[Next-Gen] PlayStation 5 - Νέα και φήμες για την κονσόλα επόμενης γενιάς
Quote:
Originally Posted by
hakoo
Δεν διαφωνω σε αυτα που λες αλλα νομιζω ο βασικος λογος που το ps3 τελικα καταφερε να κανει περισσοτερες πωλησεις στο τελος της γενιας ηταν οτι η MS "παρατησε" το 360 αρκετα νωρις, major exclusives με το σταγονομετρο. Εμεινε στο οτι το 360 ηταν η πρωτη επιλογη για mainstream παιχνιδια και οτι αυτο θα την κουβαλουσε μεχρι το τελος της γενιας και το αφησε στον αυτοματο απο ενα σημειο και μετα. Την ιδια στιγμη απεναντι γινοταν παρτι με exclusives.
Δεν νομιζω οτι παρατηθηκε ποτε το 360.
Απλα στη Sony πέρασαν σε «οργασμο” παραγωγής άριστων exclusive τίτλων γιατι ηταν (παντα σε συνδιασμο με το δωρεάν online) ο μόνος τρόπος να σώσουν τη γενιά.
Παίξαμε παιχνιδαρες την τελευταια τριετία του ps3.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Quote:
Originally Posted by
PDS
Μη ξεχνάμε ότι βγήκε και ένα χρονο νωρίτερα το 360. Ήταν η μόνη next gen κονσόλα στην αγορά. Έχει ξαναγίνει ποτέ κάτι τέτοιο?
Κατά τη γνώμη μου αυτο δεν παιζει την παραμικρή σημασία.
Και μετα που βγήκε το ps3 το 360 πουλούσε καλυτερα.
Ουτως η αλλως που πας με 600 ευρω τιμή (εγω παντως το αγόρασα day 1);
Η κονσόλα το μάζεψε οταν έριξε δραματικά την τιμη της το 2009 (3 χρονια μετα την κυκλοφορία) με την κυκλοφορία του slim και του uncharted 2.
Quote:
Originally Posted by
PDS
Η μια κονσολα ειναι 8 χρονια στην αγορα και η αλλη 7. Υπαρχει διαφορα. Ειδικα οταν αυτος ο πρωτος χρονος ειναι ο βασικοτερος. Ο πρωτος.
για το RROD η αλλη πλευρα λεει οτι ο καθενας ειχε απο τεσσερα 360 σπιτι του, γιατι δεν υπηρχε αλλη προταση.
Aυτο συμβαινει τωρα στο PSVR. Καλος κοσμος.
Η επιτυχια του 360. Το 99% της επιτυχιας του οφειλεται στο online gaming. Ηταν η επανασταση της γενιας. Mainstream Online gaming στις κονσολες. Αν δεν ειχε αυτο στην ποιοτητα που το προσεφερε θα εμενε στα 40 εκατομμυρια. Διαφωνω καθετα με αυτο που λες.
Επειδη παρακολουθουσα στενα εκεινη την γενια. Πρωτη φορα ακουω για την ποιοτητα των users και οχι την ποιοτητα των υπηρεσιων. Αν ψαξεις και δικα σου ποστ εκεινης της εποχης ειμαι σιγουρος οτι θα βρεις ποστ σου που θα λες ποσο ανωτερη ειναι η υπηρεσια στο 360.
Η διαφορα των υπηρεσιών ηταν ξεκάθαρη και συντριπτική.
Δε νομιζω οτι το αμφισβητεί κανένας αυτο.
Έξαλλου αυτος ηταν και ο λόγος που η Sony δεν τόλμησε μεσα σε εκείνη τη γενιά να βαλει επι πληρωμή το psn αλλα το έκανε μολις μπόρεσε να τις ανταγωνιστεί με τη νέα κονσόλα.
Απο την αλλη δε μπορω να δεχθώ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ και για κανενα λογο οτι καθένας ειχε 3-4 Xbox 360 στο σπιτι του επειδη μολις του καιγόταν το ενα έπαιρνε αλλο και αυτο έδωσε... πωλήσεις..
Αυτα θα τα κάνουν κάποιοι οκ αλλα ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ο πολύς κόσμος.
Θα το κάνουν οι λίγοι φανατικοί οπαδοί του συστήματος.
Εδω καθόμαστε και συζηταμε οτι μπορει και να ορίσει την επόμενη γενιά μια διαφορα της τάξης των 100 ευρω , και απο την αλλη λεμε οτι ο κόσμος έσκαγε 400 ευρω x 2 η 3 (λες και ειναι Πετσετακια) για να αγοράζει το ενα 360 μετα το αλλο επειδη... καιγόταν και ειχε βγάλει σχεδον αμεσως φήμη προβληματικού συστήματος ;;;
Γελάει ο κόσμος.
Καταστροφή έφερε οχι πωλήσεις.
Αν ηταν ετσι θα κάνανε ολοι τις κονσόλες τους να αυτοκαταστρέφονται στο 6μηνο (τοσο βαστούσε περίπου ενα 360 τοτε) για να επωφεληθούν απο πωλήσεις και τεράστια κέρδη.
Ενδεικτικά θα σου πω οτι 2 φιλοι μου που ειχαν απο τα πρωτα 360 δεν αγόρασαν δευτερο ποτε , αντίθετα το έστελναν στο σέρβις, και επίσης ενδεικτικά θα σου πω οτι εγω προτίμησα το να περιμένω το ps3 για αυτον ακριβως τον λογο.
360 πηρα το 2009 οταν λύθηκε το προβλημα.
Αν ειναι ετσι ρε παιδια να αφήσει η Sony το ps5 να καίγεται απο το overcloak, να πάρει 3-4 ο καθένας σας ειδικά αν ειναι και φτηνό και κανει 400 ευρω και να πάρει τη γενιά περίπατο.
Δεν γινεται να λέγονται αυτα τα πράγματα.
Quote:
Originally Posted by
PDS
Δεν ειπα για τον καθενα, αλλα υπηρχε αρκετος κοσμος που ειχε 2-3 και 4 φορες την κονσολα σπιτι του.
Καταστροφη στην MS ναι. Στον αριθμο πωλησεων οταν δεν υπαρχει ανταγωνισμος(απο Sony/Nintendo) σιγουρα εδω μια ωθηση την ειχε. Δυο διαφορετικα πραγματα. Εγω δεν ειπα καπου οτι ευνοησε την MS αυτο.
Και ολο το υπολοιπο ποστ σου απαντα σε κατι που δεν ειπα.
Βαλε και την πειρατεια που πουλαει κονσολες.
Δεν ξερω για σενα εγω παντως και όσοι γνωρίζω σύστημα με fail rate 54% στο 6 μηνο και υπό νορμαλ και οχι hardcore συνθήκες δεν αγοράζω με τιποτα και δεν πα να παίζω Mario Kart στο switch μέχρι να σβήσει ο ήλιος.
Η μονη περιπτωση να γινει αυτο ειναι να μην το γνωρίζω.
Και για το RROD γνώριζαν και οι πέτρες πολυ νωρίς.
Αυτο που βγήκε πολυ αργότερα στον αφρό ειναι το YLOD των fat ps3.
Σαφώς και ηταν αρκετά πιο χαμηλά το fail rate αλλα η κατάληξη (λιγο η πολυ) αργοτερα θα ηταν η ίδια. Αλλα ο κόσμος τα πρωτα χρονια δεν γνώριζε.
Και δεν γνωρίζω σημαίνει αγοράζω.
Οποτε αν καποιος απο τους 2 κέρδισε πωλήσεις απο αυτο αυτη ειναι μαλλον η Sony.
Και σου ξαναλέω. Το RROD δεν ηταν προβλημα της μιας χρονιάς που έπαιζε μονη της η ms.
Ηταν προβλημα 4 ετών και διορθώθηκε ταυτόχρονα με το launch του ps3 slim το 2009.