Σε πολλους το κανει. Ισως να μην ηταν να βγει σημερα και σταματησαν τη διαθεσιμότητα του firmware.
Printable View
και εγω που κατεβασα το update δεν βλεπω κατι το ενδιαφερον,,απλα εχω βαρεθει να βλεπω αυτο σημερα,εxω την απλη εκδοση του ps4
https://i.imgur.com/AdnP96R.png
(για λόγους testing)
Ενεργοποίησα την επιλογή Super Sampling.
Φόρτωσα το GT Sport (στο οποίο έχω ως default επιλογή Performance Mode που σημαίνει ελαφρώς καλύτερα γραφικά από PS4 base αλλά με καρφωτά 60 fps ακόμα και σε replay, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων στο τελευταίο).
Επέλεξα να παίξω "Sport" (δηλαδή online) και κατόπιν επέλεξα να παίξω στον FIA κατασκευαστών αγώνα στις 19:10. Το παιχνίδι λίγο πριν ξεκινήσει ο αγώνας, μας δείχνει η κάμερα έναν-έναν τους αγωνιζόμενους, σε ένα πλαινό πέρασμα (panning αριστερά --> δεξιά) της πίστας ώστε το κάθε αμάξι να φαίνεται σε πρώτα πλάνο όπως κυλάει η ροή της κάμερας.
Ε, ήταν εμφανές ότι κατά το pan-άρισμα κάποια fps είχαν πάρει τον πουλ.....εχμ χααχαχ εεεπ λάθος, είχαν πάει περίπατο. Το pan-άρισμα δεν ήταν πλέον το καθαρόαιμο fluid 60 fps που είχε συνηθίσει το "μάτι" μου από το GT Sport (Performance mode παίζω από day 1).
Την ίδια στιγμή επίτηδες άρχιζα να παρατηρώ έντονα τα γραφικά μπας και είχε βελτιωθεί κατιτίς. Σα να παρατηρούσα μια μια αμυδρή βελτίωση τόσο όμως αμυδρή που άνετα μπορείς να την πεις αυθυποβολή. Όμως, ξανασκέφτηκα, πως γίνεται να βελτιωθούν τα γραφικά μέσω Super Sampling αφής στιγμής το Performance Mode τρέχει αυστηρά σε ανάλυση 1920x1080 ;; Δεν υπάρχει δηλαδή υψηλότερη ανάλυση από 1080p, ώστε να βασιστεί πάνω σε αυτή το SS και να παράξει ένα "ποιοτικότερο 1080p".
(να σημειώσω πως κατά την διάρκεια του αγώνα είχα καρφωμένα 60 fps, αλλά δεν παρατήρησα απολύτως καμία οπτική βελτίωση)
Τέλος πάντων, τελειώνω τον αγώνα. Κάνω close application το παιχνίδι, πάω στα settings του PS4 και απενεργοποιώ το SS.
Φορτώνω πάλι το GT Sport (να σημειώσω ότι δεν άγγιξα καθόλου τα settings του παιχνιδιού).
Μπαίνω στον αγώνα FIA Εθνών στις 20:00. Τα πάντα ήταν fluid, εντελώς "νερό" η ροή των frames, αψεγάδιαστο panning, όλα μια χαρά.
Προφανώς, η επιλογή Super Sampling θα παραμείνει απενεργοποιημένη...
Ναι φίλε μου - το ίδιο λέμε. Διάβασε αν θες και το από πάνω post του φίλου lefteris - x για να καταλάβεις καλύτερα τι εννοούσα και εγώ στην αρχή.
Θα αλλάξει η ανάλυση του παιχνιδιού και το pro θα στέλνει 1080p σήμα αλλά δεν πρόκειται να έχεις SS.
@ LefterisX Λες ρε φίλε να πηγαίνει η Sony να ενσωματώσει το παρακάτω και για αυτό σου τάνκαρε το frame rate?
https://www.amd.com/en/technologies/vsr
Αυτό είναι πολύ διαφορετική τεχνική από ότι κάνει το XBOX one X. Αν η επιλογή αυτή υπάρχει και σε απλό Ps4 τότε μάλλον μιλάμε για την παραπάνω τεχνολογία.
4Κ τηλεόραση έχεις ή 1080? Αν έχεις 1080 λογικά μόνο με την επιλογή που θα ανεβάζει ανάλυση θα δεις διαφορά.
Αναφέρω ρε συ ότι έχω 1080p TV!
Επίσης όταν είπα ότι μερικά frames πήγαιναν περίπατο (όχι ότι τάνκαρε δηλαδή), επίσης κυριολεκτούσα: αντί 60 fps κατέβαινε στα 55 fps.
Τα ξαναλέω:
α) το Super Sampling (αλλιώς SS), τουλάχιστον κατά τη Sony είναι η δειγματοληψία (Sampling) από ανώτερη ανάλυση από αυτή που έχει η TV/monitor μας. Αυτά τα δείγματα μετά, χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία ανάλυσης 1080p με ανώτερη ποιότητα εικόνας σε σχέση με μια "απλή εικόνα 1080p χωρίς SS" (το λέω με απλά λόγια για να συνεννοούμαστε όλοι).
β) Το GT Sport έχει ΜΟΝΟ 2 διαφορετικά modes λειτουργίας για το PS4 Pro: 1) Quality Mode 4K@60fps gameplay/30fps replay (1800p checkerboard σε 4KTV ή σε HDTV 1080p γίνεται Super Sampling από το 1800p ---> 1080SS@60fps gameplay/30fps replay).......... και 2) Performance Mode (1080p@60 fps gameplay+replay).
3) Έχω μόνιμα το Performance Mode. Δηλαδή εικόνα "απλή 1080p" χωρίς SS.
4) Αυτό που έπρεπε να κάνει το PS4 OS, είναι να μην ασχοληθεί καθόλου το System SS με το GT Sport αφής στιγμής έχω ενεργοποιημένο το Performance Mode του παιχνιδιού.
Αυτό που πρέπει να ξεκαθαρίσουμε είναι ότι το Super Sampling απευθύνεται μόνο σε χρήστες με PS4 Pro και 1080p τηλεόραση - όχι 4K TV.
***UPDATE***
Τελικά διαβάζοντας όλο το θρεντ στο resetera, επιβεβαιώθηκαν οι υποψίες μου: το System wide Super Sampling (SSS) απευθύνεται ΑΥΣΤΗΡΑ και μόνο σε όσους έχουν 1080p TV και το παιχνίδι τους έχει Pro patch αλλά ΔΕΝ έχει δικό του Super Sampling.
Με πιο απλά λόγια και για να σας φρεσκάρω τη μνήμη: θυμάστε που πριν κανά χρόνο είχε γίνει (μικρός) ντόρος που μερικά παιχνίδι λάμβαναν Pro Patch και το μοναδικό που έκαναν ήταν παραπάνω ανάλυση ΜΟΝΟ όταν είχες 4K TV, ενώ αν είχες 1080 TV δεν άλλαζε τίποτα; Μάλιστα το Digital Foundry είχε ένα άρθρο για τα παιχνίδια που γράφουν στα @@ τους όλους τους κατόχους 1080p TV + PS4 Pro.
Ε, αυτά τα παιχνίδια πλέον με την ενεργοποίηση του SSS, "εντός" του μηχανήματος θα rend-άρονται σε ψευδο-4Κ/4Κ και μετά θα μετατρέπονται σε ανώτερης ποιότητας 1080p για την 1080 TV.
Η λίστα είναι γύρω στα 20 παιχνίδια που χρησιμοποιούν το SSS, ξανατονίζω μόνο για χρήστες PS4 Pro + 1080p TV.
Όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια με PS4 Pro patch που έχουν δικό τους Super Sampling δεν θα χρησιμοποιούν το SSS.
Τέλος, όλα τα παιχνίδια που δεν έχουν λάβει PS4 Pro patch δεν επωφελούνται καθόλου από το SSS. Γι' αυτά τα παιχνίδια συνίσταται (κατά περιπτώσεις) το Boost Mode.
Η λίστα για όποιον τη θέλει
https://www.resetera.com/threads/why...ling-2-0.4291/
Νομίζω αυτό το έβγαλαν γιατί το X δίνει πολύ καλή εικόνα στα 1080p κάτι που το ps4pro δεν έβγαζε έκανε μόνο για 4K.
Εγώ beta δεν πήρα για να έχω άποψη, οπότε όταν βγει το δοκιμάζουμε.
Το άλλο που λέγανε με αλλαγή username θα το βγάλουν ποτέ η θα μείνει ως έχει;
Στάλθηκε από το F5321 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Θα ρεντάρονται σε ότι ανάλυση θα έτρεχαν αν είχες 4K τηλεόραση - δηλαδή 1440p - 1800P, CB -κλπ σωστά?
Γιατί έτσι όπως το γράφανε φαινόταν σαν το VSR που ανέφερα πάνω και μου έκανε εντύπωση να το βάλουνε σε "απλό" ps4.
Κοινώς δηλαδή ότι κάνει και το One - X τότε - όποιο παιχνίδι έχει pro patch για ανάλυση πάνω από 1080p θα δείχνει καλύτερα (εκτός από το HZD: αυτό έχει ήδη τέτοιο mode ενσωματωμένο).
Είναι καλή φάση φίλε Lefteris. Σε όλα τα παιχνίδια που έχω x-enhanced δεν υπάρχει jaggie για δείγμα που πραγματικά αν δεν υπήρχε το HDR αποκλειστικό σχεδόν στις 4Κ τηλεοράσεις δεν νομίζω ότι θα έμπαινα στον κόπο να πάρω μια. :)
PS4 System Software 5.50 beta out today, key features revealed
Quote:
Custom Wallpaper via USB, Play Time Management, library enhancements and more are coming to PS4
Quote:
Supersampling mode on PS4 Pro
PS4 Pro users taking part in the beta will see a new ‘supersampling mode’ under Settings, which enables those with HDTVs (i.e., 1080p or less) to enjoy an enhanced visual experience when playing some PS4 games.
With supersampling mode, some games will render at a higher resolution and then be downscaled to match the HDTV – allowing PS4 Pro owners to leverage the benefits of an image clarity boost even if their PS4 Pro is not connected to a 4K TV. Please note performance will vary, as games are optimised differently to take advantage of the power of PS4 Pro.
Quote:
Play Time management
In system software update 5.00 we introduced a range of parental control enhancements. These allowed assigned Family Managers to easily control what each individual child plays, watches and views online.
Πάμε καλά; Εκεί στη Sony το έχουν κάψει τελείως; ΤΕΛΕΙΩΣ;
"PS4 System Software 5.50 beta out today, key features revealed"
Today;
Δηλαδή όλοι εμείς που έχουμε την beta πόσες μέρες ήδη;
Ζούμε σε μία παράλληλη διάσταση; :P
βγηκε version 2 της ΒΕΤΑ πριν λιγο,κατεβαζω
I stand corrected: μόλις κατεβαίνει στο PS4 η beta 2. (459.8 ΜΒ)
Όποιος θέλει κωδικό για beta (EU account) ας κάνει quote αυτό το μήνυμα.
2 κωδικοι για την beta και απο μενα,ενημερωστε οποιος τα παρει για να μην παιδευονται οι αλλοι
Spoiler!
Spoiler!
https://i.imgur.com/uFLBpk9.gif
xD
Sent. ;)