Και ναι...ηρθε η ωρα για το 1ο review του Dark Souls. Are you ready; Enjoy...
http://uk.ps3.ign.com/articles/119/1197278p1.html
Printable View
Και ναι...ηρθε η ωρα για το 1ο review του Dark Souls. Are you ready; Enjoy...
http://uk.ps3.ign.com/articles/119/1197278p1.html
Eurogamer Review: 9/10
Edge: 9/10
Gamespot: 9.5/10
Διαβασα καποια απο τα reviews, η From φαινεται οτι τα καταφερε να αντισταθει στον πειρασμο και το αποτελεσμα ειναι μια ισαξια hardcore εμπειρια με το πρωτο μερος.
Δεν εχει θυσιαστει κατι απο τα χαρακτηριστικα του προηγουμενου, αντιθετα σε ορισμενους τομεις απο οτι διαβασα ειναι ακομα πιο απαιτητικο. To μοναδικο που προσωπικα θεωρω οτι ειναι υπερβολικο εκ μερους της From ειναι το γεγονος οτι για ακομη μια φορα δεν μπορεις να κανεις invite σε καποιο φιλο στο mp κομματι του παιχνιδιου.
Anyway, πταισμα μπροστα στην εμπειρια που προκειται να προσφερει.
Καλο καψιμο στους early adopters, θα ακολουθησω αργοτερα :ice:
Το πηρα το Dark Souls οπου και το ξεκινησα, αλλα δεν εχω και τις καλυτερες αρχικες εντυπωσεις. Το οτι το παιχνιδι εγινε multiplatform απο exclusive που ηταν το Demons souls και παρολο που βασιστηκε στο DS, δεν ειναι το ιδιο στον τεχνικο τομεα και δυστηχως φαινεται. Τα γραφικα δεν ειναι τοσο καλα οσο ηταν στο Demons, τα τοπια φαινονται πολυ φτωχα και τα textures λιγο ξεπερασμενα. Σαν να εχει γινει προχειρη δουλεια φαινεται. Επισης το παιχνιδι μου κολλησε δυο φορες και αναγκαστηκα να το ξαναφορτωσω απο την αρχη, οπου με συνεχισε εκει που ειχε κολλησει ευτυχως.
Το gameplay ειναι το ιδιο καλο, action, πολυ δυσκολο, χωρις pause ουτε και χαρτη, αλλα και παλι φαινεται να ειναι ευκολοτερο του DS μεχρι στιγμης. Eκανα μια εξερευνηση μαζευοντας items βρηκα και μερικα weapons και εκανα και το πρωτο level up στον χαρακτηρα μου, σχετικα γρηγορα. Στο DS δεν θα το ειχα κανει αυτο τοσο γρηγορα, στο πρωτο δυωρο, no way. To story φαινεται καλο, online δεν επαιξα ακομη. Ξεκινησα με το class του hunter επειδη εχει και τοξο.
Yπαρχουν καποια σημεια οπου ονομαζονται bonfire. Εκει πατωντας χ, γεμιζεις το HP σου, σου δινει 10 HP potions, μπορεις να κανεις lvl up τον χαρακτηρα σου και επισης λειτουργουν και σαν checkpoints. Ξερω μερικοι μπορει να χαρηκαν τωρα. :P
Ξερω οι εντυπωσεις μου ειναι λιγο συγκριτικες με το Demons Souls. Το Dark Souls ειναι ενα διαφορετικο παιχνιδι, δεν ειναι ομως συνεχεια του Demons αλλα ενα νεο παιχνιδι οπου βασιζεται σε αυτο, στο ιδιο ακριβως στυλ.
Θελει αρκετο κουραγιο για να το προχωρησεις και ακομα ειναι νωρις, φαινεται να εχει κρατησει ολα αυτα τα καλα στοιχεια που ειχε το Demons οπου το εκαναν ξεχωριστο. Θα επανελθω με περισσοτερες εντυπωσεις. :)
Αυτο που φοβομουν για τα γραφικά ρε γαμωτο....Δεν πειραζει δεν ειναι το παν τα γραφικά αλλα σε τραβάνε οπως και να το κανεις.Και το demon's δεν ηταν και τουμπανο στα γραφικά αλλα νταξ...ειναι ξενερωμα.Το προτεινεις φιλε criter για αγορά??
Κοιτα δεν ειναι ασχημα τα γραφικα, πολυ ωραια ειναι, απλα πριν μιλησα λιγο συγκριτικα, δεν εχουν αυτο το κατι παραπανω που θα μπορουσαν ισως να εχουν αν ηταν exclusive.
Οσο για το αν το προτεινω για αγορα, αν εχεις παιξει το Demons Souls και σου αρεσε σιγουρα το προτεινω. Αν δεν εχεις παιξει το DS και παλι το προτεινω γιατι ειναι διαφορετικα παιχνιδια. Το θεμα με αυτο το παιχνιδι εχει να κανει πιο πολυ με την δυσκολια του.
Εχει ο hakoo ενα point εδω...αλλα και εγω απο τα videακια δεν βλεπω αυτο το μπαμ που θα ειχε αν ηταν exclusive.Δεν θα κολλησω στα γραφικά πρεπει να ειναι πολυ καλο παιχνιδι ουτως η αλλως και στα επιπεδα του demon's να ειναι τα γραφικά.
Απορίες:
1) Που το βρήκες ρε συ Σταμάτη και το πήρες; Είναι ευρωπαϊκή έκδοση;
2) Τα bonfires πρέπει να τα ανάψεις πρώτα με humanity points για να μπορέσεις να τα χρησιμοποιήσεις;
3) Τα Potions αναπληρώνουν στο 100% τα hit points σου;
4) Αν χρησιμοποιηθούν checkpoints οι εχθροί επιστρέφουν στις θέσεις τους, σωστά; (γιατί μερικοί μερικοί βιάζονται να χαρούν)
Μήπως τα κολλήματα οφείλονται στο γεγονός οτι δεν έχεις κάνει patch? Στην ιαπωνία έβγαλαν patch την περασμένη βδομάδα για αυτον ακριβώς λόγο. Τα κολλήματα ήταν εντονότερα αν έπαιζες με internet (+ οτι στέλνουν τελικού επιπέδου εισβολείς)
@ Kane
1. Υπαρχει αγγελια στο φορουμ Σπυρο. Ευρωπαικη εκδοση ειναι.
2. Τα bonfires μπορεις να τα αναψεις οπως εισαι. Εχει και μια επιλογη ομως που χρειαζεσαι humanity points, δεν ξερω τι κανει.
3. Τα potions σου αναπληρωνουν μια καλη δοση HP, δεν γεμιζει τελειως.
4. Οι εχθροι ξαναβγαινουν παλι στις αρχικες θεσεις τους, ετσι και χασεις και ξαναρχισεις απο το τελευταιο bofire που ειχες αναψει. (σε μερικους οντως θα τους μεινει η χαρα :silly:)
@ Avenger Seraphim
Δεν εχει βγει patch για ευρωπη και επαιξα συνδεδεμενος στο PSN, ισως γι' αυτο κολλουσε. Δεν εγινε καμια εισβολη παντως οση ωρα επαιξα.
+rep criter για τις εντυπωσεις, εισαι πολυ τυχερος φιλε που το εχεις απο τωρα. Σε μενα λογικα θα το στειλει το zavvi απο την επομενη εβδομαδα. Παντως, ισως βγει σωστος ο majere που μου ελεγε οτι θα επηρεαστει το παιχνιδι απο την multi-platformιση του.
Αντε φιλε, περιμενουμε περισσοτερες εντυπωσεις. :D
Υ.Γ. Το review του Eurogamer ειναι way better απο αυτο του IGN.
Ασχημα γραφικά αποκλειεται να εχει παντως, το ειπε και ο criter οτι εχει καλα γραφικά!Αυτο ειναι το βασικό.Δεν θα ξενερωσω γιαυτο ουτε θα κριθει η αγορα του παιχνιδιου απο αυτό.Και στα reviews ας μην δινουμε βαση, δεν υπαρχει ειδικός στα παιχνιδια.Ψευτιες και ασυναρτησιες να μην γραφουνε μονο και ολα τα υπολοιπα τα καταπινουμε πλεον.
Γενικα παντως σαν offtopic πανω στο θεμα multiplatform ακουσα σημερα μια άποψη/θεωρία που τη λεμε καιρο με φιλους και μακαρι να γινει έτσι να γελάσουμε λίγο:
Υποθετικα βγαζει η MS το ΧΒΟΧ720 το οποιο (λογικά) θα ειναι τουμπανο απο θεμα χαρακτηριστικων.Η Sony καθεται σταυγα της με το PS3 και δεν κυκλοφορει άλλη κονσόλα (κανα 1,5 χρονο) και παραμενει η MS με κονσόλα νεας γενιας.Τα multiplatform θα γουσταρα (πολυ πιθανον κ ετσι να γινει) να ειναι με βαση το PS3!!Δηλαδη το παντοδυναμο ΧΒΟΧ720 κοινως θα κλανει μαλλι και δεν θα εκμεταλλευεται καμια εταιρεια τις δυνατοτητες του.Θα περιμενουν τα exclusive της MS να βγαλουν το φιδι απο την τρύπα.Τα οποία ειναι....??? χαχαχα τα μισα ειναι και στο pc και τα άλλα μισα ειναι fps και συνολικα ειναι 4 αντε 5 :P Για να δουμε γλεντια.....Ξαναλεω ειναι μια υποθεση αλλα πολυ θα τη γουσταρα για να δουμε πραγματικα απο τι ειναι φτιαγμενη αυτη η MS.Nα δουν τη γλυκα της προς τα κατω συμβιβασμενης ποιοτητας στα multi και του πετσοκομματος που πεφτει στο 90% αυτης της γενιας.
Και 'γω σκεφτόμουν πολύ σοβαρά να το πάρω άλλα μια ο περιορισμένος ελεύθερος χρόνος, μία τα Skyrim,UC3 που βγαίνουν σε 1 μήνα με κρατάνε απ'το να πραγματοποιήσω αυτή την σκέψη...
Υπάρχει πιστεύεται κάποια βάση για σύγκριση μεταξύ Dark Souls - Skyrim ή είναι τελείως διαφορετικά παιχνίδια?
Ρωτάω γιατί δυστυχώς δεν έχω παίξει ούτε το DS, αλλά ούτε και κάποιο από την σειρά The Elder Scrolls...
^Λοιπον και τα 2 παιχνιδια εινα RPG's, και τα 2 προσπαθουν να σε ''βαλουν'' στο κοσμο του παιχνιδιου, και τα 2 εχουν εναν απολυτα λεπτομερη κοσμο. Και καπου εκει τελιωνουν οι ομοιοτητες....
Οποτε γενικα θεωρω την συγκριση ολιγον ατοπη αφου το καθενα παιχνιδ εχει διαφορετικα χαρακτηριστικα και σκοπους.
Παντως και τα 2 θα ειναι ΠΑΙΧΝΙΔΑΡΕΣ, και σιγουρα πολυ πιθανο ενα απο τα 2 να ειναι και GOTY 2011.
Παρα πολυ καλο παιζω εδω και 2 ωρες και απλα τελειο! και αυτο που εχω δει μεχρι στιγμης ειναι οτι ειναι πολυ ανοιχτος ο κοσμος δεν εχει ορια !
Mπηκα πριν λιγο και ειδα οτι μου εγινε dispatch απο το zavvi.
Αντε, ερχεται...!
ke emena mu estile idopiisi to zavvi oti to estile, pantos to fifa 12 mu ixe erthi apo zavvi mesa se 5 ergasimes meres (rekor gia to zavvi) elpizo ke ayto na erthi toso grigora!
^Δηλαδη αν ερθει σε 5 εργασιμες θα ερθει Τριτη, ετσι;
Νομιζω δεν υπαρχει στερεα βαση για συγκριση, περα απο καποια universal RPG στοιχεια και το γεγονος οτι η αισθητικη τους ειναι western (κι ας ειναι ιαπωνικο το dark souls). Ας μεινουμε στο οτι ειναι κορυφαια παιχνιδια, το καθενα στο "ειδος" του.
Ειδα και ενα συγκριτικο προσφατα στο gametrailers και σκεφτομουν τι καθυστερημενη συγκριση εκαναν οι ανθρωποι και οτι πολλοι θα αποπροσανατολιστουν και πιθανοτατα θα χασουν εναν απο τους 2 τιτλους.
OK thnx για την απάντηση :d055:
Εγώ ρώτησα πιο πολύ για να αποφασίσω αν θα περιμένω για το Skyrim ή θα πάρω το Dark Souls.Τώρα ο χρόνος είναι περιορισμένος για κάψιμο στο Playstation οπότε ήθελα κάτι απλώς για να "σκοτώνω" λίγες ώρες.Απο ότι κατάλαβα όμως απο τα reviews το Dark Souls δεν είναι τέτοιο παιχνίδι xD
Πρέπει να αφιερώσεις πολλές ώρες για να το εκτιμήσεις, και αντίστροφα :D
^Βεβαια ουτε το Skyrim ειναι για ''σκοτωμα λιγων ωρων''. Αν το παρεις, θα κολλησεις.
Περιμενω και περιμενω το ταχυδρομειο.... Σε Ελλαντα εκει ερτει. Απο Αγγλια γιατι αργει; Αντε, θελω να γινουν τα νευρα μου παστιτσιο.
Βγηκε patch 1.03 και δεν ξανα κολλαει. Οταν παιζεις συνδεδεμενος αυτο, οπου βλεπεις τα bloodstrains και messages αλλων παιχτων, καθως και φαντασματα αλλων παιχτων, οταν παιζει καποιος στο ιδιο σημειο ταυτοχρονα. Οταν εισαι online εκτος απο να παιξεις co op η να κανεις invade σε αλλο παιχνιδι, επηρεαζει το παιχνιδι οπως οταν καθεσαι σε bonfire και καθετε και καποιος αλλος εκει ταυτοχρονα, σου δινει ενα παραπανω flask με HP. Καθε φορα που ξεκουραζεσαι σε bonfire, οι εχθροι ξαναβγαινουν. Ετσι μαζευεις πιο ευκολα souls για να κανεις level up τον χαρακτηρα σου. Τα αντικειμενα που βρισκεις, ειναι αντικειμενα που αφησαν αλλοι παιχτες σε εκεινο το σημειο. Ειναι δυσκολο και υπουλο, δεν το εχω προχωρησει πολυ, φτιαχνω πιο δυνατο χαρακτηρα γιατι δεν γινεται να προχωρησεις διαφορετικα.
Αντε να ερθει και σε εσας το παιχνιδι , εγω το πηρα απο ελλαδα και δεν περιμενα πολυ. Τι να περιμενα δηλαδη, ολο χανω και ξαναχανω...
Edit
Πανω που ειχα φτιαξει τον χαρακτηρα μου level 18, μετα απο 8 ωρες παιχνιδιου, χαλασε το PS3 μου και δεν διαβαζει αλλα ουτε κανει και eject το δισκακι του παιχνιδιου. Τι και αν πατας το eject, δε βγαινει, δεν ξερω γιατι. Αν καταφερω να βγαλω το δισκακι με καποιο τροπο, δεν θα μπορω να συνεχισω στο αλλο μου PS3 και να θελω, δεν γινεται, το save ειναι κλειδωμενο. Η μονη λυση ειναι το psn+ και μεταφορα του save στο online storage, αλλα εληξε η συνδρομη μου. Πακετο... :(
Edit 2
Το εφτιαξα τελικα αφου το εκανα βιδες το PS3 για αλλη μια φορα. Εβγαλα το δισκακι, ρυθμισα τις ραγες οι οποιες ειχαν φυγει απο τη θεση τους και τωρα ολα καλα, συνεχιζω την παιχνιδαρα :a040:
telika to game exi pause?
^Oχι.
Αυτό με το Pause είναι ψιλοπρόβλημα..
Δηλαδή εγώ πολλές φορές αφήνω το παιχνίδι σε Pause για 2-3 ώρες και συνεχίζω μετά..τώρα και ασφαλές σημείο να βρω μπορεί να κάνει κάποιος Invade και να με διαλύσει..
Τουλάχιστον ας είχε Pause στα BonFires..
Dark Souls Hardcore tailer
[ame="http://www.youtube.com/watch?v=r3HdfzC7Shg&feature=player_embedded"]Dark Souls - X360 / PS3 - Hardcore Trailer - YouTube[/ame]
Υπεροχο....
telika ine kalitero i xirotero apo to demons souls? ta grafika den me niazun toso
kapu ida oti ine enas kosmos olo. den exi tis piles pu ixe sto demons souls?
episis kapu diavasa oti ine xirotero se kapies online liturgies
ti lete gia auta?
Ειναι νωρις ακομη για να σου πω αν ειναι καλυτερο η χειροτερο του DS. Μεχρι στιγμης παντως ειναι το ιδιο καλο. Ο κοσμος του ειναι πολυ καλος, εχει ενα κεντρικο σημειο, κατι αντιστοιχο του Nexus, το Firelink Shrine, οπου απο εκει πας στις διαφορες αλλες τοποθεσιες που εχει, αλλα αυτο που ειναι και το ωραιο ειναι πως ο κοσμος του επικοινωνει και με αλλους τροπους εκτος απο το να πρεπει να γυριζεις πισω παντα, για να πας καπου αλλου. Υπαρχουν shortcuts που σε οδηγουν κατευθειαν σε καποιες τοποθεσιες, και ο τροπος που συνδεεται μεταξυ του ολοκληρος ο κοσμος του παιχνιδιου ειναι πολυ ωραιος. Το World interconnectivity δηλαδη ειναι τετοιο, οπου μπορεις να πας σε αλλα μερη, χωρις απαραιτητα να πρεπει να γυρισεις πισω στο κεντρικο Firelink Shrine, αλλα υπαρχουν μυστικα περασματα.
Online δεν εχω παιξει ακομα, παρολο που παιζω συνδεδεμενος.
Ειμαι level 25, βλεπω το πηραν ηδη αρκετοι απο την friend list μου, αλλα δεν βλεπω σχολια... :p Το σιγουρο ειναι οτι θα πρεπει να χασεις παρα πολες φορες για να το προχωρησεις και παντα σε περιμενει μια ενεδρα απο εχθρους σε καθε σημειο και ειναι δυσκολο να προχωρησεις, ειδικα οταν δεν ξερεις τι σε περιμενει.
Από δυσκολία, είναι πιο εύκολο από DS ή στα ίδια επίπεδα;
Απ' όσο μου είπαν (δεν το έπαιξα ακόμα) είναι πιό δύσκολο!!!
Ειναι πιο δυσκολο, παιδια...
απο οτι λενε οχι απλα ειναι πιο δυσκολο....ειναι πολυ πιο δυσκολο!
και εγω αυτη την εντυπωση εχω..οτι ειναι ποιο δυσκολο !!!!σε πεταει στα σκ@τ@ αμεσως!!!!ενω το ds ειχει και λιγο μελακι στην αρχη !!!!!
Ειναι παλουκι!! Το ιδιο δυσκολο οσο το Demon's σιγουρα και το ιδιο πωροση. Αν ειναι ακομα πιο δυσκολο γενικα, δεν ξερω ακομα δεν το εχω προχωρησει αρκετα. Εχω βρει πολλα αντικειμενα ομως σχετικα πιο ευκολα απο το Demon's, καλα σπαθια τα οποια εχω αναβαθμισει ηδη και τα χτυπηματα μου κανουν πολυ ζημια. Η AI των εχθρων ειναι ****δυσκολη, ισως λιγο δυσκολοτερη, αλλα νομιζω οτι βρισκεις το τι πρεπει να κανεις στο παιχνιδι, ειναι λιγο πιο κατανοητο θα ελεγα, σε σχεση με το Demon's που δεν ηξερες που σου παν τα τεσσερα. Μπορει να μπηκα στο νοημα και κατευθειαν επειδη εχω ηδη παιξει το Demon's, παιζει και αυτο ρολο σιγουρα. Προσοχη θελει να μην σου την πεσουν ολοι μαζι οι εχθροι, αν τους εχεις εναν-εναν, κατι γινεται. Οσο για τα bosses, οι δαιμονες ειναι πολυ δυσκολοι αλλα εχει και μινι bosses, ιπποτες, σκελετους που δεν μασανε. Εχει κατι εχθρους σαν πουμα, που πριν καλα καλα τους δεις και προλαβεις να χτυπησεις, σε δαγκωνουν πολυ γρηγορα και αρχιζει το bleeding. Παρολο που ξερεις οτι θα ερθει, το περιμενεις, αλλα και παλι δεν προλαβαινεις να το χτυπησεις, θελει φοβερα αντανακλαστικα. Οι αρουραιοι ας πουμε ειναι πολυ ευκολοι, αλλα αν σε δαγκωσουν πεθαινεις απο δηλητηριαση, αν δεν εχεις αντιδοτο. Ολοι εχουν τον τροπο τους να σε σκοτωσουν, αλλα ολοι εχουν και τροπο να τους περασεις.
pire kanis tin limited edition? an mporite pite leptomeries gia to guide (pos to vriskume, ine kalo? etc)
Δεν αξιζει η limited οπως μου ειπε ο κολλητος μου που ειναι πορωμενος. Δεν εχει μεσα το guide Οπως το παλιο. Απλα σου δινει εναν κωδικος να το κατεβασεις σε pdf μορφη...
τραγικο fail η limited σε σχεση με το Demon Souls...
oti ine digital to ksero, apla thelo na matho pos akrivos dulevi.. An ine pdf to guide tote sigura den to pernis meso psn ara ipotheto prepi na xrisimopiisis pc gia na to vris?