O mootsChios εφυγε με μια βδομαδουλα ban εστω και αν εγραψε οχι και πολυ σημαντικο spoiler, ελπιζω να βαλουν ολοι μυαλο τωρα.
O mootsChios εφυγε με μια βδομαδουλα ban εστω και αν εγραψε οχι και πολυ σημαντικο spoiler, ελπιζω να βαλουν ολοι μυαλο τωρα.
Geodlord ακόμα και να μην θες να τα δεις τα βίντεο μπορείς να τα κόψεις αλλά πάλι θα χάσεις γιατί είναι απίστευτα καλογραμμένα.
Πάντως είναι γνωστό πώς οι φανς του παιχνιδιού δεν το υποστηρίζουν μόνο γιατί είναι φανταστικό σαν παιχνίδι αλλά και γιατί έχει απίστευτο στορυ
[gt]35099[/gt]
Φίλε tlg sorry αλλά θα διαφωνήσω μαζί σου σε κάποια πράγματα κάθετα.
Τι εννοείς? :confused: Στα video χρησιμοποιήται η ΙΔΙΑ μηχανή γραφικών με αυτήν του gameplay, δεν υπάρχει καμιά απολύτως διαφορά. Ίδια πολύγωνα, ίδιοι φωτισμοί, ίδιο hdr, ίδιο alliasing. Γενικά ό,τι βλέπεις είναι in-game. Αυτό το παραδέχτηκαν ακόμα και sites όπως το gamespot! (φαντάσου δηλαδή :D). Τώρα αν η κάμερα in-game δεν κάνει το zoom που κάνει στα video είναι λογικό να μην βλέπεις τις λεπτομέριες αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν ή δεν είναι οι ίδιες. Απόδειξη αυτού, είναι το πρώτο βίντεο που σου δίνει τον έλεγχο του χαρακτήρα χωρίς να κάνει κάποιο pause η κάμερα στο τέλος της εισαγωγής (και νομίζω ότι αυτό έγεινε επίτηδες για να μας δείξει ακριβώς αυτό). Επίσης άλλη απόδειξη είναι ότι σε κάθε βίντεο ο χαρακτήρας σου έχει το ίδιο customization με αυτό που έπαιζες πριν το βίντεο. Δηλαδή έχει το καμουφλάζ που εσύ χρησιμοποιούσες ή ακόμα και την κουκούλα που παίρνεις αργότερα στο παιχνίδι. (μπορείς να δεις τα ίδια βίντεο με κουκούλα ή χωρίς!) Εάν επρόκειτο για άλλη μηχανή γραφικών στα βίντεο, αυτό δεν θα ήταν εφικτό. Θα άλλαζαν όλα πάλι σε default επιλογή.
Εδώ ειδικά... ΔΙΑΦΩΝΩ ΚΑΘΕΤΑ. Το παιχνίδι δείχνει ΠΟΛΥ καλύτερο από αυτό της παλιάς E3. Δες και μόνος σου το βιντεάκι που έβγαλαν τότε (υπάρχει στο Ευρωπαικό PS Store και λέγεται MGS4 E3 video) και δες τις ίδιες σκηνές τώρα. Καμία σχέση. Το MGS4 είναι ίσως το μόνο παιχνίδι που όχι μόνο αποδείδει αυτό που υποσχέθηκαν σε γραφικά 100% αλλά είναι και καλύτερο!!! Συνήθως όλα τα υπόλοιπα είναι απλά υποδυέστερα από τα promo videos και screenshots. Βλέπε πχ Forza 2, Halo 3, Haze, Motorstorm. Άλλα βλέπαμε στην αρχή, άλλα αντικρύζαμε στο τέλος.
Γενικά μακάρι να πρόσφεραν όλα τα παιχνίδια τον τεχνικό τομέα του MGS4. Ανοιχτά περιβάλλοντα με εκπληκτική λεπτομέρια. Μου αρέσει που οι κύριοι της Ubisoft λέγαν ότι το τερατούργημα Haze:badpc: "ωθεί το PS3 στα όριά του":rofl: τρομάρα τους (ε ρε τι κάνει ο κόσμος για να πουλήσει...).
άλλη μία δικαίωση για τους δημιουργούς του haze!!
Ε λοιπόν το άκουσα κι αυτό!!! Προκειται για τα κορυφαία ανέκδοτα της χρονιάς 2008.
Στο "άλλο" forum κάποιος λέει ότι τα γραφικά του MGS4 είναι μάπα και ότι μοιάζει με το MGS3 σε HD!
Και συνεχίζει καποιος με ένα άλλο ανέκδοτο: Όταν βγει σε κάνα πεντάμηνο στο 360 εκεί θα δεις διαφορά!
Μα καλά υπάρχουν τέτοια άτομα? Είπαμε να υποστηρίζεις την κονσόλα σου αλλά τέτοιο trolling δεν ξανάδα. Τι του γράφεις τώρα αυτουνού? Είπα να γραφτώ στο forum να του απαντήσω αλλά λυπήθηκα τις θερμίδες που θα κάψω άδικα πληκτρολογώντας και το μετάνιωσα.
Όσοι κατάλαβαν ας ρίξουν μια ματιά έτσι από περιέργεια για να γελάσουν λίγο. Είναι απίστευτο το τι μπορεί να κάνει η ζήλεια σε έναν άνθρωπο...
ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΔΕΝ ΕΧΕΙ SPOILER
Μολις το τελειωσα....μου πηρε 28 ωρες και 24 λεπτα στο Big Boss Hard επιπεδο δυσκολιας.Δεν βιαστηκα , χαρηκα το παιχνιδι και ουτε καν πιστευω αγγιξα ολα τα extras και τα easter eggs.
Και τωρα απρτε οπως θελετε το παρακατω.Δεν με νοιαζει πειτε με φανατικο.Πειτε μου οτι ειμαι "καμμενος" , οτι θελετε.Εγω θα πω αυτο που εζηα οπως το εζησα , γιατι ειμαστε μια παρεα.
ΠΑΙΞΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΕΧΝΗΣ.
Εχω συγκλονιστει.Ειλικρινα παιδια ειναι απιστευτο αυτο που εκαναν.Πραγματικα δεν ξερω απο που να αρχισω και πως να εκφρασω αυτα που εζησα και ειδα με τα ματια μου.
Δεν ντρεπομαι να το πω,ειμαι 27 χρονων και σε καποιο σημειο του παιχνιδιου επαιζα και εκλαιγα ταυτοχρονα.
Τιποτα που εχει σχεση με διασκεδαση και ιδιως interractive διασκεδαση δεν με εχει κανει να νιωσω ετσι.
Η δουλεια που εχει γινει ειναι ανυπερβλητη.Ποτε δεν εχω νιωσει τοσο δυνατα συναισθηματα μεσα απο computer generated υλικο καθε λογης , και ισως και απο καμμια κανονικη ταινια.
Ειναι κατι το οποιο πρεπει να ζησεις για να το αντιληφθεις.
Δεν ξερω πως τα καταφεραν πραγματικα.Δεν περιμενα κατι τετοιο επουδενι.Ειναι λες και αυτο το προιον ερχεται απο το μελλον....απο ενα μελλον στο οποιο εχουν παψει να θεωρουν τα βιντεοπαιχνιδια "παιχνιδια".
Ενα μελλον οπου εκτος απο "παιζω" ειναι και "διδασκω" , "νιωθω" , "σεβομαι".
Εχω πραγματικα συγκλονιστει.
Καντε τη χαρη στον εαυτο σας και χαριστε αυτην την εμπειρια.Εστω και αν δε σας αρεσει το Metal Gear , εστω και αν βαριοσασταν παλια τα πολλα "cinematics".
Δεν νομιζω να γραψω κατι αλλο ποτε για το παιχνιδι.Δεν εχει νοημα.Ειμαι ομως ευγνωμων που βρεθηκε ενας ανθρωπος , ο οποιος ειδε οτι τα βιντεοπαιχνιδια δεν ειναι απλα θεμα "παταω κουμπια και χαιρομαι".Ειναι ενα μεσο που μπορει να σου προσφερει πολλα.Που μπορει να σε κανει να νιωσεις.
Σας ευχαριστω κυριε Κοτζιμα.
"I have to spread rep" πριν στο δώσω. Σκατά! :P
Ευχαριστώ πολύ Val για την τοποθέτησή σου. Την περίμενα πώς και πώς!!! Αυτό το "κλαίω και παίζω" πρέπει να είναι πολύ όμορφο συναίσθημα...
Enjoy τα ξεκλειδώματα και τα bonus. Είναι το παιχνίδι πολύ δύσκολο στο Big Boss Hard;; Να το αρχίσω κι εγώ από 'κει; (μην μου έχει τίποτα 20 Metal Gear όπως στο MGS2 ας πούμε... :P)
Γνωμη μου ειναι πως το παιχνιδι πρεπει να το παιξεις στο Big Boss Hard.Δεν εχει νοημα να μην αισθανεσαι οτι "ε και που με βρηκαν τι εγινε?" Εχω 10 rations και θα τους κανω κομματιακια.Επισης το Α.Ι στο Big Boss Hard ειναι πολυ πιο ρεαλιστικο.
Ο σκοπος ειναι να ανεβαινει η αδρεναλινη οταν καποιος υποπτευεται την παρουσια σου.
Πάει θα το πάθουμε το καρδιακό :p
Ναι αλλά μην είναι και game over μόλις βγει το θαυμαστικούλι στους στρατιώτες... :p
Οχι οχι καμμια σχεση.
Στην αρχη που θα το μαθαινεις ισως τα βρεις λιγο σκουρα μιας και ο χειρισμος μεχρι να μαθεις ολες αυτες τις κινησεις που εχει ο Snake φαινεται πολυπλοκο , αλλα μετα απο λιγη ωρα , απλα σου γινονται δευτερη φυση.Εν τω μεταξυ οι συνδιασμοι των κινησεων που εχει στο οπλοστασιο του ο Snake σε συνδυασμο με τις φοβερες γωνιες ληψης (in game παντα) δημιουργουν καποια ακρως εντυπωσιακα αποτελεσματα.
ποπο άντε να έρθει την Τρίτη να λιώσω!!!!!
To παιζω και εγω το παιχνιδι( οπως ολοι αλλωστε:angry:) και το μονο που εχω να πω ειναι οτι εδω εχουμε να κανουμε με ενα εργο τεχνης και οχι απλα με ενα αριστο videogame. Εχω παθει πλακα, δεν περιμενα να με πορωσει τοσο, ολα ειναι αψογα, το σεναριο, το gameplay και οι επιλογες που σου δινονται για το πως θα παιξεις την καθε περιοχη, oι cutscenes που απλα χαζευεις αυτο που βλεπεις, τα γνωστα κολπα και το χιουμορ του kojima οπως μονο αυτος ξερει, και η πιο cinematic εμπειρια που εχει υπαρξει ποτε σε videogame.
Σχετικα με τα γραφικα, χωρις δευτερη κουβεντα το mgs4 εχει τα καλυτερα γραφικα που εχουν εμφανιστει ποτε σε κονσολα. Τρομερη λεπτομερεια στα περιβαλλοντα που σε συνδυασμο με το εκπληκτικο hdr lighting δημιουργει μεγαλη αληθοφανεια σε αυτο που βλεπεις, ειμαι στο δευτερο act και υπαρχουν στιγμες που μου βγαζουν εντονα φωτορεαλισμο οπως στην αρχη πχ στους λοφους, το animation, τα textures, τα particle effects, το παιχνιδι της καμερας με τις λασπες, νερα κτλ, η σκηνοθεσια στις cutscenes και φυσικα η art direction, ολα ειναι εκπληκτικα. Το μονο αρνητικο ειναι τα lowres textures που εμφανιζονται σε καποια σημεια και γι'αυτο το λογο θα ειμαι σκληρος και δε θα του βαλω 11/10 στα γραφικα αλλα μολις...10,5:D. Και επειδη ειδα το παραπανω ποστ με τον τυπο που ειπε αυτα που ειπε στο ''αλλο'' φορουμ, εδω ισχυει οτι η μαλακια ειναι αηττητη αν και στη συγκεκριμενη περιπτωση ο τυπακος μαλλον χριζει ψυχιατρικης παρακολουθησης.
Με λιγα λογια, Επος, Μαγεια!!!
p.s Και ακομα ειμαι στο δευτερο act, τι εχουν ακομα να δουν τα ματακια μου...:yay:
Καλύτερα να μην βγει ταινία metal gear, δεν χρειάζεται:angry:.
Eπειδη γιναν πολλα παραπονα για την αυστηροτητα της μιας εβδομαδας ban (παροτι το ειχα πει πριν 1 μηνα και, και παροτι το υπενθυμισα και προσφατα, και παροτι στον τιτλο του thread λεει ξεκαθαρα OXI Spoilers)
H ποινη προς το παρον (και το τονιζω το ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ) παει στις 3 μερες, και μαζι με τον mootschios παρεα θα του κανει δυστηχως και ο TopGunz που ηταν επισης απροσεχτος.
Aδέρφια με πήραν τηλέφωνο ότι έρχεται! αρχίζει το κάψιμο.:yay:
Συμφωνω μετους προλαλησαντες. Το MGS δεν ειναι απλα παιχνιδι, παιρναει πολυ ωραια μηνυματα, και δημιουργει συναισθηματα. Το βαθος των λεπτομερειων ειναι απιστευτο, τα γραφικα τελεια, το gameplay αψογο, το σεναριο Α-Π-Ι-Σ-Τ-Ε-Υ-Τ-Ο.
Σε καποια σημεια καθομαι και προσεχω καποια πραγματα και ανατριχιαζω απο τις λεπτομερειες.