To UI lag/stuttering υπαρχει στα retina και δεν εχει ουδεμμια σχεση με διαυλους και bandwidth κλπ. Ειναι αποδεδειγμενο αυτο πλεον. Ειναι απλα ηλιθιοτητα της apple να φροντισει να κανει optimise ορισμενα πραγματα οπως θα επρεπε σωστα να εχει κανει.
Οσοι εχουν retina και εχουν ασχοληθει, δεν εχουν ιχνος απο UI lag με 2-3 απλα tips και terminal commands. (webkit safari as well).
Μπορει να λες οτι σου ειναι αδιαφορο οποιοδηποτε ποστ απαντηση κανει καποιος στο ποστ σου (αν και δεν το θεωρω ιδιαιτερως ευγενικο/σωστο να κανεις ολοκληρο χεστηριο μηνυμα χωρις να εχεις την απαιτουμενη ωρα ενασχολησης με ενα μηχανημα, ιδιως οταν λες ποσο ψειρας εισαι με τετοια θεματα και συνηθως κανεις εξονυχιστικους ελεγχους πριν βγαλεις συμπερασμα), ομως κι εγω αντιστοιχα ως κατοχος πρεπει να απαντησω, κι ας ειναι αδιαφορο το μηνυμα μου για εσενα καθοτι λογικα προς εμενα χτυπαγε η καμπανα στο συγκεκριμενο αφοριστικο "μην μου απαντησετε".
Οπως ειπα λοιπον υπαρχει UI lag και stuttering και ειναι απαραδεκτο που η apple δεν το εχει λυσει ακομα και οι χρηστες κανουν καποια μαγικα για να το ξεφορτωθουν. Εγω αυτη την στιγμη δεν εχω ιχνος απο UI lag/stuttering ενω στην αρχη ειχα. (ειδικα οταν εκανα swipe μεταξυ desktops/scrolling στο safari/drag παραθυρα κλπ)
Και οχι δεν συμπεριλαμβανει να εχεις μονιμα την GPU ανοιχτη. Για την δε τιμη συμφωνω ειναι ξεφτυλα το 2500 για το base μοντελο ευτυχως που εγω το πηρα σε αμερικανικη τιμη.
Οσο για την retina οθονη, οκ αν καποιος εχει τοσο καλο ματι να βλεπει ψιλοstuttering αλλα του ειναι δυσκολο να βρει την διαφορα μεταξυ μιας κανονικης οθονης και μιας retina απο την αποσταση που συζηταμε, οκ δεκτο αν και περιεργο. Το real estate που εχεις παντως να δουλεψεις (γιατι δεν νομιζω καποιος να εχει αυτο το μηχανημα και να το τρεχει σε 1440 αναλυση) σιγουρα φαινεται.
Περι ορεξεως κολοκυθοπιτα, ειναι overpriced στα 2500 συμφωνω και η apple απαραδεκτη που δεν εχει λυσει τα θεματα που αναφερθηκαν συμφωνω, αλλα λυση υπαρχει, δεν ειναι δυσκολη, απλα σε ξενερωνει οταν ξερεις οτι εχεις τοπ οφ δε λαιν μοντελο και αναγκαζεσαι να διορθωσεις τις ατασθαλειες τις apple με πλαγιους τροπους.