^^Απο περιεργεια... γιατι μιση τιμη? Τελευταια φορα που το ειδα το base model εκανε 670 ερω. Εχασα κατι? Γιατι αν το βρηκες σε καμμια τοσο εξευτελιστικη τιμη ενδιαφερομαι κι εγω αν ειναι ετσι...!
Printable View
^^Απο περιεργεια... γιατι μιση τιμη? Τελευταια φορα που το ειδα το base model εκανε 670 ερω. Εχασα κατι? Γιατι αν το βρηκες σε καμμια τοσο εξευτελιστικη τιμη ενδιαφερομαι κι εγω αν ειναι ετσι...!
^^ Kαλη φαση, θενκς μαν, ειναι αξιοπιστο site το ricardo? Δεν εχω ασχοληθει γι αυτο ρωταω...βλεπω γενικα εχει πραμα....
Παρακαλώ Val!
Το Ricardo για την ακρίβεια είναι ίδιο ακριβώς με το eBay αλλα για Ελλάδα.
Προσωπικα όσες φορές το έχω χρησιμοποιήσει έχω μείνει παρα πολυ ικανοποιημένος (εκει πούλησα και εγω το iPhone 4)
Άσχετο λίγο με το thread αλλα λέμε για την apple αλλα και η Samsung τέσσερις μήνες μετα την κυκλοφορία του galaxy s3 (i9300) κυκλοφόρισε ένα ανανεωμένο μοντέλο (i9305) που βασικά η μόνη διάφορα με το original είναι 1gb ram παραπάνω (2 gb ram το i9305 ενω 1gb ram έχει το i9300) και το lte (4g) που ακόμα δεν έχω καταλάβει τι γίνεται αφου νομίζω πως και το i9300 υποστηρίζει lte αλλα κατα τα αλλα είναι ίδια (με 200 eur διάφορα σε τιμη τα ίδια μοντέλα) αλλα δεν παύει σε 4 μήνες η Samsung να έβγαλε έστω και ελάχιστα καλύτερο μοντέλο.
Πάλι όμως αυτο είναι λίγο μπροστά στα τραγικά που κάνει η apple τον τελευταίο καιρό
ρε παιδια να κανω μια ερωτηση. Στα macbook υπαρχει τροπος να εχεις κλειστο το καπακι (lid) του μηχανηματος και αυτο να συνεχιζει να κανει καποια εργασια, για πχ να κατεβαζει καποιο αρχειο? Ή η μοναδικη επιλογη που εχεις ειναι να εχεις ανοικτο το καπακι και να μπει σε sleep mode το display?
γίνεται με ένα utilit-άκι, αλλά είναι εντελώς κακό για την λειτουργία του Μακμπουκ να είναι κλειστό το καπάκι, και να παραμένει ενεργός ο υπολογιστής.
Διότι κλείνουν οι αεραγωγοί και "πνίγεται" όλο το μηχάνημα ( = κατακόρυφη άνοδος της θερμοκρασίας).
Αυτό όμως που μπορείς κάλλιστα να κάνεις είναι να αφήσεις τις εργασίες / dowloads σου να δουλεύουν και να σβήσεις την οθόνη, ώστε να μην χρησιμοποιείται: πατάς ctrl + left shift + eject button (τέρμα πάνω δεξιά στο πληκτρολόγιο).
τα εντελώς νέα μακμπουκ, καθώς και τα retina macbook έχουν την λειτουργία "power nap" όπου ενώ το καπάκι είναι κλειστό, επιτρέπονται στοιχειώδεις λειτουργίες να τρέχουν (πχ. έλεγχος - download των e-mail).
χμμ πες ομως οτι θελω ρε παιδι μου να κατεβασω κατι ενω μεταφερω το μακμπουκ απο μια τοποθεσια σε μια αλλη. γιατι να μην μπορω να κλεισω το καπακι και ας δουλευει κανονικα ο υπολογιστης και οι ανεμιστηρες και ολα? Χαζο μου ακουγεται νομιζω οτι δεν ειναι κατι κουφο ή δυσκολο να υλοποιηθει. Ας ηταν απλα μια ρυθμιση που θα εκανες manual εσυ και δεν θα ηταν στανταρ.
Ενιγουεη ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες! :)
τοσο καιρο δεν μπορουσαν να βαλουν navigation, τωρα το θυμηθηκαν.
παντως θα ειναι ενδιαφερον να δουμε ποσο καλο ή οχι θα ειναι το app της.
Καλημέρα!
Δημήτρη, δεν είναι έτσι τα πράματα όπως λες: αν μεταφέρεις έναν υπολογιστή, και είναι αναμμένος και κατεβάζει από το νετ (άρα και γράφει μόνιμα στον σκληρό δίσκο), απλά τον........έσπασες, του γαμ/σες τα ράμματα. Πάει η κεφαλή του σκληρού δίσκου.
Έτσι, για να ξεκινήσουμε από τις πρώτες φθορές.
Θες να την γλυτώσεις, βάζεις SSD, ώστε να μην υπάρχουν μηχανικά μέρη, όπως το περιστρεφόμενο platter και η κεφαλή.
Όμως, παρατήρησε στα Μακμπουκ (όπως έγραψα και στο προηγούμενο πόστ, αλλά δεν πειράζει να το ξαναγράψω), ότι το πίσω / μαύρο μέρος της "ράχης" τους ανοίγει μόνο με το άνοιγμα της οθόνης. Κλείνεις καπάκι, κλείνουν και οι αεραγωγοί.
Και μετά η θερμοκρασία, πάει στο διάολο!
Ε, το διακινδυνεύεις; Your risk.
και στο λέω "your risk" γιατί υπάρχει προγραμματάκι, που να κρατά ανοιχτό τον Μακ ντε και καλά, οπότε πάρε την απόφασή σου / ρίσκο και πράξε αντίστοιχα! (προσωπικά ούτε που θα το σκεπτόμουν πάντως).
Μήπως ήρθε η ώρα να πάρεις ένα iPad ή μια ταμπλέτα Android τέλος πάντων; :D
^^ Αχα τωρα καταλαβα ακριβως για τι μιλαγες με τους αεραγωγους. Δεν γνωριζα οτι οι αεραγωγοι κλεινουν με το καπακι. Κατανοητον.
Οσο για τους δισκους μιλαγα για SSD οποτε τα μηχανικα μερη πηγαιναν στον βροντο.
Παντως το θεμα αεραγωγοι με καλυψε πληρως. Ipad? Μακρια... πολυ μακρια.... τι να το κανω το ipad να μπαινω internet? οχι αυτο που χρειαζομαι ειναι ενα λαπτοπ και να τρεχει λογισμικο υπολογιστη, οχι κινητου. :)
μωρέ επειδή σε ξέρω, για αυτό στο είπα, για να σε πειράξω! :D:D:P
(εννοείται ότι δεν σε καλύπτει μια ταμπλέτα, το έχουμε συζητήσει πολλές φορές)
^^ Still παντως -ενω καταλαβαινω με το θεμα αεραγωγων- δεν θα επρεπε καπως τουλαχιστον στο μελλον να προβλεψουν κατι τετοιο εστω και στον σχεδιασμο του μηχανηματος? Θεωρω οτι ειναι κουλο οταν πλεον ειμαστε σε αυτην την εποχη και θελω πες εγω να βαζω κατι να κατεβαζει το λαπτοπ οσο ειμαι εκτος γραφειου, σπιτιου, δωματιου σε ξενοδοχειο, να εχω το καπακι ανοιχτο και την οθονη σε sleep mode. Ειναι εκτος απο αβολο και επικινδυνο για πολλους λογους. Αν μπορει να κανει τετοιες εργασεις με το καπακι κλειστο παω και το βαζω σε ενα διακριτικο μερος στο δωματιο, αν πρεπει το καπακι να ειναι ανοικτο, πρεπει να φυλαγεται και να κλειδωνεται το δωματιο...
και πολλα αλλα, πες οτι εισαι στο τρενο και κατεβαζεις ενα αρχειο. Γιατι οταν κλεισεις το καπακι για να κατεβεις ή να μετακινηθεις 5 λεπτα, να πρεπει να παγωνει ακομα και αυτη η απλη θεωρητικα εργασια? Δεν ξερω νομιζω οτι ειναι κατι που θα βολευε πραγματικα. Ειναι και πιο κομψο και καλαισθητο να ειναι κλειστο το καπακι απο το να βλεπεις ενα "ανοιχτο μεν αλλα κλειστο δε" πραγμα. (μιας και θα ειναι ανοιχτο το καπακι αλλα το μονιτορ θα ειναι off...σαν καποιος να το ξεχασε ανοιχτο μοιαζει παρα οτι εργαζεται...)
Μερικές απλοϊκές σκέψεις:
Πριν με αποκαλέσετε "θύμα καταναλωτισμού " απλώς αναφέρω ότι έχω την δυνατότητα να αγοράζω ηλεκτρονικά είδη χωρίς ΦΠΑ γιαυτό και έκανα την ανώδυνη χρηματικά αναβάθμιση από το iPad 3 στο 4ης γενιάς. Και πάλι όμως αν έπρεπε να καταβάλω το ΦΠΑ η επιβάρυνσή μου θα ήταν 50 με 70 ευρώ max ποσό το οποίο δεν είχα πρόβλημα να διαθέσω χωρίς αυτό να σημαίνει ότι διαθέτω χρήματα για πέταμα απλώς όπως όλοι μας έτσι και εγώ κάνω τα κουμαντα μου στο που/πως θα τα διαθέτω.
Ερώτημα: Αξίζει κάποιος να δώσει έστω αυτό το ποσό και να αναβαθμίσει στο 4?
Απάντηση: Σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση ακόμα και αν είναι ο πιο απαιτητικός χρήστης. Η μόνη διαφορά που έχω παρατηρήσει είναι στο ελαφρώς πιο snappy σκρολάρισμα και στο άνοιγμα/κλείσιμο/install εφαρμογών. Το κρύο έχει μπει για τα καλά και η πλάτη δεν ζεσταίνεται οπότε δεν μπορώ να κρίνω αν είχαμε βελτίωση σε αυτό το θέμα. Αν και στα φόρα δεν έχει αναφερθεί πολύ, τα speakers είναι σαφώς πιο δυνατά χωρίς να σπάει ο ήχος στα ψηλά. Η μόνη βελτίωση στο Wifi είναι αν έχετε apple tv και χρησιμοποιείται το air play στα 5GHz. Σε browsarisma δεν θα δείτε διαφορά. Ο επεξεργαστής ζώο κανονικό. Περί τις 40 εφαρμογές να γίνονται download/install στο background και ταυτόχρονα να συνεχίζω την περιήγηση στο Appstore (την άκουσε ελάχιστα σε laggarisma εκεί που το 3 θα σερνόταν) καθώς και σερφάρισμα σα να μην τρέχει τίποτα. Χονδρικά με τον 12W charger φορτίζει γύρω στην 1 ώρα πιο γρήγορα.
Ερώτημα: Η Apple γίνεται αναξιόπιστη απέναντι μας?
Απάντηση: Ναι χωρίς όμως να έχουν επηρεαστεί οι πωλήσεις της. Ισα ίσα το ipad mini δεν κανιβάλιζει το ipad 3 όπως προέβλεπαν οι κασσανδρες αλλά διευρύνει το market share της Apple "σκοτώνοντας" πιο γρήγορα τα pc. Αν επαναλάβει κάτι τέτοιο με άλλες συσκευές της και μεταφέρει τον κύκλο παρουσίασης νέων iOS συσκευών στους 6-8 μήνες μένει να το δούμε και κατά πόσον αυτό θα επηρεάσει μακροπρόθεσμα το brand loyalty που έχει χτίσει. Επί του πρακτέου όμως το μεγαλύτερο ποσοστό δικαιολογημένα είναι εξοργισμένο με την κίνηση αυτή. Με το φτωχό μου το μυαλό που λέει και ο Πανουτσος νομίζω ήθελαν να φρεσκάρουν το iPad 3 για να "κόψουν" κάτι από το hype λανσαρίσματος του Surface καθώς και της πλειάδας των android tablet που παρουσιάζονται ανα 6μηνο. Γιαυτό είμαι 1000% σίγουρος ότι σε 6 μήνες θα έχουμε το λεπτό iPad 5ης γενιάς. Τα μέχρι τώρα δεδομένα είναι ότι το profit/market share της Apple έχει αυξηθεί στο 3ο τρίμηνο του 12 (όχι με τους ρυθμούς του 11), το Nexus 10 είναι το μεγάλο στοίχημα της Google (αν κάποιο premium σε τιμή android tablet θα αποκτήσει market share) και το Surface είναι ήδη -40% με βάση τις εκτιμήσεις αναλυτών για τις πωλήσεις που θα έκανε. Ας περιμένουμε 1 χρόνο για να κρίνουμε την πορεία του Surface αλλά στα ARM tablet η Microsoft επέλεξε να είναι μόνη της χάνοντας το partner loyalty (dell,hp,acer ακόμα και της Nokia) και μένει να δούμε πόσο αυτό θα επηρεάσει και τις υπόλοιπες δραστηρίοτητες της.
Να πω και 2 λόγια για το iPad mini που το είχα για 2 ημέρες:
Οθόνη καλύτερη του iPad 2 με την οποία δεν είχα κανένα θέμα με τα πίξελ. Σαφώς και θεωρώ υπερβολικά τα ποστ που γράφονται για την μη χρήση Retina αν και δικαιολογημένα αφού προέρχονται από techgeeks και όχι τον μέσο χρήστη. Κανένα θέμα με την Ram στα πολλά του multitasking και η εμπειρία χρήσης/ταχύτητας είναι ίδια με του iPad 2. Φίλο και φτερό στο χέρι το βάζεις στο μπουφάν/κωλότσεπη (ανάλογα τον λωκο :P) και μπορείς να το έχεις παντού και πάντα μαζί σου. Υπάρχει ένα κύμα ενθουσιασμού (όπως με κάθε νέο προιον της Apple) ανάλογου αυτού όταν βγήκε το iPod nano..... ότι το mini είναι το σωστό iPad και με την προσθήκη της Retina θα εξαφανίσει το 10αρι. Σαφώς και θα έχει περισσότερες πωλήσεις λόγω τιμής και στο ότι ειναι πιο ελκυστικό σαν συσκευή για τις γυναίκες/μαθητές αλλα ειμαι σίγουρος ότι σε λίγους μήνες απο τώρα οι techgeeks θα προτιμήσουν το ελαφρύ/λεπτό ipad 5 με A7 έναντι του ipad mini retina με last gen hardware. To θέμα με το mini είναι οτι ναι μεν προσφέρει εμπειρία iPad και το περιεχόμενο που ξεδιπλώνεται για παράδειγμα στον Safari είναι ακριβώς το ίδιο αλλά στην πολύωρη χρήση σου δημιουργεί το συναίσθημα οτι χειρίζεσαι ένα μεγάλο smartphone. Δηλαδή τα μικρά fonts αρχίζουν και κουράζουν, στα pdf/ibooks σε αναγκάζει αρκετές φορές να ζουμάρεις, έκανα περισσότερα λάθη στο keyboard ενώ και στο άνοιγμα/κλεισιμο tabs/εφαρμογών δεν "στοχεύεις" με την ίδια ευκολία (το δάχτυλο δεν πάει φυσικά). Είμαι σίγουρος ότι όσοι το δουν μόνο για μερικά λεπτά θα ενθουσιαστουν με το design (το 10αρι μπροστά του είναι last gen) και το 4:3 σε σχέση με τα android tablet αλλά το ελαφρώς compromise σε σχέση με το 10αρι θα έρθει μόνο σε καθημερινή χρήση. Τέλος προκύπτει ενα ακόμα ερώτημα... πόσο διατεθειμένος εισαι να "σκοτώσεις" το iPhone σου?..... γιαυτό και η τελική επιλογή είναι καθαρά θέμα προσωπικων αναγκών. Οτι και να επιλεξετε καλορίζικο και καλοδούλευτο. Για να το κλείσω, είναι σώφρονες όσοι παρέμειναν με το ipad 2 και έκλεισαν τα αυτια τους στις σειρήνες.
Ωραιο ποστ σε ευχαριστουμε για τις εντυπωσεις.
Καλοριζικο και το 4αρι.
Παντως εγω που δεν ασχολουμαι και τοσο με τα οικονομικα των εταιρειων θελω η apple να μην παει καλα και να φαει κατραπακια γερη μαλιστα! Δεν νομιζω οτι πρεπει να ευχομαι να πηγαινουν καλα στα οικονομικα τους μετα και τις τελευταιες κινησεις που κανουν και αυτο γιατι εαν γινει αυτο, τοτε θα επαληθευτουν οτι κανουν τις σωστες κινησεις και θα συνεχισουν το ιδιο βιολι.
Κι εγω δεν βλεπω τα πραγματα και τοσο καλα πλεον. Εχει αρχισει και με εκνευριζει η πολιτικη της apple σε πολλα θεματα. Εχει αρχισει και απομακρυνεται απο αυτο που ηταν και αυτο που με εκανε να επενδυσω εκει. Granted μεχρι τωρα με τις αγορες μου ειμαι ευχαριστημενος.
Αλλα απο τωρα αρχιζουν και φαινονται ασχημα σημαδια.
Iphone 5 γιοκ. Δεν επενδυω. ipad καθε 6 μηνες? Κοροιδια...και κατι λενε για ιphone καθε 6 μηνες που κατανταει γελοιο και σιγουρα οχι πρακτικη apple. Μπορω να καταλαβω μια Samsung να βγαζει τηλεφωνα καθε 6 μηνες, οχι ομως μια apple.
Εχουν αρχισει και με τις πρακτικες τους χαλανε την εικονα που ειχαν χτισει στα ματια μου (ή που ειχε χτισει ο Τζομπς τελωσπαντων).
Πατατες οπως Maps κλπ ειναι τα κερασακια στην τουρτα και δειχνουν οτι η apple ορισμενες φορες δεν ενδιαφερεται πλεον εαν ο καταναλωτης παιρνει το καλυτερο, αλλα αν παιρνει ακριβως αυτο που θελουν εκεινοι. ΘΑ μου πειτε παντα ετσι ηταν, ναι , και εν μερει ηταν και για καλο αυτο -για εμενα τουλαχιστον- αλλα με την google και το maps και το youtube, εφαρμογες που αποτελουν αυτην την στιγμη το ΣΤΑΝΤΑΡ, δεν μπορεις να τις αφαιρεις γιατι απλα σε "ξινιζει". Αν θες να προσφερεις την εναλλακτικη σου τουλαχιστον καντο παραλληλα, οχι αφαιρωντας κατι.
Ενιγουεη αυτα λολ :)
Καλα θα κανουν να συμμαζευτουν λιγο γιατι αρχιζουν και το ξεφτυλιζουν λιγο το θεμα και κοντευουν να βγαζουν προιοντα καθε παρασκευη οπως η Λαικη στην γειτονια μου...
ναι σωστά: κάνε το repair perm σου 1-2 φορές το μήνα (αναλόγως, αν κάνεις βαριές εγκαταστάσεις - απεγκαταστάσεις ή/και μεγάλου μεγέθους software update).
αλλά σε συνδυασμό με την εντολή στο Terminal "sudo periodic daily weekly monthly" (και μετά το password σου, το οποίο κατά την πληκτρολόγηση δεν θα φαίνεται ότι πληκτρολογείται, μην σε παραξενέψει αυτό).
(περί sudo periodic, ενδέχεται να ακούσεις και διαφορετικές απόψεις, εμένα η δική μου παραμένει σταθερή υπέρ της λογικής χρήσης της εντολής. Επίσης, υπάρχουν και διάφορα utilities που κάνουν τα sudo και διάφορα άλλα, εντελώς αυτόματα - μόνο που είμαι ΚΑΤΑ των αυτοματισμών, κυρίως επειδή ότι κάνω manually έχω πλήρη εικόνα του τι γίνεται και σε δεύτερο χρόνο, επειδή δεν χρειάζομαι προσωπικά τον αυτοματισμό καθώς καταλαβαίνω 5 πραματάκια παραπάνω και μπορώ να κάνω σχεδόν ότι θέλω από μόνος μου "χειροκίνητα").
άντε και καλή "φασίνα"!
Αλλαγη κλιματος για λιγο, κατι ενδιαφερον:
HERE Maps, η εφαρμογή χαρτών της Nokia διαθέσιμη στο App Store
Quote:
Η εφαρμογή χαρτών της Nokia για το iPhone και iPad είναι πλέον γεγονός εδώ και λίγη ώρα στο App Store. Η εφαρμογή στηρίζεται σε δεδομένα της NAVTEQ, υποστηρίζει προβολή δορυφόρου και οδηγίες καθοδήγησης με αυτοκίνητο και ΜΜΜ (με μια πρώτη δοκιμή φαίνεται ότι αντλεί δεδομένα μόνο για Μετρό και Τραίνα), δυνατότητα αποθήκευσης τοποθεσιών για offline χρήση κτλπ.
Ομολογουμένως η αισθητική των χαρτών είναι αρκετά πιο χαμηλή από αυτή του iOS 6 και επιπλέον δεν υποστηρίζονται vector-maps. Αν θέλετε να τους δοκιμάσετε μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή δωρεάν από το App Store [iTunes link]
Is Apple killing software biz as we knew it with iPhone, iPad and iOS? : Show me the money
http://www.unwiredview.com/2012/11/1...-me-the-money/
http://www.unwiredview.com/2012/11/2...of-steve-jobs/
Παιδια θα μεταφερω την συζητηση στα τεχνικα θεματα καθως εδω οντως εχουμε ξεφυγει απο την ουσια του θρεντ και γι αυτο ευθυνομαι εγω κυριως!