Weapons of Fate, Cloudy with a chance of meatballs). Φυσικά δεν είναι όλα τα παιχνίδια έτσι...
Πρωσοπικά απο παλία όταν έπαιζα (όταν ακόμα δεν υπήρχαν τρόπαια) πάντα προσπαθούσα να κάνω τα πάντα που πρόσφερε ένα game (πχ 100% στο GTA, όλα τα difficulties στα gow κ.ο.κ). Ε τα τρόπαια απλά μου δείνουν περισσότερα πράγματα να κάνω με τα games μου ;)
20-07-2010, 10:56
Mouxlalouda
Θα συμφωνήσω κ γω πως είναι τραγικό σε κάποια παιχνίδια το θέμα με τα online trophies, όπως πολύ σωστά αναφέρθηκαν πιο πάνω το Resistance 2 και το Battlefield Bad Company 1 mε τα 10k kills. Εμένα η εμπειρία μου στα online trophies έχει να κάνει με το Virtua Tennis 2009, το οποίο θέλει συνολικά 500 νίκες online. Έλα ντε που όμως έχει φοβερό lag κάποιες στιγμές κ οι αντίπαλοι κάνουν quit match πριν πάρεις τον τελευταίο πόντο... Στο quit βέβαια, δε μετράει σα νίκη δική σου... Οπότε το κάνει πολύ δύσκολο να κερδίζεις το συγκεκριμένο trophy, που περιλαμβάνει σχεδόν τα πάντα στο παιχνίδι κ είναι κ bronze... Gold medalist λέγεται, για όποιους έχουν το παιχνίδι... Πάλι καλά που το boostάρω με 1 φιλαράκι κ παίρνουμε νίκες, αλλιώς...
22-07-2010, 15:20
Melnibonian
Για το εν λόγο game να με έχεις υπόψιν σου Mouxlalouda (man,your nickname...sucks!)!
Προσωπικά δεν ασχολούμαι πλέον με ''χαζά'' on line τρόπαια που απαιτούν την αφαίμαξη άπειρου προσωπικού χρόνου.Αυτό καταντά αποβλάκωση....
23-07-2010, 09:32
Mouxlalouda
Έχω μεγάλη αδυναμία στα Διάφανα Κρίνα (R.I.P.), οπότε δανείστηκα το nick από εκεί (αν κ είναι ποίημα που το μελοποιήσανε). Βασικά αυτό το trophy, περιλαμβάνει σχεδόν τα πάντα για το παιχνίδι, πόντους, σερβίς, νίκες κλπ κλπ. Πάντως αν το boostάρεις, 3 ώρες τη μέρα να παίζεις, βγαίνει άνετα σε 8-10 μέρες. Εκτός αν θέλει κ ο άλλος να πάρει τις 500 νίκες, οπότε εκεί θα αργήσει λίγο παραπάνω. Αν κ από βδομάδα πάω Κρήτη για μπανάκια, θα σε προσθέσω στους φίλους να πάρεις κ αυτή την πλατίνα, αν έχεις όρεξη. :)
16-08-2010, 01:30
zoupan
Να ρωτήσω κάτι κι εγώ; Ρωτάω...
Επειδή έκανα καινούριο PSN Account πλέον γιατί το παλιό όταν το είχα φτιάξει ήμουν μικρό και άμαθο :a094:, τώρα λοιπόν που παίζω λίγο online FIFA 10 μέχρι να έρθει το 11 μου μετράει κανονικά βαθμολογία στα Trophies. Επειδή όμως όπως είναι λογικό λέει ακόμα 0% και δεν πρόκειται να ανέβει γιατί σε λίγο καιρό πάει στο ράφι, γίνεται να σβήσουμε κάποιο παιχνίδι από την βαθμολογία των Trophies? Δεν θα μπορώ να το βλέπω 0% θα μου σπάει τα νεύρα... :a045:
17-08-2010, 21:55
enstikto
Quote:
Originally Posted by zoupan
Επειδή έκανα καινούριο PSN Account πλέον γιατί το παλιό όταν το είχα φτιάξει ήμουν μικρό και άμαθο :a094:, τώρα λοιπόν που παίζω λίγο online FIFA 10 μέχρι να έρθει το 11 μου μετράει κανονικά βαθμολογία στα Trophies. Επειδή όμως όπως είναι λογικό λέει ακόμα 0% και δεν πρόκειται να ανέβει γιατί σε λίγο καιρό πάει στο ράφι, γίνεται να σβήσουμε κάποιο παιχνίδι από την βαθμολογία των Trophies? Δεν θα μπορώ να το βλέπω 0% θα μου σπάει τα νεύρα... :a045:
18-08-2010, 13:57
antoniss
Quote:
...για αυτό βιάσου , έχεις 2 μήνες σχεδόν για να ανεβάσεις το ποσοστό....χαχα:idea:
23-08-2010, 14:37
zoupan
Quote:
Originally Posted by enstikto
Έχει ακουστεί αν θα υπάρχει αυτή η δυνατότητα στο μέλλον;
Quote:
Originally Posted by antoniss
...για αυτό βιάσου , έχεις 2 μήνες σχεδόν για να ανεβάσεις το ποσοστό....χαχα:idea:
Ναι άλλη δουλειά δεν είχα... :makefun:
23-08-2010, 14:42
enstikto
Quote:
Έχει ακουστεί αν θα υπάρχει αυτή η δυνατότητα στο μέλλον;
Ναι άλλη δουλειά δεν είχα... :makefun:
Δεν έχει ακουστεί κάτι και γενικά χλωμό να γίνει....
23-08-2010, 16:16
Melnibonian
Και γιατί να γίνει?Δεν έχει κάποια χρησιμότητα...
25-09-2010, 23:13
HarrisDo
Έχω μία ερώτηση για τα Trophies..
Με το PSN ID μας μπορούμε να δυνδεθούμε και απο άλλες κονσόλες..φτιάχνουμε στο PS3 ενός φίλου νέο User και κάνουμε Sign-In..με τα trophies όμως τι γίνετε?
Αν ας πούμε πάρουμε σε αυτό το User κάποια Trophies..και μετά κάνουμε Sync with Server τα trophies θα προσθεθούν σε αυτά που ήδη έχουμε? Ή θα αυτά απο τον Server της Sony και θα μπούν τα νέα?
Και αν υποθέσουμε ότι χαλάει το PS3 και παίρνουμε καινούριο πώς παίρνουμε πισω τα τρόπαια??
26-09-2010, 00:23
muku
Quote:
Originally Posted by HarrisDo
Με το PSN ID μας μπορούμε να δυνδεθούμε και απο άλλες κονσόλες..φτιάχνουμε στο PS3 ενός φίλου νέο User και κάνουμε Sign-In..με τα trophies όμως τι γίνετε?
Αν ας πούμε πάρουμε σε αυτό το User κάποια Trophies..και μετά κάνουμε Sync with Server τα trophies θα προσθεθούν σε αυτά που ήδη έχουμε? Ή θα αυτά απο τον Server της Sony και θα μπούν τα νέα?
Και αν υποθέσουμε ότι χαλάει το PS3 και παίρνουμε καινούριο πώς παίρνουμε πισω τα τρόπαια??
Τα trophies αποθηκεύονται πρώτα στην κονσόλα και μόλις κάνεις Sync πάνε στον server. Προφανώς αν παίξεις σε άλλη κονσόλα και πάρεις κάποιο trophy θα προστεθεί μόνο αυτό στα ήδη υπάρχοντα. Αν χαλάσει η κονσόλα μόλις πάρεις άλλη θα κατεβάσεις ότι τρόπαια είχες. Αν χαλάσει και δεν έχεις κάνει sync, χάνονται όλα όσα δεν έχουν συγχρονιστεί. Πάντως με την ευκαιρία, για τις jailbreak κονσόλες βγήκε trophy editor. Που σημαίνει παίρνεις ότι θέλεις. Όταν και αν βρεθεί τρόπος να μπαίνουν online, τότε θα γίνει χαμός. Όλοι θα έχουν από 100 πλατίνες :p
26-09-2010, 04:55
antoniss
Quote:
καλή ερώτηση ,
αν κατάλαβα καλά εννοείς πως αν πάρει κάποιο trophy σε αλλουού το ps3 αλλά έχοντας κάνει με το δικό σου ID sign in , αν θα στα δώσει ?
Σίγουρα θα στα δώσει , γιατί τα trophies είναι dedicated με τον λογαριασμό σου και το psn id , οπότε όταν κάνεις synchronize με τον server θα στα δώσει σαν σύνολο , αυτό που δεν ξέρω 100% όμως είναι αν ξαναγυρίσεις στην δική σου κονσόλα και πας από το XMB στα trophies σου , αν στο συγκεκριμένο game το ίδιο trophy είναι ενεργό ή όχι , αν και η λογική λέει πως ναι , ίσως να χρειαστεί να κάνεις και από την δική σου πρώτα synchronize όμως
αν κάποιος το έχει κάνει ας μας πει !
Quote:
Originally Posted by muku
Τα trophies αποθηκεύονται πρώτα στην κονσόλα και μόλις κάνεις Sync πάνε στον server. Προφανώς αν παίξεις σε άλλη κονσόλα και πάρεις κάποιο trophy θα προστεθεί μόνο αυτό στα ήδη υπάρχοντα. Αν χαλάσει η κονσόλα μόλις πάρεις άλλη θα κατεβάσεις ότι τρόπαια είχες. Αν χαλάσει και δεν έχεις κάνει sync, χάνονται όλα όσα δεν έχουν συγχρονιστεί. Πάντως με την ευκαιρία, για τις jailbreak κονσόλες βγήκε trophy editor. Που σημαίνει παίρνεις ότι θέλεις. Όταν και αν βρεθεί τρόπος να μπαίνουν online, τότε θα γίνει χαμός. Όλοι θα έχουν από 100 πλατίνες :p
περίπου αυτή την ερώτηση έκανα στο thread για το jailbreak !
αν γνωρίζεις σε εκείνη την ερώτηση μου είμαι όλος αυτιά...:a045fgf:
26-09-2010, 14:50
HarrisDo
Δηλαδή για να τα πάρω πίσω απλώς κάνω Sync και προστίθενται στο XMB..αυτό σημαίνει ότι 3-4 άτομα μπορούν να έχουν κοινό λογαριασμό και να συγκεντώσουν πάρα πολλά τρόπαια!!
26-09-2010, 15:04
Terastios
Quote:
Δηλαδή για να τα πάρω πίσω απλώς κάνω Sync και προστίθενται στο XMB..αυτό σημαίνει ότι 3-4 άτομα μπορούν να έχουν κοινό λογαριασμό και να συγκεντώσουν πάρα πολλά τρόπαια!!
Ναι αλλα τη νοημα θα ειχε αυτο ?
26-09-2010, 15:57
HarrisDo
Quote:
Originally Posted by Terastios
Ναι αλλα τη νοημα θα ειχε αυτο ?
Κανένα ιδαιέτρο νόημα..πέρα από το ότι μπορείς να κάνεις ένα λογαριασό με 4 φίλους σου και να ανεβάζεις τα στατιστικά..:a020:
26-09-2010, 16:06
Terastios
Quote:
Κανένα ιδαιέτρο νόημα..πέρα από το ότι μπορείς να κάνεις ένα λογαριασό με 4 φίλους σου και να ανεβάζεις τα στατιστικά..:a020:
Και πιος απο ολους θα περηφανεύεται οτι ειναι δικος του ο λογαριασμος αφου ολοι θα παιζουνε για τα βραβεια ? και για ανεβασουνε τον λογαριασμο παει να πει οτι θα τους νειαζει αρα παλι δεν βελπω το νοημα ....αποψη μου βεβεα
26-09-2010, 16:38
HarrisDo
Quote:
Originally Posted by Terastios
Και πιος απο ολους θα περηφανεύεται οτι ειναι δικος του ο λογαριασμος αφου ολοι θα παιζουνε για τα βραβεια ? και για ανεβασουνε τον λογαριασμο παει να πει οτι θα τους νειαζει αρα παλι δεν βελπω το νοημα ....αποψη μου βεβεα
Το κάνουν για το πνεύμα της ομάδας.. ή
Θα φτιάξουν ένα κοινό λογαριασμό στο PS3Forums.Gr με το όνομα Enstikto (που είναι και ουδέτερο) και θα περηφανεύονται όλοι μαζί ότι έχουν την 2η θέση στην Ελλάδα!! :D
ΥΓ: @Δημήτρη(Enstikto) δεν πιστεύω να παρεξηγήθηκες.. :banplease:
26-09-2010, 17:15
muku
Quote:
Θα φτιάξουν ένα κοινό λογαριασμό στο PS3Forums.Gr με το όνομα Enstikto (που είναι και ουδέτερο) και θα περηφανεύονται όλοι μαζί ότι έχουν την 2η θέση στην Ελλάδα!! :D
Μόλις οι jb κονσόλες θα μπορούν να μπουν στο internet θα έχω την πρώτη θέση στη Ελλάδα εγώ. Μουαχαχαχα :D :D :D
Έλεος, με τα trophies. Θέλω να ελπίζω ότι δεν υπάρχει άτομο που να κάνει αυτό το πράμα. Δηλαδή να δώσει το psn account του στους φίλους του και να παίζουν όλοι από εκεί μόνο για να μαζεύουν trophies :a050:
Από που βλέπουμε την κατάταξη btw?
26-09-2010, 17:33
enstikto
Quote:
Δεν παρεξηγήθηκα αλλά θεωρώ ότι θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις ένα άλλο όνομα. Με αυτή σου την κίνηση μπορεί κάποιος να πει γιατί να μην είναι αλήθεια αυτό που είπε ο Χάρης και αυτό με ενοχλεί γιατί δεν έχω ξεσκιστεί όλο αυτό τον καιρό για να γυρίσει και να πεί κάποιος ότι έχω shared account και άλλα παρόμοια....
Τέσπα...
@Muku: Παλιά υπήρχε το ps3trophycardτο οποίο είχε leaderboard ανα χώρα. Αυτό έκλεισε και οι περισσότεροι που ασχολούντε με το άθλημα έχουν πάει στο http://www.yourgamercards.net. Αυτό προς το παρόν δεν έχει leaderboard ανα χώρα αλλά έχει γενικό... Στο πρόγραμμα είναι να βάλουν...
Όσο για τα hacked trophies δεν καταλαβαίνω με ποιά λογική να το κάνει κάποιος.... Θα νιώσει περήφανος που ΚΑΤΑΦΕΡΕ και έκλεψε κάποια τρόπαια; Πρωσοπικά ελπίζω να αρχίσουν τα bans ή τα reset statistics απο Sony όταν αρχίσουν να γίνοντε αυτά....
26-09-2010, 17:41
plakas
Quote:
Originally Posted by muku
Μόλις οι jb κονσόλες θα μπορούν να μπουν στο internet θα έχω την πρώτη θέση στη Ελλάδα εγώ. Μουαχαχαχα :D :D :D
Έλεος, με τα trophies. Θέλω να ελπίζω ότι δεν υπάρχει άτομο που να κάνει αυτό το πράμα. Δηλαδή να δώσει το psn account του στους φίλους του και να παίζουν όλοι από εκεί μόνο για να μαζεύουν trophies :a050:
Από που βλέπουμε την κατάταξη btw?
δεν καταλαβαινω γιατι καποιος με πειρατικο υλικο ειναι και Mod :argue:
26-09-2010, 17:51
muku
Quote:
Originally Posted by plakas
δεν καταλαβαινω γιατι καποιος με πειρατικο υλικο ειναι και Mod :argue:
Ποιο ακριβώς είναι το πειρατικό υλικό? Το πρόγραμμα που τρέχει στο iphone για να προκαλεί το exploit στο ps3? Καθόλου πειρατικό, έχει φτιαχτεί με open source εργαλεία και δεν αποτελεί κλεμμένη πνευματική ιδιοκτησία κανενός. Με ποια κριτήρια ξεχωρίζεις το νόμιμο από το πειρατικό υλικό?
26-09-2010, 17:58
plakas
δεν ειναι το καταληλο νημα αυτο!!!!!αλλα απο την στιγμη που κανεις κατι που προφανος δεν στο επιτρεπει η Sοny Και το κανεις με δολο τοτε ναι ειναι πειρατικο ;)
26-09-2010, 18:09
muku
Quote:
Originally Posted by plakas
δεν ειναι το καταληλο νημα αυτο!!!!!αλλα απο την στιγμη που κανεις κατι που προφανος δεν στο επιτρεπει η Sοny Και το κανεις με δολο τοτε ναι ειναι πειρατικο ;)
Πειρατεία θα ήταν αν έκλεβα τα πνευματικά δικαιώματα κάποιου άλλου. Αυτό εδώ είναι κάτι διαφορετικό και για παντελώς άλλους σκοπούς από το να παίξω πειρατικό υλικό. Υπάρχει αυτή η διαφορά. Μπορείς να συνεχίσεις την κουβέντα κάπου αλλού αν σε ενδιαφέρει, όπως στο τόπικ των παραπόνων.