Forum MasterLeague Pro Evolution Soccer 2008
Φίλοι μου, καλησπέρα.
Έχω να κάνω μια πρόταση για την διεξαγωγή καινούργιου πρωταθλήματος. Μόλις την διαβάσετε, θα ήθελα σας παρακαλώ να μου γράψετε την άποψή σας.
Λοιπόν, επειδή συμμετέχω σε δύο πρωταθλήματα (Β' Κατηγορίας και Σκληροπυρηνικό) έχω αντιληφθεί κάποια πράγματα. Σε κανένα από τα δύο, ΔΕΝ αντικατοπτρίζεται η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΞΙΑ των παικτών.
Στο μεν Β' Κατηγορίας οι παίκτες αγωνίζονται με 2 ομάδες τις επιλογής τους κατεξοχήν δυνατές (π.χ. με Μπαρτσελόνα, Μάντσεστερ, κτλ). Αυτό όμως δεν είναι απόλυτα αντιπροσωπευτικό της αξίας τους, καθώς πίσω από την υψηλή δυναμικότητα των ομάδων, μπορούν ενδεχομένως, να κρύψουν κάποιες αδυναμίες που έχουν ως παίκτες.
Στο δε Σκληροπυρηνικό οι παίκτες αγωνίζονται με 2 ομάδες της επιλογής τους κατεξοχήν πιο αδύνατες (π.χ. με Σαραγόσα, Τότεναμ, κτλ). ΦΥΣΙΚΑ ούτε αυτό είναι αντιπροσωπευτικό της αξίας τους, καθώς δεν μπορούν να αποδώσουν το παιχνίδι τους, λόγω της χαμηλής δυναμικότητας των ομάδων.
Αυτό λοιπόν, που εγώ προτείνω και θεωρώ ΠΙΟ ΔΙΚΑΙΟ, είναι στο εξής τα πρωταθλήματα να διοργανώνονται με την παρακάτω συνθήκη:
Οι παίκτες να έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν μια ομάδα δυνατή (αυτή που ο καθένας ξέρει να παίζει πολύ καλά) για τα εντός ΜΟΝΟ έδρας παιχνίδια, και μια ομάδα χαμηλότερης δυναμικότητας, σαν αυτές του Σκληροπυρηνικού, για τα εκτός ΜΟΝΟ έδρας παιχνίδια.
Με αυτό τον τρόπο διασφαλίζεται το "τυπικό" προβάδισμα του γηπεδούχου, και η πεποίθηση του κάθε παίκτη ότι μπορεί στην "έδρα" του να αποδώσει καλύτερα το παιχνίδι που ξέρει. Επίσης δίνεται η ευκαιρία ΚΑΙ στους καλούς παίκτες να πάρουν εκτός έδρας αποτελέσματα, αλλά ΚΑΙ στους μέτριους να πάρουν αποτελέσματα εντός έδρας. Επιπλέον, δεν θα μπορούν να παρατηρηθούν φαινόμενα όπως π.χ. Barcelona-Barcelona ή Manchester-Manchester, καθώς θεωρώ πολύ δύσκολο κάποιος να χρησιμοποιεί ως δεύτερη ομάδα κάποια από τις λεγόμενες μεγάλες.
Πραγματικά πιστεύω ότι αυτό θα καλυτερέψει την εικόνα των Πρωταθλημάτων, κάνοντάς τα μάλιστα πολύ πιο ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ, κάτι που είμαι απόλυτα σίγουρος πως ΟΛΟΙ ΘΕΛΟΥΜΕ.
Σας ευχαριστώ, και περιμένω τα σχόλια όλων σας (ελπίζω θετικά) :prayer: :prayer: :prayer:
Με εκτίμηση προς όλους σας,
manos_ps3