ρε π@υστη,ομως...μια φορα παμε στο europa και θα εχουμε πιθανους αντιπαλους man utd,man city,porto,ajax,atletico madrid κτλ...
ποια μαυρογατα μας εχει μουτζωσει???
Printable View
ρε π@υστη,ομως...μια φορα παμε στο europa και θα εχουμε πιθανους αντιπαλους man utd,man city,porto,ajax,atletico madrid κτλ...
ποια μαυρογατα μας εχει μουτζωσει???
Και κάποτε είχαμε Rivaldo, χάσαμε από την Liverpool 3-1 και αποκλειστήκαμε με διαφορά γκολ... Τι πάει να πει αυτό?
Σε καμία περίπτωση δεν είμαι υπέρ του Fuster, και το έχω επανειλημμένως τονίσει, άλλα στο σύγχρονο ποδόσφαιρο η τακτική και το ποδοσφαιρικό πλάνο μπορούν να υπερκεράσουν τα πρόσωπα και να αποδώσουν καλό ποδόσφαιρο.
Είπαμε δεν έχουμε ποιοτικό roster άλλα μην τα ισοπεδώσουμε και όλα.
Εντάξει έναν γύρο να περάσουμε καλά θα είναι.Μετά θέλει ΠΟΛΛΗ τύχη
Βρε μπορεί να μην περάσουμε ούτε τον πρώτο αλλά δεν είναι εκεί το θέμα.Εγώ μιλάω για το πλάνο της ομάδας που για πρώτη φορά είναι "πιέζω τον αντίπαλο και δεν κάθομαι πίσω μέχρι να έρθει πάνω μου η μπάλα"
Πολλές χρονιές ο Ολυμπιακός έπαιζε όπως παίζει στην Ελλάδα (με επιθετικές βλέψεις) και έτρωγε τεσσάρες.
Άλλες φορές πήγαινε με σχήμα 5-5-0 και έτρωγε μια 3άρα χαλαρά γιατί δεν είχε καθόλου κατοχή μπάλας, ούτε είχε δουλέψει τις αντεπιθέσεις (που αντισταθμίζουν την έλλειψη κατοχής).
Το "παίζω με πολλούς αμυντικογενείς παίκτες στην ενδεκάδα" δεν σημαίνει ότι έχω καλή άμυνα.Πρέπει να δουλευτεί η εκάστοτε τακτική για να φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα (επιθετικά και αμυντικά)
Αυτά τα λέω γιατί ακόμα και να είχαμε Karembeu - Toure - Rivaldo - Galletti - Djordjevic - Kovacevic στις ιδανικές τους χρονιές στον Ολυμπιακό και όλους μαζί σε μία διαχρονική ενδεκάδα (φυσικά στην σφαίρα τις φαντασίας όλα αυτά) εάν δεν υπήρχε η κατάλληλη τακτική προσέγγιση για την αντιμετώπιση μεγάλων ομάδων δεν θα κάναμε τίποτα.
Εκεί αν έχεις τύχη διάβαινε...:whistle:
Μια ομάδα στην ευρώπη φαίνεται από το εκτός έδρας στήσιμο.Φέτος για πρώτη φορά και στα 3 ματς παίξαμε ισάξια και ίσως καλύτερα από τον αντίπαλο(το μαρτυρούν και τα στατιστικά) στα εκτός πράγμα που σου δίνει μια αισιοδοξία.Δυστυχώς η αναποτελεσματικότητα σε συνδυασμό με το 0-1 στο πρώτο ματς και τα όσα έγιναν στην γερμανία οδήγησαν σε έναν άδοξο αποκλεισμό όχι όμως με κατεβασμένα κεφάλια γιατί ο κόσμος βλέπει την προσπάθεια
δεν ισοπέδωσα τίποτα. αστειεύτηκα με τον φουστέρ.
μιας όμως και το ανέφερες, η άποψή σου είναι ότι στο σύγχρονο ποδόσφαιρο την τακτική και το ποδασφαιρικό πλάνο μπορούν να τα υπηρετήσουν σωστά παίκτες τύπου φουστέρ? (ακόμα και στον ολυμπιακό? που απέχει παρασάγγας από την ελιτ?)
όσο και να θέλουμε να το τυποποιήσουμε, εάν δεν έχεις παίκτες με προσωπικότητα (δεν αναφέρομαι στον φουστέρ που δεν μου είναι αρεστός) τότε δεν έχεις σωστό υλικό. δεν υπάρχει καλός παίκτης χωρίς προσωπικότητα. έτσι απλά.
η μαγκιά είναι τους παίκτες αυτούς να τους βάλεις να δουλέψουν ένα σύστημα χωρίς γκρίνια, χωρίς κόντρες με συνεχές τρέξιμο και πίεση μέσα από το οποίο θα φανεί και η ποδοσφαιρική τους παιδεία.
την οποία (άποψή μου) ο φουστέρ δεν διαθέτει.
^ Παιδιά, κάποιοι έχετε τρελό κόλλημα με τον Φουστέρ. Συμφωνούμε, στο ότι ο παίχτης που παίζει ως δεκάρι σε μία ομάδα πρέπει να έχει άλλα στοιχεία που ο Φουστέρ δεν τα έχει σε καλό βαθμό. Αλλά δεν δικαιούται αυτός ο παίχτης καμία αναγνώριση ? Δεν δικαιούται να κάνει ένα καλό παιχνίδι ? Πέρυσι ο Φουστέρ έβαλε 12,13 (δεν θυμάμαι ακριβώς πόσα) και επειδή τα έβαλε ο Φουστέρ δεν έχουν αξία αφού ήταν στο ελληνικό πρωτάθλημα. Λες και ο Μιραλάς τα 14 γκολ που πέτυχε τα έβαλε σε άλλη διοργάνωση. Αλλά ο Μιραλάς είναι πιο αγαπητός στους περισσότερους. Με την Άρσεναλ ο Φουστέρ έκανε ένα πολύ καλό ματς, όσο κι αν δεν τον συμπαθείτε μερικοί αυτό είναι γεγονός.
Συμφωνώ στο ότι ο Ολυμπιακός θέλει ένα δεκάρι με τα στοιχεία του Ιμπαγάσα σε καλύτερη ηλικία, αλλά μην τα ισοπεδώνουμε κι όλα.
^^
έχεις δίκιο. αλλά, άσε και εμάς να έχουμε κάποιο κόλλημα βρε αδελφέ..! :) έτσι για να έχει πιο ενδιαφέρον η κουβέντα.
όσον αφορά τα γκολ του φουστέρ, την κατάσταση την έχει περιγράψει ακριβώς όπως έχει ο toninio στο Post #43 λίγο πιο πάνω και συμφωνώ απόλυτα.
Δεν είναι ότι διαφωνώ μαζί σας σε όλα. Απλά πιστεύω ότι άμα βάλει γκολ ο Φουστέρ στον τελικό του Champion's League, δεν θα το χαρείτε επειδή το έβαλε ο Φουστέρ. Γιατί δεν κράζετε τον Μιραλάς που με στρωμένη την μπάλα σε ίδια ακριβώς φάση την έστειλε άουτ ?
Μετά από αυτά τα δύο ποστς θα νομίζεται ότι έχω αφίσες με τον Φουστέρ σε όλο το σπίτι. :D Φυσικά δεν ισχύει κάτι τέτοιο.
YΣ. Γράφει σήμερα ο γαύρος ότι ο Βαλβέρδε ζήτησε φορ και τερματοφύλακα. Γράφουν που γράφουν ψέματα, δεν τα κάνουν και πιστευτά. Δηλαδή θέλουν να μας πουν ότι θα έχουμε Τζιμπούρ, Πάντελιτς, Ντιόγκο + μεταγραφή φορ, ενώ ο Βαλβέρδε παίζει σύστημα με 1 φορ. Κατά τη γνώμη μου θέλουμε έναν αριστεροπόδαρο αριστερό χαφ και έναν νεότερο ιμπαγάσα (τώρα ή το καλοκαίρι).
^^
ΤΩΡΑ! όχι το καλοκαίρι τα χαφ.
δίνεται μία εξαιρετική ευκαιρία στον ολυμπιακό να συνεχίσει και γιατί όχι να διακριθεί και λίγο. μην αφεθεί να παει χαμένη.
έχει η ομάδα καλή ψυχολογία, έχει η διοίκηση τα χρήματα, τα έχουμε ανάγκη τα χαφ, εάν βρεθούν οι κατάλληλοι τότε να τα σπρώξουν για να αποκτηθούν.
το καλοκαίρι... χ$σε ψηλά και αγνάντευε...
To θέμα είναι να μην έχουν αγωνιστεί με άλλη ομάδα στο Europa League για να μπορούν να αγωνιστούν στα παιχνίδια του Ολυμπιακού. Ότι στην διοίκηση έχουν χρήματα μην είσαι και τόσο σίγουρος, γιατί υπάρχουν και διάφορες τρύπες που πρέπει να καλυφθούν που άφησε ως προίκα η προηγούμενη διοίκηση. Πολλά λεφτά από το Champion's League πήγαν εκεί... Μακάρι πάντως να πάρουμε 2 καλούς παίχτες σε αυτές τις θέσεις.
Κοίτα για να παιχτεί σε υψηλό επίπεδο το πλάνο που έχει στο μυαλό του ο Valverde θέλει πολλές αντικαταστάσεις παικτών, όχι μόνο του Fuster.
Άλλο προσωπικότητα και άλλο ποιότητα. Όποιος έχει το ένα δεν σημαίνει ότι έχει και το άλλο.
Η προσωπικότητα στο ποδόσφαιρο ταυτίζεται με τις ηγετικές ικανότητες.
Η ποιότητα είναι ένα μείγμα ποδοσφαιρικής παιδείας (με άλλο λόγια μυαλού) και τεχνικών ικανοτήτων.
Μεγαλύτερο παράδειγμα ο Gattuso της Milan ο οποίος είχε μεγάλη προσωπικότητα άλλα ήταν ένα κλαδευτήρι (ποιοτικά).
Ο Fuster για μένα είναι ένας στρατιώτης ο οποίος κάνει ότι του έχει ζητηθεί από τον Valverde.Φυσικά δεν έχει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά για να δημιουργήσει κάτι αξιόλογο ως δεκάρι αλλά για να βρεις ποιοτικό δεκάρι που να έχει αντοχή και να πιέζει όπως ζητάει ο Valverde πρέπει να δώσεις πολύ μαρούλι :D
Για να πάρεις ποιοτικό δεκάρι στυλ Ozil ή Sneijder (παραδείγματα δίνω δεν τους θέτω ως μεταγραφικούς στόχους) θες δύο αμυντικά χαφ πίσω τους που να τρέχουν για αυτόν και ο ένας από αυτούς να οργανώνει άριστα το παιχνίδι όταν παίρνει την μπάλα από τα μπακ.
Ότι κάνει η Ρεάλ δηλαδή με Xabi Alonso - Khedira - Ozil.
Η ποιότητα με λίγα λόγια δεν φτάνει ειδικά όσο το ποδόσφαιρο εξελίσσεται.Οι "εργάτες" μπορεί να μην φαίνονται αλλά είναι και αυτοί ένα αναπόσπαστο κομμάτι της εκάστοτε ομάδας.
Από τον Puyol και τον Mascherano μέχρι τον Gargano, τον Inler και τον Hamsik..
Φίλε δεν είναι ακριβώς έτσι. Όπως ξαναείπα σε πρόσφατο ποστ, ας θυμηθούμε την πρώτη χρονιά του Βαλβέρδε, που είχαμε τρομερή ευκαιρία να φτάσουμε πολύ μακριά στο Γιουρόπα. Περνώντας τη Σεντ Ετιέν (που ήταν και το φυσιολογικό) θα συναντούσαμε Βέρντερ και μετά Ουντινέζε. Ακολουθούσε ο τελικός. Τρομακτική ευκαιρία να φτάσουμε σε έναν ευρωπαϊκο τελικό. Αυτό λοιπόν που μου είχε κάνει πάρα πολύ άσχημη εντύπωση εκείνη τη χρονιά δεν ήταν ούτε ο αποκλεισμός από την Ανόρθωση τον Αύγουστο ούτε κάτι άλλο, όσο η μετριότατη διαχείριση από τον Βαλβέρδε, ώστε η ομάδα μεσούσης της περιόδου, να είναι χώμα......
[quote=ntsmrtz;353667]
Εμείς φίλε έχουμε κόλλημα ή ο Βαλβέρδε; Ο Φουστέρ κάνει ότι μπορεί και είναι ολοφάνερο ότι μέσα στο γήπεδο προσπαθεί πάρα πολύ. Άλλο όμως αυτό και άλλο το αν έχει θέση σε μία ομάδα σαν τον Ολυμπιακό (και στη συγκεκριμένη θέση, έτσι;)....
Διότι φίλε ο Μιραλάς είναι παικταράς, έχει ταχύτητα και τεχνική, και παίρνει συνεχώς προσπάθειες στα πόδια του, ακόμα και αν πρέπει να παίξει πιο ατομικά κάποιες φορές. Το 80% των καλών επιθετικών προσπαθειών της ομάδας ξεκινάνε από αυτόν, και θα τον κράξουμε κιόλας; Ε κάποιες φορές ας γίνει και πιο ατομιστής, μην τα θέλουμε όλα δικά μας. Κάτσε να χτυπήσει και να λείψει κανένα δίμηνο, να δούμε μετά τί θα κάνουμε μπροστά.....
Ρε παιδιά, με τον Φουστέρ κάποιες φορές αναρωτιέμαι αν μου κάνουν πλάκα ή βλέπω όνειρο. Δεν είναι ότι δεν είναι παικταράς. Ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να έχει 11 παικταράδες στο γήπεδο. Είναι αυτή η απίστευτη και αρρωστημένη επιμονή του Βαλβέρδε, σε έναν παίκτη απόλυτα μέτριο και μάλιστα σε μία θέση φοβερά σημαντική, διότι έχει να κάνει με τη δημιουργία παιχνιδιού. Τις νίκες θα σου τις δώσει η επίθεση, και όχι η άμυνα, όπως έχει επικρατήσει να λέγεται, διότι απλά....πρέπει να βάλεις γκολ για να κερδίσεις. Πρέπει λοιπόν οι δημιουργικοί σου παίκτες ΟΛΟΙ να ξέρουν μπάλα. ο Φουστέρ όχι μόνο δεν ξέρει, αλλά ώρες ώρες δεν μπορεί να κάνει ένα κοντρόλ. Και τον βάζει και δεκάρι, δηλαδή ΕΛΕΟΣ........
Την ίδια στιγμή Μήτρογλου και Φέτφα τους τρώει η μαρμάγκα, που είναι απείρως καλύτεροι παίκτες από τον Φουστέρ. Είναι να μην αγανακτεί κανείς; Στο κάτω κάτω, δεν θέλεις τους δύο προαναφερθέντες κύριε Βαλβέρδε; Οκ, αλλά παίξε αλλιώς, όχι με Φουστέρ δεκάρι.
Πάιζουμε μονίμως με μείον ένα παίκτη, δυστυχώς. Το δείχνει και η πραγματικότητα: δεύτεροι σε ένα γελοίο πρωτάθλημα και αποκλεισμένοι σε έναν μετριότατο όμιλο του Ch.L......κι ας κοροϊδεύουν οι εφημερίδες τον κόσμο, ότι φταίει η Ντόρτμουντ.......
Φίλε "I have a name", στον κόσμο αυτό δεν υπάρχουν δεκάρια που να πιέζουν και να μαρκάρουν σαν αμυντικά χαφ. Ένας παικταράς, μεσοεπιθετικός, ποτέ μα ποτέ δεν θα μαρκάρει σαν μηχανάκι. Η φύση του παικταρά του υπαγορεύει άλλα πράγματα. Κανένας αληθινός τεχνίτης στην ιστορία του ποδοσφαίρου δεν μάρκαρε ποτέ, όπως οι υπόλοιποι...(άντε να πεις ότι ο Μέσι μαρκάρει, αλλά αυτός είναι μία εξαίρεση, σε μία ομάδα-φαινόμενο, που είναι σχεδόν "μασονία", είναι άλλη περίπτωση). Για αυτό υπάρχει και η κατανομή εργασιών και αρμοδιοτήτων, στο ποδόσφαιρο και παντού. Ο παικταράς είναι για να δημιουργεί. Το μαρκάρισμα θα το κάνουν οι άλλοι.
Εκεί κάνει το λάθος ο Βαλβέρδε. Πιστεύει το άτομο ότι θα παίξει ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο με το Φουστέρ και το Μοντέστο; Διότι αυτό πάει να παίξει, που έχει γίνει και μόδα με τη Μπαρτσελόνα και την εθνική Ισπανίας. Το ποδόσφαιρο αυτό απαιτεί παίκτες με πολύ συγκεκριμένα προσόντα, με το πιο απαραίτητο από αυτά να είναι...η τεχνική και όχι το "μαρκάρισμα για το μαρκάρισμα". Το έχουν παίξει όλες κι όλες τρεις ομάδες καλά ως σήμερα: Η Ολλανδία (και ο Άγιαξ), η Μίλαν του Σάκι και η τωρινή Μπαρσελόνα. Και θα έρθει τώρα ο Βαλβέρδε να παίξει total football με αυτούς τους παίκτες........
Αλλά το πρόβλημα ξεκινάει από πολύ πιο πριν. Από το ότι ο Βαλβέρδε πρότεινε για μεσοεπιθετικό έναν τέτοιο παίκτη (ο οποίος αν γυρίσει στην Ισπανία, θα καταλήξει σε ομάδα της β κατηγορίας, κι όσο θέλετε στοίχημα). Αυτό αποτελεί τεράστιο πρόβλημα και, αν τον αφήσουν να κάνει το ολοκληρωτικό κουμάντο σε επιλογές παικτών, τη βάψαμε από χέρι.....
Δεν διαφωνώ σ΄αυτό. Ο Μιραλάς για μένα (μαζί με Τζιμπούρ, Παπαδόπουλο, Μελμπερκ, Τοροσίδη) είναι από τους παίχτες που δεν μπορούν να αντικατασταθούν από άλλο παίκτη του ρόστερ. Απλά ναι μεν ο Μιραλάς είναι καλύτερος παίχτης, αλλά στον Φουστέρ δεν αναγνωρίζουμε τίποτα. Κι όταν το αναγνωρίζουμε, το μειώνουμε. Συμφωνώ μαζί σου. Κι εγώ θέλω να πάρουμε καλύτερο δεκάρι από τον Φουστέρ.
Γνώμη μου πάντως είναι ότι ένας προπονητής δεν πρέπει να κρίνεται από τα πρόσωπα που χρησιμοποιεί, αλλά από το έργο του. Για σένα η ομάδα δεν παίζει το ποδόσφαιρο που μπορεί, εγώ είμαι πολύ ευχαριστημένος που σε κάθε ματς κάνουμε 16-22 τελικές και παίζουμε στα ίσα κάθε ομάδα. Απλά κάποια στιγμή, υπάρχει η περίπτωση να στραβώσει ένα παιχνίδι (βλέπε Αrsenal - Ολυμπιακός) λόγω αυτού του τρόπου παιχνιδιού με το πρέσινγκ ψηλά.
Ποσο συμφωνω....Quote:
Ρε παιδιά, με τον Φουστέρ κάποιες φορές αναρωτιέμαι αν μου κάνουν πλάκα ή βλέπω όνειρο. Δεν είναι ότι δεν είναι παικταράς. Ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να έχει 11 παικταράδες στο γήπεδο. Είναι αυτή η απίστευτη και αρρωστημένη επιμονή του Βαλβέρδε, σε έναν παίκτη απόλυτα μέτριο και μάλιστα σε μία θέση φοβερά σημαντική, διότι έχει να κάνει με τη δημιουργία παιχνιδιού. Τις νίκες θα σου τις δώσει η επίθεση, και όχι η άμυνα, όπως έχει επικρατήσει να λέγεται, διότι απλά....πρέπει να βάλεις γκολ για να κερδίσεις. Πρέπει λοιπόν οι δημιουργικοί σου παίκτες ΟΛΟΙ να ξέρουν μπάλα. ο Φουστέρ όχι μόνο δεν ξέρει, αλλά ώρες ώρες δεν μπορεί να κάνει ένα κοντρόλ. Και τον βάζει και δεκάρι, δηλαδή ΕΛΕΟΣ........
Την ίδια στιγμή Μήτρογλου και Φέτφα τους τρώει η μαρμάγκα, που είναι απείρως καλύτεροι παίκτες από τον Φουστέρ.
Ξέρεις τι ρε φίλε toninio, δεν με πειράζει που δεν συμφωνούμε σε τόσα πράγματα... τα ξαναείπαμε, δικαίωμά σου. Πραγματικά με "ενοχλεί" όμως που λόγω της εμπάθειας σου σε συγκεκριμένα πρόσωπα, μειώνεις το τι έχει καταφέρει και το τι έχει δείξει αυτή η ομάδα μέχρι στιγμής!
Μην το κάνεις αυτό, σε παρακαλώ, σ' αρέσει δεν σ' αρέσει, "για να τα λέμε και όλα" όπως είπες, "γλυτώσαμε από τον Ροσίτσκι", αλλά δεν λες σε πόσες φάσεις γλύτωσε η Άρσεναλ (και δεν είπες μόνο αυτό για να μειώσεις το τι έχει καταφέρει η ομάδα σε αυτόν τον όμιλο φυσικά). Μα τέτοια εμπάθεια, με την ομάδα που υποτίθεται ότι αγαπάς;
Φίλε σε αυτό κάνεις λάθος.Υπάρχουν πολύ μεσοεπιθετικοί με ποιότητα που μαρκάρουν γιατί έχουν λάβει τέτοια οδηγία από τον προπονητή τους.
Ο Iniesta, ο Pedro, ο Xavi και ο Fabregas είναι παίκτες με ποιότητα που μαρκάρουν, o Modric στην Tottenham, οι Silva - Nasri στην City ,ο Hamsik στην Napoli.ο Sneijder επί Mourinho μάρκαρε.
Και αυτούς τους σκέφτηκα σε 5 λεπτά...
Άλλο το πέφτω σαν σκυλί στην μπάλα και τρώω πόδια και άλλο πρεσάρω τον αντίπαλο σωστά και του δίνω περιορισμένες επιλογές.
Δεν μίλησα για total football.Εννοείται ότι δεν μπορεί να παιχτεί με τέτοιους παίκτες.Από το total football όμως μέχρι αυτό που παίζαμε στην Ευρώπη μέχρι πριν κάποια χρόνια υπάρχουν πολλές επιλογές.
Ο Valverde εφαρμόζει την πίεση ψηλά και η πίεση ψηλά καλώς ή κακώς θέλει απίστευτη αντοχή και πολύ καλή κυκλοφορία.Το πρώτο το έχει η ομάδα στις περισσότερες γραμμές, το δεύτερο θέλει άλλους παίκτες δηλαδή πολύ μαρούλι..
Γιατί είπαμε ή κάνεις σωστό scouting ή δίνεις λεφτά σαν τον λακαμα :banplease:
Για τον Valverde έχω πει πολλές φορές για τις εμμονές που έχει και ο Fuster είναι μια από αυτές.
Σε μερικές βδομάδες όμως είμαι σίγουρος ότι θα ξεχάσεις τον Fuster! Ξέρεις γιατί???
Διαβάζω ότι επειδή δεν έχει εκδηλώσει καμία ομάδα ενδιαφέρον επιστρέφει ο Diogo.........
Εκεί να δεις Βραζιλιάνο απ'την Καλαμάτα που έλεγε και ο Γεωργίου.Να παίρνει τον κουβά με το τσιμέντο στον ώμο και να ανεβαίνει την σκαλωσιά...
Κι όμως φίλε, αναγνωρίζω και πολύ μάλιστα το ότι ο Φουστέρ προσπαθεί, τρέχει πολύ, και γενικά δίνει ό,τι έχει. Αυτό δυστυχώς είναι άλλου παπά ευαγγέλιο. Και τώρα δεν θα με πιστέψεις, αλλά πιστεύω ότι επειδή μία ομάδα δεν πρέπει να αλλάζει πολύ το ρόστερ, δηλαδή πιστεύω πολύ στο "ζύμωμα" και στη χημεία που αναπτύσσεται, τον Φουστέρ αν ήταν στο χέρι μου, δεν θα τον έδιωχνα, ούτε κανέναν από αυτούς που θεωρώ μέτριους ποιοτικά, πχ Μοντέστο. Απλά, θα τον ήθελα για back up ή θα τον εκμεταλλευόμουν σε άλλη θέση, πχ δεύτερο επιθετικό ή ακόμα και σέντερ φορ στην ανάγκη. Επ ουδενί όμως επιθετικό χαφ ή δεκάρι.....
Πολύ σωστά λες ότι ένας προπονητής κρίνεται από το έργο του. Πιστεύω ότι μέσα σε αυτό το έργο, ένα πολύ σημαντικό κομμάτι είναι και το τί παίκτες επιλέγει, τί παίκτες γενικά κάνει γούστο και θέλει να έχει. Αυτό για μένα είναι πρόβλημα. Διάβαζα την περασμένη άνοιξη κάποιους παίκτες που πρότεινε ο Βαλβέρδε για απόκτηση. Ήταν κάτι παίκτες της Βιγιαρεάλ "Β". Έχουμε δει όλοι τί άλλους παίκτες έχει προτείνει (και φέρει) ο ίδιος ως τώρα. Δεν ξέρω, στο συγκεκριμένο σημείο βλέπω μεγάλο πρόβλημα.....
Φίλε, δεν σου δίνω άδικο να με "κατηγορείς" για εμπάθεια, γιατί πολλές φορές μιλάω κάπως υπερβολικά. Δεν ξέρω αν το ξέρεις, συνήθως είμαστε πολύ πιο αυστηροί με αυτό που γουστάρουμε και θέλουμε να βλέπουμε να πηγαίνει καλά. Παρακολουθώ την ομάδα από το 1982. Ειλικρινά έχω βαρεθεί να βλέπω να γίνονται οι μύριες όσες βλακείες στον Ολυμπιακό, από εποχής Νταϊφά, έως τον Κόκκαλη. Πρέπει επί τέλους να γίνει μία σοβαρή προσπάθεια στον Ολυμπιακό, διότι είμαστε μία ομάδα με τρομερή δυναμική. ο Μαρινάκης με απογοητεύει ως τώρα, και ελπίζω να με διαψέυσει. Εάν δεν γίνει όμως ΤΩΡΑ κάτι καλό, που είναι φρέσκος ο πρόεδρος και είναι λυμένο το οικονομικό, πότε θα γίνει; Είδα τί έγινε το καλοκαίρι και απογοητεύτηκα..(ένα σωρό παίκτες να πηγαινοέρχονται, δώδεκα (!) παρακαλώ μεταγραφές, άλλοι να βγάζουν την προετοιμασία και άλλοι να παίζουν....). Σε αυτά φταίνε εξίσου Μαρινάκης και Βαλβέρδε. Εάν δεν καθορίσει ο προπονητής το πλάνο και δεν θέσει κάποια όρια και προϋποθέσεις, για να χτιστεί σωστά μία ομάδα, ποιός θα το κάνει; .....
Βλέπω στον Ολυμπιακό λάθη και απουσία σοβαρού πλάνου, που μου θυμίζει τριτοκοσμικές εποχές, ειλικρινέστατα μιλάω......
Αλλά είσαι σίγουρος ότι μειώνω τις επιτυχίες της ομάδας; Έχεις σκεφτεί μήπως σε κάποιο βαθμό συμβαίνει και κάτι αντίστροφο; Δηλαδή μήπως έχουν πέσει αρκετά κάποια "στάνταρ" και θεωρούνται επιτυχία αυτά που γίνονται φέτος, ενώ δεν είναι; Διότι να είσαι σίγουρος, ένας καλός Ολυμπιακός θα πέρναγε τον όμιλο, σε αυτό είμαι κάθετος......
Ο κόσμος του Ολυμπιακού πρέπει να είναι αυστηρός με την ομάδα, εγώ έτσι πιστεύω. Όχι τίποτε άλλο, αλλά ο Ολυμπιακός έχει δυνατότητες για πολύ παραπάνω. Απλά θέλει δουλειά και γνώση.....
"I have a name", έχεις δίκιο φυσικά, παίκτες καλοί που να μαρκάρουν υπάρχουν και αρκετοί μάλιστα. Αυτοί βεβαια είναι δυσεύρετοι και θα τους δεις να παίζουν αποκλειστικά σε τοπ ομάδες, διότι όπως λες, θέλει πολύ μαρούλι. Αναλογικά όμως, αν τους πάρεις έναν προς έναν, κανείς τους δεν είναι ο χαρισματικός, ο μεγάλος παίκτης (εάν θεωρήσουμε ότι μεγάλος παίκτης είναι ο Μέσι, ο Ροναλντίνιο, ο Ζιντάν, τίποτα λιγότερο). Αναφερόμενος λοιπόν στο δεκάρι για τον Ολυμπιακό, εννοώ έναν παίκτη που, σε σχέση με τους υπόλοιπους, θα ξέρει μερικά καντάρια μπάλα παραπάνω. Κι επειδή δεν θα μπορούμε ποτέ να έχουμε Ζιντάν, θα στραφούμε σε έναν εξαιρετικό μπαλαδόρο, που όμως δεν θα μπορούμε να του ζητάμε να μαρκάρει και ιδιαίτερα. Ο παίκτης όμως αυτός θα σου βγάλει άσσους από το μανίκι, για να κερδίσεις αγώνες. Ας σκεφτούμε τί έκανε ο Γέστε, που είναι ένα κάποιο είδος καλού δεκαριού, στη Μαρσέιγ. Μπορεί να μην βγάζει ένα ημίχρονο, αλλά χωρίς αυτήν την έμπνευση, διπλό στο Βελοντρόμ δεν παίρναμε.....
Θεωρώ ότι δεν μπορούμε να παίξουμε αυτό το είδος ποδοσφαίρου που θέλει ο Βαλβέρδε, γιατί χρειάζονται πολλοί παίκτες με τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά (τεχνική+άφθονο μαρκάρισμα). Στο κάτω κάτω, αυτό το ποδόσφαιρο δεν είναι πανάκεια, ούτε σημαίνει ότι αν δεν το παίζεις, είσαι χαμένος. Μπορείς να παίζεις ένα οποιοδήποτε σύστημα, και αν έχεις τα κατάλληλα εργαλεία, να σου φέρει τίτλους και διακρίσεις, εκεί είναι ολο το θέμα....
Iταλική «σφαγή» για τον Αβραάμ!
Ας ελπίσουμε να μείνουν στη σφαγή και την γλύκα ειδικά για 3,5 μύρια.Quote:
Τρεις ποδοσφαιρικοί «κολοσσοί» της Ιταλίας φέρονται να έχουν... γλυκαθεί από τις εμφανίσεις του Αβραάμ Παπαδόπουλου!
Σύμφωνα με το «calciomercato.it», μετά τις εξαιρετικές του εμφανίσεις στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ, ο διεθνής κεντρικός αμυντικός του Ολυμπιακού, έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον της Ρόμα, που τον κοστολογεί 3,5εκατ. ευρώ. Οι «τζιαλορόσι», έχουν μεγάλο «κενό» στη συγκεκριμένη θέση μετά τον τραυματισμό του Νίκολας Μπουρντίσο και δεν αποκλείεται να καταθέσουν επίσημη πρόταση στους «ερυθρόλευκους» τον προσεχή Ιανουάριο.
Παράλληλα το δημοσίευμα εμπλέκει στην υπόθεση και τις Ίντερ, Γιουβέντους, που εξετάζουν το ενδεχόμενο να ασχοληθούν με τον παίκτη στο μέλλον. Αξίζει πάντως να αναφερθεί ότι ο Παπαδόπουλος, ανανέωσε το προηγούμενο καλοκαίρι το συμβόλαιό του με τον Ολυμπιακό.