-
Μικρά νέα και rumors για το PS5 all-in-one Thread
-
-
Στους 3rd party;
Δηλαδή οι 1st party το είχαν ήδη πιο πριν.
Αν όντως ισχύει, τότε για Νοέμβριο-Δεκέμβριο 2019 πάει το PS5 launch, ακριβώς 6 χρόνια μετά του PS4.
-
Quote:
Originally Posted by
Lefteris_X
Στους 3rd party;
Δηλαδή οι 1st party το είχαν ήδη πιο πριν.
Αν όντως ισχύει, τότε για Νοέμβριο-Δεκέμβριο 2019 πάει το PS5 launch, ακριβώς 6 χρόνια μετά του PS4.
To λογικο αυτο ειναι που λες, αλλα τι νοημα εχει να παρουν τοσο νωρις devkits (αν ισχυει το παραπανω) οταν μεσες ακρες ολοι περιμενουν το ps5 να ειναι στην ίδια αρχιτεκτονικη?
-
Quote:
Originally Posted by
Slay
To λογικο αυτο ειναι που λες, αλλα τι νοημα εχει να παρουν τοσο νωρις devkits (αν ισχυει το παραπανω) οταν μεσες ακρες ολοι περιμενουν το ps5 να ειναι στην ίδια αρχιτεκτονικη?
Αφού τα ξέρεις πως πάνε αυτά τα πράγματα ρε συ αρκετά χρόνια τώρα! Όταν λένε αυτή τη χρονική στιγμή ότι οι 3rd party (και 1st party πολύ πιο πριν) πήραν PS5 dev kits, ουσιαστική μετάφραση είναι: πήραν PC που προσεγγίζουν την δομή και κυριότερα την συνολική απόδοση του επερχόμενου PS5.
Πχ. θα βασίζεται το PS5 σε ένα Sony/Cerny custom πάντρεμα μιας (τάδε) Zen CPU + (δείνα) Vega GPU (τυχαίο το παράδειγμα) ;;;;; Ε, πάρτε PC με zen CPU + Vega GPU, πάρτε και ένα documentation που θα σας "ορίζει" πόσες CU/Clockings/Bandwidths (κατά προσέγγιση και πάλι) θα είναι διαθέσιμες στο τελικό PS5.........και αρχίστε τον πειραματισμό/εξοικείωση (και ακολούθως την ανάπτυξη παιχνιδιών).
-
Υποθέτω ο Πάνος λέει ότι εφόσον ουσιαστικά το PS5 θα είναι ουσιαστικά μία αναβάθμιση του PS4 και όχι κάτι εξωτικό ή διαφορετικό να απαιτεί από τους εκάστοτε devs (1st/3rd party) πολυετή επαφή και πειραματισμό μαζί του, γιατί αν είναι να κυκλοφορήσει π.χ. τέλη του 2019 ή ακόμη πιο πίσω το 2020, να τους το έχουν δώσει τόσο νωρίς. Αυτό κατάλαβα εγώ. Τώρα για αναβαθμίσεις του υλικού ουσιαστικά και με τον ρυθμό που αλλάζουν οι τεχνολογίες, δεν είναι λίγο εκτός το να αναπτύσεις x86_64 επόμενη (ενδιάμεση) γενιά κονσολών τρία+ χρόνια νωρίτερα; Εδώ στο PS4 που άλλαξε τεχνολογία από τους Cell σε x86_64 η Sony πάλι τους είχε πει για 4GB μνήμης και τους σέρβιρε τα διπλά λίγους μήνες πριν το τέλος, με τον τρέχοντα πόλεμο στις CPU και την απότομη θα έλεγα ανάπτυξη της AMD (αν υποθέσουμε ότι θα πάει πάλι εκεί με Zen @ 14nm ή Zen+ @ 12nm ή Zen 2 @ 7nm!!!) το πόση μνήμη θα χώσει και τι άλλα θα αποφασίσει να εντάξει στον τελικό σχεδιασμό είναι θέμα πλέον ίσως εξαμήνων και όχι ετών.
Φαντάσου δηλαδή αν είναι να βγει το 2020 που λένε μιλάμε χοντρικά για ~3 χρόνια οι 3rd party και οι 1st ~4!!!??? Θα μου πεις βέβαια ότι τα πρώτα dev kits για το PS4 βγήκαν το 2008 κοντά 5 χρόνια από το launch της κονσόλας, αλλά πάλι στους devs (3rd party τουλάχιστον) άρχισαν να καταφθάνουν το 2012 ήτοι μόλις ένα χρόνο (ή ενάμιση - σκάρτα δύο αν πάρεις αρχή 2012 με μέσα/τέλη του 2013). Άρα πάλι δεν είναι υπερβολή να βγαίνουν τώρα για κυκλοφορία κονσόλας το 2020? Οπότε είτε θα έχουμε το μπαμ φέτος νέας γενιάς (μπα - δύσκολο μάλλον) ή τότε σίγουρα το έχουμε το 2019 (Νοέμβριο πάλι - μια χαρά). Η αλλαγή του Plus από τον Μάρτιο 2019 και μετά, πιθανόν να πέφτει μέσα στα πλάνα αν πάει για ανακοίνωση πάλι σε δικό της event Φεβ.2019 (εκτός αν έχουμε κάποια πρώτη ανακοίνωση φέτος στην Ε3 όπως κάνει και η MS) και κυκλοφορία Νοε.2019.
-
Μα......εδώ και χρόνια λέω και ξαναλέω (είκαζω και ξανα εικάζω δηλαδή), ότι PS5 official reveal αρχές 2019 και launch late 2019, ακριβώς 6 χρόνια μετά το PS4;;
Με λίγα λόγια, συμφωνώ στο υποθετικό timeline.
ΥΓ: (ανάλογα το Region πάντα, χοντρικές οι ημερομηνίες για Ευρώπη/Ελλάδα επίσημα από την αντιπροσωπεία, όχι import) PS1 1995-2001 = 6 χρόνια, PS2 2001-2007 = 6 χρόνια, PS3 2007-2013 = 6 χρόνια, PS4 2013-2019 = 6 χρόνια, PS5 2019-...
-
Πάντως αν πάμε για 2019 τότε πρέπει και να περιμένουμε the last of us: part 2, death stranding και το νέο παιχνίδι της Sucker Punch μέχρι τον Μάιο του 2019. Εκτός κι αν κάποιο από αυτά (ίσως το Death Stranding) πάει για το ps5. Δεν ξέρω και τι θα γίνει με το επόμενο gta, για το v ήταν καλή κίνηση να πάει για τέλος του ps3 και να βγει σε ps4 ένα χρόνο μετά, περίμενα να γίνει κάτι παρόμοιο και τώρα.
-
Απλά σκεφτείτε πόσες εταιρείες δεν θα προλάβουν να βγάλουν δεύτερο παιχνίδι αυτή τη γενιά.
-
Ποιο δευτερο? Εδω περιμενουμε απο την Rockstar ακομα το πρωτο παιχνιδι της γενιας. Το GTA V δεν μετραει φυσικα αφου ειναι του PS3.
Το 2019 δεν μου ακουγεται καλα. Θα προτιμουσα το 2020 με ενα Horizon 2 σαν lauch title.
-
Ίσως τον πρώτο χρόνο του PS5 να έχουμε το εξής σκηνικό:
- PS4 με τα last gen παιχνίδια, όσο πιο optimized γίνεται από κάθε εταιρεία
- PS5 με first gen παιχνίδια με ότι αυτό συνεπάγεται, αλλά σαφέστατα "πιο πιασάρικα" γραφικά (true 4k, hdr, κλπκλπ) και στολίσματα.
- PS4 + PS5 cross gen παιχνίδια, που ναι μεν θα είναι μια χαρά πανέμορφα στο PS4, αλλά η έκδοση του PS5 δε, θα είναι σε ανώτερο επίπεδο αρκετά.
ΥΓ: Δεν θα με εκπλήξει καθόλου μια τακτική GTA 6 PS4, και 1 χρόνο μετά GTA 6 PS5 εντελώς-τίγκα enhanced, όπως ακριβώς δηλαδή έγινε με το GTA V.
-
Quote:
Originally Posted by
Viper
Ποιο δευτερο? Εδω περιμενουμε απο την Rockstar ακομα το πρωτο παιχνιδι της γενιας. Το GTA V δεν μετραει φυσικα αφου ειναι του PS3.
Το 2019 δεν μου ακουγεται καλα. Θα προτιμουσα το 2020 με ενα Horizon 2 σαν lauch title.
Ναι αυτό λέω. Και η Santa Monica το ίδιο. Βασικά λίγο πρόχειρα που το σκέφτομαι, μειώθηκε το output στο μισό (ίσως και χειρότερα) σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά.
-
-
Quote:
Originally Posted by
Lnds500
Απλά σκεφτείτε πόσες εταιρείες δεν θα προλάβουν να βγάλουν δεύτερο παιχνίδι αυτή τη γενιά.
Να πω την αλήθεια, ελπίζω πάρα πολύ να διορθωθεί αυτό στην επόμενη γενιά, γιατί το γ@μήσαμε λίγο πολύ όσο να 'ναι. Εποχές ps3 η Naughty Dog έβγαζε ένα παιχνίδι κάθε 2 χρόνια, και εταιρείες που έβγαλαν λιγότερα παιχνίδια (π.χ. Sucker Punch και Guerilla) έβγαλαν σε πιο σύντομο διάστημα παιχνίδια σε σχέση με το τι έκαναν στο ps4.
-
Quote:
Originally Posted by
Ezio
Να πω την αλήθεια, ελπίζω πάρα πολύ να διορθωθεί αυτό στην επόμενη γενιά, γιατί το γ@μήσαμε λίγο πολύ όσο να 'ναι. Εποχές ps3 η Naughty Dog έβγαζε ένα παιχνίδι κάθε 2 χρόνια, και εταιρείες που έβγαλαν λιγότερα παιχνίδια (π.χ. Sucker Punch και Guerilla) έβγαλαν σε πιο σύντομο διάστημα παιχνίδια σε σχέση με το τι έκαναν στο ps4.
Δεν νομίζω ότι γίνεται αυτό. Ίσα ίσα που ίσως γίνει χειρότερο.
-
Quote:
Originally Posted by
Ezio
Αυτό πιο πολύ έχει να κάνει με το ότι τα παιχνίδια τώρα είναι πολύ πιο πολύπλοκα και απαιτούν πολύ περισσότερο χρόνο και προσωπικό για να δημιουργηθούν. Ταυτόχρονα έχουν ανεβεί κατά πολύ και οι προσδοκίες μας όποτε 2 χρόνια για να φτιάξει κάποιος ένα παιχνίδι δεν παίζουν πια.
Ας ελπίσουμε μόνο το ps5 να είναι στην ίδια αρχιτεκτονική και οι engines να παίξουν με μικρές τροποποιήσεις, αλλιώς θα δούμε και άλλα στούντιο να καθυστερούν γιατί θα έχουν να κάνουν port τις μηχανές τους σε νέα αρχιτεκτονική.
-
Το Days gone παντως εφαγε το delay του για 2019 και ακομα ειναι αγνωστο τι θα συμβει με ορισμενα παιχνιδια οπως Final Fantasy 7 remake,Resident evil 2 remake,cyberpunk 2077 αν δηλαδη θα βγουνε στις τωρινες κονσολες ή στις επομενες.
Νομιζω παντως οτι αυτη την στιγμη το νουμερο ενα ενδιαφερον ειναι στο αν το ps5 θα ειναι backwards compatible με το ps4,γιατι αν δεν ειναι θα εχει να πεσει μεγαλη(δικαιολογημενη)ξενερα απο παρα πολυ κοσμο.
Επισης νομιζω οτι πλεον ετσι οπως μεγαλωνουν τα παιχνιδια σε μεγεθος λογικα το βασικο μοντελο θα ειναι 1tb .
-
Καντα δυο και ενα 1TB τα Patches (?) :P
-
Το backwards compatible με το ps4 ειναι δεδομενο. Δεν νομιζω η sony να εχει τασεις αυτοκτονιας καθως το κομματι playstation ειναι αρκετα σοβαρο για αυτην.
Επισης παιχνιδια οπως days gone,ff7 remake,cyberpunk 2077 κλπ θα βγουν σιγουρα στις τωρινες καθως η βαση τους ειναι τεραστια. Απλως θα γινουν οι αναλογες προσαρμογες σε αναλυση και ρυθμισεις για το ps4 και η αναλογη αυξηση αναλυσης οπως real 4k για το ps5.
-
E ναι, η συμβατοτητα με το ps4 δεν ειναι πια θεμα επιλογης, ειναι business model που ξεκινησε με το pro και θα συνεχιστει και με τις επομενες κονσολες.
Προσωπικα μου φαινεται λογικο να εχει εναν κυκλο 6 χρονων το ps4, μιας και δεν μιλαμε πια με ορους του παρελθοντος. Και το ρισκο πια δεν ειναι το ιδιο μιας και προκειται για μεταβαση ουσιαστικα απο το ενα μελος του ιδιου οικοσυστηματος στο αλλο. Τα παιχνιδια θα ειναι πανω κατω κοινα υποθετω για αρκετο καιρο, δεν βλεπω να εχουμε πραγματικα exclusives για το ps5 πριν το 2020-21.
Το software ειναι πια ευελικτο λογω κοινης αρχιτεκτονικης οποτε πρακτικα μπορει να κυκλοφορησει το ps5 οποτε θελει, παιχνιδια (θα) εχει.
Και μιας και ειπε ο Λεωνιδας στο πρωτο post να ριξουμε καμια γνωμη για το τι θα θελαμε, προσωπικα στο μυαλο μου ειναι πιο ξεκαθαρο το τι δεν θα ηθελα.
Δεν θα ηθελα να ειναι μια 4K centric κονσολα και να σπαταληθουν τοσοι ποροι για να βγει το πολυποθητο (απο ποιον αραγε?) true 4K.
Και αν το VR ειναι ακομα στο πλανο, ελπιζω αυτη τη φορα να εχουμε ενα μοντελο που θα ειναι πιο προσιτο στον μεσο καταναλωτη, πιο λειτουργικο με μικροτερο μεγεθος/λιγοτερα καλωδια και φυσικα καλυτερη αναλυση.
-
Λεωνιδα ισως θα μπορουσες να προσθεσεις και αυτο στο timeline
https://gamingbolt.com/wp-content/up...-next-xbox.jpg
https://gamingbolt.com/is-cyberpunk-...VIf5PE3PcKK.99
Στην ουσια επιβεβαιωνει η CD project οτι το cyberpunk θα ειναι cross gen title, υποτιθεται οτι το παιχνιδι εχει στοχο το 2019/αρχες 2020 για κυκλοφορια
-
Quote:
Originally Posted by
hakoo
Μπράβο, σκεφτόμουν να το βάλω και το ξέχασα.
Έβαλα αυτό, της Avalanche και του Tabata. Λογικά και το FF 7R είναι next gen, δεν το κόβω καν για cross-gen
-
Sources: The PlayStation 5 Is Still A Ways Off
Quote:
A recent online rumor got people buzzing about a possible 2018 release of PlayStation 5, but that’s probably not going to happen. In fact, from what we’ve heard, the next PlayStation is a ways away—it may not arrive until 2020.
Quote:
Over the past month, I’ve spoken to dozens of game developers, across a variety of disciplines and studios, about the next generation of consoles. Of those, two people said they were directly familiar with plans for Sony’s new console. Those two people both told me that the next PlayStation is unlikely to release in 2019, let alone 2018, although they were careful to be clear that these plans are always shifting. “On a multi-year project, a lot can happen to shift schedules both forward and backward,” one person said. “At some point, Sony’s probably looked at every possible date. It’s all about what they think is the best sweet spot in terms of hardware.” A surprise move by Microsoft or another competitor, for example, could trigger a change in plans.
-
-
Generational Leap θα είναι μόνο και μόνο η αλλαγή cpu ακόμα και αν η Gpu έμενε ίδια σαν του Pro και είχε μόνο και μόνο η τελευταία τις αναπόφευκτες βελτιώσεις στην συχνότητα λόγω της αλλαγής λιθογραφίας.
Από εκεί και πέρα πιστεύω ότι η Sony ζυγίζει αυτήν την στιγμή τα υπέρ και τα κατά του ΠΟΤΕ θα το βγάλει. Η συνάρτηση είναι του τύπου το βγάζω φέτος και είμαι κοντά στο x1x ή τρώω κόστος, του χρόνου αλλάζει ο συσχετισμός με το κόστος και την απόσταση από το 1x και πάει λέγοντας.
Διαφορικός παράγοντας είναι το BC εδώ ξεκάθαρα, ειδικά τώρα που βγάζει τα κέρατά της φέτος από exclusive και το πόσο θέλει να προλάβει την MS η οποία θέλει να αλλάξει γενιά (με παραδοσιακούς όρους) ώστε να την έχει στην πίεση ανελέητα.
Έτσι και φέτος να έβγαινε βγάζει νόημα αλλά και το 2020 πάλι βγάζει νόημα, ειδικά πλέον που έχει την πολυτέλεια να ορίζει τις εξελίξεις.
Εγώ αν ήμουν Sony θα το έβγαζα του χρόνου την άνοιξη γιατί το να υπάρχει κονσόλα πιο δυνατή και να υπάρχει κόσμος που θα την πάρει μόνο και μόνο για τα 3rd party (καλύτερη έκδοση) πάει πολύ όσο περνάει ο χρόνος. Θα είχα την MS στην πίεση κανονικά ειδικά τώρα που είναι σε weak position. Ε τι θα κάνει η τελευταία στο τέλος θα χαρίζει το x1x με συνδρομή gamepass?
-
-
Γιατί να χαθεί βρε :P (Αν εννοείς την συζήτηση περί BC - όσο αργεί το PS5 η πρώτη χάνει το νόημα της).
Ο House από ότι διάβασα ασχολείται πλέον με indies έκανε ένα investment fund ή κάτι τέτοιο σωστά?
Πάντως για τα specs τα apus που ανακοινώνει στο και για το μέλλον η AMD είναι καλός "μπούσουλας" για να πάρουμε μια ιδέα.
-
Quote:
Originally Posted by
hakoo
Αν δεν ήταν άρθρο του gaminbolt θα θεωρούσα ότι επί της ουσίας αποκάλυψε το release date του PS5 (τέλος 2019).
-
Quote:
Originally Posted by
Vengeance 64
Εγώ αν ήμουν Sony θα το έβγαζα του χρόνου την άνοιξη γιατί το να υπάρχει κονσόλα πιο δυνατή και να υπάρχει κόσμος που θα την πάρει μόνο και μόνο για τα 3rd party (καλύτερη έκδοση) πάει πολύ όσο περνάει ο χρόνος.
γιατι εχεις τιποτε στοιχεια που να λενε οτι πουλαει το Χ1Χ περισσοτερο?
-
Quote:
Originally Posted by
Slay
γιατι εχεις τιποτε στοιχεια που να λενε οτι πουλαει το Χ1Χ περισσοτερο?
Κάτι site αναφέραν ότι έτσι έγινε (ειδικά στο launch) αλλά και αν δεις στο site αυτό και αλλού - ολόενα και περισσότεροι αγοράζουν X1X μόνο και μόνο σαν 3rd party machine. Αν ήσουν Sony θα το επέτρεπες?
Όπως και να έχει δεν είναι οι αυτές οι καθεαυτές πωλήσεις του X1X. Είναι γενικώς το box που είναι πιο δυνατό και το κατά πόσο αυτό επηρεάζει ή όχι το launch του PS5 για το πότε θα βγει.
-
Quote:
Originally Posted by
Vengeance 64
Κάτι site αναφέραν ότι έτσι έγινε (ειδικά στο launch) αλλά και αν δεις στο site αυτό και αλλού - ολόενα και περισσότεροι αγοράζουν X1X μόνο και μόνο σαν 3rd party machine. Αν ήσουν Sony θα το επέτρεπες?
Όπως και να έχει δεν είναι οι αυτές οι καθεαυτές πωλήσεις του X1X. Είναι γενικώς το box που είναι πιο δυνατό και το κατά πόσο αυτό επηρεάζει ή όχι το launch του PS5 για το πότε θα βγει.
Αυτο που καταλαβαινω ειναι οτι περιμενεις την sony να μπει σε ενα διαγωνισμο e-penis, επειδη ισως εχεις εσυ αυτο το mentality. H Sony καλως , κακως, ποτε δεν το ειχε αυτο το mentality, η MS απο την αλλη μερια... Ακομα και τον Νοεμβριο που κυκλοφορησε το Χ1Χ , το playstation (γενικα) πουλησε περισσοτερο, η διαφορα του σε installed base ειναι 2:1, το Pro ΤΩΡΑ (οχι εαν η γιαγια μου ειχε ροδες , ερμηνεια) πουλαει περισσοτερο απο Χ1Χ, οποτε δεν εχει κανεναν λογο η sony να βιαστει να βγαλει νεα κονσολα , ΑΠΛΑ για να λεει οτι εχει την ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΗ. Εχει ενα σωρο αποκλειστικα τους επομενους μηνες που θα την βοηθησουν να πουλησει οσο πρεπει, και να βγαλει την επομενη κονσολα της ΟΤΑΝ πρεπει.
Υ.Γ. για υπολοιπους που πιθανον δεν καταλαβαν τι λεω, σχολιαζω εμεσα αναρτηση του γνωστου στα sales figures ZhugeEX, και στο τι απαντησε σχετικα με πωλησεις Χ1Χ , pro.
Quote:
Asked if the Xbox One X was outselling the PS4 Pro, he said: "In the US, when launch aligned, yes. The One X got off to a really good start."
-
-
Ειλικρινά, έχετε την υπομονή να δείτε ΤΟΣΟ μεγάλα βίντεο, τα οποία στις 99,9% των περιπτώσεων δεν λένε τίποτα, μα τίποτα, ουσιαστικό;
Λιγάκι που είδα το παραπάνω βίντεο (binge watching), πραγματικά δεν αναφέρει τίποτα. Εντελώς τίποτα. Μπλα μπλα μπλά καφενείου.
Πολλές πιο πολλές πληροφορίες λαμβάνεις από ένα άρθρο 300 λέξεων (δηλαδή τρομερά μικρό).
Δεν ξέρω τι να πω, σηκώνω τα χέρια ψηλά με τα διάφορα άτομα που φτιάχνουν τέτοια βίντεο. Δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς προσφέρουν, πέραν του τίποτα.
-
Προσωπικα μιλωντας παντα, οταν βλεπεις αποτελεσματα σαν το Horizon και το God of War και τοσα αλλα παιχνιδια (Including και multiplatform games οπως, Assassins Creed Origins κλπ) ειλικρινα δεν εχω καμμια αγωνια και καμμια αναγκη απο νεα κονσολα (PS5 εννοω).
-
Δουλεια δεν ειχε ο διαολος γαμουσε τα παιδια του , λεει η παροιμια.
984 βιντεο ποιος πουλαει περισσοτερο, ποτε θα βγει το Ps8 , ποιος εχει τα περισσοτερα terraflops, ποιος εχει 1,5 frame παραπανω και στα νηματα των παιχνιδιων δεν γραφει κανεις εκτος απο 4-5 ατομα. Οχι εδω μονο γενικα το λεω. Και κοιταω το psnprofiles και εχω παιξει 14 παιχνιδια ηδη αυτη τη χρονια . Αλλα ρε γαμωτο δεν ξερω τι ειναι τα terraflop και στεναχωριεμαι......
-
Ε, ρε συ, για πολλούς τεχνόφιλους και μεγαλύτερης ηλικίας τα περισσότερα παιχνίδια δεν είναι ελκυστικά.
Αντιθέτως η γνώση περί hardware και educated guesses έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Δηλαδή, εμένα δεν μου καίγεται καρφάκι για το νέο GoW αλλά τι εστί MIPS, BIPS, specinteger95/specfp95 (μονάδες του 1995) έως τα σημερινά PetaFLOPS των mainframe έχουν απίστευτο ενδιαφέρον. Ιδιαίτερα την στιγμή που τα παιχνίδια έχουν γίνει για hardcore gamers που έχουν άπλετο χρόνο (και υπομονή) να ασχοληθούν. Κυρίως το δεύτερο: υπομονή.
Μην σου φαίνεται περίεργο. Όπως κι εμένα δεν μου φαίνεται περίεργο που κόσμος ασχολείται με πλατίνες, με hard/very hard/crushing επίπεδο δυσκολίας (που δεν έχω παίξει ΠΟΤΕ), πολλαπλά playthrough (επίσης ποτέ δεν έχω κάνει) και άπειρες ώρες στο online (επίσης ποτέ). Απλά το συνήθισα, υπάρχουν οι μεν και οι δε χρήστες.
Για όλους υπάρχει χώρος, αρκεί κανείς να μην υποβαθμίζει τα ενδιαφέροντα του άλλου.
ΥΓ: Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι μετά το Uncharted 3 στο PS3 δεν αγόρασα ΚΑΝΕΝΑ exclusive της Sony για το PS3. Ούτε last of us, ούτε GT6, ούτε τα (δεν θυμάμαι πως τα λένε/φαντάσου) αποκλειστικά παιχνίδια του Cage, ούτε γενικότερα άλλα multiplatform (πλην GTAV). Διότι εν αναμονή του PS4, είχα γράψει στα @@ μου (από το 2012) το PS3. Ο καθένας λοιπόν με τα ενδιαφέροντά του.
-
Quote:
Originally Posted by
james9
Αλλα ρε γαμωτο δεν ξερω τι ειναι τα terraflop και στεναχωριεμαι......
Είσαι άχρηστος για αυτό. Άντε πάρε τη δυνατότερη κονσόλα στο κόσμο να μάθεις αγόρι μου!:ice:
-
Πάντως πολύ σημαντικό και δεν είδα το βίντεο παραπάνω να δω αν το θίγει το ζήτημα, θεωρώ πως θα χειριστούν το θέμα του μέσου και των χρόνων εγκατάστασης και λοιπά. Με κάτι παιχνίδια να είναι 100GB+ ήδη, καλά τα φλίπς και τα φλόπς αλλά αν είναι να κοιτάς το σύστημά σου 2 ώρες, να τα βράσω και 5 και 25 να είναι αν απλώς είναι εκεί για να κάθονται. Ακόμα και λαμβανομένης υπόψη της ψηφιακής διανομής δεν νομίζω ότι καμία από όλες τις gaming εταιρείες σχεδιάζουν με γνώμονα τις πιο ανεπτυγμένες χώρες σε αυτόν τον τομέα. Πόσο μάλλον όταν ακόμα και στο US το data cap ζει και βασιλεύει. Δηλαδή τι θα βάλουν στο κουτί της κονσόλας VDSL 50 (λέμε τώρα) required - no data cap is recommended?
Πλησιάζει μήπως η εποχή που θα κάνουμε Back to the Future κανονικότα, αλλά τώρα θα επιστρέψουμε σε Cartridge like τεχνολογία?
Και δεν πιάνω καν το ζήτημα του 4-8-12Κ streaming των assets.
Τα παραπάνω φυσικά ισχύουν για όλες τις εταιρείες.
-
Quote:
Originally Posted by
Vengeance 64
Πάντως πολύ σημαντικό και δεν είδα το βίντεο παραπάνω να δω αν το θίγει το ζήτημα, θεωρώ πως θα χειριστούν το θέμα του μέσου και των χρόνων εγκατάστασης και λοιπά. Με κάτι παιχνίδια να είναι 100GB+ ήδη, καλά τα φλίπς και τα φλόπς αλλά αν είναι να κοιτάς το σύστημά σου 2 ώρες, να τα βράσω και 5 και 25 να είναι αν απλώς είναι εκεί για να κάθονται. Ακόμα και λαμβανομένης υπόψη της ψηφιακής διανομής δεν νομίζω ότι καμία από όλες τις gaming εταιρείες σχεδιάζουν με γνώμονα τις πιο ανεπτυγμένες χώρες σε αυτόν τον τομέα. Πόσο μάλλον όταν ακόμα και στο US το data cap ζει και βασιλεύει. Δηλαδή τι θα βάλουν στο κουτί της κονσόλας VDSL 50 (λέμε τώρα) required - no data cap is recommended?
Πλησιάζει μήπως η εποχή που θα κάνουμε Back to the Future κανονικότα, αλλά τώρα θα επιστρέψουμε σε Cartridge like τεχνολογία?
Τα παραπάνω φυσικά ισχύουν για όλες τις εταιρείες.
Από το άρθρο πιο πάνω
Quote:
βI don’t have any firm knowledge on this, but my sense is that you will see the disc around in the industry for a while,β he said. βIf you’re going to tap into some of these [developing] markets, then allowing for that more traditional physical purchase model as an option is probably no bad thing.β
Quote:
βThe evidence I draw on was the original launch of PlayStation. That wasn’t based on 3D graphics alone. The vision was to shift from expensive cartridges to more accessible and cheaper disks. Dropping that barrier allowed developers to take more risks. Streaming could be the next inflection point. But the business model has to be thought through.β
Ελπίζω σε μεγαλύτερους και/ή πολλαπλούς δίσκους.
-
Ναι κανένα πρόβλημα - δεν το πάω σε versus φυσικό μέσο με ψηφιακό, αλλά σε θέμα χρόνου και ποιότητας της εμπειρίας. Κάτι όπως όταν παλιά τα παιχνίδια ήταν σε άπειρες δισκέτες και τρελαινόσουν στο disk swapping ή και η ίδια η δισκέτα έπιασε το όριο (ταχύτητας) της και βγήκαν οι σκληροί, οι ssd κτλ. Ακόμα και οι δίσκοι που έχουν μέσα, είναι κακά τα ψέματα πάναργοι. Θα πάνε σε τίποτα δίσκους των 10K στροφών σε τελική? Με πρόλαβες και στο edit. Εντάξει είναι δεδομένο ότι και η επόμενη γενιά θα είναι βασισμένη σε UHD δίσκους ή και στην χειρότερη περίπτωση πολλαπλούς δίσκους αλλά ελπίζω να καταλαβαίνεις τι εννοώ.