εξωγηινοι στην Αθήνα ? :O
Printable View
εξωγηινοι στην Αθήνα ? :O
Δωρεάν Ίντερνετ σε 5.000 σημεία σε όλη την Ελλάδα
http://www.cosmo.gr/Internet/Hellas/222519.htmlQuote:
Μετά την πλατεία Συντάγματος, το Θησείο και την πλατεία Κοτζιά, το δωρεάν γρήγορο Ίντερνετ θα εξαπλωθεί σε συνολικά 5.000 σημεία σε ολόκληρη την Ελλάδα. Οι χρήστες θα έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο από πλατείες, λιμάνια, σταθμούς των υπεραστικών λεωφορείων, των τρένων και του Μετρό, ακόμα και από τα πιο μικρά αεροδρόμια.
Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα των Νέων, το πρόγραμμα για την εγκατάσταση και λειτουργία των 5.000 καινούργιων Wi-Fi σε όλη τη χώρα θα αρχίσει να υλοποιείται μέσα στο 2009 από τα υπουργεία Μεταφορών και Επικοινωνιών, και Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.
Η πρόσβαση στο Ίντερνετ θα είναι «public access», δηλαδή ανοιχτή- διαθέσιμη για όλους τους πολίτες, ενώ το όλο πρόγραμμα ανάπτυξης και εγκατάστασης του απαραίτητου εξοπλισμού θα χρηματοδοτηθεί από το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (ΕΣΠΑ) και εθνικούς πόρους. Ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε περίπου 3,25 εκατ. ευρώ.
Το μόνο που χρειάζεται να διαθέτουν οι χρήστες είναι κατάλληλους φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές (laptop) και κινητά τηλέφωνα τρίτης γενιάς (3G) που επιτρέπουν την πρόσβαση στο Ίντερνετ μέσω Wi-Fi (σημεία ασύρματης πρόσβασης).
Τα τρία Wi-Fi (πλατεία Συντάγματος, Θησείο και πλατεία Κοτζιά), που λειτουργούν στο κέντρο της Αθήνας εδώ και περίπου δύο χρόνια και είναι ιδιαίτερα δημοφιλή για τη νεολαία και τους τουρίστες, παρατείνουν τη λειτουργία τους για άλλον έναν χρόνο (έως τον Δεκέμβριο του 2009).
ΑDSL στις ακριτικές περιοχές μέσω δορυφόρου
Γρήγορο Ίντερνετ αποκτούν σύντομα ακόμα και οι πιο δυσπρόσιτες περιοχές της Ελλάδας. Πρόκειται για ευρυζωνικές συνδέσεις (adsl) που τον ερχόμενο χρόνο θα φτάσουν στις παραμεθόριες περιοχές, μέσω του ελληνικού δορυφόρου Ηellas Sat. Σε πρώτη φάση οι ευρυζωνικές συνδέσεις δορυφορικού Ίντερνετ θα καλύψουν πάνω από 1.600 σημεία, εξυπηρετώντας αντίστοιχους φορείς της δημόσιας διοίκησης (σχολεία, δημόσιες υπηρεσίες κ.λπ.) σε απομακρυσμένες γεωγραφικά περιοχές της χώρας, όπου η τεχνολογία adsl δεν μπορεί να φτάσει λόγω υψηλού κόστους.
Ήδη πρόσβαση στο Ίντερνετ μέσω δορυφορικής σύνδεσης έχουν αποκτήσει η Γαύδος και τα νησάκια Δονούσα, Ηρακλειά, Σχοινούσα και Κίναρος. Αντίστοιχες πρωτοβουλίες έχουν ληφθεί για τον Αϊ-Στράτη και τον πυρόπληκτο Δήμο Ανδανίας στην Πελοπόννησο. Για την υλοποίηση του προγράμματος αυτού, που ονομάζεται Δόρυ, θα χρησιμοποιηθεί περίπου ένας ολόκληρος αναμεταδότης του δορυφόρου Ηellas Sat (31 ΜΗz), από το φάσμα (72 ΜΗz συνολικά) που διαθέτει το ελληνικό Δημόσιο στον δορυφόρο.
Δημοφιλές το athenswifi
Σύμφωνα με την εφημερίδα, ξεπέρασαν τους 35.000 οι χρήστες του Ίντερνετ, οι οποίοι καθισμένοι σε κάποιο από τα παγκάκια ή τα καφέ της Πλατείας Συντάγματος, του Θησείου και της Πλατείας Κοτζιά, με τον φορητό υπολογιστή τους χρησιμοποίησαν το δημόσιο ασύρματο δίκτυο πρόσβασης για να σερφάρουν στο Διαδίκτυο.
Το δίκτυο athenswifi προσφέρει πιλοτικά δωρεάν ασύρματη ευρυζωνική πρόσβαση στο Ίντερνετ για όλους, στο πλαίσιο της εξοικείωσης με τις ασύρματες τεχνολογίες και το Ίντερνετ.
Η λειτουργία του άρχισε επίσημα τον Ιούνιο του 2006, καλύπτοντας την ευρύτερη περιοχή της Πλατείας Συντάγματος, ενώ από τις αρχές Σεπτεμβρίου 2007 καλύπτονται πλέον η περιοχή του Θησείου (πεζόδρομος Αποστόλου Παύλου, Ασωμάτων, σταθμός ΗΣΑΠ Θησείου) και η Πλατεία Κοτζιά.
http://www.in.gr/news/article.asp?ln...7&lngDtrID=244
Οχι νεα απο τον κοσμο. Απο δω διπλα μας. Στο κεντρο της Αθηνας.
Και τωρα τι θα γινει? Θα τιμωρηθουν οι υπαιτιοι? Απο τι εκπαιδευση περνουν αυτοι οι ειδικοι φρουροι? Τους εμαθαν στην εκπαιδευση αυτα που επρεπε? Αν ναι, αυτοι ειχαν ανοικτα τα αυτια να ακουσουν? Τι ιστοριες θα μας πουν παλι? Υπαρχει καθολου πραγματικη ευθιξια? Και τελος.....
Θα φερει κανεις τον πιτσιρικα πισω στη μανα του?
Η τιμωρία του μάγκα που τραβάει όπλο σε έναν 16χρονο θα είναι ίδια με αυτών που ήταν ακριβώς δίπλα (τυχαία) στον Κύπριο φοιτητή όταν έπεσε πάνω σε μια ζαρντινιέρα και έγινε η μούρη αγνώριστη;;;;;........μάλλον ε;;;;;;;
ε ναι τι αλλο.....δεν εκανε κ τιποτα....μασ προστατευε.. ηταν ακομα ενα μεμονομενο περιστατικο ....το νουμερο 198 τα 2 τελευταια χρονια
Y.Γ ....κ μια απορια για να ξερω .....τελικα το αυτοφορο κ η προφυλακιση ισχυει μονο οταν πεταει καποιος πετρες κ σπαει τζαμαριες κ οχι οταν καποιος πυροβολει κ δολοφονει 15χρονα.?
Μη σου πω ότι ξέρω και τι θα λέει το πόρισμα (όπως όλοι φαντάζομαι)......για μια πόρνη σφαίρα που εξοστράκισε κλπ κλπ.......
Nai ok den eprepe na pirovolisei alla oti o 16xronos exei ti misi euthini den to anaferei kaneis:mad::mad::mad:
To oti arxise na petaei petres se astinomiko xoris logo einai logiko e? :mad::mad:
sorry gia ta greeklish, eimai apo to ps3:p
....αυτο που λες το λεει η ανακοινωση της αστυνομιας εξ ονοματος της καταθεσης του δολοφονου αστυνομικου....οι μαρτυριες του περιπτερα κ των αλλων αυτοπτων μαρτυρων μιλανε για φραστικη μονο επιθεση κ για εκτελεση εν ψυχρω....τωρα το ποιος ειναι πιο αξιοπιστος ειναι καθαρα υποκειμενικο.....να θυμισω βεβαια κ την αξιοπιστη δηλωση της Αστ.Διευθηνσης Θεσσαλονικης για το περιστατικο της ζαρντινιερας , την περιπτωση του εγκληματια με τα πρασινα παπουτσια κτλ κτλ κτλ.
εγώ δεν κατηγορώ μόνο την αστυνομία και τον συγκεκριμένο βλάκα,ας σκεφτούμε γενικότερα,μόνο αυτή η πλευρά φταίει;Βλέπουμε σε κάθε πορεία τα μύρια όσα,ξύλο από την αστυνομία με γκλομπ σε κεφάλια,ανελέητο ξύλο σε σωριασμένους διαδηλωτές κτλ κτλ.Από την άλλη βλέπουμε αστυνομικούς να καίγονται από μολότοφ και να τους σβήνουν με πυροσβεστήρα,να τρώνε πέτρες στα δικά τους κεφάλια,να πέφτουν 30 άτομα πάνω σε 2 αστυνομικούς.Βλέπουμε και το κλίμα που βαθμιαία έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια και από τις 2 πλευρές.Το αξιοπερίεργο δεν είναι ότι συνέβη χθες,το περίεργο είναι που δεν είχε συμβεί πιο πριν.Αυτό θα πρέπει να κοιτάξουμε πριν πούμε οτιδήποτε άλλο.Όσο εγκληματίας ήταν ο αστυνομικός άλλο τόσο εγκληματίες είναι όλοι αυτοί που πάνε σε σχολεία και ''ψαρεύουν'' 15χρονα για να τα σπάνε και να εξυπηρετούν τα συμφέροντα ή τα κόμπλεξ τους.
νομιζω οτι εισαι υπερβολικος.....οσο πηγαινα σχολειο δεν θυμαμαι ποτε καποιον να εχει ¨ψαρεξει¨ ποτε καποιον....κ οι εποχες τοτε ηταν κ διαφορετικες κ πιο καφριλικες απο ότι τωρα.....δεν μπορω βεβαια να εχω αποψη τι γινεται τωρα στα σχολεια αλλα μην ξεχναμε κ την ιδιοσυγκρασια του εφηβου για αμφισφητηση κ αντιπαραθεση που πολλες φορες απο μονη της οδηγει σε τετοιες καταστασεις προκειμενου να εκτονωσει καπου την συσσωρευμενη ενεργεια που εχει λογω ηλικιας εστω κ λανθασμενα πολλες φορες...... αυτο το λενε οι ψυχολογοι......
λάθος μου,τόσα 15χρονα από μόνα τους λένε:δεν βάζουμε καμιά κουκούλα να αρχίσουμε να καίμε και να ανοίγουμε κεφάλια;θα λεγόμαστε αντιεξουσιαστές και θα καταστρέφουμε.Δεν είναι λίγες οι φορές που ανήλικοι έχουν συλληφθεί για τις πράξεις αυτές.
άλλο η αμφισβήτηση και η εκτόνωση άλλο αυτό που γίνεται τα τελευταία χρόνια,η απόπειρα ανθρωποκτονίας δεν είναι πράξη αμφισβήτησης αλλά εγκληματική πράξη
Κοιταξε Κωστα. Θα δικαιολογουσα κατι τετοιο, εαν το παιδι ειχε οπλο και ο, εν λογω, "κυριος" ηταν σε αμυνα και ΜΟΝΟ αν δεν μπορουσε να κανει αλλιως και ΜΟΝΟ αν πυροβολουσε σε μη ζωτικο σημειο του σωματος (στα ποδια πχ). Τωρα οι μαλακιες μου λενε περι εξοστρακισμου εγω τις ακουω βερεσε.
Εκει που θελω να καταληξω, ειναι οτι ενας ανθρωπος 15 ετων ειναι ΠΑΙΔΙ. Χρειαζεται ακομα καθοδηγηση. ΔΕΝ ΕΧΕΙ τη μιση ευθυνη σε ΚΑΜΙΑ περιπτωση. Την ευθυνη εχουν ολοι οσοι δεν φροντιζουν, ως πρεπει, για τη σωστη εκπαιδευση τετοιων οργανων. Αλλα ξερεις κατι? Δυστυχως και αυτο ειναι μια μικρη σταγονα στη φουρτουνιασμενη θαλασσα που λεγεται Ελλαδα. Απο που να πρωτοπιασεις να διορθωνεις.
Μάλλον πρέπει να αναζητήσουμε για ποιο λόγο ο ένας πετάει πέτρες και ο άλλος ρίχνει σφαίρες,το έχουμε δει και από την αντίθετη,τους αληταράδες να καίνε αστυνομικούς και να ρίχνουν πάνω τους με φωτοβολίδες στυλό,θανάσιμοι κίνδυνοι και όμως οι αστυνομικοί απλά αμύνονταν και δεν έβγαλαν πιστόλια.Γι'αυτό είπα παραπάνω ότι το παράξενο είναι που τόσο καιρό δεν είχε συμβεί κάτι παρόμοιο.
Το θέμα είναι να μην φτάσουμε στο σημείο να πυροβολήσει ο άλλος,ακόμα και στα πόδια μπορεί να αποδειχθεί θανάσιμο το τραύμα.Εγώ πάλι δεν το καταλαβαίνω αυτό που λες.Σωστά έχουν ευθύνη οι αστυνομικοί που κάνουν επίθεση στο ΠΑΙΔΙ,αυτοί που του είπαν:''μαγκιά,πάμε να την πέσουμε σε 2 μπατσόνια και αύριο να μπούμε στο πολυτεχνείο (π.χ) να τα σπάσουμε,ε είμαστε αντιεξουσιαστές μάγκες εμείς''δεν έχουν ευθύνη;Νομίζω ότι ευθύνονται εξίσου.
Θες λιγο να μου πεις πιο συγκεκριμενα τι δεν καταλαβες απο αυτα που ειπα? Σε ρωτω επειδη δεν το διευκρινιζεις.
Παντως, μπορει να σε καλυψω λεγοντας πως εγω δεν ειπα οτι το παιδι δεν εχει ευθυνη. Αλλα εδω η ευθυνη δεν ειναι εξ ημισιας. Να επαναλαβω οτι ειναι ΠΑΙΔΙ. Και σε ΚΑΜΙΑ περιπτωση δεν επρεπε να πυροβολησει. Συμφωνω, βεβαια, με αυτο που λες οτι το θεμα ειναι να μην φτασει η κατασταση σε σημειο να πυροβολησει ο αλλος. Γι' αυτο και στο προηγουμενο post μου ειπα "αν δεν μπορουσε να κανει αλλιως". Εν προκειμενω, αποκλειεται να αναγκαστηκε. Υπο ποια πιεση? Της πετρας και του μπουκαλιου? Ποιος ξερει τωρα τι ψυχολογικα κουβαλα ο αλλος και του εριξε. Απαραδεκτο.
Αφήστε ρε παιδιά με τους ψευτοήρωες της κακιάς ώρας. Τι δουλειά είχε το 15χρονο εκεί να βρίζει και να προκαλεί τους αστυνομικούς. Ο άλλος όταν έχει οικογένεια να τον περιμένει σπίτι, τι θα σκεφτεί να το πιάσει με το καλό να του πει "έλα, τσώπα, τσώπα, θα σου δώσω καραμελίτσα" ή ότι θα πλακώσουν όλα τα μοσχάρια με τις μολότωφ? Υπερβολική αντίδραση? Ναι. Αλλά όχι και δολοφόνος, μην τρελαθούμε. Μετά λέτε γιατί καίνε τα πάντα, αφού όποτε οι αστυνομικοί πιάνουν έναν έχουνε μετά χάσει την θέση τους γιατί όλως τυχαίως περνούσε από κει ο κάθε καημένος. Σιγά εγώ αν ήμουν αστυνομικός μην διακινδύνευα πέρα από τη ζωή μου και την εξασφάλιση των παιδιών μου, να κάνω το καθήκον μου και μετά να με σούρνει ο κάθε δημοσιογραφίσκος της κακιάς ώρας! Συγνώμη για το "σκληρό" και "απάνθρωπο" της στάσης μουυ, αλλά εγώ ξέρω τι θα πει να φτύνεις αίμα για να στήσεις μια επιχείρηση, να μπορείς να ζήσεις την οικογένειά σου και να έρχεται το κάθε μίασμα της ανθρώπινης φυλής να σου καταστρέφει τη ζωή. Για μένα μια είναι η λύση, headshot και να τελειώνουμε με αυτούς. Ελεύθερος σκοπευτής με ασύρματη κάμερα συνδεδεμένη με το αρχηγείο όπου εισαγγελέας θα δίνει το οκ για επέμβαση. Καταλάβετε ότι εδώ μιλάμε για πόλεμο, αντιεξουσιαστής ίσον προδότης, εχθρός του κράτους, κίνδυνος για τη δημοκρατία. Κι αν είναι 15χρονο, ας νοιαστεί η μάνα του πέρα από τα κομμωτήρια να ασχοληθεί λίγο και με το εκκολαπτόμενο βδέλυγμά της.
Συγνώμη, αλλά πρέπει επιτέλους σε αυτή τη χώρα να μάθυμε το διαχωρισμό ανάμεσα στο δικαίωμα και στο έγκλημα. Αν διαπράξεις το έγκλημα τελείωσες, αν κινηθείς ενάντια στη δημοκρατία ΧΑΝΕΙΣ κάθε δημοκρατικό δικαίωμα. Τέλος. Θέλω να μεγαλώσω τα παιδιά μου σε έναν κόσμο που ξέρω ότι όποιος πάει να τα πειράξει θα καταλήξει με σπασμένα κόκαλα και μούρη κιμά σε κάποιο αστυνομικό τμήμα. Κι αν είναι το παιδί μου που παρεκτράπει ΕΓΩ θα του κάνω τη μούρη κιμά.
ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ!!!