Όσο υπάρχουν όπλα κάποιοι θα τα χρησιμοποιούν, σκεφτήκατε ποτέ ένα κόσμο χωρίς κανένα μα κανένα όπλο;;;;.....μπορεί, κάποιοι όμως δεν θέλουν ούτε καν να το σκέφτονται.
Printable View
Όσο υπάρχουν όπλα κάποιοι θα τα χρησιμοποιούν, σκεφτήκατε ποτέ ένα κόσμο χωρίς κανένα μα κανένα όπλο;;;;.....μπορεί, κάποιοι όμως δεν θέλουν ούτε καν να το σκέφτονται.
Αυτό είναι μεγάλη κουβέντα. Δεν έχω και πολλές δυνατότητες ως μονάδα. Ένα δυνατό όπλο θα ήταν η ψήφος αλλά στις χώρες που μπορούν να αλλάξουν κάτι άμεσα οι άνθρωποι ψηφίζουν με γνώμονα το χρήμα. Οπότε αν δεν υπάρχει συμφέρον, δεν πρόκειται να πιέσουν για κάποια επέμβαση. Στις ασήμαντες χώρες από την άλλη η πλειοψηφία είναι αμόρφωτα ζώα και ψηφίζουν αυτά που είδατε στις εκλογές στην Ελλάδα. Άμεσα δεν μπορούν να επέμβουν αυτές οι χώρες οπότε μικρό το κακό αλλά από την άλλη αν υπήρχαν σοβαροί πολιτικοί να εκπροσωπούν έξω θα μπορούσαν να πιέσουν σε κάποια διεθνή σύνοδο.
Φυσικά και δεν θέλουν. Όταν χώρες όπως η Ελλάδα που φτάνουν να χρεοκοπούν, να ελέγχονται τα οικονομικά τους από τρίτους και να δανείζονται από παντού και παρόλα αυτά δαπανούν ποσά που πάνε στους δανειστές τους για να εξοπλιστούν, έ τότε σίγουρα η μπίζνα είναι μεγάλη.
Για το πέος είναι ο κόσμος και δεν πρόκειται να αλλάξει ούτε σε 200 χρόνια γιατί η παιδεία που παρέχεται είναι ελλιπής και όχι για όλους. Και όσο θα διαιωνίζεται η αμμορφωσιά στην πλειοψηφία, τόσο θα χειραγωγείται αυτή η πλειοψηφία για πλάκα από αυτούς που κυβερνούν.
Αν κατάλαβα καλά αποκαλείς την πλειοψηφία των Ελλήνων αμορφωτα ζώα;
Νομίζω έλαβες την απάντηση σου από τον Κώστα από πάνω. Γιατί έχεις ενδοιασμούς? Εγώ δεν είχα κανέναν ενδοιασμό 26 χρόνια που ζούσα Ελλάδα και τα τελευταία 2 χρόνια που ζω στην Αγγλία απλά επιβεβαιώνομαι. Για τους στενόμυαλους η Αγγλία είναι ξερατά στους δρόμους, ξεφτιλίκια στα Φαληράκια και στους Λαγανάδες κλπ κλπ. Για εμένα που την έχω ζήσει τώρα τελευταία είναι σεβασμός από το κράτος στον πολίτη, σεβασμός από το κράτος στο περιβάλλον όσο το επιτρέπει ο καπιταλισμός και οι βιομηχανίες και σεβασμός, ευγένεια και αξιοκρατεία γενικότερα στις διαπροσωπικές σχέσεις. Ζώντας ανάμεσα σε αυτούς τους ανθρώπους κατάλαβα τι σημαίνει πολιτισμός. Τραγικό να το λέει κάποιος που προέρχεται από μια από τις χώρες με τον αρχαιότερο πολιτισμό στον πλανήτη αλλά είναι η πικρή αλήθεια. Η Ελλάδα είναι μια μπανανία τιγκαρισμένη από ταγάρια νεοέλληνες. Ταγάρια υπάρχουν και εδώ εννοείται, άλλου είδους και χειρότερα από ότι στην Ελλάδα αλλά εδώ είναι μειοψηφία. Θα σου δώσω το πιο επίκαιρο παράδειγμα. Ούγκανοι, αμόρφωτοι νεοέλληνες, κάλεσαν το λιμενικό να διακόψει την εγκατάσταση του συστήματος που θα μετακινούσε άτομα με ειδικές ανάγκες από την παραλία μέσα στο νερό. Σημερινό, έχει βουήξει το ίντερνετ. Δεν νομίζω να το έχασες... Αυτό να γινόταν σε πολιτισμένη χώρα δεν υπάρχει περίπτωση ούτε μια στο εκατομμύριο.
Btw από το να κάνεις κουβέντα πάνω σε αυτό που σχολίασα προτίμησες να κολλήσεις στο υποτιμητικό σχόλιο για την αγαπημένη σου πατρίδα. Γενικά μίλησα, δεν στοχοποίησα την Ελλάδα.
Αν έχετε τη καλοσύνη παρακαλώ τεκμηριωστε με σοβαρά επιχειρήματα τη γνώμη αυτή για το ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων είναι αμορφωτα ζώα. Πολύ θα ήθελα να διαβάσω ένα τέτοιο post. Να διαπιστώσω μέχρι που μπορεί να φτάσει πια αυτή η απαξίωση και η απαισιοδοξία για τη χώρα και τους κατοίκους της.
@ muku
Σαφέστατα η Αγγλία σαν πιο ανεπτυγμένη χώρα είναι και πιο " πολιτισμένη " και το έχω διαπιστώσει και ο ίδιος αφού την έχω επισκεφθεί. Παρόλα αυτά δεν είναι τόσο η έλλειψη μόρφωσης στην Ελλάδα όσο η ελλιπής ενημέρωση. Καλά καλά δεν έχει καταλάβει ο περισσότερος κόσμος ότι οι μπλε κάδοι είναι για ανακύκλωση και ότι τα ανακυκλώσιμα υλικά πρέπει να πετιούνται χωρίς σακούλες φαντάσου σε πιο πολύπλοκα τι γίνεται. Αλλά έτσι όπως το έθεσες έμμεσα στην Ελλάδα αναφέρεσαι και οι ευρωεκλογές δεν νομίζω ότι αποτελούν κριτήριο του επιπέδου μόρφωσης ενός λαού. Ούτε μπορείς να τον τσουβαλιαζεις για χάρη μερικών μερικών. Δεν ζούμε στη γη της επαγγελίας ούτε και στη χειρότερη χώρα του κόσμου. Το ίδιο ισχύει και για εσένα που είσαι Αγγλία. Κάθε χώρα έχει τα δικά της προβλήματα, τις δικές της νοοτροπίες και συνήθειες και φυσικά τους δικούς της ουγκανους όπως αναφερθηκες. Ευτυχώς όμως αυτή η μειοψηφία δεν αποτελεί κριτήριο για να διαχωρίσει ο οποιοσδήποτε σε πλειοψηφία/ μειοψηφία αμορφωτων και μορφωμένων ένα ολόκληρο λαό.
Εξοπλιζόμαστε εδώ και πολλά χρόνια όχι γιατί έπρεπε να πηγαίνουν ποσά στους δανειστές αλλά γιατί έχουμε τον φόβο του γείτονα Τούρκου που και αυτός εξοπλίζεται γιατί έχει τον φόβο του γείτονα στο Ισραήλ που και αυτός εξοπλίζεται που έχει τον φόβο του γείτονα παλαιστίνιου που και αυτός εξοπλίζεται κλπ κλπ κλπ εμένα το σκεπτικό μου είναι αν δεν υπήρχαν καθόλου όπλα θα υπήρχε ο φόβος του ενός προς τον άλλον;;;......άρα είναι όλοι αμόρφωτοι και κανείς δεν μπορεί να πει στοπ δεν θέλω όπλα;;;
Δεν φταίει η αμορφωσιά η οποία παντού υπάρχει όχι μόνο στην Ελλάδα αλλού λιγότερο αλλού περισσότερο που φτάσαμε σ'αυτή την κατάσταση, η λαμογιά και η κακή νοοτροπία που είχαν και δυστυχώς ακόμα έχουν (τελευταίο παράδειγμα το λαμόγιο του Ευαγγελισμού που σκότωσε τον καρδιοπαθή για το φακελάκι) πολλοί από εμάς φταίει.
Καλημέρα μην ενοχλείστε που μίλησε ο φίλος muku για αμόρφωτους ανθρώπους σίγουρα δεν υπάρχει παιδεία αλλά δεν νομίζω ότι φταίει μόνο αυτό, κι αν θέλει κάποιος ας μου απαντήσει σ αυτό ,γιατί κάποιος Έλληνας όταν είναι εδώ συμπεριφέρεται εντελώς διαφορετικά ( χειρότερα από ζώο) κι όταν βγει στο εξωτερικό αλλάζει τελείως;
Πάντως για να είμαι απόλυτα δίκαιος αυτό που παραδέχομαι είναι ότι η νέα γενιά (εκτός από λίγες εξαιρέσεις ) τουλάχιστον προσπαθεί για κάτι καλύτερο και μπράβο!!!!!!!
Δεν έλαβα καμία απάντηση. Ενα ρατσιστικό παραλήρημα έλαβα σε μία απλή ερώτηση πέντε λέξεων που σου έκανα για την παρακάτω φράση :
που μας χαρακτηρίζει πέρα από αμόρφωτους και ασήμαντους (όσους μείναμε γιατί εσύ πρόλαβες και έφυγες).
Μάθε λοιπόν οτι εδω έχουν απομείνει αξιοπρεπείς και σημαντικοί άνθρωποι που παλεύουν να επιβιώσουν. Πολλοί περισσότεροι από όσους φαντάζεσαι.
Φυσικά και αγαπώ την πατρίδα μου και θα την αγαπώ μέχρι να πεθάνω. Εδώ μεγάλωσα, πήγα σχολείο, βρήκα τις πρώτες μου βόλτες, έκανα τους καλύτερους φίλους. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει να αγαπώ περισσότερο τη Ναμίμπια ας πούμε. Το τελευταίο πράγμα που θα κάνω θα είναι να την κοπανήσω στα δύσκολα και να αρχίζω στάζω χολή στα φόρα για όσους μείναν πίσω, εκ του ασφαλούς. Αν με πληγώνει; Πολλές φορές και για πολλά θέματα, αλλά εδώ θα είμαστε να τα αλλάξουμε. Μείνε λοιπόν εκεί και κάνε τη ζωή σου και άσε εμάς εδώ, να φτιάξουμε τη δική μας. Κάνε μας τη χάρη όμως και μη μας εγκαλείς από 3000 χιλιόμετρα μακριά.
Ολοι έχουμε βγει παραέξω και γνωρίζουμε λίγο πολύ τι γίνεται στην Αγγλία, στη Γερμανία, στον Καναδά, στην Αμερική, στην Αυστραλία. Τι κοινωνίες έχουν αυτοί οι λαοί, τι ευκαιρίες δίνουν στους πολίτες τους για δουλειά και ευημερία. Εξ 'αλλου τα 'χουμε ξαναπεί. Ο καπιταλισμός καταρρέει. Τα έλεγε ο Μαρξ και δεν τα πιστεύατε.
Ο muku ήταν ξεκάθαρος, πως να χαρακτηρίσει αυτούς, όσον αφορά το εκλογικό σώμα; Η λέξη πλειοψηφία μας πείραξε;
500.000 είναι κάτι χειρότερο από αμόρφωτα ζώα
Κάτι δεκάδες χιλιάδες που ψήφίζουν τον Άδωνι, τον Χρυσοχοϊδη, τον Ντινόπουλο κ.ο.κ.
https://www.youtube.com/watch?v=zykafTuIMKo
https://www.youtube.com/watch?v=kcbDqYRzeyg
Eγώ θεωρώ ότι οι εκλογές αντικατοπτρίζουν απόλυτα το επίπεδο μόρφωσης ενός λαού. Το ποσοστό που πήρε η ΧΑ δεν χρειάζεται επεξήγηση. Αλλά όταν υπάρχει κόσμος που ακόμα ψηφίζει τους ίδιους πολιτικούς που εδώ και δεκαετίες έχουν φέρει την χώρα σε αυτή την κατάσταση ε τότε δύο μπορεί να συμβαίνουν. Νοητικά οι δυνατότητες είναι περιορισμένες ή είναι βολεμένος που και πάλι πρόκειται για μια κουλτούρα που καλλιεργείται από έλλειψη σωστής παιδείας. Οπως είπες κάθε χώρα έχει τα δικά της προβλήματα απλά οι μικρές χώρες που πάνε κατά διαόλου έχουν αυτά τα προβλήματα σε μεγάλυτερο βαθμό και για μένα η αιτία είναι η έλλειψη σωστής παιδείας. Στην Ελλάδα έζησα, όχι στην Αλβανία που λέει ο Λευτέρης οπότε την Ελλάδα θα χαρακτηρίσω και θα συγκρίνω. Θες για το παράδειγμα στην παραλία, θες την παιδεία στους οδηγούς στο δρόμο, θες την παιδεία του υπαλλήλου που θα σε εξυπηρετήσει σε οποιαδήποτε υπηρεσία, θες την παιδεία πισω από την κουλτούρα του βολέματος, θες την παιδεία της ανακύκλωσης που είπες? Μπορώ να μεγαλώσω τη λίστα όσο δεν πάει. Δεν έχει νόημα. Και δεν είναι ενημέρωση, είναι παιδεία. Παιδεία που δεν πήραμε στο σχολείο, παιδεία που λείπει από τους γονείς μας για να την περάσουν σε εμάς μεγαλώνοντας. Καλώς ή κακώς αυτό είναι η Ελλάδα, δεν υπάρχει λόγος να εθελοτυφλούμε. Είναι πλειοψήφια οι άνθρωποι με ελλιπή παιδεία, αυτό είναι γεγονός. Δυστυχώς οι αξιοπρεπείς άνθρωποι που αναφέρει ο Λευτέρης είναι μειοψηφία.
Αυτή η λαμογιά και η κακή νοοτροπία από που προέρχεται αν όχι από την έλλειψη παιδείας?? Για τα όπλα και για τον φόβο του γείτονα τι ευθύνεται αν όχι η παιδεία, όχι τόσο η ελλιπής όσο η κατευθυνόμενη? Θα σου θέσω ένα παράδειγμα της ουτοπίας μου. Καλλιέργησε τις επόμενες γενιές για τα επόμενα 50 χρόνια να βγουν πολιτισμένοι, μορφωμένοι, με ιδανικά και αξίες. Βάλ'τους στην κάλπη να ψηφίσουν αντίστοιχους πολιτικούς. Καν'το στην Ελλάδα και στους γείτονες. Νομίζεις ότι θα συνεχίσουμε να είμαστε εχθροί? Θα υπάρχει ανάγκη για όπλα? Ακούγεται ουτοπικό. Αλλά δεν ζούμε 5 αιώνες πριν να μην έχουμε τα μέσα να φτάσουμε σε αυτό το επίπεδο τον πολιτισμό μας. Δεν είναι δυνατόν να συνεχίζουμε να σκοτωνόμαστε για εδάφη, χιλιάδες χρόνια από τότε που κατεβήκαμε από τα δέντρα. Και δεν νομίζω ότι θα πάρει πάνω από 50 χρόνια να γίνει κάτι τέτοιο σε όλο τον κόσμο. Απλά αυτή τη στιγμή το χρήμα κινεί όλα τα συμφέροντα, οπότε δεν πρόκειται να γίνει κάτι τέτοιο ούτε με τα όπλα, ούτε με το πρόβλημα της φτώχειας, ούτε με τα άλλα σημαντικά προβλήματα που μαστίζουν τον πλανήτη.
Όχι Vlad δεν πάει έτσι, είναι άλλο πράγμα η λαμογιά και η κακή νοοτροπία και άλλο η παιδεία, μήπως δεν είχαν την σωστή παιδεία ο Τσοχατζόπουλος ή ο Παπαγεωργόπουλος ή ο Λαμογιόπουλος ή.....ή....ή;;;;.....την είχαν αλλά είχαν και στο μυαλό τους πως αυτή την παιδεία θα την χρησιμοποιήσουν για να γίνουν πλούσιοι.
Ξέρουμε όλοι τι λέει η σωστή παιδεία το θέμα είναι να την εφαρμόζουμε κιόλας.
Η φωτογραφία ειναι μόλις τωρα τραβηγμένη απο το δικό μου flightradar. Κοίταξτε πάνω απο την Ουκρανία...
Attachment 5181
Attachment 5182
.....
Νομίζω τα σχόλια του Χρίστου Χαραλαμπόπουλου για τα τελευταία γεγονότα, τα λένε όλα.
- Εδώ ένα σωρό κόσμος έχαψε το παραμύθι των πυρηνικών του Ιράκ. Σιγά μην και δεν καταπιεί ό,τι του σερβίρουν για το μαλαισιανό Μπόινγκ και την δολοφονία τόσων αθώων. Το μόνο αβίαστο και αδιαμφισβήτητο συμπέρασμα είναι ότι η ανθρώπινη ζωή, δεν αξίζει δεκάρα.
- Αν οι φούρνοι ήταν παραγωγικοί, θα τους χρησιμοποιούσαν στην Γάζα. Προτιμούν, όμως, βόμβες και τανκς. Το θύμα, κάποτε, της ιστορίας, ξεπέρασε σε αγριότητα και φρίκη, τον θύτη.
Παιδεία δεν είναι μόνο τα μαθηματικά και η φυσική στο σχολείο και στο πανεπιστήμιο. Παιδεία είναι και αυτό που θα λάβεις από το σπίτι σου. Και όχι όλοι αυτοί που ανέφερες δεν είχαν σωστή παιδεία. Δεν δέχομαι ότι ένας άνθρωπος με παιδεία θα κλέβει εις βάρος ενός ολόκληρου λαού.
Παύλο κι εγώ το έχω λιώσει το flightradar αυτές τις μέρες. Έχω χεστεί πάνω μου, πετάω σε 3 βδομάδες προς τα εκεί. Είχα που είχα θέμα με τα αεροπλάνα, τώρα...
Και εγώ πετάω προς Ρωσία σε 3 βδομάδες, πάω Μόσχα. Ελπίζω να ξηγηθεί παράκαμψη η Aegean αλλιώς δεν το κουνάω από δώ. Θα είναι και η 1η μου φορά σε αεροπλάνο, λόγω του ότι έχω και εγώ τα θέματά μου με ό,τι δεν πατάει στη γη.
Κουράγιο! Να ξέρεις ότι είναι το πιο ασφαλές μέσο μεταφοράς. Κι εγώ το ίδιο λέω κάθε φορά και πάντα είμαι χεσμένος βέβαια :D
Απ'ότι έχω καταλάβει και από ότι φαίνεται και από το flight radar μάλλον δεν πετάει κανείς πάνω από Ουκρανία πλέον... Εγώ πάω Ιαπωνία ξανά, οπότε θα κλείσω πάλι το 11ωράκι μου και η πορεία στο site της εταιρείας φαίνεται να διασχίζει κατά μήκος όλη την Ουκρανία. Αλλά λογικά θα αλλάξουν πορεία. Εσύ είσαι πιο χαλαρός, 3.5-4 ωρίτσες και ξεμπέρδεψες πάντως, παιχνιδάκι!