Projection xD
Printable View
Γιάννη μου ήρθε μια ιδέα στο μυαλό για το τρίτο μέρος. Οκ δεν είναι και πολύ πρωτότυπο σενάριο, αλλά τουλάχιστον θα κάνει trigger τους ομοφοβικους. Να το πω?
Στάλθηκε από το Redmi Note 8 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
E κατι τετοια λες βρε Γιαννη και επιβεβαιωνεις τις σκεψεις μου οτι ειναι τρομερο λαθος ο οποιοσδηποτε σεναριογραφος/storyteller/συγγραφεας/whatever να ακουει την αποψη των απανταχου "φανς" (συμπεριλαμβανομενου και εμου του ιδιου για να μην παρεξηγηθω). Ιδιως τους φανατικους... ειναι κλασσικη περιπτωση "ξερολιασης"... ατομα που δεν μπορουν να γραψουν παραμυθι για 5αχρονο, χριζουν εαυτους σεναριογραφους ΑΑΑ διαλογης...
Μακρια.
Δεν ξέρω πόσοι δοκίμασαν την ελληνική μεταγλώττιση, αλλά έχει γίνει εξαιρετική δουλειά (πάντα για τα δεδομένα/ύφος του IP, δεν είναι cartoon όπου υπάρχει μεγάλη εμπειρία στον χώρο).
Αξίζει μια δοκιμή, ειδικά για όσους κάνουν 2ο playthrough!
Μακάρι να συνεχίσουν έτσι και με άλλα IPs και θα συνεχίσει να τους τιμάει και η ελληνική αγορά...
Οι λεπτομέρειες είναι απλά ανατριχιαστικές!
Πραγματι πολυ καλη δουλεια, μαλλον η καλυτερη Ελληνικη μεταγλωττιση σε game, αλλα ρε γαμωτο αδικειται παρα πολυ απο το γεγονος οτι οι ερμηνειες των πραγματικων ηθοποιων ειναι συγκλονιστικες.
Επισης εδω να πω και να δωσω παραλληλα συγχαρητηρια σε εναν πρωην Moderator του PS4forums(ps3forums τοτε) που ασχοληθηκε με την σκηνοθεσια της Ελληνικης μεταγλωττισης.
leaked υλικο για το multiplayer?
https://www.youtube.com/watch?v=xoT4...ature=youtu.be
Είναι απλά εκπληκτικό αυτό που έχει πετύχει το part 2 .Με το Σενάριο.
Παίζοντας δεύτερη φορά στεναχωριέσαι ακόμα παραπάνω .Διότι τώρα ξέρεις τι και πώς..
Δεν ξέρω τι να πρώτο πω και τι να θαυμάσω.
Το μόνο που ξ ερω και θέλω, είναι ότι αν βγει 3 μέρος να έχω αν γίνετε παρόμοια εμπειρία.
Τώρα βρίσκομαι σε ένα δίλημμα, έχω μια απορία!!!
Αν μπορεί κάποιος mods ή ο Slay να μου απαντήσει, θα με εξυπηρετήσει δεόντως.
Δεν έχω τερματίσει το παιχνίδι, δεν το έχω αγορασμένο καν (λόγω οικονομικού σφιξίματος, όχι επειδή το απορρίπτω, ευελπιστώ να το βρεθώ σε θέση μελλοντικά να το αγοράσω).
Όμως είδα από την αρχή του έως περίπου 30 λεπτά σε ένα PS4 Pro + μια πάρα πολύ καλή Panasonic 60άρα (59άρα για την ακρίβεια) 4Κ, HDR κλπκλπ.
Και θέλω να "βγάλω από μέσα μου" αυτά που είδα.
Δεν μου έχει ξανασυμβεί να θέλω τόσο πολύ να διατυπώσω αυτό που ένιωσα/βίωσα.
Δεν εννοώ σενάριο (ώστε να ανησυχήσουμε για σπόιλερς).
Εννοώ για όλα τα άλλα στοιχεία.
Μπορώ;
Ρωτώ γιατί ουσιαστικά δεν έχω να προσφέρω κάτι προσοδοφόρο στο θρεντ, αλλά δεν ξέρω που (σε ποιο θρεντ) μπορώ να εκφραστώ χωρίς να ενοχλώ!!
Μπορώ σε αυτό το θρεντ;
Δεν βρίσκω τόν λόγο γιατί μια τεχνική ανάλυση του παιχνιδιού θα ήταν off topic.
Go ahead.
Στάλθηκε από το Redmi Note 8 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Να πεις αν και να σου πω εγω πριν πεις οτι τα πρωτα 30 λεπτα δεν ειναι τιποτα (τεχνικα) μπροστα σε οτι ακολουθει στο παιχνίδι γενικοτερα.
Λοιπόν!
Το πρώτο σοκ, ναι ΣΟΚ, μου ήρθε από την αρχική εικόνα. Εκεί που είναι η βάρκα και βλέπεις την θάλασσα.
Πόσες και πόσες τεχνικές είδα. Μου έπεσαν τα σαγόνια της "άνεσης" που έρεαν όλα.
(έπαιζε το παιχνίδι φίλος κι εγώ παρακολουθούσα για να έχω όλες τις αισθήσεις μου στο φουλ)
Να αναφέρω ότι εκτός της TV που είπα πιο πάνω, η εμπειρία μου πλαισιώθηκε από πανάκριβο σύστημα ενισχυτή και 7.1 ηχείων ΓΑΙΔΟΥΡΙΩΝ (πάνω στο ταβάνι, τα άλλα στο πάτωμα περιμετρικά, μπάσο απίστευτο, πολλά Watt ηχείων, όπως είπα: πανάκριβο σύστημα ηχείων και ενισχυτή).
Ξεκινάει το παιχνίδι.
Δεν ξέρω από που να μαζέψω σαγόνια, μάτια, φρύδια.
Παίζω από τα Χριστούγεννα του 1978.
Έχω πείρα στο gaming όχι μόνο από αυτά που προσέφερε η αγαπημένη μας Ελλάδα (και ότι κυκλοφορούσε από μηχάνημα στην Ευρώπη), αλλά κυριότερα από τις ΗΠΑ όπου είχα στα χέρια μου ότι κυκλοφορούσε κι εκεί (από Intellivision, ColecoVision, Vectrex, coin-op, laserdisc, VR από τα τέλη 80ς, εκπαιδευτικές εκδρομές στην ILM, Silicon Graphics κλπλπ).
Αυτά δεν τα λέω προς έπαρση, αλλά για να έχουμε context = ότι δύσκολα έως ακατόρθωτα θα με εντυπωσιάσει κάτι, εδώ και αρκετά χρόνια. Πολλά χρόνια.
Δεν περίμενα παιχνίδι που βλέπω το 2020 να με κάνει να ξεστομίζω τέτοια λόγια.
Δεν κάνω πλάκα, ούτε υπερβάλλω.
Ήμουν και παραμένω ΣΟΚΑΡΙΣΜΕΝΟΣ.
Με το που βλέπω στα πρώτα 10-20-30 δευτερόλεπτα τι γίνεται επί της οθόνης (συν ήχος), έχω αρχίσει να σαλεύω.
Σκέφτομαι από μέσα μου: εδώ έχει την τάδε τεχνική, εδώ την άλλη, εδώ την παράλλη.......εδώ πιο κάτω τι είναι αυτό που παρατηρώ; αμάν! τι έφτιαξαν οι φούστηδες στη N. dog, πως το κατάφεραν αυτό;
(εκεί αρχίζω να θυμάμαι ότι το παιχνίδι έχει φτιαχτεί για OG PS4, δηλαδή τεχνολογία του 2009-2012, μαγειρεμένη κατά τις συνταγές Cerny βέβαια, όπως και να έχει όμως μιλάμε για hardware τουλάχιστον 8 ετών! Που 8 χρόνια στην τεχνολογία ισούνται με 2 αιώνες!)
Συνεχίζει το παιχνίδι, μιλάω πάντα για τα πρώτα 2 λεπτά..........παρατηρώ την ΤΕΛΕΙΟΤΗΤΑ στο animation.
Παιδιά, το animation δεν είναι αστεία πράγματα για ένα hardware.
Ο περισσότερος κόσμος νομίζει ότι το animation οφείλεται ΜΟΝΟ στους γραφίστες.
Λάθος!
Ναι μεν οι γραφίστες το σχεδιάζουν, αλλά οι προγραμματιστές είναι που του δίνουν ζωή.
Τι εννοώ ζωή:
Το πως γίνεται η μετάβαση των animation από εκεί που περπατάει ο χαρακτήρας, να κάνει το animation για να καβαλήσει το άλογο (όλη η ακολουθία των frames, το πόδι για να ανέβει, το πειστικό βάρος του ανθρώπου όταν βάζει δύναμη στο ένα πόδι για να καβαλήσει το άλογο, το πως το βάρος του ανθρώπου "κάθεται" πειστικά στην ράχη του αλόγου).
Φανταστείτε ότι αναφέρομαι σε ένα "απλούστατο" animation μισού δευτερολέπτου, που τα μάτια του περισσότερου κόσμου το προσπερνάνε σαν κάτι "συνηθισμένο".
Χώρια το ίδιο το άλογο. Animation που δίνει ρέστα. Τριποδισμός πειστικότατος. Καλπασμός επίσης. Άλμα επίσης.
Απόλυτη φυσικότητα στα πρόσωπα (όλων) των χαρακτήρων.
Δεν λέμε τώρα για μαλακιούλες, μιλάμε για επίπεδα των ΚΑΛΥΤΕΡΩΝ CGI ταινιών του Hollywood.
Με την διαφορά ότι εδώ ΔΕΝ είναι CGI, αλλά real-time γραφικά.
Θα το ξαναπώ: για hardware 8 ετών!
Πατημασιές αλόγου, ανθρώπων στο χιόνι.
Ρεαλιστικές αντανακλάσεις φωτισμού παντού. ΠΑΝΤΟΥ.
Δέντρα, φύλλα, λουλούδια, λίμνες, λιμνούλες, μισοπαγωμένα νεράκια, όλα φτιαγμένα στην εντέλεια. ΡΕΣΤΑ προγραμματισμού ΚΑΙ σχεδιασμού.
Χαρακτήρες ανθρώπων, ρουχισμός, κινήσεις σώματος.........ΒΡΙΘΟΥΝ όλα από ρεαλισμό.
Μιλάμε για χιλιάαααααααααααδες εργατοώρες. ΧΙΛΙΑΔΕΣ.
Και το κυριότερο: όλα λειτουργούν στην εντέλεια. Σαν τέλεια κουρδισμένο πιάνο. Ούτε glitch, ούτε μια μικρούλα, τοσοδούλα σπασμωδική κίνηση κάποιου χαρακτήρα, ούτε στο background, ούτε πουθενά.
Παράλληλα, χιονίζει. Νιφάδες αληθινές. Σε σημείο που "'ένιωθα" το κρύο.
Όταν πάταγε κάποιος χαρακτήρας κάπου νερά, ένιωθα περισσότερο κρύο! Μιλάμε για ΤΕΤΟΙΟ ρεαλισμό, τόσο ΑΨΟΓΗ απόδοση ατμόσφαιρας.
Δεν μπορώ να βρω λέξεις για να περιγράψω τα πολλαπλά επίπεδα ΣΟΚ που βιώνει ο εγκέφαλός μου.
Λέω "ΣΟΚ" (επίτηδες με κεφαλαία, μπας και απεικονίσω το πόσο έχω μείνει άναυδος) γιατί πραγματικά, μετά από δεκάααααδες μηχανήματα που έχω λιώσει στη ζωή μου τόσες δεκαετίες, μετά από χιλιάαααααααδες παιχνίδια...........δεν περίμενα στα σχεδόν 45 έτη μου να έχω μείνει κάγκελο, άναυδος, σοκαρισμένος!
Τι να πρωτοπώ;
Να πω ότι μόλις "άνοιξε" η κάμερα και αντίκρισα την πόλη για πρώτη φορά, μέσω ενός "πανοραμικού καρέ".........κόντεψαν να μου τρέχουν τα σάλια επειδή ήταν ανοιχτό το στόμα μου για αρκετά δευτερόλεπτα; (δεν υπερβάλλω, όντως παραλίγο να μου τρέξουν τα σάλια)
Να πω για το ΑΨΟΓΟ collision detection μεταξύ των NPC και χαρακτήρων;
** Collision detection στον προγραμματισμό, λέμε το κομμάτι που αφορά το πως "ακουμπάνε" μεταξύ τους οι χαρακτήρες. Με αληθοφάνεια ή με "καρτουνίστικη" προσέγγιση; Όπως στο Last of Us = ακραίος ρεαλισμός ή όπως στο Assasin's Creed που είναι εντελώς generic, όπως δηλαδή είναι το animation 90% των παιχνιδιών;
Generic στην προκειμένη περίπτωση σημαίνει ότι έχουμε ένα σετ animation για τον κάθε χαρακτήρα και απλώς τους βάζουμε να ακουμπάει ο ένας τον άλλον, άσχετα αν δείχνει ή δεν δείχνει ρεαλιστικό το αποτέλεσμα (Assasin's Creed).
Ενώ στο Last of Us ΚΑΘΕ ΤΙ είναι σχεδιασμένο, animated και προγραμματισμένο με την ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ λεπτομέρεια. Αλλάζει το animation ακόμα και από την αλλαγή γωνίας που ακουμπάνε μεταξύ τους οι χαρακτήρες, χτυπιούνται μεταξύ τους! **
Ας μην μιλήσω για τις σφαίρες και πως τραυματίζουν τους εχθρούς.
Έξτρα ρέστα στο animation. Έξτρα ρέστα στον προγραμματισμό.
Λίγα λόγια, σύντομα για τον προγραμματισμό στο animation:
Όταν λέμε "animation" οι περισσότεροι νομίζουν ότι ο προγραμματιστής "απλώς" πετάει τα μυριάδες frames of animation στην RAM.
** (ναι, ΟΛΟ το animation πρέπει να βρίσκεται στην RAM, ώστε να απεικονίζεται στην οθόνη σε χιλιοστά του δευτερολέπτου. Αυτό ας το κρατήσουμε στο μυαλό μας, τι μπορεί / τι θα κάνει το PS5 που λόγω SSD/controller απελευθερώνει τον προγραμματιστή = δεν χρειάζεται να έχει ΟΛΟ το animation στην RAM καθώς ο SSD το φορτώνει απευθείας στην RAM σε miliseconds ανά πάσα στιγμή). **
Επίσης, όταν λέμε "animation" δεν σημαίνει ότι πετάξαμε τα μυριάδες animation frames στην RAM και ξεμπερδέψαμε.
Ο προγραμματισμός "καλεί" τα κατάλληλα animation frames να εμφανιστούν επί της οθόνης, την κατάλληλη στιγμή.
Πχ. όταν σκύβει ο χαρακτήρας.
Όταν πυροβολεί.
Όταν τρώει σφαίρα ο εχθρός.
Όταν ο εχθρός τρώει μπουνιές, χτυπήματα από αντικείμενα και οι κατάλληλες αντιδράσεις σώματος του εχθρού (έκρηξη κεφαλιού από headshot και αποκάλυψη έξτρα γραφικών από κάτω από το κεφάλι, τα "μυαλά" του εχθρού ή όταν τρώει ένα μπουκάλι στο κεφάλι, πως το μπουκάλι σπάει, πως αντιδρά το σώμα του εχθρού και ανάλογα από ποια γωνία του το έχεις ρίξει. Άλλο animation για τούβλο, άλλο για σφαίρες και ανάλογα το όπλο, άλλο animation για ΚΑΘΕ ΤΙ!)
Είναι συγκλονιστικός ο όγκος και η "μαεστρία" του προγραμματισμού και του animation.
Ας μην αναφερθώ στον ΑΠΟΛΥΤΑ "πειστικό" (ρεαλισμός) τρόπο που ένας χαρακτήρας παίζει κιθάρα. Ο φίλος είναι κιθαρίστας (είναι σε ελληνική μέταλ μπάντα για το χόμπι του) και.......έφτιαξε δικό του κομμάτι, εκεί στην αρχή του παιχνιδιού που σου επιτρέπει να παίξεις με τις χορδές (ελπίζω να μην είναι σποιλερ! σόρρυ αν είναι).
Καταλαβαίνουμε τι έγραψα μόλις τώρα;
Ούτε glitch στο animation, ούτε τίποτα!!!! (γιατί ο gamer κάνει κάτι που ΔΕΝ ακολουθεί την "σεναριακή γραμμή" που είχε προβλέψει ο dev, δηλαδή ο gamer δεν παίζει τις νότες που τον ωθεί το παιχνίδι, αλλά φτιάχνει δικό του κομμάτι!!!)
Έχω κάνει "τσίσα" με την τελειότητα του animation και του προγραμματισμού για το animation.
Ανάμεσα σε όλα αυτά τα επιτεύγματα (σημειώνω: έχω δει μόλις τα πρώτα 30 λεπτά).........έχουμε τα άψογα textures, τα άψογα εφφέ (σκιές, particles για διάφορα στοιχεία όπως το χιόνι).......ακόμη και σκηνοθετικά κόλπα: να θολώνει ο "φακός της κάμερας" (δηλαδή η οπτική γωνία του gamer) από το κρύο, να μένουν υπολείμματα από νιφάδες χιονιού στον φακό....
Παράλληλα με ΟΛΑ τα παραπάνω, έχουμε τον φωτισμό.
Τι στο διάολο παίρνουν εκεί μέσα στην N. Dog?
MDMA (ecstasy) μαζί με LSD; Πως στο διάτανο έδωσαν ΤΟΣΑ ρέστα προγραμματισμού; Ο ρεαλισμός των φωτισμών, της απόδοσης χρωματικού εύρους είναι ΑΠΑΡΑΜΙΛΛΟΣ.
Δεν έχω ξαναδεί τέτοιο πράμα στην ΖΩΗ ΜΟΥ.
Τονίζω για άλλη μια φορά: σε hardware 8 ετών (μην πεταχτεί κάποιος και ξεστομίσει το Crysis, γιατί αυτός ο τίτλος είναι ότι πιο ΑΧΡΗΣΤΟ στη βιομηχανία από πλευράς προγραμματισμού. Στα @@ μου αν γονατίζει ακόμα και σημερινά τούμπανα PC, πόσο μάλλον 13 ετών πριν. Κι εμένα αν με αφήσεις να προγραμματίσω παπάδες που θα τρέχουν ομαλά στο hardware μετά από 20 χρόνια, ε, δεν με λες και γαμάτο προγραμματιστή, αντιθέτως με λες ΜΑΛΑΚΑ).
Ο φωτισμός δίνει ρέστα. ΠΑ-ΝΤΟΥ!
Σε κάθε σημείο του παιχνιδιού (και θα το ξαναπώ: έχω δει μόλις τα πρώτα 30 λεπτά του τίτλου!).
Ρέστα σε ανοιχτά τοπία.
Ρέστα σε φωτεινές περιοχές.
Ρέστα σε περιοχές με λυκόφως ή χαραυγή (απίστευτο!).
Ρέστα σε εσωτερικούς, σκοτεινούς χώρους (μάλιστα ο σκηνοθέτης + προγραμματιστές, όταν μπαίνεις από φωτεινό σημείο σε σκοτεινό, η κάμερα τα δείχνει όλα μαύρα και σταδιακά -γρήγορα αλλά σταδιακά, με ντρεγκραντέ- επανέρχεται ο φωτισμός του εσωτερικού πιο σκοτεινού χώρου, όπως δηλαδή γίνεται στην πραγματικότητα με τα ανθρώπινα μάτια. Το αντίθετο αν πας από σκοτεινό χώρο σε φωτεινό χώρο, όλα γίνονται στιγμιαία λευκά και μετά -σταδιακά, γρήγορα με ντεγκραντέ- επανέρχεται ο σωστός φωτισμός).
Σε όλα τα παραπάνω το χρωματικό εύρος και η χρωματική παλέτα (HDR στο φουλ) είναι ασύλληπτα! ΑΣΥΛΛΗΠΤΑ!
Ο ήχος και τα ηχητικά εφφέ;
Τι να πρωτοπώ;
Συγκλονίζουν σε όλα τα επίπεδα.
"Τοπικισμός" (δηλαδή εντοπίζεις τους ήχους και τους τοποθετείς στον χώρο, από που προέρχονται πανεύκολα). Αυτό απαιτεί προγραμματισμό με ΓΕΡΑ @@. (Φανταστείτε τι θα γίνει με PS5 και Tempest Engine! αχαχαχαχαχαχχαχααχχα)
Καθαρότητα ΟΛΩΝ των ήχων! (μην το προσπερνάμε έτσι εύκολα: ο ήχος και τα ηχητικά εφφέ "κοστίζουν" πολύ σε RAM. Οπότε ή που θα ρίξεις ποιότητα, ή που θα έχεις λιγότερους ήχους ή που σε λένε Naughty Dog και παρουσιάζεις άψογα τα πάντα. Τώρα το πως το κατάφερε αυτό σε 4,5GB διαθέσιμης RAM η ND, εκείνη μόνο το ξέρει. Ναι, σίγουρα θα έχει παίξει real-time συμπίεση και αποσυμπίεση των ήχων εντός της RAM, ώστε να καταναλώνεται λιγότερη, αλλά θυμηθείτε: η συμπίεση-αποσυμπίεση απαιτεί ισχύ από την CPU όλη την ώρα, ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΑ!!!! Επαναλαμβάνω για πολλοστή φορά: hardware 8 ετών!)
Και ένα μικρούλι: σε PS4 Pro (πάντα για πρώτα 30 λεπτά που είδα), τα fps ήταν ΚΑΡΦΩΤΑ στα 30.
Πόσο δηλαδή να διαλυθούν ΟΛΕΣ οι αισθήσεις μου;
Τι να κάνω ο άνθρωπος;
Πόσα καμπανάκια σεβασμού προς τη N.D. να ανάψουν στο κεφάλι μου;
Θέλω να γράψω πολλά, πάρα πολλά παραπάνω. Η λίστα δεν έχει τελειωμό.
Όμως ήδη είναι μεγάλο το ποστ και αρκετοί θα το προσπεράσουν καθώς θα τους κουράζει.
Θέλω να ΥΠΟΚΛΙΘΩ στη Naughty Dog.
Στα @@ μου και τα LBGTQ (και στα @@ μου όσοι ενοχλήθηκαν από αυτά -τα απειροελάχιστα- στοιχεία).
Στα @@ μου πως ολοκληρώνεται το σενάριο (δεν το ξέραμε κιόλας να πάρουμε την άδεια/άποψη των gamer για το πως θα γράψουμε ένα σενάριο. Σε όποιον δεν αρέσει ας πάει να παίξει Call of Duty ή κάτι άλλο τέλος πάντων, δεν είναι υποχρεωμένος να παίξει LoU II, ούτε όμως έχει δικαίωμα να κράζει το σενάριο. Take it or leave it goddammit.)
Πραγματικά, αν είχα μπροστά μου την ομάδα της Naughty Dog θα έμενα σε στάση υπόκλισης για αρκετά λεπτά της ώρας, όπως ένας σαμουράι μπροστά στον αυτοκράτορα.
Θα τους ευχαριστούσα για τις αμέτρητες ανθρωπο-ώρες που αφιέρωσαν από την ζωή τους για να καταφέρουν αυτό το αριστούργημα.
Αυτό το τεχνικό επίτευγμα.
Αυτό το ΘΑΥΜΑ προγραμματισμού, οπτικο-ακουστικού σχεδιασμού, χειρισμού, ατμόφαιρας, προσοχής στην παραμικρότατατη λεπτομέρεια!
Αυτό που λέγεται "Last of Us Part II", που κανονικά θα πρέπει να διδάσκεται μέσω πολλών ωρών-μαθημάτων στα Πανεπιστήμια gaming κλάδων.
Ειλικρινά: Naughty Dog μην ακούς κανέναν hater, μισάνθρωπο, αντίπαλο, οποιονδήποτε αντιρρησία.
ND ΕΙΣΑΙ Η ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ CONSOLE GAMING.
Τελεία και παύλα.
ΥΓ: Ευχαριστώ όσους μπήκαν στον κόπο να το διαβάσουν!
Όση ώρα σου πήρε να το γράψεις θα είχες φτάσει στη μέση το game εάν το έπαιζες..
Άσε το γράψιμο λοιπόν και απλά παίξε το "game"! Και έλα μετά να μας πεις και για την εμπειρία και όχι μόνο τα τεχνικά.. :)
Ευχαριστώ και για τις γνώσεις που εγώ δεν ξέρω και πολλά!
Mάλλον δεν διάβασες προσεκτικά τι έγραψα;
Δεν έχω το game λόγω οικονομικού σφιξίματος.
Σε φιλικό σπίτι το είδα.
Και έπαιζε ο φίλος.
Ελληνικά το έγραψα! :P :P :P
Απο οσο γνωριζω τον Λευτερη (και φυσικα μπορει να κανω λαθος) και απο αυτα που εχει γραψει στο παρελθον, "απεχθανεται" να παιξει ενα τετοιο παιχνιδι. Δηλαδη ετσι ελεγε και με το πρωτο μερος. Οποτε δεν ξερω σε τι θα αλλαξει εδω που και πολυ πιο βαρυ ειναι το παιχνιδι σεναριακα και πιο μεγαλο.
Τωρα αν καταφερει να το παιξει απλα και μονο για το τεχνικο κομματι, θεωρω οτι θα ειναι ενας μικρος αθλος για τον ιδιο. Οπως και να εχει ηταν ωραιο το ποστ που εκανε περι του ποσο εντυπωσιαστηκε απο την τεχνογνωσια της ND.
Ναι, όντως απεχθάνομαι τον τίτλο, όπως και το LoU 1.
Για έναν λόγο: γιατί με κάνει και στενοχωριέμαι.
Παρόλα αυτά, έπαιξα το LoU 1 στο PS4 και το τερμάτισα. Φανταστείτε ότι ακόμα ΔΕΝ έχω κατασταλάξει τι θα έκανα εγώ αν ήμουν στην θέση του Joel (αναφέρομαι στις δύο αποφάσεις που πήρε στο τέλος, η μια τι έκανε σχετικά με την Ellie και η άλλη τι είπε στην Ellie όσο αφορά τι έκανε). Έχουν περάσει τόσα χρόνια και ακόμα αμφιταλαντεύομαι. 45 σχεδόν ετών μπαγλαμάς και δεν μπορώ να κατασταλάξω, για μια ΤΟΣΟ σοβαρή απόφαση.
Οπότε κάποια στιγμή ΣΙΓΟΥΡΑ θα παίξω το LoU Part II, όταν και αν μου το επιτρέψουν τα οικονομικά μου.
Το παραπάνω ποστ είναι η διατύπωση μιας μίξης των τεχνικών λεπτομερειών που εντόπισαν τα μάτια μου στα λιγοστά λεπτά (30) που είδα + τα συναισθήματα ΣΟΚ, δέους, αμέτρητου σεβασμού προς την ND.
Joypad στα χέρια μου δεν έπιασα! (πως άλλωστε; τι να πω στον φίλο; άσε το παιχνίδι που μόλις πήρες και δώστο σε εμένα; δεν γίνονται αυτά τα πράματα!)
Εκεί που έπεσε "διάνα" ο Δημήτρης/Val, είναι ο "άθλος".
Ναι, επειδή θα με τσακίσει συναισθηματικά θα μου είναι πολύ δύσκολο βίωμα το LoU II.
Αυτό το γνωρίζω ήδη.
Αλλά πρέπει να το βιώσω.
Μιλάμε για τον "Κιούμπρικ/Χιτσκοκ" (η ND) της gaming βιομηχανίας.