ελα fringαρα 2 μερες μεινανε!!!!Και 5 για dexter αν δεν κανω λαθος??!!!!Εχουμε να βλεπουμε φετος!!!!
Printable View
ελα fringαρα 2 μερες μεινανε!!!!Και 5 για dexter αν δεν κανω λαθος??!!!!Εχουμε να βλεπουμε φετος!!!!
Εγώ φέτος θα παρακολουθώ:
1.It's Always Sunny In Philadelphia
2.Dexter
3.How I Met Your Mother
Πρωτο επεισοδιο HIMYM, ΚΟΡΥΦΑΙΟ!!!!!!!!
Αυτη η σειρα ειναι πανεξυπνη!!!!!
^Το σκέφτομαι γιατί είμαι fan της HBO και μου αρέσει και ο Buscemi.
παιδια τα webEpisodes του dexter λενε???να τα δω??Εχω τελειωσει ολες τις σεζον και περιμενω την 5η!!!!
Βγηκε η φριντζαρα τωρα περιμενουμε υποτιτλους για να χαθουμε!!!
μαγκες παραθετω μια λιστα με διαφορες σειρες.οποιος ξερει και εχει την καλοσυνη ας μου ποιες ΔΕΝ ειναι καλες..ευχαριστω εκ των προτερων.
1- (V)
2- Alias
3- Arrested development
4- Battlestar galactica
5- Day break
6- Deadwood
7- Flash forward
8- Fringe
9- Heroes
10- House md
11- Jericho
12- kingdom hospital
13- lie to me
14- life on mars
15- macgyver(!!)
16- prison break
17- rome
18- smallvile
19- southland
20- spartacus
21- stargate sg-1
22- stargate atlantis
23- the sarah connor chronicles
24- the 4400
25- the shield
26- moonlight
27- apparitions
28- dollhouse
29- in plain sight
^Εγώ από παραπάνω σου προτείνω:
Arrested development
Battlestar galactica
Deadwood
life on mars - του BBC!!!!!
the shield
Δεν ξέρω ποιες άλλες έχεις δει οπότε θα αναφερθώ μόνο σε αυτές που σημειώνεις:
- Να δεις οπωσδήποτε (αριστουργήματα δηλαδή, η κάθε μία και για διαφορετικούς λόγους, κάποιες είναι και "δύσκολες" στην θέασή τους)
Battlestar Galactica
Deadwood
Rome
The Shield
Αrrested Development
- Καλές, κυρίως διασκεδαστικές σειρές, με υψηλά στάνταρ για τηλεόραση, που είχαν (έχουν) να προσφέρουν κάτι στο είδος τους
Alias
Fringe
The Sarah Connor Chronicles
Dollhouse
- Καθαρά διασκεδαστικές σειρές, να περνάει η ώρα, ευχάριστες, χωρίς πολλά πολλά
Daybreak
Heroes*
Jericho
Prison Break
Smallville
Spartacus
Τhe 4400**
Ειδική μνεία στις πρώτες σεζόν Heroes και PB που ήταν πολύ καλή και αξιόλογη τηλεόραση, όπως και στο Spartacus που είναι εκτός συναγωνισμού (αίμα, σεξ, αίμα, σεξ).
Από κάποιες από τις υπόλοιπες, έχω δει επεισόδια, αλλά δεν έχω ολοκληρωμένη γνώμη.
Βέβαια, πχ για τον House είναι δεδομένο ότι είναι καλή σειρά, το Lie to Me είναι one man show (παίζει ο Tim Roth), ενώ και τα Stargate έχουν την δικιά τους ιστορία στο sci-fi κοινό.
* Το έκοψα στην 3η σεζόν (η πρώτη σεζόν όπως είπα είναι φανταστική - εκτός από το φινάλε)
* Το έκοψα στην 1η σεζόν, οπότε ούτε γι' αυτό έχω πιο ολοκληρωμένη άποψη, απ' αυτά που είδα πάντως, δεν
aris13 και tonybsg ευχαριστω για τις απαντησεις και τα σχολια σας.απο σειρες λιγα πραματα εχω δει πιο συγκεκριμενα το LOST,το PRISON BREAK και το FRINGE.τα φιλαρακια βλεπω οποτε κατσει και αυτο τα σαβ/κα στο star.επισης εχω δει το stargate atlantis και το the shield αλλα μονο 2 σαιζον.απλα σας εβαλα καποιες που τις διαλεξε ενας φιλος για να μου πειτε και εσεις την γνωμη σας για το ποιες αξιζουν να τις βρω αμα ειναι..σας ευχαριστω μαγκες.βλεπω οτι και οι δυο συμφωνειτε στα αριστουργηματα και μαλιστα σε 4 σειρες οποτε μαλλον θα ξεκινησω για καποια απο αυτες..
Ρε παιδια να ρωτησω κατι για το Fringe....το ειχα ξεκινησει ειχα δει 4-5 επισοδεια, αλλα πραγματικα το βαρεθηκα τοσο γρηγορα και το παρατησα νωρις... αξιζει η σειρα? Να της δωσω μια δευτερη ευκαιρια?
Για πειτε γιατι τελειωνω το 24...και χρειαζομαι αλλη μια σειρα :)
Η πρώτη σεζόν που άρεσε αρκετά! Πριν λίγες μέρες που ξεκίνησα τη 2η...ένιωσα να βαριέμαι πάρα πολύ!
Το Fringe αργεί να πάρει μπρος όντως αλλά πιο μετά γίνετε πολύ ενδιαφέρον!
Πάντος ξέρω πολύ κόσμο που δεν του αρέσει και εγώ πρωσοπικά το βλέπω αλλά δεν είμαι φανατικός (δεν θα δω το επεισόδιο μόλις βγει όπως έκανα με lost, dexter και Battlestar Galactica).
Γενικά πρωσοπικά εμένα μου αρέσουν οι σειρές με πολύ continuity και το fringe έχει μεν αλλά έχει και πολλά επεισόδια "case of the week".
Αν θες γράψε μου τι έχεις δει να σου προτίνω τίποτε άλλο...
^^ ξερεις τι θελω να αποφυγω? Σειρες τυπου X-Files, οπου οι σεναριογραφοι συνηθως δεν εχουν ιδεα που κατευθυνεται το κεντρικο στορυ της σειρας και απλα χωνουν αυτοτελη επισοδεια.
Με εχει εκνευρισει αυτο. Ειναι ο λογος που δεν παρακολουθω σειρες οπως CSI κλπ. Θεωρω μεγιστη βλακεια να καθομαι καθε βδομαδα να βλεπω ενα επισοδειο που και να μην το εβλεπα δεν θα ειχε καμμια απολυτως διαφορα στο πως αντιλαμβανομαι τους χαρακτηρες και το στορυ μιας σειρας.
Το Fringe εδειχνε οτι εχει καποιο ενδιαφερον main story, αλλα μετα ειδα οτι γυρισανε στο X-Files στυλ και πραγματικα δεν εχω ορεξη να βλεπω 25 επισοδεια για να δω ουσιαστικα 5 μονο επισοδεια που ασχολουνται με το Main Story.
^^Ακριβως αυτό με ενοχλεί κ μένα στο fringe! Αυτό γίνετε επί το πλείστον αν και από τη 2η έχει λίγο παραπάνω continuity.
The bottom line though is stay away αν δεν σου αρέσει αυτό το στυλ...
@Valkyre Όχι, το Fringe έχει τεράστια μυθολογία και υποτίθεται ότι ξέρουν που το πάνε (περισσότερο πχ από το Lost). Βέβαια, μιας και ανέφερες το X-Files, ναι είναι αρκετά κοντά όσον αφορά π.χ. τις αυτοτελείς ιστορίες και όχι μόνο.
Αλλά είναι ένα υβρίδιο procedural και serialized σειράς, κι αυτό γιατί δεν πρέπει να κοιτάμε τι αρέσει σε μας, αλλά κυρίως τι αρέσει στο αμερικάνικο κοινό (αναφέρομαι στο γιατί φτιάχνουν σειρές με αυτοτελή επεισόδια, εννοείται εμείς θα βλέπουμε αυτό που μας αρέσει!). Οπότε έχουν επιλέξει έναν ενδιάμεσο δρόμο, με πάρα πολλά αυτοτελή επεισόδια (κάτι που ήλπιζαν ότι θα τους φέρει το απαιτούμενο κοινό), που όμως έχουν να δώσουν ουσιαστικά πράγματα στην ανάπτυξη και σκιαγράφηση των χαρακτήρων, και λιγότερα μυθολογίας, που κατά κοινή ομολογία είναι τρομερά επεισόδια.
Γενικά σιγά σιγά ανεβάζει στροφές, με αποκορύφωμα το φινάλε της 1ης, και εν συνεχεία την 2η σεζόν που ξεδιπλώνεται και η μυθολογία.
Το ότι αξίζει είναι δεδομένο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει ντε και καλά να σου αρέσει! :)
@fotaras: Απλά να σου πω για το Shield, πως ότι έχεις δει μέχρι τώρα, είναι απλά εισαγωγή, οι καλύτερες σεζόν του είναι η 5η και η 7η (βέβαια μιλάμε για δράμα πάντα, στο ίδιο ύφος είναι εννοείται, αν και μετά την τρίτη σεζόν συμβαίνουν πράγματα που αλλάζουν την κατάσταση, σταματούν να είναι σε τέτοιο βαθμό αυτοτελή τα επεισόδια).
@ Εnstikto Νασαι καλα thanks, αυτο θα κανω, καλα το ειχα κοψει απο την αρχη! :)
@ Tonybsg Φιλε μου δεν λεω οτι δεν εχει μυθολογια η σειρα. Και το X-Files ειχε απιστευτη μυθολογια. Αλλα δεν μπορω να βλεπω μια σειρα να δινει μεγαλυτερο βαρος σε αυτοτελη επισοδεια και να παρουσιαζει το κεντρικο story και την μυθολογια της με τοσο λιγα επισοδεια που καταληγουν αυτα να μοιαζουν με filler episodes... Επισης τι εννοεις δεν θα πρεπει να κοιταω τι αρεσει σε εμενα, αλλα να κοιταω τι αρεσει στο αμερικανικο κοινο! Εγω θελω να την δω βρε, ας την βλεπει ολος ο κοσμος αλλα αμα εμενα δεν με εκφραζει τι να κανω? :D Απλα δεν την βρισκω εγω ετσι. Σε αλλους σιγουρα αρεσει πολυ. Εγω ημουν φανατικος τρελος του X-Files. Μεχρι που διαπιστωσα οτι δεν ηξερα ουτε που το πανε ουτε πως το πανε εκει που το πανε. Μπορει στο Fringe να ξερουν που το πανε, αλλα η τακτικη που ακολουθουν ειναι ιδια με του X-Files και αυτο με απωθει.
Τωρα...στο θεμα μας... με τι να αντικαταστησω το 24 (που το καταδιασκεδαζω προς το παρον!)
^^24 μέχρι που έχεις δει;
Γενικά τι έχεις δει απο σειρές και τι στυλ θες (comedy, drama, scifi ?)
Χθες τελειωσα την 5η σεζον του 24. Αλλες τρεις μενουν! :)
Κοιτα δεν εχω προβλημα να ειναι ειτε κωμικη ειτε scifi ειτε drama. Ολα τα βλεπω. Απλα θελω η σειρα να ασχολειται με το κεντρικο στορυ! Αυτο ειναι βασικη προυποθεση. Λατρευω το 24 και το Dexter γιατι μια ολοκληρη σεζον εστιαζουν σε μια συγκεκριμενη υποθεση. Κατι τετοιο θελω απο μια σειρα.
Ναι δεν το έγραψα καλά, το διόρθωσα, προφανώς αυτό που μας αρέσει θα βλέπουμε ρε συ, αυτό έλειπε.
Απλά ήθελα να εξηγήσω λίγο το σκεπτικό των δημιουργών και γιατί επιλέγουν αυτοτελή επεισόδια στις σειρές τους.
Πάντως, εννοείται ότι και μετά την απογοήτευση του Lost, και όπως αναφέρεις και συ των X-Files σχετικά με το που το πάνε, σε κάθε τέτοια σειρά κάνουμε τον σταυρό μας να έχουν σχέδιο!
Γι' αυτό τα καλωδιακά έχουν φοβερές σειρές, γιατί οι δημιουργοί φτιάχνουν την εκάστοτε σειρά όπως αυτοί πραγματικά θέλουν, χωρίς πιέσεις κ.λπ.
Τώρα για αντικατάσταση του 24... Δύσκολο!
Δεν έχει υπάρξει άλλη σειρά με τα στάνταρ παραγωγής του 24 σε αυτό το είδος. Και γενικά σε αυτό το concept που εισήγαγε το 24.
Όχι για αντικαταστάτες του 24, αλλά εφόσον σ' αρέσει ο Dexter, στο ίδιο ύφος ας πούμε είναι το φοβερό Breaking Bad (με τον πρωταγωνιστή να έχει τρία στα τρία Έμμυ* - η πρώτη σεζόν είναι κουτσή λόγω της απεργίας, με αποτέλεσμα να είναι εντελώς εισαγωγική). Επίσης από τις καλύτερες σειρές που παίζονται αυτή τη στιγμή είναι και το Sons of Anarchy.
*Μην με παρεξηγήσετε, γενικά είναι της πλάκας θεσμός, απλά κάποιες φορές πέφτουν και μέσα!!! Το μεγαλύτερο κριτήριο είναι τι διασκεδάζει εμάς, αν ο άλλος θέλει να δει το καινούριο Hellcats για τα μπουτάκια (μαζορέτες ftw!) ας το δει με τα χίλια.