Πραγματικα, αν καποιος εχει προβλημα, αυτο μπορει να επιδεινωθει ασχημα με αυτη την ατμοσφαιρα...
Ρε συ, μη κουραζεσαι περαιτερω και κοιτα να ηρεμησεις λιγο.
Printable View
Πραγματικα, αν καποιος εχει προβλημα, αυτο μπορει να επιδεινωθει ασχημα με αυτη την ατμοσφαιρα...
Ρε συ, μη κουραζεσαι περαιτερω και κοιτα να ηρεμησεις λιγο.
κι όμως φίλε, έτσι "αναχωρείς για ταξίδι" με το κωλο-αλλεργικό-άσθμα. Είναι ύπουλο. Και σε βαριές κρίσεις πολλών ωρών......νιώθεις σε κάποια φάση πολύ πνιγμό.......τίγκα........και μέσα στην ζάλη και κορυφωμένη ασφυξία, αισθάνεσαι μια γλυκιά υπνηλία......και χαλαρώνεις σα να χάνεσαι σε ένα όμορφο ύπνο / όνειρο........μόνο που δεν συμβαίνει αυτό, απλά κάνει σιγά σιγά shutdown ο εγκέφαλος λόγω ασφυξίας και εσύ απλά έχεις ξεπεράσει τον διάδρομο του check-in, με πολύ δύσκολες πιθανότητες.......επιστροφής, αν δεν σε βρει κάποιος να σε πάει στο ν/μειο (που και πάλι, δύσκολο να σε προλάβουν).
αυτά τα ξέρω από 7 ετών, όταν με επισκέφθηκε το αλλ. άσθμα και μου τα είχαν μάθει οι γιατροί: ΠΟΤΕ να μην μείνεις εντελώς μόνος σου, σε τέτοιες περιπτώσεις. (μου έμαθαν και self service τραχειοτομή με στυλό Bic....οπότε ότι λέω δεν το λέω έτσι για πλάκα, προετοιμασμένος είμαι έτσι κι αλλιώς)
εμ, αυτά είναι "επί παντός επιστητού"
εύχομαι να μην βιώσει / βιώνει ΚΑΝΕΙΣ κάτι παρόμοιο - παρεμφερές ΠΟΤΕ στην ζωή του και στα παιδιά του. ΠΟΤΕ. Από την ψυχή μου το λέω προς όλους σας, άσχετα αν έχουμε αντιπαρατεθεί, πάνω από όλα είμαι άνθρωπος όσο μπορώ πιο πολύ.
ΥΓ: η πλάκα; δεν με έχουν πληρώσει ακόμα από τη δουλειά και εργάζομαι δήθεν ως εξωτερικός συνεργάτης = μηδέν ασφάλιση. Άρα και να θέλω να πάω νοσοκομείο, δεν μπορώ. ΧΑΧΑΧΑΑΧΑΧ βρε δε γμιέται και το ticket. Γκαρσόν, φέρε 2.
ΥΓ2: Παύλε, σε χιλιοευχαριστώ για τον ενδιαφέρον. Κάθομαι λιγάκι εδώ όσο κινούνται δάκτυλα και βλέπουν καθαρά τα μάτια, λόγω παρέας. Δεν περίμενα να το πω αυτό ποτέ στην ζωή μου, γράφοντάς το με πληκτρολόγιο. Αλλά καμιά φορά ανάμεσα σε 4 ντουβάρια, και το να μιλάς υποθετικά με άλλους ανθρώπους πίσω όλοι από οθόνες, είναι έστω και μια μικρή ψευδαίσθηση.
Φιλε εισαι καλα? σε ποια περιοχη μενεις? Στειλε μου π.μ. αν μπορεις.
χριστε μου τωρα εχει απιστευτη υγρασια,,,
σταζει νερο απο τους τοιχους!!!
the master ο Lefteris βρηκε ?
βρηκε τι?
Χιλια συγνωμη, βγηκε απο εδω εννοουσα.. μιλατε? ειναι οκ?
δεν τον ξερω εξω απο το φορουμ,,,δεν εχω ιδεα!
Αν το δει ο ιδιος η καποιος που τον ξερει ας μας ειδοποιησει κι εμας. Ελπιζω να ειναι καλα το παλικαρι..
και γω ρε φιλε,,,
καλα μη βιαστουμε να τον κλαψουμε κιολας ετσι μπορει να πηγε για υπνο λογικα!
Ναι εννοειται, δεν το ειπα ετσι απλα να ξερουμε οτι ειναι καλα ο ανθρωπος!
Σεβαστό το πρόβλημα σου και περαστικά αν και δεν είναι κάτι που περνάει και δεν ξανάρχεται αλλά για το θέμα δεν φταίει αυτός που ανάβει το τζάκι.
Όταν δεν έχει για να δώσει 1,30-1,40 για πετρέλαιο και τζάκι θα ανάψει και τα σεμεδάκια της πεθεράς μαζί με την πεθερά θα ρίξει μέσα αν δεν έχει ούτε σωστά ξύλα να πάρει προκειμένου να ζεσταθεί.
Άλλοι πρέπει να δουν το θέμα αλλά αυτοί απ'ότι διάβασα είπαν ότι δεν έχουν περιθώρια για μείωση της τιμής του πετρελαίου οπότε τα μόνα περιθώρια που έμειναν είναι της υγείας μας.
Κουράγιο σε σένα και σε όλους όσους υποφέρουν με την κατάσταση αν και σε λίγο καιρό όλοι θα έχουμε πρόβλημα αν συνεχιστεί αυτό το χάλι.
Καλημέρα παιδιά.
Καταρχάς θέλω να σας ευχαριστήσω για το ενδιαφέρον σας.
Εντελώς τυχαία, είμαι εδώ και μπορώ να ποστάρω. Πως έγινε και η θεά τύχη μου χαμογέλασε, δεν το ξέρω. Μάλλον δεν ήταν η ώρα μου εχτές το βράδυ;
Η κατάσταση είναι άθλια. Το βράδυ, ψιλολιποθυμούσα μερικές φορές (την μια με θυμάμαι να πάω να σηκωθώ από τον καναπέ και η επόμενη εικόνα ήταν κάτω στο πάτωμα μπουρδουκλωμένος με την καρέκλα του γραφείου). Το άσθμα χτύπησε κόκκινα, και η κορτιζόνη μου έδινε λίγο ανάσα. Μόνιμος ιδρώτας, πολλά νεύρα (όχι τσαντίλα, αλλά ταχυπαλμία λόγω φαρμάκων και έλλειψης οξυγόνου). Καθαρός ύπνος, γύρω στην 1 ώρα.
Αν με πάει έτσι και σήμερα πρωί-μεσημέρι-απόγευμα, πολύ δύσκολα θα βγει το βράδυ, επειδή ήδη οι άμυνες του οργανισμού έχουν πέσει εντελώς (λόγω ταλαιπωρίας, κορτιζόνης και αυπνίας 48 ώρες).
Νικόλα, όσο αφορά το πετρέλαιο, τα κραξίματα που ρίχνω ΔΕΝ είναι γιατί καίνε οι περισσότεροι ότι βρουν. Είναι γιατί προτιμούν να καίνε ότι βρουν ΑΝΤΙ να κατέβουμε ΟΛΟΙ κάτω, να τελειώνουμε με αυτό το πανηγύρι της "κυβέρνησης". Αντιθέτως, αυτό που βλέπω είναι η επέκταση, της νοοτροπίας της "πάρτης μου να είναι καλά" που μας έφτασε στα σημερινά χάλια, σε "η πάρτη μου να επιβιώσει και στα @@ μου για τον διπλανό". Ε, όχι ρε φίλε. Μην καις ΤΙΠΟΤΑ, ώστε να αρχίσεις να κρυώνεις, ΜΠΑΣ και έτσι ξεσηκωθείς.
Αυτό εννοούσα. Όχι να πεθάνουν συνάνθρωποί μου από το κρύο. Αλλά να σταματήσουν να αντιμετωπίζουν το κρύο όπως βρουν και να αντιμετωπίσουν αυτούς που προκαλούν όλα τα δεινά.
Και τώρα που γράφω ανά 30 σεκς - 1 λεπτό βήχω λόγω αίσθησης ασφυξίας. Σε τέτοι σημείο που έχω γδάρει τον λαιμό μου, και θα αρχίσω σε λίγο να έχω ΚΑΙ "λαιμά". Ε, να χέσω. Το σπίτι είναι κλειστό επί 24ώρου, γιατί μυρίζει καρβουνίλα κανονική (σαν κάποιος να καίει χαρτιά ή κάρβουνα εντός του σπιτιού μου). Φαντάζομαι άλλους ανθρώπους με περισσότερο άσθμα από εμένα, και μου έρχεται από την μια να βάλω τα κλάματα και από την άλλη να αρπάξω την καραμπίνα και να πάω στην Βουλή. Και ότι γίνει.
Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας.
Για το σημερινό βράδυ, δεν ξέρω τι θα γίνει. (και η πλάκα, δεν έχω πει σε κανέναν τίποτα, παραμένω εντός οικίας παρέα με τους τοίχους)
βρε δε γμιέται. ότι γίνει. σιχτήρι πια. κουράστηκα, ειλικρινά.
Λεφτέρη τι να πω περαστικά και από εμένα. Έχεις κάποιον κοντά σου ώστε ότι συμβεί να τρέξει να σε βοηθήσει?
ευτυχώς - δυστυχώς (?): όχι.
ΥΓ: βρε Τάσε! Ή Λέφ ή Λευτέρης! (πλάκα σου κάνω, σιγά μην κολλάω στην ορθογραφία, το ενδιαφέρον μετράω το ανθρώπινο. Και σε ευχαριστώ πολύ).
Λ, καλημέρα!
Μήπως να πας σε ενα νοσοκομειο και να μην περιμένεις να δεις τι θα γίνει απλα; Έτσι οπως τα περιγραφεις, ειναι σοβαρά τα πραγματα...
όντως είναι πολύ σοβαρά τα πράματα, σε σημείο που και για να κινηθώ (πχ σηκώνομαι από τον καναπέ), πρέπει να πάρω γερή ανάσα, ώστε να κινηθεί το σώμα = πολύ λίγο οξυγόνο.
για δημόσιο νοσοκομείο, το πιθανό είναι να πεθάνω, καθώς για την δική μου περίπτωση απαιτείται άκρα αποστειρωμένο δωμάτιο, και μονόκλινο, με συνεχή παρακολούθηση τιμών οξυγόνου και ασφυξίας από γιατρους / νοσοκόμες (τα έχω ζήσει παιδάκι).
σε ιδιωτικό (όχι όποιο να' ναι, συγκεκριμένες κλινικές) ναι ΟΚ, θα είμαι. Αλλά:
α) δεν έχω ασφάλεια εδώ και 2 χρόνια από την εργασία.
β) δεν έχω τόσα χρήματα όσα θα απαιτήσει το ιδιωτικό άνευ ασφάλειας.
γ) ευτυχώς που πέρασε ο πατέρας το πρωί και μου άφησε 3-4 φάρμακα (το ένα από αυτά κοστίζει 40 ευρώ).
1.000.000 ευχαριστώ για το ενδιαφέρον.
θα προσπαθήσω να το παλέψω (μου αρέσει που το λέω ως επιλογή κιόλας, λες και μπορώ να επιλέξω κάτι άλλο) μόνος μου.
Καλημερα και περαστικα Λευτερη, κουραγιο και μην σε πιανει πανικος. Καπνος ειναι και θα φυγει και θα περασει κι ο χειμωνας. Καταρχην να σου πω οτι χρησιμοποιω ξυλοσομπα απο φετος αν και απο περυσι χρησιμοποιουσα μονο τζακι για θερμανση και με μια ηλεκτρικη θερμαστρα τυπου "κουκουναρας" η οποια χαλασε. Ο λογος που το κανω ειναι φυσικα ο οικονομικος αφενος αλλα και η ζεστη που βγαζει ενα τζακι ή μια ξυλοσομπα δεν υπαρχει! Ζεσταινεσαι πραγματικα! Μενω μονος μου σε διαμερισμα και δεν με συμφερει να αναβω καλοριφερ για ολο το σπιτι, οποτε και εβαλα μια ενεργειακη ξυλοσομπα ενεργειακης αποδοσης 77%. Δηλαδη εχει και δευτερογενη καυση και δεν βγαζει σχεδον καπνο και την καυση την αποδιδει σε ζεστη μεσα στο χωρο του σπιτιου. Αντιθετως ενα παραδοσιακο τζακι βγαζει που λιγοτερη αποδοση και η περισσοτερη θερμοτητα χανεται με τον καπνο εκτος του σπιτιου απο την καμιναδα.
Οι δικοι μου, τωρα που χιονισε και κανει πολυ κρυο, τελικα εβαλαν πετρελαιο, ομως κοστισε πολυ ακριβα. Για 800 λιτρα 1000 ευρω... Ελεγξα και εκτιμησα την καταναλωση και ειδα οτι για ενα διαμερισμα, για μια ημερα και για 6 ωρες λειτουργιας, καταναλωσε σχεδον 10-20 λιτρα, βαλε κατω ποσα κοστισε δηλαδη...
Δεν νομιζω οτι ειναι θεμα παρτακια, αν και ισχυει αυτο που λες, αλλα ειναι τετοιες οι τιμες που ακομα και καποιος που εχει την δυνατοτητα να βαλει πετρελαιο, δεν το κανει γιατι δεν συμφερει.
Κατα τα αλλα και σχετικα με το θεμα της αιθαλομιχλης, οπου εχει παρει τεραστιες ανυσηχητικες διαστασεις, συζητιεται πολυ και βγαινει συμπερασμα οτι φταινε τα τζακια και οι ξυλοσομπες, εψαξα καποια πραγματα πληροφοριακα και εχω κανει καποιες διαπιστωσεις.
Γινεται λογος μονο για τους ριπους απο τα καυσοξυλα και κανενας λογος για ρυπους απο το πετρελαιο. Προσφατα νομιμοποιησαν την χρηση πετρελαιου κινησης στα ΙΧ αυτοκινητα στις μεγαλες πολεις ενω απαγορευονταν για λογους ριπανσης μεχρι τωρα. Δηλαδη αυτο δεν επιβαρυνει το νεφος;
Η καυσιμη βιομαζα που υπαρχει διαθεσιμη στην αγορα(αυθονη), μπρικετες και pellets, δεν ειναι παντα πιστοποιημενη και υπαρχουν σιγουρα και πολυ κακης ποιοτητας εως ακαταλληλη οπου δεν μπορει ομως να ξερει ο καθε καταναλωτης τι καιει. Την ευθηνη την εχουν οι προμηθευτες, θα πρεπει να γινουν ελεγχοι.
Τα σπιτια παλια, πριν διαδωθει το πετρελειο σαν καυσιμο για κεντρικη θερμασνη, εκαιγαν μονο ξυλα μπορει και καρβουνα και οι εκπομπες των ρυπων στο καπνο ηταν μεγαλυτερες απο τις σημερινες και κανενας δεν επαθε τιποτα.
Η φωτια τα καιει ολα και η σταχτη εχει και απολυμαντικες ιδιοτητες. Τα αρχαια χρονια ειχε γινει μια επιδημεια στην Αθηνα και ο Περικλης εδωσε εντολη να αναψουν ολοι φωτιες στα σπιτια τους και αναψαν και μεγαλες φωτιες σε διαφορα σημεια της Αθηνας και η επιδημεια εφυγε.
Τεσπα δεν προσπαθω να δικαιλογηθω, νοιωθω μια ευθηνη ειλικρινα και σιγουρα ο καπνος ειναι βλαβερος, αλλα νομιζω θα πρεπει να ειναι το κεφαλι καποιου πανω απο την καμιναδα για να παθει κατι. Η μυρωδια της "τζακιλας" δεν νομιζω να ειναι προβλημα Λευτερη, δεν ειναι κατι καινουργιο το καυσοξυλο, το πιο παραδοσιακο απο ολα ειναι απο την εποχη που ανακαλυφθηκε η φωτια.
Αν σε ξαναπιασει τιποτα υπολογισε με και εμενα να σου συμπαρασταθω και να ερθω να σε "απεγκλωβισω" με μηχανακι καθως πρεπει, για να σε χτυπαει και ο αερας στο προσωπο και να σε παω στο βουνο να πιουμε και καφε :) Μονο που εκει που θα παμε θα εχει και τζακι :P
Λευτερη περαστικα,δεν εχεις σε καποιο συγγενικο προσωπο να πας να μεινεις?
Σε 1000ευχαριστώ βρε συ, για όλα.
Δεν κράζω, το ξαναλέω τους ανθρώπους που προσπαθούν να επιβιώσουν.
Κράζω το ότι ΔΕΝ κάνουμε τίποτα συλλογικά, και αντιθέτως, υπομένουμε τον θάνατό μας σιγά σιγά (οικονομικό, κοινωνικό, επαγγελματικό, σωματικό, ψυχολογικό).
EDIT: ευχαριστώ και εσένα Πάρη, ειλικρινά. Όχι δεν έχω κάπου να πάω, άσε κιόλας που είμαι περήφανος γμώ το φελέκι μου και κάποια ξαδέρφια που λέμε "ένα γεια" 1 φορά το χρόνο, δεν θέλω να πάω με κακομοιρέ στυλ. Αδέρφια δεν έχω, τους γονείς δεν τους έχω ενημερώσει επ' ακριβώς τι παίζει, φοβούμενος μην μου πάθουν τίποτα. Τέλος πάντων, πιστεύω ότι αναστάτωσα το φόρουμ με τις μλκίες μου (δηλαδή που κάθομαι και σας πρήζω με τα δικά μου). Δεν είναι χώρος για τέτοια νομίζω. Εδώ ο κόσμος μπαίνει να ανταλλάξει απόψεις, να γελάσει, να συζητήσει. Όχι για τα δικά μου. Σόρρυ παιδιά. (αλλά συνήθως σε πολύ βαριές καταστάσεις υγείας, γίνομαι softy...)