Avatar - Frontiers of Pandora (December 7, 2023)
https://youtu.be/Axmg1E4HrVE
Original post: UBISOFT ANNOUNCES NEW GAME BASED ON JAMES CAMERON’S AVATAR FROM THE DIVISION DEVELOPER
Quote:
Ubisoft has announced that The Division developer Massive Entertainment is currently working on a game based on the world of James Cameron’s Avatar.
Massive is working alongside Fox Interactive and James Cameron’s studio Lightstorm Entertainment, and the game will be built in the Snowdrop engine that powered The Division. Ubisoft said the game will be headed to PC and consoles, but didn’t name any specific platforms yet.
No plot details were revealed, but Ubisoft said in a statement that the game βwill continue to expand and deepen in the Avatar universe in exciting and innovative ways along with the films.β
https://www.youtube.com/watch?v=4BlJ-qFTonM
Aν αυτα που βλεπουμε στο trailer και στο παραπανω dev video ειναι real time τοτε ειναι αρκετα εντυπωσιακο θα ελεγα και μαλιστα απο τα πολυ λιγα projects που εχουν next gen vibes αν εξαιρεσουμε tech demos κτλ.
Οπτικα ξεχωρισε σαν τη μυγα μες το γαλα στην E3 μεσα στο crossgenιλικι, φαινεται πολυ ομορφο με καποια ερωτηματικα βεβαια.
Αρχικα γνωριζοντας την Ubi, ποσο ενδεικτικο ειναι αυτο που βλεπουμε?
Θα εχει τον ssd στα minimum requirements για PC? Γιατι αλλιως ο,τι λενε παραπανω ψιλοαναιρειται.
Τελος κατι που με ξενιζει προσωπικα (δεν εχει να κανει με το παιχνιδι), εχει γινει υπερβολικη χρηση της first person προοπτικης σε ΟΛΑ τα ειδη, δεν μπορω να καταλαβω γιατι ενα τετοιο παιχνιδι (open world action game) να ειναι first person, ειλικρινα. Ελπιζω να δωσουν επιλογη για 3rd person.
Κατα τα αλλα οπως ειπα μου φαινεται πολυ ωραιο και οπτικα αλλα και σαν προοπτικη, ενας ανοιχτος κοσμος στο συγκεκριμενο setting προσφερεται για πολυ ωραια πραγματα.
https://youtu.be/CpFL1Ib77hE
Παρα πολυ ομορφο, λιγο rough σε επιπεδο gameplay. Far cry on Pandora μου κανει και δεν το λεω για κακο απαραιτητα. Το know how με τα mechanics το εχουν, ο κοσμος ειναι πανεμορφος, αν αποφυγει καποια πραγματα που εχουν κουρασει στα far cry δεν βλεπω το λογο να μην βγει ενα αξιοπρεπεστατο open world προιον. First person να μην ηταν μονο, ειλικρινα δεν καταλαβαινω γιατι να μην ειναι third person αυτο το παιχνιδι…ελπιζω να βαλουν επιλογη οπως στο far cry 6 (ειχε, κανω λαθος;).
7/12/2023, σχετικα συντομα δλδ.
Εχω ριξει περιπου 50 ωρες, το παιχνιδι ειναι τιμιοτατο οπως αναμενοταν (για τα δικα μου γουστα τουλαχιστον). Τεχνικα ενταξει οφειλω να το πω, για 3rd party multiplatform game ειναι ισως ο,τι καλυτερο εχω δει. Δεδομενα υστερει σε polish σε σχεση με τα exclusives αλλα η μηχανη της Ubi κανει παπαδες και επιτελους βλεπουμε τι μπορει οπτικα να κανει το ps5 και σε multiplatform παιχνιδια οπου το επιπεδο ειναι αρκετα χαμηλο κατα την ταπεινη μου αποψη. Πλουσια βλαστηση, real time weather effects με δυναμικη αντιδραση του περιβάλλοντος, φοβερη γεωμετρια, textures πολυ υψηλης ποιοτητας, ray tracing, γενικα μια οπτικη πανδαισια σε ενα τεραστιο ανοικτο περιβαλλον. Ενας πανεμορφος κοσμος.
Στα cutscenes η ποιοτητα δεν προσεγγιζει ουτε κατα διανοια τα exclusives εννοειται, η κινηματογραφικοτητα γενικα δεν ειναι το δυνατο σημειο του τιτλου αλλα οκ. Για μενα ειναι ενα καλο δειγμα του τι θα μπορουσε να ειναι το standard πια της βιομηχανιας σε ο,τι αφορα το ΑΑΑ gaming στη γενια που βρισκομαστε αντι για τις μετριοτητες που βλεπουμε απο τα 3rd party παιχνιδια ως επι των πλειστων.
Τωρα σε ο,τι αφορα το ζουμι του παιχνιδιου ειναι οπως ειπα τιμιο με πολλα προβληματα βεβαια. Καποια gameplay minigames ειναι απλα εκνευριστικα και αχρειαστα, το gathering γενικα που ειναι βασικο κομματι του παιχνιδιου ειναι πολλες φορες chore μιας και περιορισμενο inventory εχεις αλλα οι συνθηκες πρεπει να ειναι συγκεκριμενες. Υπαρχει γενικα μια προσπαθεια για ρεαλισμο ενω δεν υπαρχει κανενας λογος. Ενα τοσο τεραστιο παιχνιδι πρέπει να ειναι πρωτιστως διασκεδαστικο, δευτερευοντως ο,τιδηποτε αλλο μιας και η τεραστια κλιμακα μπορει ευκολα να κανει ενα mechanic κουραστικο αν δεν ειναι καλα δουλεμενο. Combat wise δουλευει καλα μιας και εχει επιλογες το παιχνιδι, head on combat, hacking, ολιγη απο stealth και εκμετάλλευση του περιβαλλοντος, γενικα εχει επιλογες χωρις να εμβαθυνει σε καποιο τομεα ομως. Επισης το investigation κομματι εχει παρα πολλα θεματα, ψαχνω σαν ηλιθιος την περισσοτερη ωρα και αισθανομαι οτι απλα χανω χρονο.
Το παιχνιδι χανει πολυ απο την επιλογη να ειναι first person δυστυχως, δεν μπορω ειλικρινα να καταλαβω τη λογικη οσο κι αν προσπαθω. Προσωπικα μονο με δυσκολευει ειδικα στα action κομματια παρα μου δινει κατι παραπανω στο immersion.
Σε γενικες γραμμες πανεμορφο και τιμιο, μπορω ομως να καταλαβω γιατι δεν εκανε την αισθηση που θα μπορουσε να κανει. Εχει αρκετα θεματα τα οποια ειναι σημαντικα, δεν ειναι λεπτομερειες δλδ.
Αν δεν κανω λαθος πισω απο το παιχνιδι ειναι η massive που φτιαχνει και το star wars outlaws οποτε πολυ καλος οιωνος για τα γραφικα (προφανως ο,τι ειδαμε δεν ηταν bullshit) αλλα ελπιζω στο open world κομματι και στα mechanics να κανουν καλυτερες επιλογες.