Οκ τότε, πολύ καλό αυτό.
Printable View
Τα εχω πει τοσες φορες πια για τις oled και το burn in που δεν ξερω αν εχει νοημα πια να τα λεω. Κατανοητο οτι οι τηλεοραση oled ειναι σημαντικη επενδυση, αλλα ρε παιδια πουλανε σαν το ζεστο ψωμακι τοσα χρονια τωρα.. αυτο δεν θα επρεπε να λεει κατι;
Σιγουρα καποιοι θα καταφεραν να παθουν. Αλλα για να το παθουν πρεπει να χρησιμοποιησαν την τιβι με πολυ extreme τροπο. Αν ο αλλος θελει μια OLED για μονιτορ pc, ε προφανως κατι δεν κανει καλα..
Αν βλεπεις τα καναλακια σου, παιζεις τα παιχνιδακια σου, βλεπεις τις ταινιουλες σου, γενικα χρησιμοποιεις την τιβι χωρις εννοιες, δε θα παθει τιποτα. OLED C7 χωρις ιχνος προβληματος μετα απο τοσα χρονια, αναβαθμιση σε C9 πριν 3 χρονια περιπου χωρις ιχνος προβληματος και εχω και μια ΠΛΑΣΜΑ (που εκει το burn in ειναι πολυ πιο επιρεπες) η οποια ειναι στο υπνοδωματιο και την εχει λιωσει η γυναικα και δεν το πιστεύω πραγματικα που το γραφω για την συγκεκριμενη τηλεοραση, μετα απο τοσα χρονια δεν εχει παθει τιποτα.
Γενικα οι τηλεορασεις ιδιως οι καινουργιες εχουν πολλους μηχανισμους να προστατευσουν το πανελ απο τετοια θεματα.
Ακριβως το παραπάνω .
Θα μιλήσω για τις 2 LG που εχω και χρησιμοποιούνται καθημερινά ( εδω η τβ ειναι απλα ανοικτη σχεδον παντα )
B8 και c1 δεν εχουν πάθει απόλυτος τίποτα .
2 χρονια κάτοχος (συγκεκριμένα Α8) χωρίς οποιoδήποτε babysitting και εξακολουθεί να με αφήνει με το στόμα ανοιχτό.
Όσον αφορά το ""LG vs Sony"" και καθαρά υποκειμενικά δύσκολα θα άλλαζα την φυσικότητα και επεξεργασία της sony με lg.
Το μόνο αντικειμενικό είναι ότι οποιαδήποτε ΟLED και να πάρεις μετά είσαι για πάντα spoiled σε θέματα εικόνας. Ακόμα και στο σινεμά θα πηγαίνεις και θα σου κακοφαίνεται. Και ειναι πολυ θετικο οτι το στοίχημα Πέτυχε γιατί λίγο έλειψε να εξαφανιστεί εντελώς από την αγορά. Όμως και μόνο η εξαιρετική ποιότητα εικόνας μπορεσε και την κράτησε στην αγορά μέχρι που κατάφερε να την κάνει δημοφιλή.
Εμενα αυτο με ενοιαζε. Να μην εξαφανιστει σαν τεχνολογια ιδιως μετα την ιστορια με τις εξαιρετικες πλασμα τηλεορασεις οι οποιες δεν καταφεραν ποτε να ξεφυγουν απο το -ακομη και γι αυτές αδικο- στιγμα του burn in.
Κατοχος Lg oled, εαν θυμαμαι καλα Β8.
Μετα απο πολλες ωρες χρησης σε συγκεκριμμενο παιχνιδι εμφανισε burn in.
Μετα απο επανειλημμενες ανανεωσεις pixel της οθονης βελτιωθηκε καπως η κατασταση,
οταν συνεχισα το ιδιο παιχνιδι η βελτιωση χαθηκε.
Ποτε ξανα oled απο εμενα μεχρι να μην εμφανιζουν burn in στο 100%, ή να καλυπτεται απο την οποια (σε χρονια) εγγυηση.
Επανερχομαι στο απο πανω θεμα μια κ αυτα που θα γραψω ισως βοηθησουν κ αλλους στο μελλον.
Μετα απο προτροπη φιλου μου, εστειλα την tv στο service για ελεγχο.
Ειχα μεν πενταετη επεκταση εγγυησης (απο Public), αλλα δεν περιμενα να γινει κατι διοτι εφταιγα πρωτιστως ο ιδιος
που δεν εδωσα σημασια στο οτι οι oled τηλεορασεις μπορουν τελικα να εμφανισoυν burn in.
All in all το public απαντησε οτι αναγνωριζει το προβλημα, χωρις ομως να ριχνει την υπαιτιοτητα σε μενα!
Ανταλλακτικα δεν υπαρχουν πια (το panel δλδ), οποτε δεν μπορει να γινει επισκευη/αντικατασταση
και μου δινουν πιστωτικο να παρω οποια tv θελω!!!
Το πιο κουφο ηταν οτι δεχονται να αγορασω και νεα πενταετη επεκταση εγγυησης,
ενω στο site τους εγραφαν οτι αυτο δεν γινεται σε τετοιες περιπτωσεις.
Φυσικα αγοραστηκε ξανα η επεκταση γιατι αυτη με εσωσε, τα 1300€ που ειχα δωσει πριν 4 χρονια δεν ηταν κ λιγα.
Τι αγορασα τωρα.
Ημουν αναμεσα σε Samsung S95B κ LG C2, κυριως σκεφτομουνα την Samsung
διοτι ειχα απογοητευτει με το burn in της LG, την ελλειψη dts στην C2 και επισης για την νεα τεχνολογια που εχει η sammy
κ παιρνει πολλες 1ες θεσεις ως η καλυτερη tv αυτη την στιγμη.
Επισης μου ειπαν οτι παιζει να παρω κ ενα sound tower δωρο, απο προωθητικη ενεργεια.
Τελικα δεν πηγα στην sammy γιατι:
1) Πιο ακριβη (1500€ αντι 1300€ της C2)
2) To sound tower δεν με ενδιεφερε ιδιαιτερα, γιατι εχω ενα αξιοπρεπες 5.1
3) H sammy εχει πρωτοποριακη τεχνολογια, ενω ειναι κ η πρωτη της προσπαθεια προς oled μερια
που ομως σαν νεα τεχνολογια υπαρχει μεγαλη περιπτωση να εχει θεματακια.
Κατι διαβασα οτι αποδιδει που καλα σε σκοτεινο δωματιο, ενω με λιγο φως τα χρωματα της εχουν εντονο το ροζ χρωμα.
Επισης η στροφη σε oled ειναι μια εμμεση παραδοχη της οτι η τεχνολογια αυτη ειναι πολυ καλη, οποτε θελει κ μεριδιο απο τις πωλησεις.
4) Δεν εχει κ αυτη dts
5) H LG ανακοινωσε οτι στα νεα μοντελα του '23, απο τα μεσαια κ πανω θα υποστηριζουν dts x.
Οποτε υπαρχει μια μικρη ελπιδα να δωσει dts στο μελλον κ στα προηγουμενα μοντελα μεσω update.
Η Sammy δεν εχει βγαλει καποα ανακοινωση, ενω μετα απο ερωτηση στην αντιπροσωπεια
μου απαντησαν οτι δεν γνωρζουν κατι.
6) Δεν ξερω εαν η tv εφτασε στο service της LG ή στο service του Public, αλλα μονο οτι αλλαχτηκε αμεσα
ειναι ενα πολυ καλο σημαδι για την υποστηριξη του προιοντος, ενω διαβαζω τα χειροτερα για το service της sammy στην Ελλαδα.
7) Χειροτερο remote & χειροτερο web OS (tizen)
8) Ελλειψη Dolby Vision.
To HDR 10+ που εχει αντ' αυτου ειναι καλυτερο μεν στα χαρτια, αλλα δεν εχει ιδιαιτερη υποστηριξη
και ολοι ξερουμε οτι σε τετοιες περιπτωσεις αυτο εχει σημασια.
ΥΓ.
Παροτι η C2 υποστηριζει VRR, δεν μου το εβγαζε ως επιλογη μεσα στο ps5.
Δοκιμασα διαφορα (αλλαγη καλωδιων, αλλαγη hdmi θυρων) αλλα τιποτα.
Σκεφτηκα να ψαξω για τα hdmi του ενισχυτη, γιατι ειχα ενα κακο προαισθημα και τελικα ειχα δικιο,
δεν ειναι κανενα απο αυτα 2.1, οποτε vrr θα εχω μονο εαν συνδεω το ps5 απευθειας στην tv, χωρις surround ηχο.
Οσοι αγοραζουν ενισχυτη, προσοχη λοιπον σε τετοιες λεπτομερειες.
LG 2020 OLED (BX, CX, GX) & LCD TVs get updated to full-screen webOS interface
Quote:
Starting today, LG is rolling out a firmware update to 2020 TV models to give owners an option to use the redesigned full-screen webOS of 2022 models.
LG Korea added that owners will have the option to choose between full-screen webOS or keep the existing bottom bar. Go to Settings -> General -> Home settings -> Home screen style.
Μήπως το αλλάζουν γιατι το webos 6 εχει διαφημίσεις;
Sent from my iPad using Tapatalk
^^Τι διαφημισεις εχει? Δεν εχω δει ποτε μου κατι διαφημιστικο.
A λες? Χαχα παιζει! Δεν το ηξερα οτι το Webos 6 εχει διαφημισεις! :P
Καλησπέρα σε όλους! Ξεθαβω αυτό το θέμα για ένα update που έχω για την LG CX 48" που ειχα παρει τελη του 2020...
Εχει φαει φουλ χρηση απο τοτε (χρηση PC για δουλεια + games), παρολαυτα, απ οσο μπορει να δει το ματι μου τουλαχιστον, δεν εχει ιχνος burn in. Δεν κανω βεβαια τεστσ σχεδον ποτε, μονο τωρα που προεκυψε το θεμα που θα αναφερω.
Έτυχε να παρατηρήσω όμως τις τελευταίες μέρες (και δεν ξέρω ποσό καιρό υπήρχε) ότι από τη δεξιά μεριά, και κυρίως στις γωνιές της οθόνης, έχω πολλά νεκρά pixels. Σε ασπρο φοντο δλδ ειναι αρκετα εντονο, αλλα η αληθεια ειναι σε gaming ειναι πολυ δυσκολο να το δεις. Αρχικα σκεφτηκα οτι οκ, απλα θα το αποδεχτω, αλλα μετα θυμηθηκα ομως οτι οταν την ειχα παρει ειχα κανει επιπλεον εγγυηση στον Κωτσοβολο (5-ετη), και ηδη εχω επικοινωνήσει μαζί τους και περιμενω να δω τι θα μου πουν.
Το λέω κυρίως γιατί θεωρώ λίγο πέταμα χρημάτων αυτές τις εγγυήσεις, και δεν θυμάμαι πως με είχαν πείσει τότε να την πάρω. Όποτε πλέον είμαι πολύ περίεργος να δω τι θα ακολουθήσει...
Εχω το ιδιο θεμα. Ειναι γνωστο θεμα με καποιες παρτιδες. Δεν ειναι burn in. Το εψαξα αρκετα και το προβλημα ειναι λογικα απο κακη συγκοληση του πλαισιου κατα την κατασευη του πανελ το οποιο αφησε να περασει υγρασια μεσα. Λογικα το εχεις καιρο και δεν το εχεις παρει χαμπαρι. Και εγω εχω 5αετη εγγυηση και θα εχω μεχρι και του χρονου. Προς το παρον δεν με ενοχλει αλλα σκοπευω να το στειλω στο μελλον για επισκευη/αλλαγη πανελ ή πιστωτικο.
Την ειχα παρει απο τα media markt που τωρα στην ουσια ειναι Public.
Ενημερωσε με πως θα παει απο περιεργεια. Θεωρητικα παντως πας για αλλαγη πανελ χωρις πολλα πολλα.
Εχω ηδη εξελιξη, επικοινωνησαν αμεσα μαζι μου, μου ζητησαν 2 φωτογραφιες, το ειδε ο τεχνικος το προβλημα και μου ειπαν οτι θα ερθουν να την παραλαβουν σε 2 μερες και λογικα θα την επισκευασουν (δε μου ανεφερε κατι για πιστωτικο η κατι τετοιο).
Οποτε προς το παρον καλα παει.
^^ Εφοσον υπαρχουν πανελ και συμφερει η επισκευη αυτο θα κανουν. Στο Public Μου ειπαν οτι μονο αν δεν συμφερει η επισκευη θα δωσουν πιστωτικο το 70% της αξιας της αγορας της τηλεορασης.
Ειναι πολυ σουρεαλ που βλεπω στο φορουμ καποιος να γραφει γι αυτο το θεμα καθως πολυ προσφατα κι εγω το πηρα χαμπαρι :P
Παντως δεν με ενοχλει και σκεφτηκα οτι καλυτερα να δοκιμασω του χρονου μπας και δεν υπαρχουν τοτε πανελ και παρω κανα πιστωτικο. Ελαχιστες πιθανοτητες αλλα λεμε τωρα...
Keep us posted!
Δημήτρη επειδή είχα πάρει και εγώ τηλεόραση από media πριν 5 χρόνια και είχα βάλει την εγγύηση τους, αυτή κάθε χρόνο σου δίνει λιγότερο ποσοστό επι της αξίας της τηλεόρασης.
Τσέκαρε το καλού κακού αν είναι να την δώσεις τώρα.
Το τσεκαρα. Τοσο ειναι στην περιπτωση μου. Μου το επιβεβαιωσαν και τηλεφωνικα. Θα ηταν παραπανω αν ηταν πιο νωρις. Βεβαια του χρονου ποσο θα ειναι δεν ξερω ισως ειναι 60% αν και νομιζω το 70% ειναι το minimum. Παντως τωρα και λογω αλλων υποχρεωσεων δεν μπαινω στη διαδικασια να την επισκευασω γιατι τρεχω με αλλα ζητηματα και φοβαμαι οτι θα με καθυστερησουν κιολας.
Αλλωστε το προβλημα στην περιπτωση μου ειναι πολυ μικρο, δηλαδη χρειαζεται να το ξερει καποιος, γι αυτο αλλωστε και εκανα καιρο να το παρω χαμπαρι.
Το εχουν πολλες C9/CX δυστυχως αυτο το κατασκευαστικο προβλημα. Και ηταν μαλακια της LG που δεν βγηκε επισημα να το αναγνωρισει... Η C7 που επισης εχω στο υπνοδωματιο πλεον, που ειναι και 2-3 χρονια πιο παλια τηλεοραση με πολυ περισσοτερες ωρες λειτουργιας δεν εχει το παραμικρο κιχ... :/
EDIT: Μολις τσεκαρα το συμβολαιο. Απο 48 - 60 μηνες η αποζημιωση ειναι 70%. Οποτε το ιδιο θα μου ειναι και του χρονου.
Έχω τη C9 στο σαλόνι και τσέκαρα κι εκεί, έχει πολύ ελάχιστα dead pixels που πραγματικα δεν το καταλαβαινεις με τιποτα. Καμια σχεση με την αλλη.
Γενικά βαριέμαι πολύ τη διαδικασία της επισκευής και το σκέφτηκα μήπως δεν το κάνω, αλλά από την άλλη, και καινούργιο πάνελ απλά να βαλουν δε με χαλάει σ αυτή τη φάση.
Και απ ότι φαίνεται, προς το παρον τουλάχιστον, είναι γρήγοροι στη διαδικασία όποτε θέλω να πιστεύω ότι θα ξεμπερδεψω γρήγορα.
Δλδ και τα καινούργια μοντέλα, δε νομίζω ότι έχουν και καμία δραματική διαφορά, νομίζω η C9 ήταν το milestone στις LG, αλλα και γενικα στις OLED.
Ναι ρε εννοειται! Αριστη Τιβι η C9 και καλυπτει τα παντα και με το παραπανω. Δεν ειμαι καθολου μετανιωμενος κι ας εχω αυτο το μικρο θεμα. Στην τελικη μπορει να μας βγει σε καλο :P
Κωστα ειχες κανενα νεο? Την πηραν την τηλεοραση? Σου εφεραν αλλη προσωρινη?
Και εγώ παρακαλάω να χαλάσει η δικιά μου γιατί έχω εγγύηση 5 ετών αλλά είμαι τόσο γκαντεμης που θα χαλάσει του χρόνου που ληγει.
Στη δική μου περίπτωση η Sony τις αντικαθιστά με μεταγενέστερα μοντέλα.
Βέβαια η έξτρα εγγύηση δεν πήγε χαμένη γιατί αν δεν την είχα βάλει θα μου ειχε χαλάσει σίγουρα από το Νοέμβρη του 22 που έληγε η διετής εργοστασιακή .
Κάτι είναι κ αυτό.
Στάλθηκε από το 23021RAA2Y μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Προβλεπω να καθυστερει η επισκευη, σημερα που επικοινωνησα μαζι τους (μιας και περαν της 1ης μερας δεν ειχα καποια ενημερωση) μου ειπαν οτι ακομα περιμενουν το ανταλλακτικο... Καλα κρασια δλδ.
Υποτιθεται βεβαια βαση της συμβασης τηε εχτρα εγγυησης, οτι η επισκευη δεν μπορει να κρατησει πανω απο 4 βδομαδες, και σ αυτη την περιπτωση θα παιξει αντικατασταση η πιστωτικο (που στη δικη μου περιπτωση, στον 4ο χρονο λεει ειναι 20%...)
Αντε να δουμε τι θα γινει, ευτυχως που ειχα backup οθονη, αλλιως ειναι πακετο να περιμενει καποιος κανα μηνα να του την επισκευασουν.
^^ αυτο ακριβως φοβομουν κι εγω οτι μεεεχρι να επισκευασθει θα περασουμε αγωνιες μεγαλες.. θα κοιταξω αν στο συμβολαιο μου λεει για τις 4 βδομαδες και εμενα. Στην περιπτωση μου θα βολευε πολυ μιας και εχω 70% πιστωτικο (δλδ θα παρακαλαω να αργησουν)..
Καλημέρα παιδιά.
Εντελώς στα ξαφνικά λοιπόν σήμερα η τηλεόραση μου μετά από λίγα δευτερόλεπτα λειτουργίας εμφανίζει κάποια παραμόρφωση της εικόνας στον κατακόρυφο άξονα και κλείνει μόνη της αμέσως μετά.
Είναι μια LG CX 65 ιντσών αγορασμένη αρκετά χρόνια πίσω χωρίς επέκταση εγγύησης.
Από Τρίτη τηλέφωνο στο service και βλέπουμε.
Καλημερα σε ολους.
Εμενα εχουν αρχισει και σπανε τα νευρα μου με την ολη φαση. Σημερα τους ξαναπηρα (3 βδομαδες εχουν περασει) και μου ειπαν παλι τα ιδια, εν αναμονη του ανταλλακτικου.
Ειναι δυνατον να μην εχουν καμια απολυτως εικονα του ποτε/αν θα παραλαβουν? Τι αμπαλιαση ειναι αυτη. Και καθε φορα το ιδιο παραμυθι, μου λενε θα σας καλεσει ο τεχνικος για ενημερωση και @@.
Εντομεταξυ, αν συμπληρωθουν οι 4 βδομαδες, το πρωτο που σου προτεινουν οπως μου ειπε ειναι αντικατασταση με ιδια, η εφοσον δεν κυκλοφορει πλεον, με με αντιστοιχων χαρακτηριστικων.
Το μονο θετικο της ολης ανομονης, αν τελικα βεβαια γινει, ειναι μηπως μου την αντικαταστησουν με καποιο απο τα τελευταια μοντελα.
Εγω φιλε αυτο θα παρακαλαγα... ευχομαι να ξεμπερδεψεις με το καλυτερο δυνατο σεναριο...
Αν θελεις τσεκαρε λιγο την MANOLOPOULOS SERVICE. Λογικα εκει θα την πανε την τηλεοραση. Εγω μιλησα με αυτους και μου ειπαν οτι απο τις μεγαλες αλυσιδες παραλαμβανουν τηλεορασεις για επισκευες. Εκει τουλαχιστον θα πηγαινε σιγουρα η δικη μου. Γινεται της πτανας. Αν πας απο εκει εχουν εκατονταδες τηλεορασεις σε αναμονη...
Λογω αυτου το περιμενα οτι θα εχει τεραστιες καθυστερησεις η ολη φαση και γι αυτο επελεξα να μην το κανω τωρα...
Παρτους ενα τηλεφωνο δωσε κανα στοιχειο της τιβι σου μπας και βγαλεις καμμια ακρη αν την εχουν εκει.
Δημητρη ευχαριστω για την πληροφορια, οταν τον ρωτησα να μιλησω εγω με το service μου ειπαν οτι δε γινεται κτλ γιατι λεει το εχει αναλαβει η αντιπροσωπεια,.
Αλλα να σου πω την αληθεια σ αυτη τη φαση, εφοσον ηδη εχω περιμενει τοσο, αν δεν εχει επιστευαστει, θα τους παρω την επομενη Τεταρτη για αντικατασταση νε ξεμπερδευουμε.
Το καλύτερο που είναι να σου τύχει είναι να σου την αντικαταστήσουν με μια αντίστοιχων χαρακτηριστικών. Που σημαίνει ότι θα πάρεις μια τηλεόραση του 2023 στην χειρότερη γιατί πολύ δύσκολα να βρουν παλαιότερη.
Καλημερα σε ολους,
Ελπιζω να ειναι το προτελευταιο update που κανω. Μεχρι σημερα, δεν ειχα ακομα καμια ενημερωση, οποτε και τους πηρα παλι τηλ.
Μου ειπε οτι απο χθες βγηκε εγρκιση αντικαταστασης, γιατι λεει εν ολιγοις οτι η επιστεκευη τους εβγαινε πολυ ακριβα.
Οταν βεβαια τον ρωτησα αν επρεπε να περασουν 4 βδομαδες για να το καταλαβουν, δεν ηξερε τι να μου πει, γενικα ως προς το θεμα της ενημερωσης/οργανωσης κτλ, δν ηταν καλη η εμπειρια.
Το μονο που θα το σωσει ειναι αν ληξει εστω και αργοπορημενα, αισια.
Οποτε τωρα περιμενω τηλ τωρα να δω τι προταση θα μου κανουν.
Δυστυχως σε βλεπω να τους ξαναπαιρνεις. Το αντευχομαι βεβαια και μακαρι να βγω λαθος, αλλα οταν προκειται να ΔΩΣΟΥΝ, δεν κουνανε χερακι μεχρι να τους πιεσεις...
Δεν σου ειπαν καν ποτε να περιμενεις τηλεφωνο απο αυτους και καλα?
Μου ειπαν να περιμενω σημερα το τηλ. Αν δω μεχρι το απογευμα να μην εχουν παρει εννοειται θα ξαναπαρω...
Το μονο καλο στο συγκεκριμενο ειναι οτι δεν εχει σχεδον ποτε αναμονη.
Παντως πραγματικα απο την στιγμη που την παρελαβαν (και πιστευα αρχικα οτι θα παει γρηγορα το θεμα), ειναι ψιλο απαραδεκτοι.
Σιγουρα τους εχω παρει νομιζω 5 φορες τηλ με το σημερινο.
Δημητρη, ειχες δικιο οτι θα επρεπε να τους ξαναπαρω τηλ, ειχα αρχισει και φορτωνα που δεν ειχαν παρει ακομα και πηρα πριν απο λιγο.
Τελικα βγηκε οντως αντικατασταση με την C4 48", οποτε πραγματικα δεν το πιστευω. Θα πρεπει να παω απο το καταστημα να συνεννοηθω, και μπορει να την παρω κατευθειαν απο κει.
Τελος καλο ολα καλα λοιπον (και εβαλα και επεκταση εγγυησης και στην καινουριγα :D), την πηρα και την εβαλα ηδη.
Πρωτες εντυπωσεις ειναι οτι ειναι υπερβολικα παρομοια σε εικονα με την παλια, ισως να ειναι ελαχιστα πιο φωτεινη.