^κατσε να τολμησει να απεργησει γιατι του κοψανε τα εξτρα των αργιων κ θα δεις για το ποτε θα γινει τεμπελης χαραμοφαης κ βολεψακιας......
Printable View
^κατσε να τολμησει να απεργησει γιατι του κοψανε τα εξτρα των αργιων κ θα δεις για το ποτε θα γινει τεμπελης χαραμοφαης κ βολεψακιας......
Οι απεργίες στο δημόσιο στην Ελλάδα, πρέπει να απαγορευτούν δια νόμου.
Οσο για τα ανοιχτα καταστήματα την Κυριακή, να ψηφίζατε Σύριζα να τελείωνε αυτό το βάσανο.
Για 1.061.221 λόγους που φυσικά βαριέμαι να γράφω.
Δε σας κατηγορώ. Το αντίθετο μάλιστα. Σας ζηλεύω. Στο κάτω-κάτω αν στα 25 δεν είσαι σοσιαλιστής δεν έχεις καρδιά, ενώ αν στα 35 δεν είσαι συντηριτικός δεν έχεις μυαλό. (βρες ποιός το είπε).
Πες μου τώρα.... Ποιά ήταν η αδικία του εργοδότη όταν οι εφοριακοί προχθές απήργησαν (όλως τυχαίως) για να τους κάτσει όμορφα το 4ημερο της πρωτομαγιάς;
Καμιά αδικία αν ισχύει αυτό που λες. Το αν χρησιμοποιείται λάθος σε κάποιες περιπτώσεις, αυτό δεν σημαίνει ότι το δικαίωμα δεν πρέπει να υπάρχει, για τον λόγο που είπα.
^^^
σωστος ο παιχτης.οι αχρηστοι στο δημοσιο ειναι πολλοι.ακουγεται κλισε αλλα ειναι η αληθεια!
Ανοιχτά τα μαγαζια αυτήν την κυριακή ε? ωραία και είχα να κάνω κάποια ψώνια.
καλη ιδεα....αν αναλογιστεις οτι στον ιδιωτικο τομεα ετσι κ αλλιως εχουν ΄΄απαγορευθει΄΄ δια αναγκης, με την καταργηση δια νομου στον δημοσιο τομεα κανουμε ενα μεγαλο βημα πιο κοντα στον εργασιακο ΄΄μεσαιωνα΄΄ τυπου μπαγκλαντες κ κινας.....το ονειρο καθε νεοφιλελε.....
Στον ΙΤ δεν έχει απαγορευτεί τίποτα. Ούτε δια νόμου ούτε δια ανάγκης. Μπορείς να απεργήσεις όσο θες.
εσυ ξερεις καλυτερα κατα ποσο ενας εργαζομενος των 500ε 600ε 700ε εχει την δυνατοτητα να απεργησει βαση των καθημερινων του αναγκων , των εκβιασμων του εργοδοτη κ τον φοβο της ανεργιας..........
Φυσικά και το γνωρίζω, όπως επίσης γνωρίζω οτι η απεργία είναι μια παρωχημένη μορφή αντίδρασης, η οποία στην Ελλάδα έχει χάσει κάθε νόημα. Γι αυτό και δεν έχει κανένα αποτέλεσμα. Ακόμη και κει, τα συνδικάτα του Δυτικού κόσμου είναι αιώνες μπροστά. Κάνουν ΜΙΑ απεργία τον χρόνο συντεταγμένη, μαζική και προγραμματισμένη, να γνωρίζει ο κόσμος που εμπλέκεται πού, πότε και γιατί. Εδώ το κηφηναριό κάνει απεργία επειδή κολλάει βολικά στο τριήμερο. Λογικό είναι ο άνθρωπος του μόχθου να τους φτύνει.
σωστοτατα αυτα που λες..συμφωνω κ επαυξανω..αλλα αυτο δεν σημαινει κ δεν εχει σχεση με το γεγονος οτι ο οεργαζομενος στον ιδιωτικο τομεα εν Ελλαδι κ με τις παρουσες πιο πανω συνθηκες επιβιωσης μπορει να απεργησει οσο θελει οπως προανεφερες
υγ...να συμπληρωσω στο συντεταγμενη κ μαζικη και το διαρκειας....
αποτελεσματικη αντιδραση ειναι μια απεργια διαρκειας κ οχι κατι 24ωρες η ακομα χειροτερα κατι 4ωρες στασεις εργασιασ την εβδομαδα κ αλλα τετοια γραφικα που μονο σκοπο εχουν μια δηθεν αντιδραση των δηθεν συνδικατων για τα ματια του κοσμου....βεβαια οποτε εγιναν στην ελλαδα απεργιες διαρκειας η απαντηση ηταν ΜΑΤ κ εισαγγελεις.....
Εχουν γίνει αρκετές. Χαλυβουργία, Coca-Cola Θεσσαλονίκης γρήγορα-γρήγορα που μου 'ρχονται στο μυαλό. Αν εννοείς ο υπάλληλος του μπακάλικου να απεργήσει, πράγματι δε γίνεται. Ισως θα πρέπει να συζητήσει κατ ιδίαν με τον εργοδότη του. Το λινκ φτιάξε.
edit: για χάρη της κουβέντας αν θες, μη γράφεις/σβήνεις. Σκέψου κάτι και γράψτο με την ησυχία σου. Αύριο-μεθαύριο. Δεν βιάζομαι.
Τώρα το είδα. Δε σας προλαβαίνω, ρε γμτ...
Απαντώ:
Για το δημόσιο
Καμμία. Ισως αν κρατάγανε τη μύτη τους μέχρι να σκάσουν ή σεπούκου στο Σύνταγμα να με έβρισκε σύμφωνο.
Για τον Ιδιωτικό:
Συναντήσεις των εργαζομένων με την εργοδοσία με ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΑΥΞΗΘΕΙ Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΕΠΩΦΕΛΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ.Αν οι προτάσεις περάσουν, αυξηθεί η παραγωγή και δεν πάρουν μία, τότε ναι, ΤΣΟ και ΛΟ στα αφεντικά. Συμφωνώ.
Γιατί ΜΙΑ ΖΩΗ τα ίδια άτομα προκαλούν αντιπαραθέσεις; Γιατί προσπαθούν με το ΣΤΑΝΙΟ να περάσουν τις θέσεις τους; Διότι περί προσπάθειας πρόκειται και όχι για το δικαίωμα ελεύθερης έκφρασης: όταν με σαρκαστικό τρόπο επιμένεις να επαναλαμβάνεις τα ΙΔΙΑ επιχειρήματα, είναι η λεγόμενη "ευγενική" προσπάθειας απόδειξης (και ακολούθως πειθούς), πως "εσύ έχεις δίκιο". Ε, αηδία πια.
ΟΚ, κατανοητές οι θέσεις έκαστης μεριάς, αλλά πληζ: ΝΑΙ έχουμε ΟΛΟΙ καταλάβει τις θέσεις κάποιων ατόμων. Σεβαστές. Και μη αποδεκτές. Η επανάληψη τι εξυπηρετεί; Να μας μετατρέψει τα μέζεα στο έδεσμα που τρώμε το Πάσχα (τσουρέκια) ;
Εδώ, για ΟΠΟΙΟΝ δεν το έχει καταλάβει, μπορεί το νήμα να ξεκίνησε, ας το πούμε, για να περιγραφούν συνθήκες εργασίας........αλλά ας μην το παίζουμε κόπανοι κάποιοι (εκτός και είναι αυθεντικά κόπανοι) : όταν λέμε "συνθήκες" ευκόλως εννοούμενο είναι οι κακές συνθήκες. Τις καλές συνθήκες γιατί να τις περιγράψει κάποιος; Για να τις τρίψει στα μούτρα όσων βιώνουν τις χειρότερες; Συνεπώς, η συνεχόμενη αέναη κόντρα, με τα ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ επιχειρήματα, τι ακριβώς εξυπηρετεί; ΤΙΠΟΤΑ κρίνω αυτοβούλως μεν, αλλά πιστεύω ότι εκφράζω αρκετό κόσμο δε. Συνεπώς; Θα συνεχίσουμε να διαβάζουμε τα ίδια μέχρι τα μέζεα από τσουρέκια να μας γίνουν αερόστατα;
Αφού ρώτησε ρε αγορίνα. Τί να κάνω;
Ρε μπας και σε τσούζει η αλήθεια;
Τα ίδια άτομ-α (πληθυντικός) είπα. Σαφές.
Ίδια επιχειρήματα. Σαφές.
Επανάληψη επί της επανάληψης ανά σελίδες. Σαφές.
Επιμονή στην πειθώ της "σωστής" θέσης. Σαφές.
Πληζ, τα "τσούζει" να περιττεύουν. Όσο πιο ευγενικά μπορώ το λέω.
Ε, το να συνεχιστεί στο ίδιο μοτίβο, απλώς αποδεικνύει το γιατί βρισκόμαστε εδώ που βρισκόμαστε, σε όλα τα επίπεδα.
Και τι θες να κάνουμε δηλαδή; Να σταματάμε να λεμε τη γνώμη μας;
Για θέσε μας το καινούριο πλαίσιο της κουβέντας το οποίο θα συνάδει με τα δικά σου πρότυπα. Ετσι από περιέργεια σε ρωτάω.
tip. Οταν με κουράζει κάτι, δεν ασχολούμαι.
Μια απορια εχω: εμεις ας ανοιξουμε λογω 10ημερων εκπτωσεων, κατι σουπερ μαρκετ και κατι jumbo δωστε μου εναν γαμημενο λογο που θα ειναι ανοικτα και αυτα...
Α ξεχασα...για να πανε οι κυρατσες να αγορασουν αγγουρια απο τα σουπερ μαρκετ Κυριακατικα.
Εσύ έχεις ρε παιδάκι μου όλο κάτι άκυρες απορίες.
Πες ευθέως και ευθαρσώς αυτό που σκέπτεσαι και άσε τις απορίες, τον έμμεσο λόγο και τις πλάγιες διερωτήσεις. Απλά και σταράτα, πες αυτό που σκέπτεσαι. Ειδάλλως τι περιμένεις με τον πλάγιο λόγο; Ευαισθητοποίηση; Να τον νοιάξει κανέναν; Να χεστεί καμιά φοράδα στ' αλώνι; Τι ακριβώς;
^^Ακυρη απορια δεν ειναι σιγουρα Λευτερη και δεν περιμενω τιποτα πλεον απο αυτο το μπουρδελο που ζουμε. Καμια ελπιδα ομως...
Καλα ψωνια στα προβατοειδη ευχομαι.
Για το πρώτο δεν χρειάζεται να πω κάτι, εάν τούς έβαζαν να δουλεύουν 12ωρο , με μαύρους πάνω απο τα κεφάλια τους με μαστίγια, και με αυτό σύμφωνος θα ήσουν. Η άποψη σου στερείται της ελάχιστης σοβαρότητας που θα επέτρεπε την όποια συζήτηση.
Το δεύτερο κομμάτι έχει όμως πάρα πολύ πλάκα, κυρίως γιατί θυμίζει τον κομμουνισμό, εξαιρετικά καλή θεωρία με μηδενική σχέση με τον πραγματικό κόσμο. Κανένα αφεντικό στον πραγματικό κόσμο δεν μοιράζεται τα κέρδη του με τους εργαζόμενους. Και επίσης φαντάζομαι ούτε σου έχει τύχει, ούτε έχεις ακούσει ποτέ για απόλυση εργαζόμενου, όχι επειδή δεν ήταν καλός στήν δουλειά του, αλλά επειδή ήταν ο καλύτερος, μόνο και μόνο για να αντικατασταθεί από κάποιον φθηνότερο.
Πάντως το έχω απορία, όλα αυτά που λες τα πιστεύεις πραγματικά? ή μας τρολαρεις?
Θα το πω για εκατοστή φορά μπας και το καταλάβετε. ΔΕΝ ΓΡΑΦΩ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΠΕΙΣΩ ΚΑΝΕΝΑΝ. ΔΕ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ. Απλά λέω τη γνώμη μου.
Ο ορισμός της δικτατορίας στην οποία αναφέρεσαι στη 2η σου πρόταση, βρίσκεται στην 3η. :a050: ...... Δημοκράτη μου....
http://www.fpress.gr/epiheiriseis/it...o-tin-karelias
Μιλάμε για σοβαρoύς επιχειρηματίες και όχι για σαλτιμπάγους. Ο επιχειρηματίας που νοιάζεται για τη δουλειά του, ποτέ δεν διώχνει τον καλύτερο υπάλληλο του. ΠΟΤΕ. Είναι φανερό οτι από επιχειρείν, έχεις μαύρα μεσάνυχτα.
Κι εγώ έχω μία. Με τον ΕΝΦΙΑ τι θα γίνει;
Ελλάδα 2015.Εορταστικές εκδηλώσεις την 01/05 εις ανάμνηση των εξεγερμένων εργατών ανά τον κόσμο που έχυσαν το αίμα τους για τα "αυτονόητα" του 8ωρου, της 5ήμερης εργασίας κλπ, και άνοιγμα των καταστημάτων 03/05....:d040g:
και εγω μπορω να σου φερω το παραδειγμα της Ισπανικης πολης στην οποια δουλευει ο Κομμουνισμος, αυτο δεν αναιρει ομως αυτο που ειπα.
στον φανταστικο κοσμο που εχεις στο κεφαλι σου , στον οποιο δουλευει ο νεοφιλευλευθερισμος μπορει να μην συμβαινει, στον πραγματικο κοσμο ομως οπου γ@μ@ει τις ζωες μας συμβαινει και παρασυμβαινει. Μπορω να σκεφτω εκατονταδες παραδειγματα οπου οι καλυτεροι ειτε ειδαν πρωτοι την πορτα της εξοδου, ειτε ειδαν πρωτοι τις περικοπες του μισθου, και σε μεγαλυτερο βαθμο απο τους υπολοιπους μαλιστα.Quote:
Μιλάμε για σοβαρoύς επιχειρηματίες και όχι για σαλτιμπάγους. Ο επιχειρηματίας που νοιάζεται για τη δουλειά του, ποτέ δεν διώχνει τον καλύτερο υπάλληλο του. ΠΟΤΕ. Είναι φανερό οτι από επιχειρείν, έχεις μαύρα μεσάνυχτα.
σιγα μην απανταγεςQuote:
Κι εγώ έχω μία. Με τον ΕΝΦΙΑ τι θα γίνει;
Σε βλέπω τσίτα. Δεν ήλθε η Ελπίδα ακόμη;
Ηρθε ο Ρουβας -> http://www.koutipandoras.gr/article/...e-deite-vinteo
και ο πατερας που ειναι ελευθερος επαγγελαματιας και κανει χονδρικο εμποριο ειναι κατα του ανοιγματος τις κυριακες για τις μικρες πολεις ειναι σκοτωμα γιατι ειναι δυσκολο για τον μπακαλη στο χωριο η σε μαι μικρη πολη να ανοιξει αλλα και για τον εργαζομενο