Ξαναβάζω το πινακάκι για τον φίλο DragonPaul:
https://www.hdmi.org/download/hdmi_2_1/earc.jpg
Printable View
Ξαναβάζω το πινακάκι για τον φίλο DragonPaul:
https://www.hdmi.org/download/hdmi_2_1/earc.jpg
Δηλαδη συνδεεις το hdmi στην επιλογη hdmi arc ΣΤΗΝ ΗΧΟΜΠΑΡΑ. Και το αλλο στην τηλεοραση σου (που εχει και αυτη αυτη την ιδια hdmi arc θυρα ??Διοτι διαβασα οτι η ηχομπαρα που εχω παραγγειλει.Για να παιξει dolby atmos .Πρεπει να ειναι συνδεμενη μονο σε αυτη την επιλογη.Σωστα?
Ακριβώς όπως το λέει ο djpar.
Μόνο μια σημείωση:
Νομίζω πρέπει να έχεις και το ακριβό πακέτο του Netflix ώστε να βλέπεις hdr.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Αυτό που λέει ο Μιχάλης δεν το ξέρω γιατί εξ αρχής πάντα την full έκδοση είχα
@venge
Ευχαριστώ πολύ για το πινακακι! Αν γνωρίζεις και μπορείς, please explain περαιτέρω. Δηλαδή, τι ήχο παίρνω τωρα που εχω συνδέσει μόνο την TV με το soundbar και απο εκεί ακούω ΚΑΙ το PS4 (που σημειωτέον μου φαίνεται διαστημικός) και τι ήχο εαν συνδέσω το PS4 με το soundbar μέσω HDMI; Αν και με αυτή την περίπτωση, φοβάμαι πως χάνω το HDR απο σκόρπια πράγματα που διάβασα, όποτε, εφόσον ισχύσει αυτο, τότε δεν ειναι επιλογή αυτή η σύνδεση. Νομίζω πως η συγκεκριμένη ηχομπαρα δεν επιτρέπει 4K και HDR. Ίσως εαν το συνδέσω με optical;;; Δεν ξέρω...
@dragonpaul παυλο και γω την ιδια απορια εχω...Αν περασει απο το Dolby 5.1 "χανεται" το HDR?
Eγω Εχω 4κ TV sony 559005 +dolbly samsung με hdmi in&Out +Ps4 Pro και ψαχνω να δω πως ειναι η ιδανικη συνδεσμολογια για να εχω απο Pro+ταινιες οταν παιζω 5.1...Θα περασω σημερα απο κει που πηρα την τιβι να με διαφωτισουν λιγο...
Επισης απο που κατεβαζετε 4κ υλικο για show off και να δουμε λιγο τις πραγματικες δυνατοτητες?εχω και 24αρα γραμμη σερνεται γενικα
^^ Kανε google. Θα βρεις μπολικα. Υπαρχουν και καποια καναλια στο youtube αλλα προφανως θελει καλη συνδεση και σιγουρα υπαρχουν απωλειες. Still impressive though.
Εδώ υπάρχουν όλα τα demo σχεδόν που βάζουν οι εταιρίες. https://4kmedia.org
Για ότι θέματα συνδεσμολογίας έχετε, πείτε μου σε εμένα τι έχετε ακριβώς και θα σας βοηθήσω όσο μπορώ.
Δεν χάνετε το 5.1 με το HDR, δεν έχει καμία σχέση το ένα με το άλλο.
Μιλα ρε αποστολαρα μεγαλε νωριτερα να σε βομβαρδισω με αποριες!ΤΕλικα δεν αντεχα αλλο με αυτα τα HDMI ARC και που δεν γινοταν η συνδεση και πηρα οπτικη να ξεμπερδευω δεν αντεχω αλλο να ασχοληθω!μια χαρα δουλευει και ας χασω λιγο ποιοτητα...
Ωραια τωρα θα τα ψαξω λιγο να βρω υλικο εχω επισκεψεις παρασκευη για ταινια κιολας να δω τι θα βρω...
@valkyre θενκς Δημητρη
Με το ARC, πέρα από την εξυπηρέτηση που κάνει, να ενεργοποιεί/απενεργοποιεί το home cinema και να δουλεύεις την ένταση με ένα κοντρόλ, δεν εξυπηρετεί και σε πολλά άλλα πράγματα. Έχει κάποιες άλλες ιδιαιτερότητες που πρέπει να έχεις και αντίστοιχο εξοπλισμό για να σε εξυπηρετεί. Παράδειγμα εγώ παίζω αναγκαστικά με ARC γιατί έχω ενισχυτή Atmos και παίζω από Netflix από την τηλεόραση. Χωρίς ARC δεν θα μπορούσα να πάρω Atmos.
Για τα απλά πρωτόκολλα (Dolby Digital / DTS) η οπτική ίνα είναι μια χαρά.
Απόστολε, το δικό μου soundbar ειναι ενα ταπεινό Samsung HW-K450. Το βρήκα σε καλή τιμη και το πήρα. Η TV μου ειναι η KS7000.
Μεχρι στιγμής εχω συνδέσει το SB με την τηλεόραση μέσω HDMI στις θύρες ARC. Ακούω τον ήχο επιλέγοντας το D.In, το οποίο ενεργοποιεί την συγκεκριμένη συνδεσμολογία. Όταν ακούω κατευθειαν απο την Bluetooth σύνδεση, το αποτελεσμα ειναι σαφώς υποδεέστερο. Ετσι ακούω και με το PS4 και ειναι ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα.
Η απορία μου ειναι, εαν συνδέσω και το PS4 με HDMI, σε ποια θύρα θα πρέπει να συνδεθεί και, επίσης, θα εχω καλύτερο αποτέλεσμα στον ήχο;;; Ξέρω, εκ των προτέρων, πως εαν είχα pro και το έκανα αυτο, δε θα είχα 4Κ, καθώς η μπάρα δε το υποστηρίζει. Εξού και ειναι τόσο φθηνή. Αλλα με το απλό δεν εχω τέτοιο θέμα ακόμα και γι'αυτο αναρωτήθηκα για το HDR.
Ο,τι μπορείς να προτεινεις, θα ειναι καλοδεχούμενο.
Αν συνδέσεις το PS4 με το soundbar απευθείας, θα πρέπει να έχεις και ενεργοποιημένο κάθε φορά το soundbar για να έχεις εικόνα στην τηλεόραση από το PS4. (Νομίζω δεν θα έχει passthrough την εικόνα όταν το soundbar είναι κλειστό).
Να έχεις συνδεδεμένο το PS4 με την τηλεόραση και το soundbar στην θύρα ARC της τηλεόρασης. Όταν θα θες να ακούσεις από το soundbar απλά θα το ρυθμίζεις από την τηλεόραση. Θα βάζεις έξοδο ήχου και θα στέλνει τον ήχο στο soundbar. Δεν χρειάζεται να συνδέσεις το PS4 με bluetooth με το soundbar (αν κατάλαβα καλά έτσι το έχεις κάνει; ).
Παιδιά συγνώμη που άργησα να απαντήσω - αλλά οι απορίες σας αντικατοπτρίζουν το τριμπού@@δο που συμβαίνει αυτήν την στιγμή στο χώρο του οικιακού "home cinema".
Ναι έχω ARC (αυτό είναι ένα μικρό μέρος του hdmi spec) αλλά δεν έχω HDR από τον AVR/soundbar.
Έχω ARC αλλά η απόδοση του ήχου μου είναι TOSLINK γιατί κάποιες τηλεοράσεις έχουν το HDMI ARC στον ίδιο controller με το TOSLINK (I/F).
Περνάω το input μου από την ηχόμπαρα/AVR αλλά δεν έχω 4K/HDR από το ARC/ΝΟΝ ARC HDMI OUTPUT.
Για να μην πολυλογώ το παραπάνω πινακάκι όπως έγραψα καθρεφτίζει ότι ο καθένας στον τομέα του Home Cinema (πόσο μάλλον gaming που είναι afterthought - τους έσκασε ξαφνικά το κοινό με απαιτήσεις) κάνει ΟΤΙ ΤΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ. Κανένα σεβασμό ο TV στον παραγωγό ενισχυτών (AVR) και αντίστροφα.
Της πουτάνας πως το λένε και σιγά σιγά διορθώνεται γιατί οργανισμοί όπως η Dolby και το HDMI προσπαθούν αν "επιβάλλουν" κάποια standard για να μην την πληρώνει ο τελικός χρήστης.
Αυτό φυσικά είναι educated guess μου μιας και δεν είμαι ειδικός αλλά υποψήφιος πελάτης σαν και εσάς.
https://developer.dolby.com/blog/dol...art-3-reality/
Όπως και να έχει τα πιο προχωρημένα losless ή μη audio formats θέλουν HDMI λόγω bandwitdh - απλά και μόνο.
Spoiler!
Παιδιά από soundbar θα πάρετε ψευτό-atmos - δεν είναι surround η φάση με ηχεία. Θα παίξει ρόλο ακόμα και η διαμόρφωση του δωματίου που παίζεται για να γίνει η σωστή "αντανάκλαση" του ήχου στον τοίχο με τους οδηγούς (drivers) κάποιων ηχείων να κοιτάνε ψηλά.
Θέλει ψάξιμο η φάση.... Στα σινεμά π.χ. παρόλο που έχουν front speakers το ταβάνι έχει ειδική επένδυση και άλλα πολλά.
Είναι FAUX-ATMOS κατά το faux-4k που λέμε... Για να γνωρίζετε.