Ακομα οχι. Ο καιρος θα δειξει :yes:
Printable View
Το PS3 μου το πήρα Οκτώβριο 2007. Ιδιαίτερα προβλήματα με τον ανεμιστήρα νόμιζα ότι δεν είχα, ή απλά συνήθισα τον θόρυβό του. Παρ' όλα αυτά μετά απ' όλες τις ιστορίες τρόμου και μετά από πολύ ψάξιμο στο Internet και μελέτη οδηγών αποφάσισα να του αλλάξω πάστες.
Αυτό που αντίκρυσα όταν έφτασα στην motherboard ήταν ΑΙΣΧΡΟ. Η πάστα στο RSX ήταν τελειώς ξεραμμένη, και πάνω στον CELL υπήρχαν μόνο λίγα μικροσκοπικά νησάκια "υγειούς" πάστας πάνω στο τσιπάκι. Τα γράμματα στο τσιπ διαβάζονταν άνετα, δηλαδή είτε είχε πάστα, είτε όχι, νομίζω είναι ένα και το αυτό.
http://img23.imageshack.us/img23/730/pasta01.jpg
http://img687.imageshack.us/img687/6651/pasta02p.jpg
Οπότε το καθάρισα γρήγορα και έβαλα μια Akasa 455. Ήταν δύσκολο να την απλώσω με την καρτούλα, οπότε του 'βαλα και λίγο δαχτυλάκι :banplease:
And it looked like this...
http://img838.imageshack.us/img838/510/pasta1.jpg
Το στρώμα πάστας ήταν αρκετά παχύ ώστε να μην διαβάζονται τα γράμματα, αλλά αρκετά λεπτό ώστε λίγο αν το έτριβες με μπατονέτα ή με την καρτούλα, να φαίνεται αμέσως το γκρι τσιπ.
Αποτέλεσμα να ανοίξω το PS3 και να μην ακούγεται απολύτως ΤΙΠΟΤΑ! Κατεβάζω το firmware update και κατά τη διάρκεια του Install μπαίνει η 1η σκάλα στον ανεμιστήρα (~10 λεπτά από τότε που το άνοιξα). Κάνει restart, χαζεύω λίγο τη friend list, στέλνω μερικά psn μηνύματα και κατα λάθος πάτησα το Life with Playstation και μου λέει ότι θέλει να κατεβάσει Updates. Πάλι μέσα στο Install (~18-20 λεπτά από τότε που άνοιξα το PS3) ακούγεται η 2η σκάλα. Καθώς χάζευα αργότερα την υδρόγειο και κλείνωντας το πρόγραμμα, το PS3 είχε επιστρέψει στην 1η σκάλα (ή μάλλον στην 0.5 γιατί ο θόρυβος ήταν ισχνός).
Συμπεράσματα... αν αυτή η κατάσταση της δικής μου κονσόλας μετά από 3 χρόνια τακτικής, αλλά όχι υπερβολικής χρήσης, δεν μπορώ να φανταστώ πώς είναι για κονσόλες άλλων που παίζουν κάθε βράδυ από 2-3 ώρες ένα παιχνίδι. Αν η αλλαγή πάστας δεν ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ, τουλάχιστον την συστήνω ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ σε όποιον έχει υποψίες για την κονσόλα του. Η διαδικασία συναρμολόγησης και αποσυναρμολόγησης είναι πραγματικά πολύ εύκολη και δεν θα έπρεπε να τρομάζει κανέναν, εκτός κι αν πάσχετε από Πάρκινσον ή έχετε carpal tunnel (αφού το έκανα κι εγώ που δεν έχω αλλάξει ούτε λάμπα στη ζωή μου, μπορεί ο καθένας). Μόνη προσοχή λίγο στον καθαρισμό της παλιάς πάστας για να μην πέσουν κομματάκια στη motherboard, αλλά κι αυτό δεν είναι εύκολο να γίνει "καταλάθος".
Από κατσαβίδια όποιος δεν ξέρει θα χρειαστεί ένα εξαγωνικό κατσαβίδι για την πρώτη βίδα του καλύμματος, ένα λεπτό και ένα χοντρότερο κανονικό κατσαβίδι και για δυο βίδες μόνο μου χρειάστηκε ένα πολύ λεπτό σταυροκατσάβιδο. Επίσης ένα μαγνητικό κατσαβίδι είναι απαραίτητο, θα σας βολέψει πάρα πολύ.
Άραγε το απέτρεψα το YLOD; Το επιτάχυνα; Ή αν είναι να γίνει θα γίνει; Το μέλλον θα δείξει. Πάνως εγώ την προσπάθειά μου την έκανα! :cheer2:
Παιδια αλλαξα και εγω παστα και ακουγεται καλυτερα και βγαζει στην αρχη κρυον αερα και οχι ζεστο λετε να παθω κανα YLOD?
Λοιπον πειτε μου εαν εκανα σωστα απλωσα την παστα στο CPU και RSX μεχρι να γινει ασπρο δεν ξερω εαν εβαλα πολυ η λιγο παντως απο ετσι που ηταν ξεραμενο πριν και ηταν παρα πολυ λιγο 1000 φορες καλυτερα.
πισω στον μεγαλο ανεμιστιρα ειχε και εκει 2 κουτακια επρεπε να εβαζα παστα και εκει εγω δεν εβαλα και απλως καθαρισα το ξεραμενο.
αλλα εκανα μια βλακεια και δεν ξερω γιατι το κουμπι eject δεν δουλευει καλα και το μπλε φωτακι δεν αναβει καν ξερετε τι φταει μηπως δεν συνδεσα καλα κανα καλωδιο?
Τα κουτάκια που λες δεν θέλουν πάστα αυτά θα ακουμπήσουν εκεί που έβαλες την πάστα είναι αυτά που δείχνουν την θερμοκρασία στον ανεμιστήρα.......για το άλλο που λες ναι μπορεί να μην έχει συνδέσει κάτι καλά μάλλον θα πρέπει να το ξανανοίξεις και να το τσεκάρεις.
βαριεμαι να το ξανανοιξω :P αστο αφου εξαλλου το cd μπορω να το βγαζω και μεσα απο το PS3 και για το μπλε φωτακι απλα για ομορφια ειναι απλως ρωτησα μην το ειχε παθει κανεις και επρεπε να κανω κατι
Καλά για ομορφιά δεν νομίζω να είναι το μπλε φωτάκι αλλά όπως θες δικό σου είναι το ps3.
που ξερω τοτε τι να φταει εαν γνωριζει καποιος αλλος ας μου πει
Ναι το torx. Μικρό πρέπει να είναι, ακριβές νούμερο δεν ξέρω. Αλλά ένα λεπτό όπως δείχνει η εικόνα
http://www.thinkgeek.com/images/prod...ccess_torx.jpg
Για το eject μήπως ξέχασες να βάλεις το ταινιάκι που έχει μπροστά από το blu-ray drive μέσα στο κλιπσάκι πάνω στη μεταλλική πλακέτα που έχει; Μπορεί να μην το έχωσες καλά μέσα.
ναι μαλλον ισως αυτο φταει γιατι στην αρχη την κουνησα λιγο και δουλεψε καπως θα προσπαθησω να την βαλω καλυτερα μεσα
να σας πω ομως ειναι φυσικο που το PS3 μου τα πρωτα 5 λεπτα ειναι κρυο αλλα μετα αρχιζει και γινετε ζεστο?
Μαγκες αυτη η παστα ειναι καλη ? Θα κανει σωστα την δουλεια της?
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.650418
^^Καλη ειναι αλλα βλεπω πως δεν την πουλανε πλεον... λεει εξαντλημενο..
Παιδια ειδα ενα βιντεο στο youtube το μεσημερι και τρελαθηκα. Ειναι ενας ο οποιος αφου το ανοιξε, του αλλαξε παστα, εριξε με το θερμοπιστολο και εκανε και ενα fluxing ανοιξε -προσεξτε τωρα- ΤΡΥΠΑ στο κατω μερος του PS3 για να υπαρχει καλυτερη ροη του αερα και του δουλευει ρολοι απο οτι ειπε στα comments αλλα δεν ειδα ποσο παλιο ηταν το βιντεο γιατι το ειδα βιαστικα...θα το ψαξω και θα το ποσταρω εδω...
Οπως ειπε σε ενα comment: It ain't pretty but it gets the job done (οχι ακριβως ετσι αλλα you get the idea) :lol:
Ναι ωντος εαν κανετε τρυπα κατω θα βγαινει καλυτερα αερας γιατι εαν πεξετε λιγο και πιασετε απο κατω μερικες φορες ειναι ζεστο αρα με μια τρυπα ισως φυγει ο αερας αλλα ισως μαζεψει πολυ σκονη ετσι
Η καλύτερη λύση θα ήταν να το έχουμε τελείως χύμα, μόνο τη motherboard με μια υποτυπώδη στήριξη για να κάθεται όρθιο. Έτσι και για αλλαγή το πας, αφού το βάζεις στο κουτάκι του και το δίνεις πακέτο. Απλά θέλει κουκούλωμα μετά το gaming για να μην γίνει λες και έτρεξε wrc :D
Μολις το εκανα και εγω το πακετο επισκευης και δουλευει.
Βεβαια το εκανα στην δουλεια μου οποτε δε μπορω να το συνδεσω σε τηλεωραση αλλα το ανοιξα και δεν βγαζει το ylod.
Εβγαλα και το δισκακι που ειχε κολησει μεσα στο drive οποτε μαλλον ειναι σε καλο δρομο.
Το μονο προβλημα ειναι οτι στην επανασυναρμολογιση εσπασα καταλαθος το κλιπ της καλοδιοταινιας του bluray και δεν εχει κουμποσει καλα οποτε δεν ξερω αν διαβαζει τωρα πλεον BR.
Βεβαια οπως ειπα μου εβγαλε το δισκακι αλλα δεν νομιζω οτι εχει να κανει αυτο με την καλοδιοταινια.
Παμε για backup τωρα και μετα βλεπουμε.
Αυτό το κλιπάκι και εγώ το έσπασα αλλά μικρό το κακό καθώς το bluray μου δεν δούλευε.:silly:
Εμενα ομως δουλευει.
Θα κανω καμια παντεντα βεβαια και καπως θα γινει η δουλεια.
Το μονο που με ανυσηχει ειναι οτι τωρα δε ξερω ποτε θα τα φτυσει τελειως και φοβαμαι μην εχω κανα δισκακι μεσα και μετα δε μπορω να το βγαλω μιας και εχω το 60αρι και δεν εχω βρει τροπο να βγαινει το disk σε ylod.
To δικό μου drive δεν δούλευε ούτε πριν το YLOD και το σπάσιμο του κλιπ λόγω ανοίγματος τώρα για το δισκάκι που ανυσηχείς δεν υπάρχει λόγος αν πάθει YLOD θα κάνεις ότι έκανες και θα το βγάλεις.:a068:
Παιδια SOS εχω φτασει στο σημειο οπου πρεπει να βγαλω τον σκληρο. Αυτη η πο****α ομως η μπλε βιδα δεν βγαινει με τιποτα. Εχω δοκιμασει ολων των ειδων τα κατσαβιδια και δεν γινεται τιποτα... Σε αλλο θεμα ειδα οτι βγαινει με κατσαβιδι torx. Το πιο μικρο torx που εχω ειναι Τ10 και δεν χωραει καν να μπει...Μπορει να μου πει καποιος ακριβες νουμερο γιατι εχω απελπιστει και απο τα νευρα μου φοβαμαι οτι θα το πεταξω απο το παραθυρο...
ρε συ εγω με κανονικο κατσταβιδι το ξεβιδωσα με στραβοκατσαβιδο τωρα εσυ γιατι δεν μπορεις για ξανακοιτα το καλα
Κι εγώ είχα πρόβλημα με την μπλε βίδα από την εποχή που ήθελα να αλλάξω τον σκληρό μου. Προσπαθούσα να την βγάλει τόσο πολύ που έφαγα τα δοντάκια της και δεν γυρνούσε :d030:
Αλλά μην απελπίζεσαι! Με μια χοντρή τανάλια μπορείς να την κάνεις να γυρίσει έστω μια φορά (είναι και φαρδιά βίδα) και μετά με μια τσιμπίδα-τανάλια μπορείς να την γυρίσεις σιγά σιγά και σταθερά.
@ alexandros +rep για την απαντηση
@desperate_gamer σε εσενα δεν μπορω να δωσω ακομα στο χρωσταω ομως. :d
ευχαριστω για τις απαντησεις η λυση με την ταναλια δεν ακουγεται ασχημη γιατι εχω μια βασιμη υποψια οτι απο τις πολλες δοκιμες με τα κατσαβιδια κατεστρεψα τα πασα της βιδας...:bang::bang::bang:
Ειναι ομως απαραιτητο να βγει ο σκληρος για να συνεχισω ? δλδ αμα ... παρακαμψω αυτο το σταδιο δεν θα βγαινει η μητρικη ?
Όχι κάποια στιγμή θα πρέπει να τον βγάλεις γιατί κουμπώνει πάνω στην μητρική.....πάντως μ'ένα μυτερό σταυροκατσάβιδο βγαίνει πολύ εύκολα η μπλε βίδα.
Nαι φιλε μου, πρεπει να βγει ο σκληρος!
Βασικα κι εγω θα ειχα προβλημα με τις βιδες και συγκεκριμενα αυτη του σκληρου αν ο αδερφος μου δεν ηταν μοντελιστης. Θελει πολυ μικρο κατσαβιδι.
Άμα τα χάλασες, τότε η τανάλια είναι απαραίτητη. Κι εγώ από τότε με τανάλια την έβγαλα και τώρα που άλλαξα πάστες πάλι με τανάλια την έβγαλα. Απλά μπορείς όταν την ξαναβάλεις να μην την σφίξεις πολύ μέσα (ίσα ίσα να μην πολυκουνιέται) και στο μέλλον θα ξεβιδώνει πολύ εύκολα με την ταναλίτσα-τσιμπίδα.
Μια συμβουλη παντως οταν θα το ξεβιδωνεις προσεχετε το Bd Drive αυτο το μεγαλο το ασπρο το οποιο ειναι συνδεεμενο με μια ταινια εγω μαλλον το χαλασα και γιαυτο δεν μου αναβει το μπλε φωτακι ουτε μου βγαζει τα cd οταν παταω το κουμπι οποτε αναγκαστικα τα βγαζω με το eject disc μεσα απο το PS3 επισης προσεξε μην κοψεις κανα καλωδιο αν και ειναι γερα πιστευω :)
Για αλλαγή πάστας δεν χρειάζεται να βγει ο σκληρός. Βασικά και για YLOD δεν πρέπει να είναι απαραίτητο αν δεν κάνω λάθος. Δεν θυμάμαι αν με τον σκληρό κουμπωμένο μπορείς να δεις από την κάτω μεριά την μητρική. Πάντως για αλλαγή πάστας δεν θέλει βγάλσιμο. Πρόσφατα το έφτιαξα το δικό μου και δεν τον έβγαλα για το λόγο ότι έχω καταστρέψει τη μπλε βίδα από καιρό :D
^^ Ναι λογικά ο σκληρός αφού είναι στην σχάρα που είναι πάνω στο σιδερένιο κάλυμμα της motherboard, δεν χρειάζεται να βγει, έχεις δίκιο. Αλλά στο βίντεο ο gliksy τον βγάζει.
Ρε παιδια οι μισοι λετε οτι δεν χρειαζεται να βγει και οι αλλοι μισοι οτι χρειαζεται αποφασιστε επιτελους :muhaha::muhaha::muhaha:
Δοκιμασα τωρα να συνεχισω εφοσον λετε οτι δεν χρειαζεται να βγει ο σκληρος. Υπ οψιν οτι εχω ps3 40 gb και θελω να του αλλαξω παστα προληπτικα δεν εχει ylod. Ειμαι εκει που πρεπει να βγει ο ανεμιστηρας μαζι με το πλαισιο του.
Στο βιντεο ομως το παλικαρι εχει εντελως διαφορετικο πλαισιο και βγαινει κατευθειαν εμενα δεν βγαινει σαν να ειναι βιδωμενο καπου και σκεφτομαι οτι εχει σχεση με τον σκληρο που δεν εχει βγει γιατι δεν υπαρχει καμια βιδα να συγκρατει το πλαισιο του ανεμιστηρα...
Σορρυ για το πρηξιμο guys αλλα με εχει ταλαιπωρησει πολυ αυτο το θεμα...υποτιθεται οτι ηταν απλο...
Ναι υπαρχει διαφορα μεταξυ των εκδωσεον του PS3 για ψαξε καλυτερα γιατι σιγουρα υπαρχουν βιντεο για 40gb kai 60gb εγω που ειχα 80 gb δεν ευρισκα κανενα βιντεο
Όταν λες πλαίσιο εννοείς το από κάτω το μαύρο ή το από πίσω με τα βύσματα; Αν λες για το πρώτο, υπάρχουν στα αριστερά πάνω κυρίως πολύ μικρές βιδούλες, μήπως σου ξέφυγαν; Επίσης άμα το κουνήσεις λίγο, θα δεις προς τα που κινείται το πλαστικό πλαίσιο πιο εύκολα και που σκαλώνει. Ψάξε σε εκείνη την περιοχή.
Αν μιλάς για το πλαίσιο από πίσω με τα βύσματα, με βοήθησε εμένα να το κουνήσω πρώτα από τα πίσω δοντάκια του, και μετά από τα μπροστα.
Ο ανεμιστήρας πάνω στην motherboard είναι συνδεδεμένος μόνο με μια πριζούλα με καλωδιάκια την οποία τη βγάζεις. Από 'κει και πέρα βγαίνει από τη motherboard με το χέρι από κάτι δοντάκια-εσοχές που έχει.
ΒΤW, είδα λίγα βίντεο στο Youtube και είδα και πολλές διαφορές στα 40άρια με το δικό μου PS3. Ελπίζω τα δυο αυτά βιντεο να βοηθήσουν
[ame="http://www.youtube.com/watch?v=-0GujULERbQ"]YouTube - Non BC wit black PS MB removal.wmv[/ame]
[ame="http://www.youtube.com/watch?v=Vx_VLDDldlY"]YouTube - PS3 disassembly - bottom shell[/ame]
Φιλε ευχαριστω για τα βιντεο το ps3 μου μοιαζει ακριβως οπως ειναι το ps3 στο 2ο βιντεο. Εγω αυτο που θελω να βγαλω ειναι το μαυρο πλαισιο του ανεμιστηρα , το πισω μερος του ps3 που δεχεται τα βυσματα το εχω βγαλει...
Ομως αυτος για να βγαλει το μαυρο πλαισιο του ανεμιστηρα βγαζει πρωτα το πανω μερος και μενει σκετη η μητρικη. Εγω ηθελα να βγαλω ΜΟΝΟ το κατω μερος , δλδ το πλαισιο του ανεμιστηρα για να μην χρειαστει να αφαιρεσω τον σκληρο...αλλα απο οτι φαινεται πρεπει να βρω τροπο να τον βγαλω...
Το μαυρο πλαισιο που λες οτι αρκει να βγαλεις την τροφοδοσια και βγαινει εμενα δεν κουνιεται καθολου . Δεν μπορω να το κουνησω ουτε καν αριστερα-δεξια για να δω που σκαλωνει...