Άμα γίνει 100% καλά θα βλέπουν όλοι την πλάτη του πάλι.......προπόνηση θα κάνει και εκεί.:p
Στο είπα;;;;.....περίπατο η Ferrari φέτος.:P
Printable View
Δεύτερη νίκη για το Lorenco...
Δεν κατάφερα να δω τον αγώνα σήμερα παρά μόνο τους τρεις τελευταίους γύρους
Πρέπει να ήταν καλός αγώνας...
Tίποτα το ιδιαίτερο 2-3 προσπεράσματα και η πτώση του Στόνερ για άλλη μια φορά που τον έβγαλε μάλλον νοκ αουτ από τον τίτλο από νωρίς.....ο Λορόνθο αν και αχώνευτος θα γίνει μεγάλος οδηγός.
Να και οι δηλώσεις του γιατρού:
«Έκανα μια υπέροχη εκκίνηση και προσπάθησα να μείνω μπροστά, επειδή καταλάβαινα από τη μοτοσικλέτα μου ότι δεν θα είχα τον ίδιο ρυθμό. Ήξερα ότι δεν θα ήμουν μπροστά για 28 γύρους», τόνισε ο «γιατρός», ο οποίος και συμπλήρωσε
«Στην αρχή ανησυχούσα για τον ώμο μου, ωστόσο αισθάνθηκα ενοχλήσεις επτά- οχτώ γύρους πριν το πέσιμο της καρό σημαίας. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι στο στήσιμο. Δεν έχουμε επιτάχυνση, πρέπει να καταλάβουμε και να προσπαθήσουμε για να τα πάμε καλύτερα»
Πηγή sportfm
Εάν δεν βρεί σύντομα λύση μάλλον πάμε για το πρώτο πρωτάθλημα του μικρού στα motogp!!!
Χάνει το Mugello (και όχι μόνο) ο Rossi
Quote:
Ο Ιταλός είχε ένα τρομακτικό highside στη 2η περίοδο δοκιμών - έσπασε το πόδι του
Η ημέρα δεν ξεκίνησε καθόλου καλά για τους φανατικούς και όχι μόνο φίλους του Valentino Rossi στο Mugello. Ο πολυπρωταθλητής στη 2η περίοδο ελεύθερων δοκιμών, με 15 λεπτά να απομένουν, έχασε το πίσω μέρος της Fiat Yamaha στην είσοδο του σικέιν Biondetti με αποτέλεσμα να έχει ένα μεγαλοπρεπέστατο highside. Ο Rossi κατάλαβε αμέσως ότι κάτι δεν πήγαινε καλά καθώς πόναγε πολύ στο δεξιό του αστράγαλο, τον οποίο κράταγε.
Αμέσως οι γιατροί έφτασαν στο σημείο και τον μετέφεραν στο ιατρικό κέντρο για να διαπιστώσουν το μέγεθος του τραυματισμού του. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ιταλός έχει κάταγμα στην κνήμη. O Rossi οριστικά δεν θα πάρει μέρος στο Grand Prix της Ιταλίας καθώς ο τραυματισμός του είναι αρκετά σοβαρός στο δεξί πόδι.
Ο Lin Jarvis είπε ότι δεν περιμένει τον Rossi να επιστρέψει σύντομα καθώς ο τραυματισμός του είναι σοβαρός. Μάλιστα το αφεντικό της Yamaha τόνισε ότι το πρωτάθλημα ουσιαστικά τελείωσε για τον Ιταλό.
Ο Dr Macchia Godena της Clinica Mobile είπε στο ισπανικό rtve.es: «Το σπάσιμο είναι χειρότερο από ό,τι περιμέναμε. Το κόκαλο έχει βγει από το δέρμα. Ήδη η κατάσταση ελέγχεται στην Clinica Mobile, αλλά τώρα ο Valentino θα μεταφερθεί με ελικόπτερο στη Φλωρεντία. Το σπάσιμο έγινε στο κάτω μέρος του δεξιού ποδιού, στην κνήμη και την περόνη. Ο αναβάτης έχει ναρκωθεί διότι είναι σοβαρός ο τραυματισμός και δεν θέλαμε να υπάρχει κίνηση και νευρικότητα. Στο νοσοκομείο θα περιποιηθούμε ακόμα περισσότερο το τραύμα ώστε να αποφευχθεί και τυχόν μόλυνση».
Ο Ιταλός το μεσημέρι θα χειρουργηθεί στο νοσοκομείο της Φλωρεντίας απο τον Dr Roberto Uzzi. Κανονικά η αποκατάσταση αυτού του τραυματισμού παίρνει 40 ημέρες στους αναβάτες και 3 μήνες στους κανονικούς ανθρώπους. Άρα ο Rossi θα χάσει αρκετούς αγώνες - τουλάχιστον τέσσερις - διότι ακολουθούν 6 GP στις επόμενες 8 εβδομάδες.
Η επίσημη ανακοίνωση της Fiat Yamaha είναι: «Ο Valentino Rossi υπέστη ανοιχτό κάταγμα στην κνήμη του δεξιού του ποδιού έπειτα από πτώση στις δοκιμές του Ιταλικού Grand Prix, το πρωί στο Mugello. Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής έπεσε με τη Fiat Yamaha του στη στροφή 13, το γρήγορο σικέιν στην κορυφή του λόφου, και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για ακτινογραφίες. Περισσότερες πληροφορίες θα δοθούν στο κοινό σύντομα, όταν οι εξετάσεις ολοκληρωθούν. Ο Rossi δεν θα πάρει μέρος στο Ιταλικό Grand Prix».
Μικρή σημασία τα αποτελέσματα
Κανείς δεν θέλει στο paddock του MotoGP να τραυματίζεται ο αντίπαλός του και σίγουρα ο Jorge Lorenzo δεν θα ευχαριστήθηκε όταν είδε τον teammate του στο έδαφος να σφαδάζει. Παρόλα αυτά η ζωή πρέπει να συνεχιστεί και ο Lorenzo το κατάλαβε αυτό σημειώνοντας τον ταχύτερο χρόνο στις δοκιμές του Σαββάτου. Ο Ισπανός ήταν πολύ γρήγορος πάλι στη σέλα της M1 του και κατάφερε να σημειώσει το 1:49.282 – τον καλύτερο χρόνο μέχρι στιγμής στο Mugello αυτό το τριήμερο.
Πίσω από τον Lorenzo βρέθηκαν τα δύο εργοστασιακά Repsol Honda των Andrea Dovizioso και Dani Pedrosa. Και οι δύο αναβάτες κατάφεραν να κινηθούν μέσα στο 1:49 και αισθάνθηκαν πολύ πιο άνετα σε σχέση με χθές. Ο Dovizioso ήταν μπροστά πάντως από τον teammate του, Dani Pedrosa. Ο άτυχος Valentino Rossi πρόλαβε να σημειώσει τον 4ο χρόνο της περιόδου, αλλά δεν είχε την ευκαιρία να απαντήσει στους αντιπάλους του.
Ο Randy de Puniet με την LCR Honda βρήκε κάτι καλύτερο το Σάββατο και κατάφερε να γράψει τον 5ο χρόνο της περιόδου επιβεβαιώνοντας την ταχύτητά του φέτος. Πίσω από τον De Puniet, έμεινε ο Casey Stoner με την Ducati, ο οποίος πάλι είχε μια έξοδο στο ξεκίνημα της περιόδου, αλλά αυτήν τη φορά δεν έπεσε. Ο Αυστραλός δούλεψε στα δύο πιρούνια της Ohlins και αξιολόγησε την κατάσταση στην περίοδο του Σαββάτου.
Στη δεκάδα κατάφεραν επίσης να μπουν οι Edwards, Spies, Hayden και Capirossi. Το μεσημέρι θα έχουμε τις κατατακτήριες δοκιμές του MotoGP, που αρχίζουν στις 14:55 και θα μεταδοθούν από το www.woop.gr.
Το ατύχημα.
:'(:'(:'(:'(:'(:'(:'(
Περαστικα στον Γιατρο... δυστυχως απο οτι ειδα ηταν τελικα ατυχος γιατι η πτωση παρολα τα πολλα χιλιομετρα δεν θα του προκαλουσε τοσο μεγαλη βλαβη αν δεν προσγειωνοταν με αυτον τον τροπο... :(
Να γινει πανω απο ολα καλα το παιδι και οι αγωνεςν ερχονται μετα...
Ferrari ready to help Rossi with recovery
Quote:
Valentino Rossi has been told by Ferrari that he can test one of its cars any time he likes during his recovery period if he wants help getting back up to speed. The Italian is expected to be out of action for several weeks after breaking a leg during a fall in practice for last weekend's MotoGP race at Mugello.
Speaking in the wake of the crash, Ferrari president Luca di Montezemolo said that his Italian team will be more than happy to do what it can to help Rossi - with the MotoGP champion having tested several times for the Maranello outfit before.
"Everyone at Ferrari is with you at this difficult time," Montezemolo told the official Ferrari website. "We are sure that you will be back on track soon, even stronger than before.
"If during your convalescence you feel you would like to do some training on four wheels, then remember that the door to Maranello is always open to you."
Εκεί που είναι το σπάσιμο δεν νομίζω να είναι πιο εύκολο να τρέξει με Ferrari απ'ότι με τη μηχανή του........τον καλοπιάνουν βέβαια κιόλας μήπως αφήσει πιο γρήγορα τα Motogp.:very_evil:
^^ Bασικα πανω απο ολα να γινει καλα ο ανθρωπος... γιατι το ανοιχτο καταγμα ειναι χ...σε μεσα...
Ας γινει καλα κι ας οδηγαει παπακι μετα...
Καλά σίγουρα θα γίνει αλλά φοβάμαι ότι μετά το τέλος για εκείνον του φετινού πρωταθλήματος και με τον πολύ καλό Λορένθο να του έχει δείξει ήδη τα δόντια του μήπως το πάρει πιο νωρίς απόφαση και εκεί ποντάρει και η Ferrari.
ποσο λιγο με ενοιαξε η πρωτη φετινη νικη του pedrosa...
και οντως ποσο αδιαφορος αγωνας ηταν χωρις rossi,αν εξαιρεσεις την μαχη depuniet,melandri kai stoner...
για πειτε καποιος(νικο δλδ) πως πηγε ο χτεσινος αγωνας?
δεν μπορεσα να δω καθολου,μονο τα αποτελεσματα ειδα πριν λιγο...
Δεν έχασες και πολλά.........περίπατο ο Λορένθο και μικρή μάχη για την 2η-3η θέση......που'σαι ρε Valeeeeeeee;;;;;.....δεν σου κάνει αίσθηση να δεις αγώνα.:'(:'(:'(
Ο Valentino Rossi θα αποφασίσει την Τετάρτη για το GP της Γερμανίας
Άντε να αποκτήσουν και πάλι ενδιαφέρον οι αγώνες.:)Quote:
Οι προγραμματισμένες δοκιμές του Valentino Rossi τη Δευτέρα, στην πίστα του Brno ολοκληρώθηκαν με επιτυχία. Ο Ιταλός της Fiat Yamaha βρέθηκε το μεσημέρι στην τσεχική πίστα και λίγο πριν τις τρεις το μεσημέρι βγήκε στην πίστα. Η μοτοσικλέτα η οποία είχε στη διάθεσή του ήταν η Yamaha YZF-R1 SBK του James Toseland στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbikes. Η ομάδα της Yamaha Sterilgarda στάθηκε στο πλευρό του Rossi, όπως και στο Misano την προηγούμενη εβδομάδα, και έκανε τις απαραίτητες αλλαγές στη μοτοσικλέτα ώστε να έρθει στα μέτρα του Ιταλού. Αυτή τη φορά τα ελαστικά τα οποία χρησιμοποίησε ο Rossi δεν ήταν της Bridgestone, αλλά της Pirelli.
Ο Valentino Rossi βγήκε στην πίστα τρεις φορές συμπληρώνοντας συνολικά 46 γύρους. Ο καλύτερος χρόνος του 9 φορές παγκόσμιου πρωταθλητή ήταν 1:59.135, μία εξαιρετική επίδοση, αν αναλογιστούμε ότι ο Cal Crutchlow με την ίδια μοτοσικλέτα την Κυριακή στον αγώνα των Superbikes σημείωσε καλύτερο χρόνο 1:59.291.
Ο Davide Brivio, Αγωνιστικός Διευθυντής του Valentino Rossi στη Fiat Yamaha, έγραψε στο Twitter του ότι ο Rossi είναι κουρασμένος έπειτα από το τεστ, όμως δεν παραπονέθηκε πολύ για πόνους στο πόδι ή στον ώμο του. Η φυσική του κατάσταση συνεχώς βελτιώνεται.
Ο Rossi είπε μετά το τέλος των δοκιμών ότι θα ταξιδέψει στη Γερμανία, όμως θα πρέπει να περιμένει τις εξετάσεις της Τετάρτης για να βεβαιωθεί ότι η κατάσταση της κνήμης του είναι σε καλό επίπεδο.
Ο «Γιατρός» δήλωσε: «Αισθάνθηκα καλύτερα από ό,τι στο Misano –την περασμένη εβδομάδα ήταν δύσκολα αλλά αισθάνομαι όλο και καλύτερα. Αυτήν τη φορά το γόνατό μου και ο ώμος μου δεν πόνεσαν τόσο πολύ. Τώρα θα περιμένω τις ακτινογραφίες της Τετάρτης προκειμένου να δω αν θα αγωνιστώ ή όχι στη Γερμανία. Ένας ολόκληρος αγώνας είναι διαφορετική υπόθεση, αλλά έχω ακόμα μερικές ημέρες μπροστά μου για να βελτιωθώ. Το να αγωνιστώ στους δύο επόμενους αγώνες θα με φέρει σε καλύτερη κατάσταση για το Brno, ωστόσο νομίζω ότι πρέπει να περιμένω μέχρι το Misano τον Σεπτέμβριο για να είμαι 100% ανταγωνιστικός».
«Η οδήγηση της YZF-R1 ήταν διασκεδαστική, πρέπει να ευχαριστήσω την ομάδα για την προετοιμασία που έκανε για μένα. Έπρεπε να δουλέψουμε λίγο με το πόδι μου πριν εξετάσω το στήσιμο της μοτοσικλέτας. Πήγαν όλα καλά και έκανα μερικούς καλούς χρόνους. Είναι ωραίο συναίσθημα να επιστρέφεις στη δράση».
Καλα θα κανει να μην ρισκαρει και να μην ειναι επιπολαιος.Απο το ατυχημα του και μετα παρακολουθω τα νεα του και απο τις δοκιμες φανηκε οτι ειναι γρηγορος αλλα ανυπομονος σε κακο βαθμο.
Δεν υπαρχει λογος για 1-2 αγωνες να ρισκαρει να μεινει εκτος για περισσοτερο διαστημα και οχι δεν το βρισκω ουτε θαραλλεο και "μαγκιορικο" (δεν ειναι η σωστη λεξη, δεν μου ερχεται τωρα)
Ειναι απλα επιπολαιο. Εγω θα ελεγα να περιμενει λιγο ακομα και εχω μαθει οτι οταν εισαι αναποφασιστος και εμπλεκεται θεμα υγειας, τοτε εισαι απλα χαζος.Σε ολα τα αλλα να παρεις ρισκο.Στην υγεια ποτε. Ποσο μαλλον οταν μιλαμε για 2-3 βδομαδες...ελεος...
Αντε ρε Βαλε....... Οι αγωνες ειναι αλλιως χωρις αυτον. Και δεν βλεπω και καποιον να τον αντικαθιστα στο μελλον. Δηστυχως.
Ευχομαι γρηγορη επιστροφη και αναρρωση. GO VALE>>>>>>>>>
To πρωτάθλημα είναι χαμένο οπότε και να κατέβει στους αγώνες δεν θα ρισκάρει για να είναι στις πρώτες θέσεις......είναι τόσοι πολλοί με συμφέροντα πίσω από τον Vale που φαντάζομαι η πίεση για να γυρίσει το συντομότερο και ας τερματίζει 5-6-7ος θα είναι πολλή μεγάλη.
Ο ροσι παιζει με το συναισθημα και την ψυχολογια. Απο τοτε που ξεκινησε μεχρι τωρα. Το συναισθημα του του λεει ''δεν αντεχω αλλο, θελω να τρεξω, εχω γεννηθει για να τρεχω με μοτοσυκλετες'' η ψυχολογια του ειναι ολο και καλυτερη και οσο καλυτερη ειναι του ροσι τοσο χαλια γινεται των αλλων. :) Απο τις δηλωσεις του και μονο βλεπω οτι θελει να τρεξει.......... αμεσα. !!!!!!!!, τωρα.........
Μακαρι να γυρισει οσο πιο γρηγορα γινεται και ας βγαινει και τελευταιος.
@ Νιkon
Μα ακριβως αυτο που λες....εφοσον το πρωταθλημα ειναι ηδη χαμενο, αυτος ειναι ενας παραπανω λογος να μην παρει ρισκα. Να περιμενει 1-2 αγωνες να ειναι σε πολυ καλη κατασταση.Αλλωστε προπονηση αν θελει να κανει μπορει εστω και με SBK.
Αν εβρισκα εναν λογο να επιστρεψει νωρις και να παρει ρισκο, αυτος θα ηταν να παιζεται το πρωταθλημα, και παλι βεβαια δεν θα συμφωνουσα.
Για εμενα να περιμενει. Αλλωστε δεν νομιζω Νικο οτι αν εισαι επιπεδου Βαλεντινο Ροσσι, θα μπεις μεσα στην πιστα και θα λες στον εαυτο σου "η 6η θεση ειναι μια χαρα, δεν θα πιεσω παραπανω"... οταν εισαι πρωταθλητης και εχεις μπει μεσα στην πιστα/γηπεδο (αναλογα) τοτε ολα πανε περιπατο και δεν πας ουτε χαλαρα ουτε κρατιεσαι.... σκυλιαζεις και τα δινεις ολα, ουτε ποδια σκεφτεσαι ουτε τιποτα. Ετσι εχει μαθει να λειτουργει το μυαλο ενος πρωταθλητη, δεν μπορει να το ελενξει απαξ και μπει σε ρυθμους αγωνα.
Και γι αυτο ακριβως εγω προτιμω να μεινει εξω λιγο ακομα για να ειναι κομπλε 100% και οχι να το παλευει μεσα στο μυαλο του.
Άλλο προπόνηση και άλλο αγώνας......δεν μπορεί να πει είμαι 100% έτοιμος και να τρέξει σε αγώνα πριν.......τρέξει σε αγώνα.:PQuote:
Το να αγωνιστώ στους δύο επόμενους αγώνες θα με φέρει σε καλύτερη κατάσταση για το Brno, ωστόσο νομίζω ότι πρέπει να περιμένω μέχρι το Misano τον Σεπτέμβριο για να είμαι 100% ανταγωνιστικός.